Dodaj do ulubionych

Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy oburzeni

13.07.10, 18:21
"tylko w ten sposób możemy dotrzeć do kobiet, które chcą jej dokonać"

Szczerze wątpię w to, aby którakolwiek kobieta CHCIAŁA poddać się aborcji. Co
za palant wygaduje takie brednie? Zamierzać coś zrobić, a chcieć coś zrobić to
2 różne rzeczy.
Kobiety chciałyby, ale czego innego: nigdy nie stawać przed koniecznością
dokonywania takiego wyboru.

Jeśli aborcji ma być mniej, to trzeba poprawić opiekę nad matką i dzieckiem, a
nie epatować drastycznymi zdjęciami.
Obserwuj wątek
    • Gość: chart Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: 77.223.210.* 13.07.10, 19:40
      Po pierwsze - poprawcie literówkę: Dzierżawski, a nie Dzierżanowski, jak jest w
      jednym miejscu tekstu.
      Po drugie: to można skrobać dzieci, byle nam nie pokazywali jak to okropnie
      wygląda? Estetyzm połączony z cynizmem.
    • Gość: J-k Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 19:45
      Interesującym jest, że przeciwnicy aborcji zazwyczaj są zwolennikami kary śmierci.
      • Gość: charrt Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: 77.223.210.* 13.07.10, 19:53
        A Ty, J-k, odwrotnie?
        • Gość: J-k Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: 91.123.169.* 13.07.10, 21:49
          To nie ma najmniejszego znaczenia. Ja dzieci organizatorów (o ile
          takowe mają) nie zmuszam do oglądania tak drastycznych zdjęć ... ani do
          rezygnacji ze spacerów po Placu Litewskim. Nie narzucam im też swoich poglądów.
          • Gość: chart Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: 77.223.210.* 14.07.10, 11:05
            Widzisz, J-k, ale bez wiedzy jak naprawdę wygląda zabijanie dzieci - zbyt łatwo
            mówić o nim, jak o "zabiegu", czymś między kosmetyką i antykoncepcją, a mówimy
            zwłaszcza o niskiej świadomości ludzi młodych. Co zaś się tyczy "narzucania
            poglądów" - mówimy tak o kwestiach etycznych (a te rzeczywiście są sprawą
            sumienia), ale i prawnych. A w tym przypadku przekonywanie innych do swoich
            poglądów i domaganie się ich realizacji jest chyba zupełnie naturalnie?
            • Gość: J-k Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 16:38
              A może tak obok zaprezentować zdjęcia ilustrujące jak wygląda np. brutalny gwałt
              na dziewczynce dokonany przez jakiegoś zwyrodniałego, głęboko upośledzonego
              zboczeńca i jej przyszłe życie? Jak mogą wyglądać narodzone w wyniku takiego
              gwałtu istoty dotknięte głęboką skazą lub mutacją genetyczną? A co zrobić gdy na
              szali staje życie młodej kobiety lub kilku tygodniowego embrionu? Które życie
              należy wybrać, a które ocalić? I kto ma o tym zdecydować? To wszystko sprawy
              sumienia, zbyt delikatne i skomplikowane aby dyskutować o nich przy pomocy
              ściennych gazetek.
              Immanuel Kant powiedział: ”niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie".
              Dlatego nie wierzę, że dla zwykłych ludzi aborcja to zabieg kosmetyczny! A co do
              antykoncepcji to mam wrażenie, że ciż sami fundamentaliści też są jej przeciwni.
              Polecam obejrzenie kilku filmów Kieślowskiego lub Almodówara, ku refleksji. To
              nie jest tak, że wszystko jest mierzalne, jednoznaczne i oczywiste. Na szczęście
              albo niestety, jak to woli.
          • Gość: j2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 12:01
            dzieci mogą odwracać głowę jeśli tata nie chce by oglądał krwawe sceny, poza tym
            kto chodzi na spacer na litewski w takie upały?
            Weź dzieci do parku - w cieniu chłodniej
            • Gość: J-k Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 16:50
              Ciekawe co byś powiedział swoim dzieciom lub gdzie je zabrał gdyby na Placu
              Katedralnym ktoś wystawił np. Pasję Doroty Nieznalskiej lub plakat do filmu
              "Skandalista Larry Flint" Miloša Formana?
    • Gość: upał_wam_szkodzi Propozycja dla świętoj*bliwych na inny dobór zdjęć IP: *.speed-net.pl 13.07.10, 20:40
      Pokażcie wszystkie blaski całkowitego zakazu aborcji. Proponuję wystawę zdjęć
      umierających z głodu dzieci z rumuńskich sierocińców po upadku komunizmu w tym
      kraju, zestawione z portretami tego, który zgotował im taki los, waszego
      ideowego sojusznika, geniusza Karpat, conducatora Ceausescu.
      P.S.
      Naziści zdelegalizowali aborcję w 1943r., aborcja była zagrożona karą śmierci,
      oczywiście regulacje te dotyczyły tylko Niemek, nie ras niższych.
      Wcześniej naziści dopuszczali aborcję ze względów eugenicznych, dozwolona jako
      instrument doskonalenia rasy panów. Więc w tym zakresie wasza wystawa to
      czystej wody manipulacja, zwykłe łgarstwo. A propos, Józef Stalin też aborcję
      zdelegalizował.
      Ale macie patronów, generalissimus, Fuhrer, conducator oraz papieże. Tym
      ostatnim przynajmniej nie można odmówić logiki. Mniej dzieci - mniej
      ministrantów i mniej okazji do molestowania seksualnego.
      • tuonetar Re: Propozycja dla świętoj*bliwych na inny dobór 13.07.10, 21:40
        Gość portalu: upał_wam_szkodzi napisał(a):

> Pokażcie wszystkie blaski całkowitego zakazu aborcji. Proponuję wystawę zdjęć
        > umierających z głodu dzieci z rumuńskich sierocińców po upadku komunizmu w tym
        > kraju

Ale po co tak daleko szukać? Czerniejów wszak za płotem.
      • Gość: chart Re: Propozycja dla świętoj*bliwych na inny dobór IP: 77.223.210.* 13.07.10, 23:53

> Pokażcie wszystkie blaski całkowitego zakazu aborcji. Proponuję wystawę zdjęć
        > umierających z głodu dzieci z rumuńskich sierocińców

- to może po prostu trzeba zabijać biednych i głodnych, dla sytych i bogatszych
        zostanie więcej?
    • Gość: j2 zakłamana mentalność GW IP: *.lublin.mm.pl 13.07.10, 21:17
      Oczywiście tytuł może być : "... Mieszkańcy zadowoleni." Ale przecież wg tej
      parszywej gazety cały świat myśli jak lewacka michnikowszczyzna ale jeśli nie
      myśli to napiszemy że myśli,
      • wampir-wampir Re: zakłamana mentalność GW 13.07.10, 21:25
        Strasznie mnie bawią te antymichnikowskie ścierwa. Siedzą
        na "wrogim" portalu, robią za forumowych łachów i do tych tępych
        łepetyn im nie przychodzi, że każde wejście na Gazetę, każdy wysłany
        post to kasa dla znienawidzonego Michnika, bo reklamy i takie tam.
        To za trudne dla tych buraków, he, he, he. Miłego klikania. Adaś
        podliczy zyski.
        • Gość: j2 Re: zakłamana mentalność GW IP: *.lublin.mm.pl 13.07.10, 21:40
          a ty co, nie obrażasz właśnie jakiejś kobiety?
          A przy okazji, choć raz w życiu, jesteś w stanie podać argument zamiast bić pianę?
    • czarnaandzia Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 13.07.10, 21:55
      Tymi zdjęciami można co najwyżej dotrzeć do mocherów,żeby podjudzić
      ich okrzyki co do aborcji.Każda normalna kobieta,decydując się na
      taki krok jest świadoma co robi i jak to wygląda w praktyce.
      • Gość: j2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 13.07.10, 22:30
        masz dopiero 11 lat? dawno nie słyszałem takiej głupoty.

Zdjęcia jak zdjęcia. Na kryminałach i discovery są lepsze. Na szczęście mamy
        wolność(jeszcze) i skoro można postawić jedną rzecz co ma judzić to można i drugą
        • dociek Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 13.07.10, 22:42
          j2 brak mi słów na twoje wymiociny.
          • Gość: j2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 13.07.10, 23:23
            na które wymiociny? Napisz, gdzie się mylę. Co jest wymiociną? Wy tu się
            tylko opluwacie. Żebym usłyszał z jeden argument.
            • Gość: Guga Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.aster.pl 13.07.10, 23:48
              Argumenty były, ale nie dziwi mnie, że nie potrafisz na nie odpowiedzieć.
              • Gość: j2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 00:02
                wytłumacz mi więc.
                1 Napisałem że tytuł artykułu jest parszywy bo od razu sugeruje że wszyscy są
                przeciw a nie tylko część. Mohery to nie są mieszkańcy? Dostałem stek bluzgów,
                tyle że to od wampira a on jest ułomny psychicznie po tym jak go skrzywdzono,
                więc go olewam.

2 jakaś czarna andzia napisała

" Każda normalna kobieta,decydując się na
                taki krok jest świadoma co robi i jak to wygląda w praktyce."
                wprawdzie nie uściślając co to jest "normalna kobieta" ale jeszcze raz napiszę
                że to zdanie jest godne 11-latki. Miliony skrobanek robione są rokrocznie przez
                laski myślące, że to nieszkodliwy zabieg jak czyszczenie zębów.
                • wampir-wampir Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 00:16
                  Gość portalu: j2 napisał(a):

> wytłumacz mi więc.

Szkoda zcsau, taki matoł nic nie zrozumie :P

> 1 Napisałem że tytuł artykułu jest parszywy bo od razu sugeruje że
                  wszyscy są
                  > przeciw a nie tylko część. Mohery to nie są mieszkańcy? Dostałem
                  stek bluzgów,
                  > tyle że to od wampira a on jest ułomny psychicznie po tym jak go
                  skrzywdzono,
                  > więc go olewam.

Cóż za psychologia głębi. Nabyta zapewne pod trzepakiem. Olewasz? A
                  piszesz o mnie w co drugim poście debilny trollu.
                • wutausbruch Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 00:21
                  Gość portalu: j2 napisał(a):

> wytłumacz mi więc.
                  > 1 Napisałem że tytuł artykułu jest parszywy bo od razu sugeruje że wszyscy są
                  > przeciw a nie tylko część. Mohery to nie są mieszkańcy? Dostałem stek bluzgów,
                  > tyle że to od wampira a on jest ułomny psychicznie po tym jak go skrzywdzono,
                  > więc go olewam.

Tobie, który jesteś na "nie" sugeruje, że wszyscy mieszkańcy. Ale każdy zdrowo i
                  logicznie myślący człowiek wie, że nie ma takiej możliwości, a szczególnie w
                  Lublinie, by każdy jeden jedyny mieszkaniec był oburzony. Ja, która nie jestem
                  na "nie" (chodzi mi o stosunek do tej "parszywej gazety") czytam, że o
                  oburzonych mieszkańcach, którzy wystawę widzieli. Bo problemem tutaj jest
                  oburzenie grupy mieszkańców, a nie cicha akceptacja innej ich części.
                  >
                  > " Każda normalna kobieta,decydując się na
                  > taki krok jest świadoma co robi i jak to wygląda w praktyce."
                  > wprawdzie nie uściślając co to jest "normalna kobieta" ale jeszcze raz napiszę
                  > że to zdanie jest godne 11-latki. Miliony skrobanek robione są rokrocznie przez
                  > laski myślące, że to nieszkodliwy zabieg jak czyszczenie zębów.

