Dodaj do ulubionych

Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte po...

03.01.11, 12:11
Teraz pasażerowie na pewno pojadą komfortowymi świetnie wyposażonymi i nie spóźniającymi się pociągami..... buhahahahahahaahahahaahhaa
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.centertel.pl 03.01.11, 12:33
      Wczoraj w drodze z Warszawy (był 02.01.2011), minęłam 2 busy tej firmy. Były złe warunki - bardzo duży ruch i śnieg na drodze, ale kierowcom to nie przeszkadzało w wyprzedzaniu na trzeciego. Nota bene oprócz contbusa nikt nie wyprzedzał, było to po prostu zbyt ryzykowne...
      • Gość: Chris Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.anicasystem.com.pl 03.01.11, 13:46
        To nie jeździj. Przymusu nie ma.

Od wykroczeń drogowych jest drogówka a nie urzędnik
      • Gość: bb Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.home.aster.pl 03.01.11, 21:37
        Ostatnimi czasy często zdarzało mi się jeździć busami firmy Contbus. Jadąc z kolei samochodem nierzadko je mijałem lub wyprzedzałem. Nie wiem jakie trzeba mieć "szczęście", ale ja ani razu nie widziałem, żeby było wyprzedzanie na trzeciego (czy aby nie jest to wyświechtane pojęcie, zwłaszcza w stosunku do busów, używane nawet wtedy, gdy nie będzie miało miejsca takie wykroczenie ?), natomiast już nie raz przy opadach śniegu podróż z Lublina zajmowała mi busem ponad 3 godziny (raz nawet 4 z hakiem), więc aż tak nie pędzą jak to demonizują niektórzy...
        Akurat 02.12.2010 jechałem busem do Warszawy kursem o 17.30 i z kolei przed Kołbielą miało miejsce karygodne zachowanie jednego z uczestników ruchu w samochodzie osobowym: mianowicie bus rozpoczął manewr wyprzedzania, ale wyprzedzany samochód zaczął przyśpieszać, celowo uniemożliwiając powrót busa na prawy pas. Gdy było wolne z naprzeciwka, bus wyprzedził całą kolumnę około 5 samochodów, również tego jegomościa, stwarzającego realne zagrożenie na drodze. Kierowca busa był potem jeszcze zaczepiany słownie na CB, przez tego osobnika co to najwyraźniej nienawidzi busów, ale na szczęście nie odpowiedział na zaczepki... Nie demonizujmy tej firmy.
        Rezerwowanie biletów przez internet akurat bardzo sobie chwalę, jest wygodne, szybkie i nowoczesne... oczywiście mogli pozostawić klasyczną rezerwację przez telefon, ale i tak wtedy korzystałbym z tej przez stronę www, pomimo konieczności podawania numeru PESEL.
        Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości na drodze, bo wszystkim kierowcom się ona przyda :)
      • Gość: spryciarz [...] IP: 178.212.217.* 07.01.11, 23:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • czarnekowboje czyli co? 03.01.11, 12:38
      busy mają jeździć wolniej - pewnie po to, by nie robić konkurencji PKP (która, jak nie od dziś wiadomo, jest najsprawniejszym środkiem transportu w Polsce, hehe), do tego nowych dróg nie będzie... wychodzi na jedno: lublinianie mają siedzieć na tyłkach i nie wystawiać nosa poza granice swojego województwa :-)
      • Gość: chart Marszałek przed UOKiK IP: *.lublin.hypnet.pl 03.01.11, 12:46
        Nie PKP, tylko PKS - a ostrzegano, że jeśli samorząd województwa będzie jednocześnie przewoźnikiem i organem nadzoru nad przewozami to zacznie działać ze szkodą dla interesu pasażerów, za to dla finansowego wsparcia własnej spółki. Takie działanie kwalifikuje się jednak do postępowania przed UOKiK, w związku z nieuczciwym wykorzystywaniem swojej pozycji przez marszałka.

Po pierwsze ustawa o transporcie drogowym nie daje organowi wydającemu zezwolenia (czyli marszałkowi) uprawnienia do wymuszania ich zmiany w sytuacji, gdy zostały ważnie wydane i są wykonywane zgodnie z uzgodnionymi warunkami. Nacisk na wydłużanie czasu przejazdy do Warszawy był więc sprzeczny z prawem.

Odebranie na tej podstawie zezwolenia to kuriozum, które nie ostanie się, jeśli nie w SKO, to w WSA. Urzędnicy zapewne to wiedzą, jednak próbują, traktując możliwość zaskarżenia ich decyzji jako swego rodzaju mieszankę drugiej instancji z biurem prawnym, które dookreśli - wolno tak, czy nie. Otóż nie wolno i żadne gładkie słówka o "bezpieczeństwie pasażerów" tego nie zmienią.
        • Gość: pasażer Chart vel K.R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 18:43
          Panie Konradzie, proszę zajrzeć do KPA a nie pouczać urzędników. Idąc tym rozumowaniem - wszystko można uzgodnić i zatwierdzić. Tylko co wtedy jak zezwolenie zostało wydane na podstawie fałszywych przesłanek i urząd został wprowadzony w błąd.

PS> KPA to taka ustawa regulująca działania urzędów w każdej sytuacji
          • Gość: chart Pan/Pani Urzędnik IP: *.lublin.hypnet.pl 03.01.11, 20:00
            Urzędników nigdy bym się nie ośmielił pouczać - zbyt cenię swój i ich czas :) Zanim wydano zezwolenie - przeprowadzono zdaje się analizę, czy sugeruje Pan/Pani, że Urząd wykonał ją nierzetelnie bądź niestarannie? Ojej, no to fatalnie... To chyba jednak tym bardziej nie obciąża przewoźnika, prawda?
            • Gość: aron Re: Pan/Pani Urzędnik IP: 91.200.94.* 03.01.11, 20:55
              a trzeba dodać, ze nie było wtedy obwodnicy Garwolina.
            • Gość: pasażer Re: Pan/Pani Urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 22:25
              to dlaczego powtórna analiza, przy niezmienionym stanie prawnym, dała inne wyniki?
              • Gość: chart Re: Pan/Pani Urzędnik IP: *.lublin.hypnet.pl 04.01.11, 00:24
                Jak to zwykle w sprawach przewozów - urzędnicy potraktowali SKO jako "drugą instancję decyzyjną", która będzie musiała odpowiedzieć na pytanie o możliwość wymuszania zmiany zezwolenia przez organ je wydający. Uprawnienia takiego ustawa o transporcie drogowym nie przewiduje, ale ponieważ różnie bywa z orzeczeniami - pożyjemy, zobaczymy.
    • kozmo1 Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 12:57
      Przecież nie zbuduje się drogi, to którędy mają jeździć? :) może Bystrzycę uspławnić? Potem Wieprzem raz dwa i na wieczór cumujesz już w Porcie Czerniakowskim.

Myślę, że to wielki triumf kampanii prowadzonej pzrez GwL i układzików z Urzędu Marszałkowskiego.
      • moria29 Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 13:33
        amen w 100 % zgadzam się jezdże regularnie do Warszawy często Contbus jedzie sprawnie omija korki nie widziałem żeby jecghał kiedykolwiek wiecej niz 100 km na godz. Poza tym co z MISURA przecież oni jeźdża w podobnym czasie co z innymi co z busami innych relacji
        Banda kołnierzyków w swoich Superbach
    • dociek Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte po... 03.01.11, 13:15
      Ten nakaz, tj. 3 g. 40 min. na przejazd Lublin - Wwa, jest całkowicie absurdalny uwzględniając narzucone ograniczenie, a mianowicie zakaz zatrzymywania się na innych przystankach poza początkowym i końcowym. Ponad trzy godziny to mogą sobie jeździć PKS-y tzw. Polonusy, zatrzymujące się kilkakrotnie na trasie. Uwzględniając odległość, ok.170 km i średnią szybkość przejazdu ok. 70 km/godz można swobodnie i bez wyścigów dojechać do stolicy w ok. 2 godziny i 30-40 minut. Zagrywka blokująca w sumie doświadczonego i najsprawniejszego przewoźnika, przy okazji - niezależnie od firmy, poza "marszałkowskim" PKS-em, wszyscy przewoźnicy mieszczą się bez problemu w podobnym czasie przejazdu, jest ewidentnym działaniem o charakterze NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI!!! A przede wszystkim, działaniem na szkodę pasażerów oraz fałszywą, zakłamaną "dbałością o ich bezpieczeństwo"!!! Zaznaczam, że nie jestem związany z firmą Contbus. Ani tym bardziej, nie jestem jej miłośnikiem, ze względu na kulturę niektórych pracowników i sposób rezerwacji miejsc z automatycznym obowiązkiem wykupienia biletu. Niestety, bardzo często jeżdżę na tej trasie i ani kolej, ani PKS nie służy interesowi ludzi bez własnych aut. A parszywe draństwo urzędnicze pozostaje draństwem. Mam inną, ale bardziej rozumną propozycję dla decydentów z Zarządu Województwa: zbudujcie kur** lepszą drogę do stolicy, z obwodnicami (bo jak wiadomo została wykreślona z planów po "święty nigdy")! Uruchomcie cogodzinne połączenia kolejowe o czasie przejazdu max. do 2 godzin bur**i pastewne, z jednoczesną możliwością późnowieczornego powrotu ze stolicy do Lublina pal**ty! Albo sprzedajcie swoje bryki prywatne, zrezygnujcie ze służbowych i zapierd**ajcie pieszo do Warszawy i już nie wracajcie.
      • rilian Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 13:30
        ja tylko po cichutku się wtrącę, że 170 km nie przelicza się na 2,5 godziny przy średniej prędkości 70 km/h w sytuacji gdy znaczna część trasy wiedzie po terenie zabudowanym, na którym nierzadko 50 km/h to szczyt marzeń. więc nie pieprz bez sensu.
        • dociek Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 13:47
          Ok, teren zabudowany jest, ale nie wzdłuż całej trasy, a i przy szybkiej obwodnicy Garwolina, gdzie nieco kilometrów, również nie ma. Od Zakrętu do Wa-wy bus dostaje też przyspieszenia. A tak przy okazji, spróbuj pojeździć po Warszawie wzorcowo do 50 km/godz., zanim Cię załatwią inni kierowcy na cacy.
        • ikar1 Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 15:05
          zle licysz - w polsce predkosc musisz przekroczyc o ponad 10km/h zeby mozna cie bylo zatrzymac za zlamanie przepisow (dlatego dodaj sobie do obowiazujacych predkosci +10km/h i bedziesz mial rzeczywista predkosc z jaka mozesz sie poruszac ;-)
          • rilian Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 16:24
            racja. a jak w CB mówią, że nie ma policji, można mknąć nawet i 130 po zabudowanym.
          • Gość: pogarda Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.freedom2surf.net 04.01.11, 11:36
            Moge sie mylic, ale z tego co wiem ograniczenie predkosci mozna pzrekroczyc nie o 10km/h a o 10% nominalnego ograniczenia w danym terenie. czyli 55, 77, 33 itp.
            Przekroczenie predkosci o 10km/h w terenie budowlanym kwalifikuje kierowce do mandatu i punktow karnych.
            pzdr
      • quikro Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 13:43
        docku co sie dziwisz ? toz to przenno-buraczanej kolacji blizej do rodzinnych wsi i wiosek, po coz oni maja do warszawy jezdzic ? zeby sie zgubic w wielkim miescie ? toz oni juz po lublinie potrzebuja sluzbowego auta z kierowca !

a jakby sie ktos zastanawial jak polskie buractwo pospolite zdobywa wladze to dobrym przykladem jest ten artykul: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8894749,Nowe_dowody_w_sprawie_kupowania_glosow_w_Walbrzychu.html
      • gabriel Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 16:54
        DOciek +1 albo nawet i +5

Co do alternatywnych środków, byłbym zapomniał, niedługo bardzo niedługo, będziemy mieli lotnisko, i jak nic z Lublina do Warszawy tłumy pasażerów będą mogły polecieć, ze Świdnika.
        Tyle że do Świdnika też jakoś trzeba będzie się dostać:D
    • tomekn66 Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.01.11, 13:49
      Natychmiast przywrócić "Contbusa"! Obowiązuje zasada: chcącemu nie dzieje się krzywda. Jak dla kogoś za szybko i niebezpiecznie to niech nie jeździ! Urzędasy cholerne jeżdzijcie do Warszawy w 4 godziny, a nam zostawcie "Contbusa" URZĘDASY WYNOCHA!!!!!!!!!!!! A NAM PZRYWRÓCiĆ "CONTBUSA"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • tajnos.agentos Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! 03.01.11, 14:14
        ...I jeszcze polikwidować wszystkie radary i wideorejestratory oraz poznosić wszystkie ograniczenia prędkości, zakazy wyprzedzania, pasy wyłączone z ruchu i w ogóle wszystko. Dlaczego ja, jadąc własnym samochodem mam się bać drogówki a takiemu busiarzowi ma być wszystko wolno???:DDD
        PS Do Warszawy "z palcem w tyłku" można dojechać w około 2,5 godziny nie rozwijając kosmicznych prędkości, nie piratując i nawet zatrzymując się na kilku przystankach. Oczywiście pod warunkiem, że nie stoi się godzinami w korkach z okazji robót, przejeżdżania przez Garbów, Markuszów, Kurów, Ryki, przez osławione rondo w Kołbieli...
        • qqbek Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! 03.01.11, 18:04
          tajnos.agentos napisał:

> PS Do Warszawy "z palcem w tyłku" można dojechać w około 2,5 godziny nie rozwij
          > ając kosmicznych prędkości, nie piratując i nawet zatrzymując się na kilku przy
          > stankach. Oczywiście pod warunkiem, że nie stoi się godzinami w korkach z okazj
          > i robót, przejeżdżania przez Garbów, Markuszów, Kurów, Ryki, przez osławione ro
          > ndo w Kołbieli...

Tak Tajnosie.
          Zdecydowanie da się (dojeżdżałem swego czasu dwa-trzy razy w miesiącu na podyplomówki na UW). Osobówką a nie autobusem. Bo osobówką wolno 90/120 na tej trasie (120 to obwodnica Garwolina, wcześniej 110 było). Autobusem (i busem) wolno 70/80. A to spora różnica.
        • Gość: Uszatek Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 18:07
          Contbus powinien stracić koncesję, licencję i wszelkie prawo poruszania się po drogach. To co wyrabiają kierowcy tej firmy woła o pomstę do nieba. Wyprzedzanie na ciągłej, spychanie z drogi jadących z przeciwka, jazda z prędkością 130 km/h - to u nich norma i codzienność. Miałem wielokrotnie "przyjemność" spotkać ich na drodze będąc kierowcą własnego auta, dwukrotnie jechałem też tymi busami i raczej nie planuję już więcej, ze względów bezpieczeństwa.
          • Gość: aron Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! IP: 91.200.94.* 03.01.11, 18:57
            a co wyprawiają kolejarze? opóźnione pociągi, ludzie koczujący na dworcach, śnieg w środku wagonu, temperatura 0 stopni wewnątrz pociągu

odbieramy koncesję PKP? ja jestem za
            • sothink Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! 03.01.11, 19:24
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4594164.html?skad=rss
              "Prawo i Sprawiedliwość obiecało związkowcom z PKP, że oddłuży spółkę i podwyższy pensje kolejarzy. Warunek jest tylko jeden: poparcie w kampanii wyborczej."

i co ty na to? znowu leżysz i kwiczysz
              • Gość: aron Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! IP: 91.200.94.* 03.01.11, 19:33
                poparcie w kampanii zapewnia nieudolny Grabarczyk
                • Gość: kozzi106 Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 21:00
                  hahaha
                  aron twój ukochany pis wydamał cię bez mydła:)) hahahahaa
                  • Gość: aron Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! IP: 91.200.94.* 04.01.11, 07:04
                    PiS nie zabrał żadnemu busiarzowi koncesji w odróżnieniu od twojego idola niemca tuska
                    • sothink Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! 04.01.11, 12:46
                      przecież pis chciał aby z kieszeni busiarzy opłacane były związki zawodowe PKP, MPK itd.
          • Gość: Pasażer Re: Natychmiast przywrócić "Contbusa"!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 14.01.11, 07:47
            Człowieku, ja tymi busami jeżdżę parę razy w miesiącu i uwierz mi, mają blokady i więcej jak 100 km/h nie pojadą. Wolisz nasz PKP lub PKS? Ja zdecydowanie wolę komfort, pewne miejsce do siedzenia na d.... i dojazd w 2,5 godziny :-) A konkurencja, która dostosowała się do rad "pana Marszałka" zapomnianego miasta Lublina ma pojazdy do których strach wsiadać.. to tak na marginesie ;-)
    • Gość: J-k Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 14:03
      Dobrze byłoby gdyby urzędnicy przedstawili alternatywny sposób transportu dla pasażerów, którzy stracą w ten sposób możliwość szybkiego i dogodnego połączenia do Warszawy.
      • dociek Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte 03.01.11, 14:12
        Alternatywny transport.... hehehehe!

Urzędnicy by przedstawili... hohohoho!

Wskazane by było... hahahaha!!!

Modlitwa nawet by chyba bardziej "pomogła", albowiem oni tych czyli, tzw. "pospolite społeczeństwo", jednym słowem, zwykłych i uboższych ludzi mają totalnie w dupie!

Chyba, że zaproponują... kosmiczną teleportację?
      • Gość: aron tak zmrozone pociagi sa najlepsze IP: 46.113.28.* 03.01.11, 14:46
        glosowaliscie na PO to macie. Ja jednak mysle ze są jeszcze sądy w Rzeczypospolitej i Contbus wygra tak czy tak.

Zabrano koncesje Contbusowi za narazenie zycia pasazerow. A co np. z PKS Gdansk, gdzie zginelo 30 osob w Autosanie? Albo z MPK Lublin gdzie trolejbus strzelil pradem w pasazera?

Albo wreszcie z PKP, gdzie wiatr nawiewa snieg do srodka wagonow i jest w nich zimno? TO nie jest narazenie zycia pasazerow?

• Gość: zdzichu_haban Re: tak zmrozone pociagi sa najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 15:35
          oj, czyżby aronkowi fujara zmiękła - gdzie się podziało to słynne a zarazem głupkowate "buhahaha"??:))))
        • sothink Re: tak zmrozone pociagi sa najlepsze 03.01.11, 19:26
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4594164.html?skad=rss
          "Prawo i Sprawiedliwość obiecało związkowcom z PKP, że oddłuży spółkę i podwyższy pensje kolejarzy. Warunek jest tylko jeden: poparcie w kampanii wyborczej."

PO hehehe
    • Gość: kormoran Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.pl / 192.168.1.* 03.01.11, 15:24
      Bardzo dobra decyzja.Znam ludzi,którzy bali się korzystać z tego przewoźnika! Teraz trzeba sprawdzić Galicję Ekspress.Kierowcy tego przewoźnika też potrafią bardzo szybko jeździć!
      • Gość: folkatka Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 21:42
        Teraz trzeba sprawdzić Galicję Ekspress

Od lat jeżdze wszedzie busami ze względu na koszta i komfort - moim zdaniem duzo na plus w porównaniu z koleją. Głupio jest mi też robić za skarżypytę. Ale jechałam kiedys Galicją z Podkarpacia. To, co wyprawiał kierowca, przechodziło ludzkie pojęcie. Podobnie głupią, kretyńsko szalenczą jazdę mam okazję przeżyc bardzo rzadko...
        • Gość: aron Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: 91.200.94.* 06.01.11, 07:11
          Galicja nie jest z Podkarpacia tylko z Poniatowej.

Poza tym masz przecież pociąg- jedzie prawie 4 godziny
          • Gość: kozzi106 Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 08:31
            tłuczku naucz się czytać ze zrozumieniem - jechał z Podkarpacia - gdzie ty się uchowałeś??:))
    • shawman Prawo jest prawem - to może skontrolujemy PKP? 03.01.11, 16:03
      Władze naszego województwa zachowują się, jakby były ślepe i głuche. Nie mamy porządnej drogi do Warszawy, nie mamy nowoczesnej trasy kolejowej, samochody stoją w korkach, pociągi się rozsypują, a autobusy wloką. I w tej sytuacji nasi włodarze nagle odkrywają w sobie Katona.

Prawo powinno być przestrzegane, ale skoro tak, to czy PRL-owskie wagony Intercity spełniają wszystkie normy? Czy są zgodne ze wszystkimi przepisami dotyczącymi przewozu ludzi, ochrony przeciwpożarowej, BHP, itd? Już o przestrzeganiu rozkładów nie wspominam. Skoro przestrzegamy prawa co do joty, to czemu nie zacząć od największego przewoźnika?

Ta decyzja jest może zgodna z prawem, ale jest zdecydowanie przeciwko ludziom. Jej skutkiem nie będzie to, że pasażerowie przesiądą się do samorządowego Polonusa (dla przypomnienia - jedzie około 4 godzin). Raczej przesiądą się do własnych samochodów i na własną rękę będą łamać ograniczenia prędkości. Nie jest też wykluczone, że rozkwitnie szara strefa, w której nieoznaczone busy, nie zachowujące już żadnych wymogów bezpieczeństwa, będą wozić ludzi.
      • Gość: aron Re: Prawo jest prawem - to może skontrolujemy PKP IP: 46.113.28.* 03.01.11, 16:07
        a moze skontrolowac PKS Wschod, np.20-letnie limuzyny marki Autosan jezdzace na linii Lublin - Hrubieszow? He he oczywiscie zartowalem
        • Gość: kozzi106 Re: Prawo jest prawem - to może skontrolujemy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 16:37
          aron - to kiedy blokada w stylu Leppera?? bo zawsze się odgrażałeś - możesz się teraz wykazać:)))
          • Gość: aron Re: Prawo jest prawem - to może skontrolujemy PKP IP: 46.113.28.* 03.01.11, 16:52
            bedzie blokada podczas EURO chyba ze Jaroslaw Wielki wygra wybory
            Contbus to mysle ze spokojnie wygra w sądzie, bo to jest smiech na sali ze karze sie Contbusa za nieprzestrzeganie rozkladu, gdy pociagi masowo sie spozniaja i marszalek zamiast ich karac to jeszcze im dopłaca. No ale to jest właśnie platformiana logika,.
            • Gość: kozzi106 Re: Prawo jest prawem - to może skontrolujemy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 17:09
              jareczek nie wygra i nie będzie blokady - nawet twój idol w to nie wierzy - ale widać ślepy lud wszystko kupi - oto główne motto pisuarków:))
        • Gość: pasażer Re: Prawo jest prawem - to może skontrolujemy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 18:37
          Na tej trasie PKS puszcza busy
    • allex Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte ze... 04.01.11, 01:42
      może jakiś inspektorat sprawdzi pkp i ich "kimatyzacje" może Pan Marszałek przejedzie się do Wa wy pkp a nie swoim służbowym - to wtedy zobaczy jak się jeździ. Swoją drogą czy Pan Marszałek jeździe 3 godziny do Wawy - jego "służbowy dojedzie pod sejm w 2 godz 20 min. Tylko chm jeździ busami i niech ma jak na to zasłużył. Nie głosowaliście na PO to zapomijcie o obwonicy a i wasz PSLowski marszałek w dupę za nieposłuszeństwo contbusem
      • Gość: chart Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.lublin.hypnet.pl 04.01.11, 01:59
        Urząd Marszałkowski umiejętnie zaciemnia sprawę - nie ma bowiem większego znaczenia, czy busy Contbusu jeszcze na godzinę 300, czy 15 km - bowiem łamanie przepisów kodeksu ruchu drogowego nie może być podstawą do odebrania zezwolenia, a marszałek nie jest od dokonywania i oceniania pomiarów prędkości. Całe tłumaczenie ma tej operacji nadać pozory "zdroworozsądkowe", tymczasem mówimy o działaniu organu administracji, który winien się kierować przesłankami ustawowymi, co w tym przypadku nie ma miejsca. Szlus.
        • Gość: arcydiabeł Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: 212.106.22.* 04.01.11, 08:00
          Pytanie w ogóle jest o sens licencji. No ale niestety jest.
          Co do Contbusa to sam jej szef sprawę rozegrał tragicznie. Przecież mógł spokojnie wprowadzić nowy rozkład jazdy a klientów i tak by nie stracił.
          Fakt jest natomiast taki, że w ogóle busiarze pomylili drogę z torem wyścigowym. Jednakże czy to jest problem tylko Contbusa? Być może WITD powinien mieć możliwość nakładania na podmioty zajmujące się zawodowo transportem osób znacznie większych mandatów.

PS. Przypominam wszystkim porównującym czas dojazdu autem prywatnym i busem do Wawy, że auto osobowe ma inne ograniczenia i nie zatrzymuje się na przystankach:)
          • Gość: chart Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.lublin.hypnet.pl 04.01.11, 13:52
            Dlaczego tragicznie? Urząd via gazety robi sztuczne zamieszanie - Contbus jest na prawie, miał ważne zezwolenie, a zalecenia i naciski pozaustawowe ignorował. Marszałek już dawno mógł wykonać ruch z decyzją, by sprawdzić, czy jest ona legalna - a zamiast tego lamentował w GW i dawał 136 chińskie ostrzeżenie. Teraz się wszystko wyjaśni.
          • Gość: aron Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: 94.254.158.* 04.01.11, 14:53
            no ba, a kolej pomyliła tory z torem wyscigowym dla zolwi. Pociagi opoznione po 8 godzin, ale oczywiscie marszalek ani sie nie zajaknie o karach dla kolejarzy
            • Gość: arcydiabeł Re: Contbus nie może wozić do Warszawy. Cofnięte IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 16:18
              A co ma piernik do wiatraka? Dyskusja jest o busach a nie o PKP.
    • Gość: a Lubelasy precz od Warszawy IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 00:23
      Znajdźcie sobie inny kierunek. Może w ogóle wyjedźcie z kraju? Jeżeli jesteście ludźmi wartościowymi, to potraficie coś dobrego zrobić u siebie. A jeżeli nie potraficie, to tym bardziej nie pchajcie się do Warszawy. Miasto nam dziczeje przez was.
      • Gość: folkatka Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 00:44
        Miasto nam dziczeje przez was.

Oui, monsieur
      • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 91.200.94.* 05.01.11, 06:50
        ogródźcie się drutem kolczastym i podpalajcie Contbusy, może wam ulży nieudacznicy. Lubelas w młodości się uczył, więc ma pracę, a warszawiok siedział w pubie i krzyczał legia legia
        • wtopek Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 08:46
          Marszrutki stwarzające zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego są charakterystyczne dla Ukrainy.

W Rzeszowie, notabene 2x dalej połozonym od Warszawy już dawno zdano sobie z tego sprawę i transport kołowy oprocz pekaesu zapewniają prywatne komfortowe autokary. Kilka firm marszrutkowych rozwozi ludność po okolicznych wsiach.
          • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 11:37
            aron nie rozumie, że ludzie wolą wygodny autokar od przerabianego busa dostawczaka
            • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 46.112.143.* 05.01.11, 12:13
              tak oczywiscie ludzie wola wygodny autokar czego przykladem Polonus Wschod Express

buahahahahaahahahahahaahhaaa

jak ten durny breslauer cos napisze to zaraz poprawia mi sie humor
              • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 13:44
                tylko psychicznie upośledzone osoby oraz durnie wybiorą ciasnego dostawczaka gdzie będą jechać w paraliżu z bagażami na głowie zamiast wygodnego autokaru.
                napisz jeszcze że ludzie wolą iść na zakupy na targowisko w deszczu czy śniegu, zamiast do wygodnej galerii buhahahahahahahahaahahahaha
                jak ten podparczewski głuptak coś napisze to boki zrywać:)
                • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 188.33.125.* 05.01.11, 14:27
                  no wlasnie ludzie wybrali autokary Polonus Wschod Express buahahahahahaha
                  • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 14:44
                    nie mów że z Lublina do Warszawy same busy tylko? ale jaja to w Mombasie jest lepiej:D
                    • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 188.33.125.* 05.01.11, 14:49
                      nie stac cie bidoku nawet na koło od busa buahahahahahaha
                      • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 16:06
                        jakby nie było mnie stać to bym nie głosował na PO tylko na PiS jak ty buhahahahahahahahahahaahahahahah

waltharius.pl/2007/09/25/tylko-biedacy-glosuja-na-pis/buhahahahahahahahaha
                        • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 16:08
                          waltharius.pl/2007/09/25/tylko-biedacy-glosuja-na-pis
                          także aronku nie wstydź się żeś biedakiem jest:)
                          • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 91.200.94.* 05.01.11, 17:19
                            na PO głosują folksdojcze i złodzieje ( w więzieniach PO ma blisko 90% poparcia)
                            • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 18:47
                              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4601001.html
                              "Inteligencja poparła Tuska

Potwierdziła się opinia, iż "wykształciuchy" wolą Platformę. Osoby z wyższym (PO - 52, 5 procent, PiS - 24,1) i średnim (PO - 41,6, PiS - 31,7) wykształceniem poparły obóz Tuska, a ludzie z podstawowym (PiS - 44,4, PO - 25,4) i zawodowym (PiS - 41,5 PO - 29) zagłosowali na PiS."

buhahahahahaha, na PiS durnie i biedota wiadomo. znowu leżysz i kwiczysz, każdym tekstem cię miażdżę hehe
                              • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 91.200.94.* 05.01.11, 19:54
                                zdrowa część narodu popiera PiS, a wykształciuchy PO nic dziwnego
                                • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 21:09
                                  zdrowa czyli kto? związkowcy PKP i MPK buhahahahahahaaha buhahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahahahaahahaha
                                  ale się uśmiałem:) pisz dalej:)
          • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 46.112.143.* 05.01.11, 11:46
            bzdura. w Rzeszowie nie ma tylu busow co w Lublinie, ale sa jak najbardziej busy na liniach do Stalowej Woli, Przemysla, Mielca, Tbg, Krosna no i oczywiscie do Lublina i Warszawy.

Tak ze nie wstawiaj bajek o autokarach bo pomysle zes breslauer
            • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 11:59
              że co? bus relacji Rzeszów - Warszawa??? 300km busem? buhahahahahahahahahahaahah
              takie rzeczy tylko na Wschodzie Polski ale jaja
              • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 46.112.16.* 05.01.11, 12:42
                szybciej niz pociagiem i nie utknie sie w sniegu
                • sothink Re: Lubelasy precz od Warszawy 05.01.11, 13:41
                  ale po co? skoro można wygodnym autokarem. trzeba być chorym psychicznie żeby się w dostawczaku 4h męczyć.
                  • Gość: gtw Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 06.01.11, 19:16
                    nie nie jeździ z Rzeszowa do Wawy busem, jest intercity albo komfortowe autokary neobusa

dulmuszami to tylko do lokalnych wsi
                    • Gość: aron Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: 91.200.94.* 08.01.11, 21:54
                      a Luna to co? buahahahahahahaa widzisz jakiś głupi
                      • Gość: palikott Re: Lubelasy precz od Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 08:49
                        odezwał się "mundry" chłopek - w głowie sieczka a z butów słoma wystaje...ech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka