Dodaj do ulubionych

Polak Potrafił!

18.01.11, 11:24
moto.onet.pl/1631624,1,wszedolaz-czyli-maluch-na-8230-gasienicach,artykul.html?node=13
Kiedyś mieliśmy konstruktorów. WSK-a do dzisiaj lata!. Tak lata - jako napęd plecakowy do paralotni!. To był MOTÓR
www.youtube.com/watch?v=6oWz1fK6NVo
Obserwuj wątek
    • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 12:04
      Tyle tylko, ze ten MOTÓR mial MOTÓR z Nowej Deby. A wiec wcale to nie WSK lata!
      • Gość: bosman skoro czarownica taka szczególarka... IP: *.centertel.pl 18.01.11, 12:33
        z Ciebie to silnik powstał w WFM - Warszawska Fabryka Motocykli - wcześniej PZS, a jeszcze dokładniej to jest to "SOKÓŁ" 125 z 1950r czyli wzorowany na DKW RT 125 .
        motocykle.svasti.org/index.html?strona=http://motocykle.svasti.org/sokol125.html
      • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 12:33
        czarownica.z.tubtina napisała:

> Tyle tylko, ze ten MOTÓR mial MOTÓR z Nowej Deby. A wiec wcale to nie WSK lata!
        Jeżeli do ramy WSK-a założyć pedały,to też był by "motór"
        • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 12:36
          zubelz napisał:

> czarownica.z.tubtina napisała:
          >
          > > Tyle tylko, ze ten MOTÓR mial MOTÓR z Nowej Deby. A wiec wcale to nie WSK
          > lata!
          > Jeżeli do ramy WSK-a założyć pedały,to też był by "motór"
          Za czasów "komunistycznych" nie było "holdingów" czy innej maści mafii. Były podobne, tylko nazywały się Zjednoczenia.
          • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 12:44
            Czarownica wypowiada się o motoryzacji? Zawsze latały na miotłach!
            • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 13:06
              czarownica.z.tubtina 03.08.10, 19:40 zarchiwizowany
              No kiedy z Twojego pierwszego postu wynika, ze wlasnie Ci lekko
              obrzydlszy...

Bo widzisz ja wlasnie wymienilam mojego starego Nimbusa na nowszy
              model (z 2001 na 2007), i tylko mojej Firebolt sie chyba nie pozbede
              nigdy, bo nawet przy swoich 240 km/godz. jest stateczna jak krolowa
              Wiktoria...

Dlaczego posiadacze Galantow to palanty?
              • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 13:13
                A jednak "nowoczesna czarownica". Czy nikt nie ma poszanowania do historii? Kiedyś to czarownica latała na miotle a teraz? Wszystko schodzi "na psy".
                • pogarda Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 13:34
                  NA "koty"... Czarownice lataly na kotach czarnych niby noc.
                  pzdr
                  • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 13:41
                    pogarda napisał:

> NA "koty"... Czarownice lataly na kotach czarnych niby noc.
                    > pzdr
                    Masz nie dokładne informacje! Poczytaj o "sabacie czarownic" na Łysej Górze.
                • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 14:01
                  Zubelz! Alez to sa wlasnie miotly! Popros wnuczkow, to Ci opowiedza o Harrym Poterze ;-P.
                  • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 14:06
                    W mieszkaniu???
                    • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 14:12
                      ;-)))

do sprzatania to ja mam odkurzacz, a miotly do latania sa zamkniete w skrzyni (mozesz to nazwac garazem), zeby nie wpadly w niepowolane rece...
                      • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 14:24

> ;-)))
                        >
                        > do sprzatania to ja mam odkurzacz, a miotly do latania sa zamkniete w skrzyni (
                        > mozesz to nazwac garazem), zeby nie wpadly w niepowolane rece...
                        Na nasze drogi to jednak polecam. Stary sprawdzony sposób lokomocji czarownic i wystarczyło zaklęcie(bez baterii)
                      • qqbek Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 15:21

> ;-)))
                        >
                        > do sprzatania to ja mam odkurzacz, a miotly do latania sa zamkniete w skrzyni (
                        > mozesz to nazwac garazem), zeby nie wpadly w niepowolane rece...

Aż mnie ciarki przeszły po grzbiecie, gdy przez chwilę pomyślałem, że zgodnie z tematem, o takiego Firebolta, Tobie chodziło ;)
                        • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 15:49
                          Ooooo... o takiego wlasnie! Tylko moj ma dizajn dostosowany do potrzeb czarownic :-))))))
                          • qqbek Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 15:55

> Ooooo... o takiego wlasnie! Tylko moj ma dizajn dostosowany do potrzeb czarowni
                            > c :-))))))

No tak, te piaskowe wstawki wszystko psują ;)
                            • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 15:58
                              Ten www.allego.sklepna5.pl/pokaz_produkt.php?idprod=21&utm_source=alejka.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=alejka-2011-01&utm_content=21
                              Powinien pasować?
                              • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 16:08
                                Kochany, od razu widac z czym masz na codzien do czynienia ;-P. Jako zalacznik moglbys sie nawet i przydac...
                                • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 16:21

> Kochany, od razu widac z czym masz na codzien do czynienia ;-P. Jako zalacznik
                                  > moglbys sie nawet i przydac...
                                  Gdy byś wiedziała, czym na co dzień się zajmuję, to nie napisała byś "kochany"
                                  SKAZUJĘ CZAROWNICE.
                                  • czarownica.z.tubtina Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 21:44
                                    Alez nie zapominaj, ze czarownica tutaj to ja jestem! Skazywac to sobie mozesz drobnych zlodziejaszkow pradu, co to leca z workiem po faze. Do mnie sie mowi Pani Czarownico!
    • Gość: rozebrać Re: Polak Potrafił! IP: 46.186.13.* 18.01.11, 21:03
      a może wziąć przykład z innych Polaków i rozebrać obrzydliwe bloki Hansena na osiedlu Słowackiego co zasłaniają nowy piękny kościół: wiadomosci.onet.pl/regionalne/wroclaw/wladze-chca-rozebrac-bloki-by-odslonic-kosciol,1,4115282,region-wiadomosc.html
      • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 21:32
        Gość portalu: rozebrać napisał(a):

> a może wziąć przykład z innych Polaków i rozebrać obrzydliwe bloki Hansena na osiedlu Słowackiego co zasłaniają nowy piękny kościół: wiadomosci.onet.pl/regionalne/wroclaw/wladze-chca-rozebrac-bloki-by-odslonic-kosciol,1,4115282,region-wiadomosc.html
        też miałem to napisać. Ale co powiedział by nasz Arcy Baca? że budynek który niby ma powstać przy Przystankowej i Lubartowskiej Wyeksponuje kościół? CIEKAWE
        • zubelz Re: Polak Potrafił! 18.01.11, 22:06
          Teraz dowiedziałem się że ma powstać nowy kościół. Tak więc uważajcie co podpisujecie. (Strefa ochronna dla kościoła to chyba 2 km.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka