01.05.11, 21:25
Hej. Jak zwykle proszę Was o pomoc. Ale mam nadzieję, że ją uzyskam
Otóż od 1 września planuję się zapisać do Szkoły Tańca. Tylko nie wiem czy wolę jazz czy hip-hop. Tańczycie któryś z tych stylów? Który jest "łatwiejszy", przyjemniejszy i fajniejszy? Co wybrać?
Obserwuj wątek
    • crazyxdloca No hej. 01.05.11, 21:27
      Zapisz się na hip-hop! Sama go tańczę od czterech lat i jestem zadowolona! Łatwy może on nie jest jak dla początkujących, ale przyzwyczaisz się i nauczysz. Jest przyjemniejszy i duużo fajniejszy!
    • magic_ . 01.05.11, 21:30
      Nie tańczę niczego z tych stylów, ale wolałabym na Twoim miejscu jazz. Hip-hop po prostu mi się nie podoba, bo tańczy go moja kumpela. Jednak może wybierz coś jeszcze innego? Ja tańczę taniec towarzyski. Jest świetny! (:
    • magicaleks Re: Style. 01.05.11, 21:53
    • magicaleks Hej, ludzie! 02.05.11, 19:02
      Nikt na Kotku nie tańczy? To nie dobrze...uncertain
    • nasty_ No to trafiłaś na idealną osobę! 02.05.11, 19:06
      Ja tańczę jazz! I nie wyobrażam sobie bez niego życia. Oczywiście - tak jak ty najpierw zastanawiałam się czy wybrać jazz czy hip-hop, ale tańczę już od początku tego roku szkolnego i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie. Twierdzę, że jazz jest najfajniejszy, w miarę łatwy i lepszy od hip-hopu. A przyjemny? Rzecz jasna! Tylko trzeba kochać taniec i nie poddawać się! Pozdrawiam i życzę Ci, abyś wybrała jazz i była szczęśliwa!
    • sweetie_ Yyy.. mleko! 02.05.11, 19:09
      Matko, po co ci rada czyjaś? Idź za głosem serca i rób co chcesz! -.-
      • magicaleks @sweetie_ 02.05.11, 19:16
        sweetie_ napisał(a):

> Matko, po co ci rada czyjaś? Idź za głosem serca i rób co chcesz! -.-

Pytam się, bo chcę wiedzieć co lepiej wybrać! Więc spadaj.

• magicaleks Czekam na więcej odpowiedzi. 02.05.11, 21:37
    • truflowa ; ) 02.05.11, 21:58
      Pierwsze co powinnaś zrobić to poszukać w internecie opisów, wideo itd. o wybranym stylu i stwierdzić który do ciebie przemawia wink
      Nie ma czegoś takiego jak "łatwiejszy" czy trudniejszy" w zależności od poziomu zaawansowania.

(jeśli chcesz się dużo nauczyć zachęcam do pojechania na fantastyczny obóz taneczny!
      https://b12.grono.net/16/122/gallery-103180965-500x500.jpg
      Więcej inf. tu www.dancecamp.pl/ )

Pozdrawiam kiss

• magicaleks @truflowa 03.05.11, 10:30
        truflowa napisał(a):

> Pierwsze co powinnaś zrobić to poszukać w internecie opisów, wideo itd. o wybra
        > nym stylu i stwierdzić który do ciebie przemawia wink
        > Nie ma czegoś takiego jak "łatwiejszy" czy trudniejszy" w zależności od poziomu
        > zaawansowania.
        >
        >
        > (jeśli chcesz się dużo nauczyć zachęcam do pojechania na fantastyczny obóz tane
        > czny!
        > https://b12.grono.net/16/122/gallery-103180965-500x500.jpg
        > Więcej inf. tu www.dancecamp.pl/ )
        >
        > Pozdrawiam kiss
        >

Hmm... Ten obóz odpada, bo już mam wakacje zaplanowane sad A filmy już obejrzałam, i z jazzem i hip-hopem. I nie wiem co wybrać.
        • truflowa Re: @truflowa 03.05.11, 11:26
          W takim razie wejdź np. tu www.youtube.com/watch?v=0insfY2CHVo
          i spróbuj się tego nauczyć.
          Jeśli będziesz się w tym stylu dobrze czuć wybierz hip-hop, jeśli nie to odpowiedz jest prosta JAZZ.wink
    • crazyyy_ jrtu5rwu 03.05.11, 10:59
      65wu65w3i7er ;d
      jokes taki XD
      hip-hop bo tak bo ja go tancze a jestem krulowo
      1
      • magicaleks @crazyyy_ 03.05.11, 14:25
        crazyyy_ napisał(a):

> 65wu65w3i7er ;d
        > jokes taki XD
        > hip-hop bo tak bo ja go tancze a jestem krulowo
        > 1

Twoja rada nie ma kompletnego sensu. Nie pisz w taki sposób w moich wątkach.
    • wercia233 Re: Style. 03.05.11, 11:58
      hej . ja juz sie zapisałam wcześniej marzyłam o jazzie ale nei ma go na razie w szkole do której chodze dlatego chcodze na hip hop. jest on super , lecz w moim sercu nadal jest jazz smile ale polecam ci hip hop smile jest wesoły smile
      • magicaleks @wercia233 03.05.11, 14:25
        wercia233 napisał(a):

> hej . ja juz sie zapisałam wcześniej marzyłam o jazzie ale nei ma go na razie w
        > szkole do której chodze dlatego chcodze na hip hop. jest on super , lecz w moi
        > m sercu nadal jest jazz smile ale polecam ci hip hop smile jest wesoły smile

Muszę się jeszcze zastanowić, ale podobnie jak ty mam w sercu jazz. (:
    • answer TU:) 03.05.11, 14:41
      Przy jazzie jest łatwiej, ale musisz być rozciągnięta. Po pierwszych lekcjach bolą plecysmile A hip-hop jest trudniejszy z tym że niektóre ruchy nie mogą być płynne, co u niektórych jest naturalne ( płynne ruchy ), i choreografie są trudniejsze.

Ja najpierw wziełam się za jazz, tobie też to radzę. Taka rozgrzewka. Dopiero po roku zapisałam się na hip-hop
      • magicaleks @answer 03.05.11, 20:14
        answer napisał(a):

> Przy jazzie jest łatwiej, ale musisz być rozciągnięta. Po pierwszych lekc
        > jach bolą plecysmile A hip-hop jest trudniejszy z tym że niektóre ruchy nie mogą b
        > yć płynne, co u niektórych jest naturalne ( płynne ruchy ), i choreografie są t
        > rudniejsze.
        >
        > Ja najpierw wziełam się za jazz, tobie też to radzę. Taka rozgrzewka. Dopiero p
        > o roku zapisałam się na hip-hop

Chyba pierwsza taka dobra rada. smile Dziękuję za nią serdecznie.
    • kasiulqa Re: Style. 03.05.11, 15:05
      Hip- hop jest trudniejszy, ja tańczę hip-hop dwa lata i zdecydowanie wolę go od jazzu. Ale to zależy od Ciebie, w hip-hopie są bardziej energiczne ruchy, a w jazzie spokojniejsze. Zastanów się nad tym który z tych stylów bardziej Ci się podoba. Pozdrawiam ;D
      • magicaleks @kasiulqa 03.05.11, 20:16
        kasiulqa napisał(a):

> Hip- hop jest trudniejszy, ja tańczę hip-hop dwa lata i zdecydowanie wolę go od
        > jazzu. Ale to zależy od Ciebie, w hip-hopie są bardziej energiczne ruchy, a w
        > jazzie spokojniejsze. Zastanów się nad tym który z tych stylów bardziej Ci się
        > podoba. Pozdrawiam ;D

Hmm... Oglądałam filmiki na YT jazzu i hip-hopu i wydawało mi się, że to ten drugi styl jest łatwiejszy... Ale może to tylko pierwsze wrażenie? Dziękuję za radę i też pozdrawiam.
    • deedee ^_^ 03.05.11, 15:14
      na twoim miejscu wybrałabym hip hop . wg mnie nie jest trudny . ; )
    • stokrootka Re: Style. 03.05.11, 17:42
      Według mnie fajniejszy jest hip-hop. Na Twoim miejscu zapisałabym się właśnie na ten taniec tongue_out
    • bizzbee Re: Style. 03.05.11, 18:21
      Nie tańczę, ale chyba wybrałabym jazz.
    • magicaleks Może ktoś jeszcze. (: 03.05.11, 20:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka