l_nino 16.05.10, 21:03 Witam Lublin Czy mógłbym mi ktoś dać wskazówkę jak dojechać srodkami komunikacji miejskiej od dworca głównego PKS do Szpitala Neuropsychiatrycznego przy ulicy Abramowickiej 2? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: prosba 16.05.10, 22:14 Skąd jedziesz? Jeśli z Przemyśla, Biłgoraja i takich podobnych, to poproś kierowcę, żeby Cię wysadził obok szpitala w Abramowicach. Bezpośredniego autobusu spod dworca głównego PKS nie ma. Musiałbyś dojść przez Stare Miasto na Królewską i stamtąd jechać trolejbusem 160. Jeżeli jedziesz PKS-em z Wa-wy i tamtego kierunku to nie wysiadaj na głównym, dojedź do południowego, przejdź na przystanek na Kunickiego i stamtąd oprócz 160 będziesz mieć jeszcze ze trzy trajtki, nie pamiętam w tej chwili numerów, ale wszystkie, które tam stają, jadą do Abramowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: prosba IP: *.chello.pl 16.05.10, 22:33 nie żartuj z tą Królewską. Przy dworcu PKS jest ulica Lubartowska, przystanek po drugiej stronie sklepu Bazar, z którego odjeżdża trolejbus 160. Nie pomyl kierunków, żeby nie pojechać do szpitala przy Jaczewskiego - w drugą stronę. Przy właściwym przystanku jest sklep kosmetyczno - gospodarstwo domowe, a także hydrauliczno - elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: prosba 16.05.10, 22:35 Przepraszam, masz rację. Od dawna nie jeżdżę miejską komunikacją i coś mi się pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
l_nino Re: prosba 17.05.10, 10:40 Dziękuje za pomoc. Gdyby jeszcze mi ktoś podpowiedział jak dojechać do dworca glownego PKP spod szpitala w Abramowicach - bedę wdzięczny... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: prosba 17.05.10, 10:49 Praktycznie chyba wszystkie środki komunikacji MPK, które jadą od szpitala do centrum muszę przejeżdżać obok dworca PKP. Reguła jest taka, że trzeba wysiąść na pierwszym przystanku za tunelem i dojść do placu Dworcowego kawałek wstecz, najlepiej ulicą Pocztową, biegąca równolegle do torów, a zaczynającą się właśnie przy tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: prosba IP: *.nplay.net.pl 17.05.10, 10:53 Na pętli wsiądż do wykazanych autobusów (trolejbusów).Wyiądż na ul.Kunickiego za wiaduktem kolejowym.Wiadukt kolejowy widać z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
l_nino Re: prosba 17.05.10, 11:02 Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś