Dodaj do ulubionych

Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez problemu"

15.09.10, 16:11
www.facebook.com/Jeszburger
Rzeczywiście, kontrola Sanepidu odbyła się we wtorek a inspektorzy nie stwierdzili "żadnych tragicznych zaniedbań", udzielili kilku zaleceń, a ostateczna decyzja pojawiła się dopiero dnia następnego, w wyniku której za "ogólny bałagan" dostaliśmy 500zł mandatu. Nie mamy nic do ukrycia, informacja o przebiegu kontroli z...ostała przez nas umieszczona zbyt wcześnie, nie czekając na ostateczną decyzję, za co przepraszamy.

Pragniemy też poinformować, że informacje na profilu umieszczane są przez Redakcję a nie bezpośrednio właścicieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: asa Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.edin.uk.sykes.com 15.09.10, 16:20
      za miesiac lub trzy znow do was przyjda tym razem nie zapowiedziani. I co wtedy znajda? Zepsute mieso i splesniala kukurydze? Poczekamy zobaczymy "a noz widelec" zostaniecie najlepsza knajpa w lublinie :-)
      • Gość: Antygesler Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: 94.254.163.* 15.09.10, 19:40
        A ja proponuje pojsc do knajpy p.Magdy na Sienkiewicza w Warszawie.

Zamowilismy moze nie cos wyszukanego bo pizze. Skladnikow tyle co kot naplakal po 1 kawaleczku 1cm na 1 cm szynki i ananasa na nawalek pizzy, a ciasto to gniot . Poszlismy zachecieni profesjonalizmem wlascicielki, i niestety mocno sie zawiedlismy.

• alicjalawendowa Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble 15.09.10, 19:47
          ale moze przynajmniej było swieże a pracownicy dostają pensję
        • bez_portek Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble 15.09.10, 20:37
          a co to ma do powyższego tematu?
          nie rozumiem ludzi, którzy nie mając nic mądrego do powiedzenia piszą od rzeczy
          Pani Gessler powiedziała co widziała w Jesz Burgerze, a co dzieje sie w jej własnych knajpach to inny temat
          co do samego JB, zgadzam się z opiniami że właściciele są niepoważni, co zresztą było widać w programie, mi to wystarczy, nieważne czy kontrole przejda pozytywnie czy negatywnie, program obnażył ich nieprofesjonalizm i lekkie podejście do klienta. koniec kropka
          • bez_portek Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble 15.09.10, 20:39
            to było do Antygeslera oczywiście
    • xplicit Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez problemu" 15.09.10, 16:25
      JeszBurger Redakcja: przepraszamy, kontrola była oczywiście wczoraj, a brak informacji o mandacie wynikł ze złego przepływu informacji między Redakcją a właścicielami lokalu
      • Gość: ruda Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 02:08
        gdyby ten wrzeszczący właściciel nie był takim nadętym dupkiem to może przepływ informacji byłby lepszy...
        JB macie pozamiatane! Bedziecie karmić albo nieświadomych albo takich co im wszystko jedno bo zeżrą byle co... gratuluję klienteli i kariery... Chociaż wydaje mi się, że padniecie.
    • troll_bagienny Człowiek nie świnia, zje wszystko 15.09.10, 16:32
      W Polsce i chyba nie tylko o sukcesie lokalu decyduje nie jakość potraw, ale lokalizacja, dlatego największe powodzenie finansowe uzyskują knajpy w znanych kurortach niezależnie od tego, czy serwują jedzenie, czy gó..., amatorzy zawsze się znajdą. Wystarczy popatrzeć latem na ofertę gastronomiczną takich miejscowości, jak Władysławowo, Zakopane, Mikołajki (to tylko przykład), w których ceny są jak z kosmosu, a jedzenie jak ze śmietnika. A ludzie mimo to płacą 10 PLN za taką zapiekankę z na wpół spleśniałymi pieczarkami albo frytki na starym oleju, do tego kotlet ze śmierdzącego przeterminowanego mięsa. Prawdziwy turysta z mydła nie korzysta i je byle co. Jeśli chodzi o miasta takie, jak Lublin, to już inna para kaloszy, bo to jednak nie letnie czy zimowe kurorty, gdzie goście z całej Polski zatrzymują się na kilka dni. Na studentów też nie ma co liczyć, bo jadają jak najtaniej, a 10 PLN za burgera to dla nich jak wydatek na ekskluzywną kolację z dziewczyną. W końcu w barze mlecznym można zjeść zupę za 2 złote i to z wkładką mięsną, naleśniki też za maksimum 5 PLN-ów i palce lizać! Klientela zagraniczna zaś umie porównać smak rzekomo amerykańskiej kuchni z tą faktycznie made in USA. Knajpy z artykułu w sumie szkoda, bo wystrój jest zachęcający, ale właścicielom chyba wydawało się, że interes sam się będzie kręcił. Niestety, tak się nie da. A i pracowników demotywuje olewka ze strony szefostwa, które na dodatek, o zgrozo, nie płaci pensji na czas (za 3-miesięczne opóźnienia chyba bym udusił szefa na miejscu, taka obsuwa finansowa to przegięcie jak cholera!!!) i pozwala na taką rotację personelu. Ta knajpa jest przykładem na to, jak można dobrze zainwestować kasę na początku, żeby na koniec wszystko spieprzyć i być znowu w punkcie wyjścia. Jeśli ktoś nie ma pojęcia o kuchni amerykańskiej, to powinien może serwować polskie jadło, bo ma to we krwi i na żołądku od urodzenia. A pomysł z amerykańskim kucharzem też raczej nie przejdzie, bo braki kadrowe. Summa sumarum, dwa czynniki dyskwalifikują tych panów jako knajpiarzy: 1. śmierdzące i/lub popsute produkty do przyrządzania potraw; 2. Nie wypłacanie pensji na czas. To są rzeczy niewybaczalne!!!
      • Gość: sss Re: Człowiek nie świnia, zje wszystko IP: *.lublin.mm.pl 15.09.10, 17:33
        Gdy dasz świetne jedzenie, miłą obsługe, dobre wnętrze to możesz otworzyć byle gdzie. Gdy to będzie w dobrej lokalizacji do zarobisz po prostu dużo więcej
    • ubuntu-one Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez problemu" 15.09.10, 17:03
      Cwaniactwo i buta właścicieli w końcu wyszło im bokiem. Skoro przed kamerami można było usłyszeć wulgarne słownictwo to co się tam działo jak nie było kamer? Dobrze im. Nie umieją szanować ani pracowników, ani klientów.
      • Gość: zbk Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.acn.waw.pl 15.09.10, 18:01
        aaaale im wyszło - 500 złotych? Żart
    • czarnaowca.3 Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez problemu" 15.09.10, 17:29
      droga redakcjo...
      to ze ja jestem legasteniczka to jest moj problem...i ja nie pracuje w mediach...
      nie pisze sie restaurację lecz restaurację...
      pozdrowienia...
      • Gość: pcx Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.194.broadband15.iol.cz 15.09.10, 17:52
        BRAWO dla tej Pani!!!
        Mnie też wkurza taka niby-polszyzna...
        A już do białej gorączki doprowadza mnie używanie dopełniacza zamiast biernika...
        Coż, pogadaliśmy sobie i tyle... żadnych pozytywnych zmian się nie spodziewam, chociaż podobno mamy jakieś ustawowe ciało, które powinno dbać o czystośc języka...
      • Gość: Kawosz Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.nb.ford.com 15.09.10, 18:20
        Z tego co wiem to już obie formy są poprawne - tak słyszałem od polonisty..
        • Gość: gość Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.chello.pl 15.09.10, 18:55
          Mnie również uczono że w obecnych czasach obydwie formy są poprawne. Jak wiadomo język zmienia się, kiedyś był to błąd językowy, ale już nie jest.
          • jot9 o polszczyźnie cd. 15.09.10, 19:05
            I dobre 80% społeczeństwa jak czegoś nie wie, to "pyta się kogoś". Wygląda na to, że się przestało być zaimkiem zwrotnym i jest to jedyna rzecz, którą mam za złe Barei (który uwielbiał krzywy Polaków portret własny malować i "pytanie się kogoś" utrwalił).
        • Gość: Paweł Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.chello.pl 15.09.10, 20:52
          W mowie tak, w pisowni jeszcze nie, ale to kwestia czasu. I całe szczęście.
      • Gość: akla Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.chello.pl 16.09.10, 00:07
        jednak się "tą" już pisze, radzę zajrzeć do aktualnego słownika;)
        • czarnaowca.3 Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble 20.09.10, 08:20
          drogi gosciu portalu...
          jaki to slownik?
          przyklad ktory powinien byc wystarczajacy...

"ja moge ci podac tę rękę ale tą ręką zapinam guzik! "

pozdrowienia... :)
    • alicjalawendowa Komunikat poszedł jeden -w tej knajpie oszukują 15.09.10, 19:38
      I to zarówno klientów jak i swój personel. I nic juz tego nie zmieni. Czy mandat będzie czy nie wszyscy będą tylko pamiętać kanciarstwo i chamstwo /zwłaszcza jednego z włascicieli/Moja noga nigdy nie postanie w tym"lokalu"
      • Gość: KOBRA Re: Komunikat poszedł jeden -w tej knajpie oszuku IP: *.lublin.mm.pl 28.09.10, 22:32
        bodzio to psia koncowa
    • gelbigel Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez problemu" 15.09.10, 20:21
      praktyka polega na takim domieszaniu mięsa przeterminowanego do "świeżego" aby nie było czuć Wszystko się elegancko przemieli doda cebuli a ponieważ mimo wszystko człowiek ma stalowy żołądek to przerób jest. No przecież niemowlakom nie będą podwali tych potraw.
      • alicjalawendowa Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble 15.09.10, 20:38
        z czym by nie zmieszać .to padlinę zawsze się wyczuje.A duża ilość przypraw zawsze jest podejrzana.Jak ktoś nie ma szacunku dla własnego żołądka i w dodatku jest leniwy to jest skazany na takie frykasy.Smacznego
    • gelbigel odpier sie od magdy gessler 15.09.10, 20:24
      jej ciastkarnie w warszawie przed długie lata mają niedoścignione standardy i sa nawiedzane tłumnie przez elity miasta. Ciasta które można było kupić m.in przy ul. kruczej były niestety powielane z mizernym skutkiem przez kilka innych lokali w warszawie. niezapomniane babeczki i wspaniałe torty na bazie konfitur z borówek. Pani Magdo proszę nie czytać zawistnych komentarzy!
      • xanaxy Re: odpier sie od magdy gessler 15.09.10, 20:40
        Klamstwo ...czyste. TVN MUSI robic Gessler reklame - stad w ogole program. W Warszawie to jest od 5-ciu pokolen Panie z Lublina - Blikle. Kto jest Gessler wlasciwie - poza tym, ze b. zona Gesslera, ktory robil w konia wladze miastka Warszawy / "Krokodyl", rest w " Rozmaitosciach"/nie placac LATAMI za wynajem. Oj ludzie...czytac, myslec, kojarzyc...prosze.
      • Gość: Olga Re: odpier sie od magdy gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 21:12
        Słabe te ciastka, za to mocno drogie. Polecam ciastka we włoskiej restauracji Caffe Balgera przy Koszykowej 1, dużo tańsze, stokroć smaczniejsze. Poza tym wiele ciastek od pani Gessler w dużej części kupowanych jest u znanego warszawskiego cukiernika, który ma kilka kawiarni i niskie ceny i dekorowane są na miejscu polewą, wisienką, czymś tam jeszcze i odpowiednio drożej sprzedawane. No i zawsze u tej pani sporo tych ciast zostaje. nawet próbuje tymi niesprzedanymi wyrównywać swoje niespłacone rachunki. Toteż nie wiem, jakie elity uważają słodycze pani Gessler za godne pożądania. Na pewno nie te obyte z dobrą kuchnią.
    • Gość: bosman Jeszburger Jeszburgerem... IP: *.centertel.pl 16.09.10, 08:38
      a ja jakoś nie ufam tej babie. Widziałem ze trzy programy z jej udziałem i ...bleee. Zarozumiała, zadufana w sobie baba. N I E S Y M P A T Y C Z N A!
      • tajnos.agentos Re: Jeszburger Jeszburgerem... 16.09.10, 08:49
        Ta baba robi sobie reklamę i "pijar", a TVN robi kasę na tanich sensacyjkach pod mało wymagającą publiczkę. Najlepszym sposobem na powyższe jest wysłać "gwiazdę warsiafskich elyt" i zrobić rozpiździaj w jakiejś prowincjonalnej hamburgerowni albo innej garkuchni - to wszystko. Ani ta pani jest jakimś wielkim autorytetem, ani ta knajpa czymś zasługującym na taki rozgłos. :P
    • trzecioswiatowiec Jesz burgera będziesz miał rozwolnienie 16.09.10, 11:49
      Rozwolnienia można było dostać widząc w telewizji jak szefowie knajpy klną, nie płacą przez 3 miesiące pensji, wymieniają personel, podają śmierdzące potrawy, nie szanują pracowników i klientów oraz nie mają pojęcia o prowadzeniu restauracji. Jak tacy ludzie mogą być właścicielami czegokolwiek? Przecież to niebezpieczne dla zdrowia i życia niewinnych ludzi, którzy jedzą nieświadomie jakieś zgniłe potrawy.
      • Gość: bosman brak kwalifkacji... IP: *.centertel.pl 16.09.10, 12:00
        nie rodzi(a szkoda) zakazu prowadzenia knajpy - wszak mamy wolny rynek. Poza tym nie wymagaj wyrafinowanego smaku od tych, którzy decydują się iść do restauracji na hamburgera! Coś, co podaje hamburgery nie jest restauracja tylko fastbudą
        • Gość: obrzydliwezarcie NIE ma kuchni amerkańskiej - to paskudne żarcie IP: *.cdma.centertel.pl 16.09.10, 13:00
          tłuste i bez smaku bo na ULEPSZACZACH a ten co otwiera amerykanska knajpe jest idiota bez pomysłow na knajpę - widzi tylko KASĘ. Ale i po kasie nici - za śmierdzace mieso NIKT płacić nie bedzie
          • tajnos.agentos Re: NIE ma kuchni amerkańskiej - to paskudne żarc 16.09.10, 13:03
            Czasem mam wrażenie, że autorami sporej części podobnych "komentarzy" są autorzy programu oraz właściciele knajpy... Co to takiego "ulepszacze"?:D
            • Gość: ruda Re: NIE ma kuchni amerkańskiej - to paskudne żarc IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 02:32
              "Wielkie laboratoria przygotowują "naturalny smak i zapach wołowiny", a ulepszacze sprawiają, że ta marna wołowina ma smakować jak nasza ekologiczna. "

Więcej... rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,6506828,rozmowa_z_dr_danuta_mylek.html#ixzz10mPCmFnp
              • tajnos.agentos Re: NIE ma kuchni amerkańskiej - to paskudne żarc 29.09.10, 07:30
                Gość portalu: ruda napisał(a):

> "Wielkie laboratoria przygotowują "naturalny smak i zapach wołowiny", a ulepsza
                > cze sprawiają, że ta marna wołowina ma smakować jak nasza ekologiczna. "

Nie używaj pojęć, których nie znasz:
                www.legeo.pl/prawo/dziennik-ustaw-2004/94/933/?on=2008-10-18
    • Gość: obrzydliwezarcie Re: Mandat dla Jesz Burgera. "Kontrola bez proble IP: *.cdma.centertel.pl 16.09.10, 12:57
      nie dosc, ze wlasciciel wyglada jak z mafii to brud, smrod i ubostwo.
      Taki chlopek roztropek sobie pomyslał: A knajpe SE otworze, i SE otwarł, ze smierdzacym miesem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka