Dodaj do ulubionych

Lubelski PKS tnie linie. Bo nie ma czym jeździć

14.09.10, 07:22
To co mowi Sobczak zawsze trzeba przyjmować z przymróżeniem oka! Przewóz dzieci przez PKS wcale nie wyjdzie dzieciom na dobre! Przejęcie przez samorząd PKS był zwyczajnym skokiem na majątek,a nie ma to nic wspólnego z poprawą usług. PKS jest w stanie agonalnym i dalsze jego utrzymywanie jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto!
Obserwuj wątek
    • Gość: J-k Re: Lubelski PKS tnie linie. Bo nie ma czym jeźdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 09:01
      Jak łatwo zarządza się publicznym mieniem. Prawda? Można wojować z "busiarzami", można stosować ceny dumpingowe, można "ciąć" linie autobusowe. Można wszystko. Ileż to takich firm mamy w naszym mieście i regionie?
    • Gość: bosman to była prywatyzacja czy... IP: *.centertel.pl 14.09.10, 09:55
      etetyzacja PKS? Zapewnienie synekurek swojakom? Każdy prywatny przedsiębiorca ( a jest nim w sytuacji PKS Marszałek) rozpędził by na 4 wiatry taki zarząd firmy z tą babą na czele.
      W imię czego mam murwa kać dopłacać do tego syfu? Pytam się Panie Marszałku!
      • Gość: ada Re: to była prywatyzacja czy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 10:39
        Skala niekompetencji Zarządu a co za tym idzie Urzedzu Marszałkowskiego, który nadzoruje spółkę jest zatrważająca. Bardzo szybko region zostanie pozbawiony komunikacji powszechnej a pracownicy pracy. A Palikot się "bawi" !!!!
    • krzysztofpawliszak zmieńcie tabor 14.09.10, 10:41
      Zainwestujcie póki jeszcze jakoś PKS funkcjonuje. Zmiana taboru (bo mam dość jazdy 3 godziny tarabaniącym Autosanem, kiedy tą samą trasę mogę przejechać w czasie krótszym i lepszych warunkach) Nie pchajcie kasy w coś co nie da zysku, tylko przedłuży agonię. Kilka dobrych inwestycji, rok, dwa większego zadłużenia i firma będzie się pięła.
      • Gość: folkatka Re: zmieńcie tabor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 11:12
        Jak to się dzieje, że w niedzielne popołudnie , kiedy ilośc pasażerów jest minimalna, PKS pcha na trasę cały duży autobus i wozi powietrze? Jak to im sie może opłacać...?
        • Gość: rembrandt Re: zmieńcie tabor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 11:38
          krzysztofpawliszak napisał:

> Zainwestujcie póki jeszcze jakoś PKS funkcjonuje. Zmiana taboru (bo mam dość ja
          > zdy 3 godziny tarabaniącym Autosanem, kiedy tą samą trasę mogę przejechać w cza
          > sie krótszym i lepszych warunkach) Nie pchajcie kasy w coś co nie da zysku, tyl
          > ko przedłuży agonię. Kilka dobrych inwestycji, rok, dwa większego zadłużenia i
          > firma będzie się pięła.

Panie Pawliszak, to niech pan z Tomaszowa jedzie busami :P oczywiście chciałbyś aby lepszy tabor był za taką samą (dla studentów baaardzo małą) cenę? o królu :D

Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Jak to się dzieje, że w niedzielne popołudnie , kiedy ilośc pasażerów jest mini
          > malna, PKS pcha na trasę cały duży autobus i wozi powietrze? Jak to im sie może
          > opłacać...?

Łooo, linia w niedzielne popołudnie o mała szanse na miejsce siedzące i ścisk na stojąco, mimo że dają wielkie autka, tylko z tym mi się kojarzy niedziela z PKS :) zapraszam na trase Tomaszów Lub- Lublin przez Józefów i Szczebrzeszyn w niedzielne popołudnie :P
    • Gość: niestety Lubelak Re: Lubelski PKS tnie linie. Bo nie ma czym jeźdz IP: *.nplay.net.pl 14.09.10, 12:38
      Grabczuszek,Sobczaszek czytaj kłamczuszki. Co koledzy z PO zrealizowali co obiecali???? Trzeci Raz propaganda nie przejdzie , najwyższy czas pożegnać się ze stołkami. Sobczuszek na uczelnię a Grabczyszek w pole. Z całej Farajny na tą chwilę to tylko Bratkowski ma fuchę w europarlamencie co notabene jest niezłym obciachem dla naszego regionu. Grabczuszku, Sobczaczku jak swoich wyborców dowieziecie do pracy????? jak dowieziecie do urn???? Elektorat Pisowski na kolanach się doczołga do urn zagłosować na swoich.Nie zostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia Panom powodzenia na nowych, starych śmieciach na uczlni i na roli. PPPPPaaaaaa PPPPPaaaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka