Dodaj do ulubionych

szkoły językowe

IP: 213.199.225.* 27.02.04, 12:51
chciałbym zapisać się na kurs angielskiego, ale nie wiem do jakiej szkoły
językowej (jestem w Lublinie dopiero kilka miesięcy). możecie coś
podpowiedzieć? wszystkie mają bardzo podobną ofertę, więc chcę się oprzeć na
doświadczeniu, opiniach forumowiczów. z góry wielkie dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: buba Re: szkoły językowe IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 27.02.04, 14:15
      najlepsi są metodyści na węglinie ale musisz poszukać bo się nie reklamują
      • mali_bu Re: szkoły językowe 27.02.04, 14:29
        Też uważam że "u Metodystów" to dobra szkoła.

Borelowskiego 5
        tel. 524 04 61

student.lublin.pl/wizytowka.html?id=397&dzial=kursy&inne=j%EAzyki

Z tym że semestr już się chyba tam zaczął (zaczynają razem z zajęciami na
        uczelniach), więc ewentualnie można zacząć naukę dopiero od października. Aha na
        początku robią test aby móc zakwalifikować do odpowiedniego poziomu 1-15(?) - te
        testy są na początku września
    • matado Re: szkoły językowe 28.02.04, 20:06
      najlepsza nie wiem, ale omijaj Top English School!!!
    • Gość: magda Re: szkoły językowe IP: *.lublin.mm.pl 28.02.04, 20:32
      U Metodystów podstawą jest gramatyka. Do znudzenia. Mój mąż do nich chodził i nie ma o nich najlepszego zdania; pamieta rozne skomplikowane konstrukcje, ktorych rodowici brytyjczycy nie znają, ale nie ma łatwosci w mówieniu.

Nie polecam Top English School - metoda Callana. Jeszcze nie słyszalam o nich dobrej opinii.

Wiele dobrego słyszalam o szkole Linguaton - www.linguaton.pl . Wlasciciel szkoly to facet z wyobraznią i "jajami" - i mysle, ze dobiera sobie podobnych współpracowników ;))
      • selma2003 Re: szkoły językowe 28.02.04, 21:13
        Zgadzam się z Twoją opinią o właścicielu Linguatona, bardzo fajny człowiek!!!
      • mali_bu Re: szkoły językowe 28.02.04, 21:26
        Gość portalu: magda napisał(a):

> U Metodystów podstawą jest gramatyka. Do znudzenia. Mój mąż do nich chodził i n
        > ie ma o nich najlepszego zdania; pamieta rozne skomplikowane konstrukcje, ktory
        > ch rodowici brytyjczycy nie znają, ale nie ma łatwosci w mówieniu.
        >

Zgadzam się że szkoła kształci głównie pod kierunkiem gramatyki - ale to przede
        wszystkim na tych niższych poziomach. Być może to z powodu doboru podręczników
        mający przygotowywać do egzaminów jak choćby FCE.

Plusem tej szkoły są natomiast dość wysokie wymagania. Dlatego też aby nie
        wrzucić w błoto kilku ładnych stówek za semestr, musisz się sporo uczyć żeby nie
        oblać poziomu.
        Czego nie da się powiedzieć o innych szkołach np. Empiku - na podstawie
        doświadczenia.
    • selma2003 Re: szkoły językowe 28.02.04, 21:26
      Musisz wziąć pod uwagę nie tylko cenę, ale też inne czynniki np. ilość osób w
      grupie, wiek uczestników danej grupy, mozliwość lekcji darmowej "na próbę",
      dogodne położenie szkoły. W Lublinie jest wiele szkół, tych dobrych też nie
      jest mało. A1, "Andrzejewska", Linguaton poleciłabym na nauke wyższych
      poziomów. Ale to nie reguła, polecam "British Centre",fajna atmosfera,
      elastyczni co do potrzeb uczestników. Słyszałam dobre opinie o "Globe". Nie
      polecam szkół, które uczą cztery razy szybciej...Metodyści trochę formalni,
      problemy robią z frekwencją. A poza tym, szkół jest dużo, więc na pewno coś
      znajdziesz!
    • Gość: xxx Re: szkoły językowe IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 00:06
      Absolutnie nie polecam TOP ENGLISH SCHOOL, nie chodzi o sama metodę, bo być
      może jest nawet dobra ale w.w szkola ma fatalne podejście do ucznia, kiedys
      usłyszłam "jesli sie pani nie podoba moze pani zmienić szkołę..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka