zezem 09.10.10, 06:59 Przecież to PROSTE . TEMIDA ZAWSZE BYŁA ŚLEPA> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz26 co za cwokow zatrudnia gazeta? 09.10.10, 12:03 "przed "deadlinem" polskiego odpowiednika już redaktorzyna nie zna? w szkole język polski się omijało? Odpowiedz Link Zgłoś
jawiemswoje Re: co za cwokow zatrudnia gazeta? 09.10.10, 18:39 Masz rację ,ogólne niechlujstwo- Sąd nie kompetentny ,redaktor niedouczony .A prawda w tym tekście też pewnie nie do końca taka oczywista,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Wypuszczony to zapewne zwolennik PO... 11.10.10, 11:06 Sędzia dostał rozkaz, aby człowieka, który wpłacał na kampanie PO, Tuska i Komorowskiego puścić wolno. Inną sprawą jest to ile sędzia za wykonanie rozkazu dostał pieniędzy. Korupcja i zbydlęcenie w POlskiej rzeczywistości... "By żyło się lepiej !!! " (Donald Tusk) Odpowiedz Link Zgłoś
t.j.sienkiewicz Miał wyczucie czasu. Sąd wypuszcza, podejrzany ... 09.10.10, 19:26 Jeżeli to prawda, to sędzia wziął w łapę. Nawet najgłupszego sędziego nie podejrzewam o taką niekompetencję. Ponad osiem tal byłem ławnikiem i wiele widziałem tumiwisizmu i niechlujstwa Wysokiego Sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Miał wyczucie czasu. Sąd wypuszcza, podejrzan IP: *.chello.pl 09.10.10, 20:05 Ustawodawca niestety wywodzi się chyba z osób co uważają że ludzi zawsze można zamknąć i trzymać latami bez wyroków. Dla nich te 24 godziny były normalką: przecież każdy sędzia zamknie człowieka nie wiedząc nic o sprawie, bo jest wg nich zły jak oni sami? "- Ustawodawca dając sądowi 24 godziny na decyzję o tymczasowym aresztowaniu prawdopodobnie nie przewidział, że są sprawy tak skomplikowane i obszerne, że nie da się z nimi zapoznać w ciągu doby - dodaje sędzia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Dziwna sprawa IP: *.147.0.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.10, 09:47 Co do zasady zgadzam sie z Sędzią Ozimkiem, chociaż wolałbym aby ujawniono nazwisko sędziego,a także aby prezes Sądu lub wizytator przyjrzeli się sprawie. Wyznaczenie posiedzenia 2 godziny przed terminem wydaje sie mało racjonalne. Zawsze tu pisałem - np. w sprawie kiedy sąd II instancji zwolnił z aresztu gościa co groził zonie i zabił ja - że Sad nie może zbyt automatycznie stosować TA. Z drugiej jednak strony czym innym jest sprawa o groźby karalne, a co innego sprawa przeciwko wyrafinowanemu oszustowi lub mafiosowi (mafia to zorganizowana działalność przestępcza podejrzewana o związki z władza wykonawcza sądownicza i ustawodawcza). Ocena wniosku o TA to jednak nie wyrokowanie. NIe wiem jak prokuratorzy formułują wnioski o TA, ale gdyby we wniosku były wskazane karty akt D/S, to nie sądze aby 22 (-8 na wypoczynek) godziny należało je analizować. Z drugiej strony sędzia ma jednak prawo do wypoczynku, zwłaszcza, jeżeli poprzedniego dnia miał dyżur lub kilka dni rozpraw bo zastępował chorego Kolegę/Koleżankę (ale są wydziały gdzie sędzia nie ma żadnych rozpraw i nie wiele orzeka tylko nadzoruje referendarzy i pracuje od 10-14, a także dziesiątki sędziów, którzy pracują w ciepłych posadkach w delegacjach do MINISTERSTWA wykonując jakieś papierkowe roboty). Odpowiedz Link Zgłoś
prezesikok Miał wyczucie czasu. Sąd wypuszcza, podejrzany ... 10.10.10, 10:06 Bo podzielił się tymi MILIONAMI, gościu z dopalaczami był chytry i co? SIEDZI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ir Re: Miał wyczucie czasu. Sąd wypuszcza, podejrzan IP: 213.251.189.* 11.10.10, 15:22 Sąd się pomylił przez przypadek... Jasne... Odpowiedz Link Zgłoś