Rozumiem oburzenie i sama jestem zniesmaczona ponieważ razi mnie zestawianie
                  płodu (który według ustawy nie podlega już usunięciu, chodzi mi o wielkość, bo
                  płodów usuwanych zgodnie z ustawą nie ma na zdjęciach a te zazwyczaj nie mają
                  jeszcze rączek ani nóżek) z Hitlerem, a tym samem wiele kobiet z nazistami.
                  Naziści nie mieli dylematu czy zabić czy nie, nie był to dla nich dramat
                  przypłacony wielkim cierpieniem psychicznym. Wiele kobiet usuwa ciąże, bo, jak
                  już zostało to powiedziane tutaj, państwo i kościół nie dokładają zbyt wielu
                  starań by takim kobietom pomagać. Co więcej, często one same zmagają się z
                  problemem niechcianego dziecka, a jak wiemy, do zapłodnienia potrzebny też jest
                  mężczyzna, który nierzadko taką kobietę zostawia samą sobie (i nie zaprzeczaj,
                  znam naprawdę wiele przypadków, gdy mężczyzna zostawia kobietę, bo ta zaszła w
                  ciąże, której on nie chciał). "Normalna kobieta" to kobieta, która nie usuwa
                  ciąży bo lubi, ale dlatego, że muszą ją do tego nasza polska rzeczywistość.
                  Normalna to taka, która zanim podejmie decyzję robi wszystko, by nie usuwać
                  dziecka, a aborcja to jest ostateczność (o ile ją na nią stać). W debacie o
                  aborcji o kobietach mówi się tak, jakby usuwanie ciąży było jedną z metod
                  antykoncepcji, do której one podchodzą bez wyrzutów sumienia, bez refleksji ot
                  tak, po prostu. Nie, te kobiety nie są zwyrodniałymi morderczyniami jak
                  większość nazistów, bo nie robią tego w imię chorej ideologii lub satysfakcji z
                  zabijania. Dlatego ta "wystawa" jest oburzająca.
                  To, że są kobiety, które podchodzą do tego jak do zabiegu oczyszczania zębów, to
                  na pewno nie są to miliony tylko mniejszość i nikt nie ma prawa tak
                  niesprawiedliwie uogólniać. Bo jeśli krytykuje się kler za molestowanie, wszyscy
                  ci pro-life, krzyczą, że jeśli już ksiądz molestował to jest to wyjątek i nie
                  można obarczać całego kleru. Bądźmy zatem sprawiedliwi także wobec świeckich.
                  • Gość: slawek Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.opera-mini.net 14.07.10, 06:40
                    ciekawe czy jak bedzie wystawa np.antypedofilska to na zdjeciach beda zgwalcone dzieci w najrozniejszych pozach i zblizeniach szczegolow...
                  • Gość: Ursus Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.nplay.net.pl 14.07.10, 12:08
                    Zacznę od tego, że wystawa jest całkowicie legalna. Ponadto, jak mówi
                    organizator "...Wystawa nie narusza żadnych przepisów. Już pięć razy
                    wygraliśmy sprawy w sądzie o możliwość jej dalszego pokazywania
                    ...."
                    Tak więc kwestia czy może odbywać się w tej formie i w tym miejscu wydaje się
                    być rozstrzygnięta.

Rozumiem oburzenie i sama jestem zniesmaczona ponieważ razi mnie zestawianie
                    płodu (który według ustawy nie podlega już usunięciu, chodzi mi o wielkość, bo
                    płodów usuwanych zgodnie z ustawą nie ma na zdjęciach a te zazwyczaj nie mają
                    jeszcze rączek ani nóżek) z Hitlerem, a tym samem wiele kobiet z nazistami.

Zestawienie z Hitlerem i nazistami jest o tyle słuszne, że to właśnie naziści
                    jako pierwsi na ziemiach polskich zalegalizowali aborcję, a ponadto aborcja
                    rocznie na całym świecie pochłania ok. 50 mln ofiar, zabijanych na różne sposoby
                    i w różnych fazach rozwoju (łącznie z 8-miesięcznymi płodami), tak więc jest to
                    rzeź na niewyobrażalną skalę.
                    Wiele kobiet usuwa ciąże, bo, jak już zostało to powiedziane tutaj, państwo i
                    kościół nie dokładają zbyt wielu starań by takim kobietom pomagać

Zarówno Państwo jak i Kościół dokładają w tej mierze o wiele większych starań
                    niż to miało miejsce 50, 150, 550 czy 1550 lat temu... Standard życia i opieki
                    zdrowotnej oraz socjalnej dzisiaj jest nieporównywalnie wyższy niż kiedykolwiek.
                    często one same zmagają się z problemem niechcianego dziecka, a jak wiemy, do
                    zapłodnienia potrzebny też jest mężczyzna, który nierzadko taką kobietę zostawia
                    samą sobie (i nie zaprzeczaj, znam naprawdę wiele przypadków, gdy mężczyzna
                    zostawia kobietę, bo ta zaszła w ciąże, której on nie chciał).

Ani nieodpowiedzialność faceta, ani głupota laski rozkładającej nogi przed byle
                    ćwokiem nie mogą być usprawiedliwieniem dla zabójstwa.
                    "Normalna kobieta" to kobieta, która nie usuwa ciąży bo lubi, ale dlatego, że
                    muszą ją do tego nasza polska rzeczywistość.

Co masz na myśli? Co może zmusić, jak piszesz, "normalną kobietę" do
                    zamordowania własnego dziecka..? Podobno w czasie "wielkiego Głodu" na Ukrainie
                    w latach 30-tych ubiegłego wieku dochodziło do przerażających scen, ale, przy
                    całej mojej niechęci do działań obecnego rządu, były to sytuacje tak odbiegające
                    od obecnego standardu życia, że absolutnie nieporównywalne.
                    Normalna (kobieta-przyp.moje)to taka, która zanim podejmie decyzję robi
                    wszystko, by nie usuwać dziecka, a aborcja to jest ostateczność (o ile ją na nią
                    stać).

Jeżeli "robi wszystko", albo na wet 20% wszystkiego, to nigdy się nie zdecyduje
                    na usunięcie dziecka...
                    W debacie o aborcji o kobietach mówi się tak, jakby usuwanie ciąży było jedną
                    z metod antykoncepcji, do której one podchodzą bez wyrzutów sumienia, bez
                    refleksji ot tak, po prostu.

Ależ dokładnie tak właśnie jest w dostatnich krajach Europy zachodniej czy
                    Ameryki Północnej... A cała aktywność środowisk proaborcyjnych na świecie skupia
                    się na dążeniu do zalegalizowania aborcji na życzenie, bez jakichkolwiek
                    ograniczeń w dowolnej fazie rozwoju płodu oraz na zwalczaniu "syndromu
                    poaborcyjnego" poprzez ataki na...Kościół Katolicki i środowiska "pro-life"...
                    Przypomnij sobie tzw. "sprawę Agaty". Dziewczyna chciała tego dziecka, chłopak
                    chciał tego dziecka, w pomoc dla dziewczyny zaangażował się Kościół i ruchy
                    "pro-life" i..., dzięki nieprawdopodobnej mobilizacji kościoła satanistycznego i
                    jego sympatyków, którzy jak internet długi i szeroki nawoływali do zabójstwa,
                    dziecko zginęło...Tylko dlatego.
                    Pozdrawiam
                    • wutausbruch Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 12:37
                      widać, że problem znasz z broszurek. porozmawiaj z jakąkolwiek kobietą, która
                      usunęła i spytaj się jakiej pomocy udzieliło jej państwo i kościół. jestem w
                      wielkim błędzie sądząc, że pomoc jest tak wielka i skuteczna.
                      • Gość: Ursus Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.nplay.net.pl 14.07.10, 13:14
                        widać, że problem znasz z broszurek
                        Niezmiernie rzadko czytuję broszurki na jakikolwiek temat.
                        jestem w wielkim błędzie sądząc, że pomoc jest tak wielka i skuteczna
                        Nie twierdzę, że jest wielka. Wręcz uważam, że taka być nie powinna, bo i niby
                        dlaczego..? Twierdzę jedynie, że Twoje babcie, prababcie itd. rodziły i
                        wychowywały dzieci w wielokrotnie, nieporównywalnie wręcz trudniejszych
                        warunkach niż są obecnie. Twoja (i nie tylko) teoria, że obecnie kobiety
                        "decydują się" na aborcję z powodu tzw. "trudnych warunków" kupy się nie trzyma.
                        I każdy kto jest się w stanie wzbić ponad wyznawaną ideologię, przyzna, że to
                        prawda.
                        Przypominam również powszechnie znany fakt, że zamiast wcześniej zabijać, każda
                        kobieta po urodzeniu dziecka może je zostawić, choćby w szpitalu, bez
                        żadnych konsekwencji prawnych
                        Tak więc nie bardzo rozumiem w jakim celu tak zaciekle fechtujesz w obronie
                        nieprawdziwych argumentów..?
                        Pozdrawiam.
                        • wutausbruch Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 19:05
                          Tyle, że te babcie nie miały problemów z utrzymaniem swoich dzieci, mąż zarabiał
                          dobre pieniądze, otaczał je opieką. I te same babcie mówi dziś, patrząc na naszą
                          rzeczywistość, że kiedyś było łatwiej.
                          A wracając do kobiet dokonujących aborcji - mówię o takich, którym prawo to
                          umożliwia i niestety, rodząc dziecko pozostają same, ani lekarze, którzy nie
                          chcieli usunąć płodu nie pomagają jej, gdy stan jej zdrowia się bardzo
                          pogorszył, kościół też tej opieki nie zapewnia, a ona zostaje sama i musi sobie
                          radzić schorowana z kolejnym dzieckiem.
                          Kiedy pomyślę sobie o pewnej kobiecie, która zmarła przy porodzie 10 dziecka
                          (choć miała wskazania ze względów zdrowotnych do usunięcia ciąży) to wierz mi,
                          naprawdę nie jestem w stanie przyjąć Twoich argumentów. Bo to są ciężkie
                          warunki. Ty cały czas mówiąc o kobietach, masz na myśli takie co nie chcąc
                          dziecka bo nie mają na nie czasu usuwają ciążę w czystej klinice na zachodzie.
                          Ja mówię o kobietach, które usuwają, bo urodzenie zagraża ich zdrowiu, życiu lub
                          rodząc 10 dziecko ( a wierz mi, jest wiele takich rodzin) ich poziom życia, i
                          tak już niski, jeszcze bardziej się pogorszy. Ciąży nie usuwają tylko bogate i
                          samotne karierowiczki, te są w zdecydowanej mniejszości. A wracając do oddawania
                          dziecka do adopcji...widać, że nie jesteś matką i nigdy nią nie będziesz. mało
                          która matka, po porodzie zechce oddać dziecko, nawet jeśli myślała o usunięciu
                          ciąży. I problem narasta. ja nie jestem za aborcją na życzenie, ale chciałabym,
                          aby dane prawo było przez lekarzy respektowane, by kobiety, które zgodnie z
                          prawem ciąże usuwają nie były traktowane jak morderczynie i przede wszystkim
                          jestem za tym, by skończono z hipokryzją w temacie seksu i antykoncepcji. Niech
                          tabletki "po" będą łatwiej dostępne, niech antykoncepcja nie będzie tylko dobrem
                          dla bogatych kobiet. Viagra jest dofinansowana, a pigułki nie, jakim prawem?
                          Zanim zaczniecie zabraniać stwórzcie alternatywę. I nie wierzcie, że problem
                          aborcji zniknie. On nie zniknie nigdy, ale można go zminimalizować szanując dane
                          kobietom prawo i ułatwić im dostęp do edukacji i antykoncepcji.
                          • Gość: Ursus Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.nplay.net.pl 14.07.10, 21:09
                            babcie nie miały problemów z utrzymaniem swoich dzieci, mąż zarabiał dobre
                            pieniądze, otaczał je opieką. I te same babcie mówi dziś, patrząc na naszą
                            rzeczywistość, że kiedyś było łatwiej

No, proszę Cię!:)
                            mało która matka, po porodzie zechce oddać dziecko, nawet jeśli myślała o
                            usunięciu ciąży

To chyba dobrze..? Czy wg. Ciebie lepiej zabić..?
                            Ja mówię o kobietach, które usuwają, bo urodzenie zagraża ich zdrowiu, życiu
                            lub rodząc 10 dziecko ( a wierz mi, jest wiele takich rodzin) ich poziom życia,
                            i tak już niski, jeszcze bardziej się pogorszy

Każdy jest kowalem swego losu... Jeśli chcesz mnie przekonać, że jedynym
                            sposobem na nie-posiadanie np. piętnaściorga dzieci jest aborcja, to na próżno
                            się trudzisz:)
                            Zabójstwo to zabójstwo, i żadne, nawet najbardziej drastyczne przykłady tego nie
                            zmienią.
                            On (problem aborcji-przyp. moje) nie zniknie nigdy, ale można go
                            zminimalizować szanując dane kobietom prawo i ułatwić im dostęp do edukacji i
                            antykoncepcji.

