IP: *.lublin.mm.pl 09.03.04, 13:23
Zastanawiam sie nad podłączeniem do sieci przez NEOSTRADE,czy ktoś z was
korzystał z tego rodzaju podłaczenia i czy warto z tego skorzystac ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kablówka Re: NEOSTRADA IP: *.lublin.mm.pl 09.03.04, 15:38
      Sądząc z adresu - masz internet dostarczany przez multimedia.
      Wydaje mi się,że lepszy internet z gównianej multimedia niż jakaś tam awaryjna
      neostrada dostarczana przez oszusta telekomunę.(TPSA).
      Ale wybór należy do Ciebie.
    • shawman Re: NEOSTRADA 09.03.04, 19:30
      Ja tam mam DSL i jestem very happy. :) Ale to very drogie... :(
    • rilian Re: NEOSTRADA 09.03.04, 20:20
      Moi przyjaciele zrobili sobie neostradę i doprowadzała ich ta inwestycja już w
      chwili realizacji do szału. Niestety - mieszkają w takim miejscu, że byli
      skazani na telekomunę.
      • camelot Re: NEOSTRADA 09.03.04, 21:43
        Jestem na waszym forum przez przypadek. Mam neo od listopada. Na poczatku były
        hopki ponieważ w moim BOK-u twierdzili że tam gdzie mieszkam nie mam o czym
        marzyc przez najbliższe pół roku. Po tygodniu zadzwoniła jakas panienka i
        zaoferowała mnie to cudo. Zapytałem ją czy jest pewna swojej oferty. Była
        pewna. Ponownie w moim BOK-u nie byli pewni ale po sprawdzeniu okazało się że
        jest ok. Załatwianie trwało moment ale skrosowanie w centrali już trzy dni.
        Jestem bardzo zadowolony miałem tylko raz problem ale okazało się że był to
        ogólnopolski pad. Chociaz mój znajomy miał troche mniej szczęścia. Chociaż
        mieszka na sąsiedniej ulicy noe chodziła mu równo dwa tygodnie później czarna
        magia, technicy, badania linii, najśmieszniejsze twierdzenie że nie miała mu
        prawa nigdy działać, przebudowa linii po trzech tygodniach okazało sie że ktoś
        w centrali nie włączył jakiegoś bezpiecznika, ile było telefonów od różnych
        kierowników i dyrejktorów z przeprosinami. Cyrk na kółkach.
        Mimo wszystko polecam działa super, szybko. Ale uważajcie bo oferowana ostatnio
        za 99.00 złotych to nie ta szybka co poprzednio. Ja mam 516 i plącę 149 z VAT a
        ta za 99 to jest chyba 122 i tu jest całe oszustwo telekomuny.
        pozdrowienia
        camelot z Łodzi
        • shawman Re: NEOSTRADA 10.03.04, 00:45
          A tak w ramach studzenia radości z tego, co oferuje TPSA...:

www.telefon.pl/modules.php?name=_News&file=article&sid=1891
          • camelot Re: NEOSTRADA 10.03.04, 10:08
            Jestem i byłem daleki od radości. Wyraziłem swoją opinie na podstawie
            czteromiesiecznego działania neostrady. Napisałem że nie narzekam bo tak jest.
            A czy może byc jeszcze lepiej. Pewno tak. Majac wczesniej pakiet i modem
            neostrada okazała się huraganem. Napewno byłbym bardziej zadowolony gdybym
            płacił za tę usługę i tę szybkość mniej. Ale jest jak jest. Każdy korzysta z
            tego na co go stać!!!!!
            Lojalnie napisałem o oszustwie TPSA przy nowej promocji za 99 złociszy.
            Myślę że jeżeli ktoś kto potrzebuje szybkiego łącza (np. moja córka studiuje
            informatykę i musi mieć szybkie łącze) i jest go stać na nie to niech założy
            sobie neo za 149 złociszy. Komu nie potrzeba szybkości i ma mniej kasy może
            pokusić się na neo za 99 złociszy nawet ta neo będzie szybsza od pakietu i
            modemu.
            Pozdrowienia
            camelot z Łodzi
            • camelot Re: NEOSTRADA 10.03.04, 10:15
              I jeszczce jedno na koniec. Mieszkam na peryferiach Łodzi i jestem skazany
              tylko na TPSA dlatego dużego wyboru nie miałem. W moim rejonie Dialog działa
              poprzez anteny czyli internet do duszy, żadna sieć telewizji kablowej nie chce
              wejść na moje osiedle bo im się nie opłaca wolą bloki z dużą ilością mieszkań
              niż domki jednorodzinne, próbowałem też z firmami dostrczajacymi internet
              bezprzewodowo ale co jakiś technik wlazł na mój dach i rozejrzał się to
              stwierdził że za dużo drzew (choć okolica piekna) oraz że nie będzie działać
              gdy będzie deszcz, śnieg czy burza. Sąsiad się skusił bo mu bardzo zależało i
              do dnia dzisiejszego bluźniąc żałuje. Tak więc czasmi jesteśmy skazani na tę
              Telekomunę nie zależnie od opinii o niej
              Taka jest polska rzeczywistość.
              Camelot z Łodzi
              • hm` Re: NEOSTRADA 11.03.04, 00:52
                Hm, moze i taka jest....ach te monopole...kolo mnie wokol Toya i jestem
                zmuszony do sieci osiedlowej...
                No, ale ad rem. Co do neostrady, to dziala bardzo dobrze, ale... trzeba
                uwazac, bo czasem (nie jestem ekspertem, nie znam nomenklatury) cos sie
                przelacza i leca impulsy normalne.. Tak przynajmniej bylo z zestawem na jeden
                miesiac.
                pozdr. hm`
    • snake_plissken Re: NEOSTRADA 11.03.04, 00:12
      Ja korzystam od miesiąca, jestem zadowolony. Na razie nie było żadnych przerw w
      dostępie, mam nadzieję, że tak zostanie :-) Wcześniej miałem sdi, więc poprawa
      szybkości jest naprawdę duża: mogę m.in. skuteczniej fragować w Quake ]I[
      Arena :-D Mam ją podzieloną routerem i dość często muszę resetować gnojka, bo
      się wiesza - innych minusów na razie nie stwierdziłem.
    • Gość: majka Re: NEOSTRADA IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 16:04
      polecam, spoko, ladnie chodzi nie mam zastrzezen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka