Gość: Lennon IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.09.02, 09:39 Ktos na forum UML zaproponowal budowe pomnika Magistra Jagielly. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vladip Re: Pomnik magistra 17.09.02, 11:12 siedzącego okrakiem na pracy magisterskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Pomnik magistra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 11:35 vladip napisał: > siedzącego okrakiem na pracy magisterskiej?? > Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Pomnik magistra 17.09.02, 12:17 A obok pomnik magistra Kwaśniewskiego ( Aleksandra zresztą ). I tak powstanie galeria słynnych "magistrów". Znacie innych? Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Pomnik magistra 17.09.02, 12:22 Jeszcze historia magistra vitae est. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Pomnik magistra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 12:23 mateo31 napisał: > A obok pomnik magistra Kwaśniewskiego ( Aleksandra zresztą ). I tak powstanie > galeria słynnych "magistrów". Znacie innych? > Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Pomnik magistra 17.09.02, 12:39 W Warszawie miał powstać pomnik studenta. Nie wiem, czy już jest, ale mogłaby powstać cała galeria uniwersytecka: student - magister - ... - docent - profesor. Kandydata na pomnik profesora mam, ale nie napiszę bo znany. Qrcze, po cholerę ja mam taką dobrą pamięć do niektórych historii i nazwisk? Brakuje tylko doktora. Zna ktoś? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Pomnik magistra 17.09.02, 12:57 W Krakowie na Akademii Górniczo-Hutniczej mamy pomnik żony rektora, wyobrażonej w kształtach z jej czasów studenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Pomnik magistra 17.09.02, 13:04 kropka. napisała: > W Warszawie miał powstać pomnik studenta. Nie wiem, czy już jest, ale mogłaby > powstać cała galeria uniwersytecka: student - magister - ... - docent - > profesor. Kandydata na pomnik profesora mam, ale nie napiszę bo znany. Qrcze, > po cholerę ja mam taką dobrą pamięć do niektórych historii i nazwisk? > Brakuje tylko doktora. Zna ktoś? > pozdrawiam Może doktor Pasikonik byłby dobry? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Pomnik magistra 18.09.02, 08:15 No proszę nie myślałem, że tak szybko będziemy mieć kolejnego "magistra".Kwaśniewski, Jagiełło, Klimczak kto jeszcze? prof. dr hab. mateo31 Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Pomnik magistra 18.09.02, 09:17 Proponuje mgr Anusza - będzie pluralistycznie a nie tylko z jednej opcji ;-) Każdy siedziałby na pracy magistersiej a w ręce trzymał wielki dyplom. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Pomnik magistra 20.09.02, 14:44 yaa napisał: > Proponuje mgr Anusza - będzie pluralistycznie a nie tylko z jednej opcji ;-) > Każdy siedziałby na pracy magistersiej a w ręce trzymał wielki dyplom. > Pozdrawiam > Yaa No niestety musi nastąpić zmiana koncepcji jeśli chodzi o pomnik. Jagiełło nie może przecież trzymać w ręce dyplomu bo go jeszcze? nie ma. Jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Pomnik magistra 18.09.02, 10:34 Jest student. I chyba nawet szykują mu studentkę. A na moja kandydatura na doktora to profesór doktór Wiktór z Krakówa. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Pomnik magistra 18.09.02, 10:39 Zdziniu, ale ón teraz z piórkiem i węglem do Warszawy przyjechał i na Europejskiej Akademii Sztuk wykłada. Pozdrowionka -- Zamierzam eksperymentować {nikt nie przypływa} -- Podaruj komuś obiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeS Re: Pomnik magistra IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 10:52 Proponuję, by była to instalacja artystyczna pomników: super-magistra (np. W.Roset), eksperesowego-magistra(prezydent Łodzi),euro-magistra (np. S. Wiatr), pseudo-magistra (posługującego się pseudonimem np. "Wieprzowina"), quasi- magistra czy magistra utajonego (staż utajnienia - co najmniej 3 lata) lub magistra przy nadziei (jak wiceprezydent Łodzi)! A moze by jeszcze magistra- magistrackiego (połączy Jagiełłę z Klimczakiem)? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Pomnik Na Pohybel (brawo BeS) 18.09.02, 11:00 Byłby to piękny temat na Pierwszy w Polsce Pomnik Niesławy (taki, jakie wymyślił Lem w "Dziennikach Gwiazdowych"). Od klasycznego Pomnika Ku Czci różniłby się przede wszystkim tym, że w miejscu tradycyjnego znicza byłaby ogólnodostępna spluwaczka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Pomnik magistra IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.09.02, 17:47 Moze dr Dolittle sie nada? Tak samo bajkowy jak reszta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Pomnik magistra 18.09.02, 11:45 No to skoro same takie dobre pomysły to ja proponuję aby koło nich stanął pewien elektryk ze stoczni gdańskiej. Przypomnę kapral z wykształceniem zawodowym niepełnym! Odpowiedz Link Zgłoś