Przepraszam, ale nieco naiwna jesteś: tak jak wcześniej napisałem kraje o
                            najwyższych współczynnikach aborcji leżą na terenie Europy zachodniej i Ameryki
                            Północnej. Dokładnie tam gdzie stopień indoktrynacji tzw. edukacją seksualną
                            oraz dostępność antykoncepcji są zdecydowanie najwyższe na świecie...
                            Pozdrawiam.
                            • wutausbruch Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 23:23
                              Gość portalu: Ursus napisał(a):

> babcie nie miały problemów z utrzymaniem swoich dzieci, mąż zarabiał dobre
                              > pieniądze, otaczał je opieką. I te same babcie mówi dziś, patrząc na naszą
                              > rzeczywistość, że kiedyś było łatwiej

> No, proszę Cię!:)
                              To ja Cię proszę. Moja babka wychowała sama trójkę dzieci i wiem od niej
                              (rocznik 1918) jak i dzięki komu sobie radziła, dziś na próżno szukać takiej
                              pomocy.
                              > mało która matka, po porodzie zechce oddać dziecko, nawet jeśli myślała o
                              > usunięciu ciąży

> To chyba dobrze..? Czy wg. Ciebie lepiej zabić..?
                              Źle jeśli alternatywą dla aborcji ma być oddawanie do adopcji, bo to się nie
                              sprawdzi, a problem pozostanie i nikt takiej rodzinie/kobiecie nie pomoże.
                              > Ja mówię o kobietach, które usuwają, bo urodzenie zagraża ich zdrowiu, życiu
                              > lub rodząc 10 dziecko ( a wierz mi, jest wiele takich rodzin) ich poziom życia,
                              > i tak już niski, jeszcze bardziej się pogorszy

> Każdy jest kowalem swego losu... Jeśli chcesz mnie przekonać, że jedynym
                              > sposobem na nie-posiadanie np. piętnaściorga dzieci jest aborcja, to na próżno
                              > się trudzisz:)
                              > Zabójstwo to zabójstwo, i żadne, nawet najbardziej drastyczne przykłady tego ni
                              > e
                              > zmienią.
                              Na szczęście nie ty ustanawiasz przepisy i na próżno się trudzisz, myśląc, że
                              aborcja przez takie akcje zniknie jako problem. Są przepisy i uważam za
                              kretyńskie w imię jakiejś tam chorej ideologii kazać rodzić dzieci tym, które
                              padną ofiarą tych urodzeń. Tak, dla mnie to jest chore, jeśli ktoś tam, kto ma
                              jakieś tam poglądy, zmusza innych do życia na swój sposób, bez brania
                              odpowiedzialności za los tychże osób. Jeśli każdy jest kowalem swego losu to
                              wara od tego "każdego". Bo pięknie jest mówić o życiu poczętym, ale gdy
                              przyjdzie ponieść konsekwencję obrony tegoż życia to wszyscy wielcy obrońcy
                              umywają rączki. Możesz sobie mieć taki pogląd jaki chcesz ale stosuj go w swoim
                              życiu, bo nie Ty żyjesz za innych.
                              > On (problem aborcji-przyp. moje) nie zniknie nigdy, ale można go
                              > zminimalizować szanując dane kobietom prawo i ułatwić im dostęp do edukacji i
                              > antykoncepcji.

> Przepraszam, ale nieco naiwna jesteś: tak jak wcześniej napisałem kraje o
                              > najwyższych współczynnikach aborcji leżą na terenie Europy zachodniej i Ameryki
                              > Północnej. Dokładnie tam gdzie stopień indoktrynacji tzw. edukacją seksualną
                              > oraz dostępność antykoncepcji są zdecydowanie najwyższe na świecie...
                              > Pozdrawiam.
                              Edukacji na poziomie, gdzie nie mówi się tylko o seksie, ale uczy się żyć w
                              związku wraz ze wszystkim, co niesie on za sobą. Edukacja jest taka, że albo
                              jest katechetyczna albo kompletnie oderwana od życia, skupiona na czynnościach
                              fizjologicznych. Nikt nie uczy młodych jak żyć, ani szkoła, ani rodzice ani taka
                              akcja. Wszystko to tylko droga na skróty.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Ursus Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 09:49
                                Moja babka wychowała sama trójkę dzieci i wiem od niej (rocznik 1918) jak i
                                dzięki komu sobie radziła, dziś na próżno szukać takiej pomocy

Rocznik 1918... Czyli dzieci rodziła w latach 40tych ubiegłego wieku...
                                I według Ciebie wtedy było łatwiej i lepiej... Tjaaa...:)
                                ja jestem za ogólnopolską akcją - utnij facetowi fiuta. problem będzie z
                                głowy.przestańcie czepiać się kobiet póki wsadzacie bez ponoszenia konsekwencji
                                swojego małego tam, gdzie zaczyna się życie

Trzeba było od tego zacząć... :)
                                Gdybym wiedział, że rozmawiam z niezrównoważoną psychicznie "feministką", to bym
                                sobie d**y nie zawracał...:)
                                Pozdrawiam.
                                • wutausbruch Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 16.07.10, 00:51
                                  to nie feminizm, a irytacja, gdy o kobietach decydują i mówią mężczyźni, którzy
                                  tak samo są odpowiedzialni za aborcje jak kobiety, tyle że odpowiedzialność
                                  spada na nas, na nich co najwyżej alimenty, gdy dziecko jednak przyjdzie na
                                  świat. I przestań mnie obrażać, gdyż o życiu wiesz tyle, co ten płód, którego
                                  tak bronisz. I jeśli odpowiedzią na moje słowa, jest "niezrównoważona
                                  psychicznie feministka" to raczej ja sobię d..ę zawracam zniżając się do twojego
                                  poziomu i wchodząc z tobą w jakikolwiek "dialog".
                    • _aaa_ Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 18:09
                      Gość portalu: Ursus napisał(a):

> Ani nieodpowiedzialność faceta, ani głupota laski rozkładającej nogi przed byle
                      ćwokiem nie mogą być usprawiedliwieniem dla zabójstwa.

Tak jest, szczególnie jak laska rozkłada nogi podczas gwałtu.
                      Nic jej nie usprawiedliwia, masz rację. Za karę niech rodzi.

Ursusie, jesteś zwolennikiem kary śmierci?
                • dociek Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 09:19
                  Przy tak masowej aborcji j2, liczonej wg ciebie na miliony miałeś
                  cholernego pecha, że nikt we właściwym momencie nie wyskrobał
                  ciebie. To gorsze niż brak wygranej w Lotto.
                  Dla kobiety, dla jej psychiki, taki zabieg jest ogromnym wstrząsem.
                  Masz ewidentne braki w wiedzy o człowieku i jego psyche. A przede
                  wszystkim poniżasz tu publicznie normalne kobiety. Bo tylko
                  bezmyślne i wyjątkowe ździry podchodzą do tego zabiegu, jak do
                  sranka.
                  • essex2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 09:41
                    ...o czym mowa?jaka wystawa antyaborcyjna?tam stoi wystawa nekrofilna wykonana przez zboczonych ludzi...
                  • Gość: j2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 11:03
                    wiem dociek że twój poziom umysłowy jest na poziomie embrionu a wiedza o świecie
                    nie większa ale dowiedz się że chociażby w Rosji wiele kobiet traktowało aborcje
                    jak środek antykoncepcyjny.
                    Jeżeli chodzi o mnie to aborcja jest ok, co by było gdyby na świat przyszło
                    więcej takich buraków jak ty, wampir, czy michnik
    • ares211 Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy oburzeni 14.07.10, 08:49
      nie zły pomysł najpierw niech państwo zapewni pięniądze na utrzymanie
      dziecka a potem można krzyczeć o aborcji a ciekaw jestem czyj to
      pomysł
      żeby porównywać aborcję d0 ludobójstwa Hitlera bo chyba autor tej
      wystawy nie zna historii bo za Hitlera ginęli nie tylko Polacy ale
      żydzi Rosjanie i wiele innych narodowości dlatego proponuje niech
      pojadą z tą wystawą po innych krajach nie tylko po Polsce jak im
      brak funduszy to kółka różańcowe chętnie dołożą niech tylko
      proboszcz każdej parafii ogłosi zbiórkę na ten cel albo do ojca
      rydzyka on lubi takich oszołomów czyli moherowe berety łączcie się
      • Gość: belfer Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 10:05
        Brakuje w Lublinie odwaznych, czy brakuje farby?
    • jdk2 Kto rządzi w tym ciemnogrodzie ? 14.07.10, 10:25
      Kto rządzi w tym ciemnogrodzie ? Przez kogo jest finansowany ? i
      jaki ma cel ? Przemyśl to
    • zubelz Re: Więcej takich wystaw na róznych placach Lubli 14.07.10, 11:00
      Gość portalu: Anna Bartan napisał(a):

> Więcej takich wystaw na różnych placach Lublina.
      > Dopiero wtedy ludzie dowiadują się co to jest aborcja i jej
      > koszmarne skutki dla zdrowia kobiety.

Może trochę filmów z Abramowic lub innych szpitali leczących ludzi opętanych
      manią "czynienia dobra"?
      • Gość: belfer Uczyc!!!! IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 11:31
        Uświadamiac od lat dziecięcych, uczyć, ze prezerwatywy to nie
        baloniki, slowem więcej oswiaty, bo wyrosną nam kolejne tabuny
        debili.Albo...propagowac onanizm!
    • przemyslaw-leniak kilka uwag o wystawie i sprawie 14.07.10, 11:36
      pomijac troli takich jak chamski wampir (swoją droga ciekawe czemu
      naruszanie regulaminu przez takiego trola jest akceptowane przez
      moderację? to swój trol... prawda empi...)
      i tych którzy uwazają podobnie zresztą jak trole że kazda metoda
      osiągnięcia celu jest dobra i dzieki temu staja się dla otoczenia
      groźni i nieznośni
      dla sporej czesci ludzi wystawa taka mogła by sie stać źródłem
      wiedzy...
      dla wspomnianych na poczatku jest niestety jedynie okazją do
      forumowej rozróby.
      ...
      nie wszystkie rzeczy na świecie są piękne: choroby są brzydkie
      brzydka jest śmierć etc etc
      czy trzeba je pokazywać?
      czasem należy je pokazywać...
      ot chćby trzeba pokazywać ochydne skutki wypadków komunikacyjnych
      te porozrywane ciała, krew...
      to ma sens bo daje wiedzę o tym co moze być skutkiem pozornie
      nieszkodliwego działania
      a przecie jazda z nadmierną prędkością popisy drogowe i wóda w
      organiźmie kierowcy to nie sa u nas wypadki okazjonalne lecz plaga...
      predzej czy póżniej każdy z nas zobaczy na własne oczy np. ciało
      dziecka z rozsmarowana przez oponę jakiegoś super auta głową...
      chyba lepiej żeby zobaczył to zanim przejedzie z piskiem opon przez
      przejście dla pieszych koło szkoły
      oczywiście tragediom wiedza nie zapobiegnie
      ale bez posiadania wiedzy tych tragedi raczej będzie więcej
      lepiej sie na ile można uczyć na cudzych błedach...
      ...
      również i aborcja jakoś wyglada i z tego co widzę na zdjęciach jest
      to zaprezentowane
      mam jednak ALE
      tym co jest wrogiem wiedzy jest nachalna "pedagogika"
      naprawdę nie każda metoda jest dobra do osiągnięcia celu
      sa takie które wywołują skutek zupełnie odwrotny...
      ...
      zaś w temacie aborcji cóż chćetnie porozmawiam
      jednak chciałbym by wypowiadajacy się przyznali jaki jest ich
      osobisty związek z taką praktyką
      zdarzyło się wam uczestniczyć w aborcji?
      poddaliście się aborcji
      wasz partner dokonał aborcji?
      ...
      żeby dać przykład że przyznać się do swioch osobistych doświadczeń
      można
      napisze wam że moja dawna partnerka (ówcześnie narzeczona) dokonała
      aborcji...
      dowiedziałem sie o tym już po samym zabiegu
      nasz związek się rozpadł ale jakiś tam kontakt ze sobą mamy
      nie jesteśmy do siebie wrogo nastawieni i każde z nas ma swoją
      rodzinę...
      ...
      po co to piszę?
      pisze to dlatego że naprawdę inaczej jest coś przeżyć i mieć jakieś
      doświadcenie osobiste a zupełnie inaczej wygłaszać sądy na podstawie
      swoich wyobrażeń czy dogmatów...
      ...
      na koniec o samej wystawie
      cóż dla mnie to ona jest głosem w dyskusji
      dyskusja jest publiczna i nie ma powodu by drastyczności prawa
      wyboru aborcji nie pokazywać również publicznie
      niestety zarazem poprzez tę nachalną "pedagogikę" jest to bardzo
      słaby głos w dyskusji
      ten Adolf Hitler drodzy autorzy wystawy wyglada nadzwyczaj zdrowo
      i właściwie to nie roumiem czemu to akurat zdjęcie wybrano jako
      symbol zła...
      stojący tuż obok plakat z żyjacym wcześniakiem i martwym płodem jest
      dużo lepszy...
      ...
      tyle chyba mam póki co do napisania
      w jakimś zakresie się pewnie staje ale
      • przemyslaw-leniak ktoś poza trolem pogada? 14.07.10, 12:22
        bo z trolem to nima o czym...
    • zubelz Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy oburzeni 14.07.10, 11:48
      Taak można uświadamiać, dyskutować o tym że stosunek
      homo jest lepszy od hetero bo nie prowadzi do aborcji i tym samym jest milszy
      bogu.
      • zubelz Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 12:02
        zubelz napisał:

> Taak można uświadamiać, dyskutować o tym że stosunek
        > homo jest lepszy od hetero bo nie prowadzi do aborcji i tym samym jest milszy
        > bogu.
        Jak również że stosunki homo seksualne z dziećmi czy dorosłymi to mniejsze zło
        niż hetero seksualne, bo pozbawione wszelkich patologi typu nie chciane dziecko,
        ciąża lub aborcja a także bieda i odrzucenie społeczne.
        • Gość: j2 Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 12:14
          pakowanie w kakałko przenosi HIV, czyli jakieś konsekwencje społeczne powoduje
          Z drugiej strony wiele kobiet lubi anal i nie jest to tylko sprawa homo
      • wampir-wampir Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur 14.07.10, 12:08
        Te, Leniak. Odwal się ode mnie. Dawno się nikogo nie czepiłeś i ci
        odbija, czy upały walą na mózg? Czep się słupa, to ci przejdzie. Jak
        ci się tu nie podoba, to się tradycyjnie obraź, tylko tym razem
        konsekwetnie. Już i tak mało kto czyta te przydługawe monologi.
        A co do aborcji, to ja mam mieszane uczucia. Wolałbym żeby do niej
        nie dochodziło, ale niestety żyjemy w katolickim kraju, gdzie
        antykoncepcja uchodzi za grzech, więc stosowana jest ciągle przez
        nielicznych, a wstrzęmięźliwości od chrześcijan nawet wymagać nie
        sposób, wiadomo - krew nie woda. Jeśli jednak istniałby wybór między
        kiszeniem zaduszonych noworodków w beczkach po kapuście a aborcją,
        to dla mnie byłby oczywisty. Aborcja.
        • przemyslaw-leniak Odwal się ode mnie 14.07.10, 12:16
          ci odbija, upały walą na mózg, Czep się słupa...
          "inteligencja" się znaczy...
          dlatego własnie MY z którym jest mi bliżej jest inne...
          • wampir-wampir Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 12:20
            Nie zaczepiaj po chamsku, nie będzie takich ripost. Z kim ci bliżej,
            to twoja sprawa. Mnie nic do tego, ani do twoich poglądów, tobie nic
            do moich. Kwalifikacji na misjonarza nie masz, jesteś zbyt nadęty.
            • przemyslaw-leniak Mnie nic do tego, ani do twoich poglądów 14.07.10, 12:27
              no to nie ma i o czym gadac
              z kim to już było wiadomo że nie
              • wampir-wampir Re: Mnie nic do tego, ani do twoich poglądów 14.07.10, 12:32
                Pełna zgoda trollu, z kim to już wiadomo, że nie.

Ps. 4 posty i ani słowa o Palikocie? Chyba formę tracisz :P
                • Gość: belfer Re: Mnie nic do tego, ani do twoich poglądów IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 14:21
                  Polikot przy Brudzinskim to swięty człowiek!
                  • joannabarska Re: Mnie nic do tego, ani do twoich poglądów 14.07.10, 14:37
                    Po co tyle słów na ten temat? Aborcji pochwalac nie należy, ale
                    tego typu wystawy powinny byc scigane sądownie. Nie ma paragrafu?
                    Poszukac! Stworzyc!
                    • wampir-wampir Re: Mnie nic do tego, ani do twoich poglądów 14.07.10, 15:26
                      Nie przesadzaj Joasiu. To ten sam poziom "artstycznego" dyskursu, co
                      pokazywanie genitaliów na krzyżu. Nie ma czego ścigać i nie ma się
                      czym podniecać. Oczywiście publiczne place nie są odpowiednim
                      miejscem na takie prowokacje, ale co zrobić? To Polska właśnie.
                      Nawiedzonym się wydaje, że w imię katolickiej moralności mogą wleźć
                      wszędzie z takim shitem. Najlepiej ich olać, wtedy im się znudzi. Na
                      miejscu Gazety bym o tym "wydarzeniu" nie pisał.
          • _aaa_ Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 18:46
            przemyslaw-leniak napisał:

> ci odbija, upały walą na mózg, Czep się słupa...
            > "inteligencja" się znaczy...
            > dlatego własnie MY z którym jest mi bliżej jest inne...

No ciekawe, albo leniak ma rozdwojenie jaźni, albo trawka była chemią pędzona.
            Tak czy siak, mozna sie spodziewać, że niedługo po raz kolejny obrazi się i pożegna z forum gazetowym "na zawsze" czyli do czasu, kiedy hormony przestaną mu latać niczym koty marcowe.
            • wampir-wampir Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 18:54
              _aaa_ napisała:

> Tak czy siak, mozna sie spodziewać, że niedługo po raz kolejny
              obrazi się i poż
              > egna z forum gazetowym "na zawsze" czyli do czasu, kiedy hormony
              przestaną mu l
              > atać niczym koty marcowe.

No cóż, większość chłopców dojrzewa gdzieś koło dwudziestki, ale
              niektórzy pozostają egocentrycznymi nastolatkami z pretensjami.
              Ale ja nie o tym - czy Ty przypadkiem nie miałaś jakoś teraz imienin?
              Najlepsze życzenia :-)))
              • _aaa_ Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 18:55
                wampir-wampir napisał:

> _aaa_ napisała:
                >
                > > Tak czy siak, mozna sie spodziewać, że niedługo po raz kolejny
                > obrazi się i poż
                > > egna z forum gazetowym "na zawsze" czyli do czasu, kiedy hormony
                > przestaną mu l
                > > atać niczym koty marcowe.
                >
                > No cóż, większość chłopców dojrzewa gdzieś koło dwudziestki, ale
                > niektórzy pozostają egocentrycznymi nastolatkami z pretensjami.
                > Ale ja nie o tym - czy Ty przypadkiem nie miałaś jakoś teraz imienin?
                > Najlepsze życzenia :-)))
                >
                >

Nie miałaś, jesienna jestem, ale za zyczenia dziekuję:)))
                • wampir-wampir Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 18:59
                  _aaa_ napisała:

> Nie miałaś, jesienna jestem, ale za zyczenia dziekuję:)))

Jak jesienna, jak Ty jesteś baran. To się tak liczy, że pierwszy
                  termin imienin po urodzinach, chyba że imię było specjalnie nadane
                  na cześć świętej patronki spod innej daty, ale to chyba wykluczone,
                  zresztą kto Cię tam wie ;-)))
                  • _aaa_ Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 19:09
                    wampir-wampir napisał:

> _aaa_ napisała:
                    >
                    > > Nie miałaś, jesienna jestem, ale za zyczenia dziekuję:)))
                    >
                    > Jak jesienna, jak Ty jesteś baran. To się tak liczy, że pierwszy
                    > termin imienin po urodzinach, chyba że imię było specjalnie nadane
                    > na cześć świętej patronki spod innej daty, ale to chyba wykluczone,
                    > zresztą kto Cię tam wie ;-)))
                    >
                    >

O, stawiam na ostatnie zdanie:)))

A powaznie, byłam kwietniowa, ale za blisko urodzin i mi nie pasowało, z zachłannosci na prezenty, więc sie przeflancowałam na październik:)))
                    • wampir-wampir Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 19:31
                      _aaa_ napisała:

> O, stawiam na ostatnie zdanie:)))

Wcale mnie to nie dziwi :-)))

> A powaznie, byłam kwietniowa, ale za blisko urodzin i mi nie
                      pasowało, z zachła
                      > nnosci na prezenty, więc sie przeflancowałam na październik:)))

No tak, materialistka. Mój brat to miał przerąbane urodził się na
                      Grzegorza i dali mu Grzegorz. Dwa w jednym. Jako dziecko baaardzo
                      cierpiał :-)))
                      • _aaa_ Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 21:49
                        wampir-wampir napisał:

>
                        > No tak, materialistka. Mój brat to miał przerąbane urodził się na
                        > Grzegorza i dali mu Grzegorz. Dwa w jednym. Jako dziecko baaardzo
                        > cierpiał :-)))
                        >

I nie rozrzutna. Dziecko urodziłam sobie 1 czerwca:)))
                        • wampir-wampir Re: Odwal się ode mnie 14.07.10, 22:03
                          _aaa_ napisała:

> I nie rozrzutna. Dziecko urodziłam sobie 1 czerwca:)))

Cwaniara :-)))
    • wutausbruch jasne, a wszystkiemu winni są kosmici 14.07.10, 11:53
      j.w.
    • wutausbruch nowa akcja 14.07.10, 11:55
      ja jestem za ogólnopolską akcją - utnij facetowi fiuta. problem będzie z głowy.
      przestańcie czepiać się kobiet póki wsadzacie bez ponoszenia konsekwencji
      swojego małego tam, gdzie zaczyna się życie
    • qavtan Domagam się likwidacji wystawy! 14.07.10, 15:26
      Domagam się likwidacji wystawy z terenu miasta Lublina!

-
      Lublinianin
      • Gość: JB Re: Domagam się likwidacji wystawy! IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 15:40
        Ja też,ale to wołanie na puszczy!
      • Gość: j2 Re: Domagam się likwidacji wystawy! IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 16:10
        domagam się likwidacji likwidacji

hmm, czy można coś zlikwidować "Z" lublina?
        • Gość: folkatka Re: Domagam się likwidacji wystawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 19:27
          Szkoda że wpis Leniaka zaowocował pyskówką...
          Bo Przemek sensownie napisał. Moge sie z tym zgodzić.
          • przemyslaw-leniak oj Agata Agata 15.07.10, 08:05
            na tym forum od jakiegoś czasu pyskówka jest w każdym wątku o
            dowolnej tematyce...
            własciwie możnaby na to zwrócic uwagę moderatorów ale czy to da
            jakiś efekt?
            są niestety trole które maja jakieś chody u Empiego Zo-ha i Krt-
            czarta...
            palcem nie będe wskazywał ale przecie to widać...
            same się zresztą odezwą ze swoim "odpie...się"
            ...
            tak więc nie ma sie o co bić
            bo i moderatorzy są już w odpowiednim obozie i mają swoje MY
            i to obejmuje naprawdę każdy temat...
            ...
            pogadać zaś cóż możemy na innym forum lubelskim
            zaproponuj coś
            albo analogowo w kawiarni
            pzdr.
            • Gość: j2 Re: oj Agata Agata IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 21:35
              muszę napisać, że kiedy zacząłem tu pisać, od razu zostałem zbluzgany od
              idiotów, świń, pisiorów, katopojebów etc. To smieszne, nie jestem katolikiem i
              nigdy nie głosowałem na pis którego nie lubię, tak jak zresztą i po.
              Ale przyjąłem tę formę, szczególnie, że cokolwiek napiszę i tak przychodzi jakaś
              menda i na mnie lub moją rodzinę bluzga.
              • przemyslaw-leniak póki nie zbluzga cie kapitalikami 15.07.10, 22:03
                żaden z moderatorów nie zareaguje...
                tak wynika z moich obserwacji
    • joan_ba1 Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy oburzeni 15.07.10, 18:15
      Dzierżanowski ty się lecz, a nie będziesz umoralniał, dziwolągu jeden
    • Gość: ech... Re: Drastyczne zdjęcia w centrum. Mieszkańcy obur IP: *.static.vip-net.pl 15.07.10, 23:39
      Jakoś nikt nie wspomniał, że wystawę zorganizowali członkowie młodziezówki PO, bynajmniej nie ludzie Palikota. A najlepiej pojechać po mocherach pisuarach itp.
      Pisanki tym razem nie tylko nie pomagali ale nawet nie wiedzili o wystawie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka