Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozmiary bielizny w Intimissimi...

14.07.07, 17:23
    Czy w powyższym sklepie bez większego problemu dostanę rozmiar 7OD lub
    70E...? <sama nie wierzę w to, co piszę...:D>
    Obserwuj wątek
      • confused.girl Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 17:40
        Nie, nie dostaniesz. Oni tam mają własną numerację -1,2,3,4... Nie ma podziału
        na biust i miseczki. Przynajmniej w moim staniku tak jest. Byłam w szoku w
        sklepie, że nie mają standardowej numeracji:/
        • nadia_m Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 18:05
          potwierdzam, ze podzial jest beznadziejny: 1,2,3,4
          beznadziejna firma i beznadziejna bielizna imo
          • confused.girl Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 18:21
            nadia_m napisała:

> potwierdzam, ze podzial jest beznadziejny: 1,2,3,4
            > beznadziejna firma i beznadziejna bielizna imo

dokładnie. W staniku, który kupiłam odpruło mi się ramiączko po niecałym
            miesiącu noszenia! Nie chce mi się latać tego reklamować, bo jak znam życie to
            tylko się nasłucham, że to moja wina,:/
        • coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:54
          a myślicie, że bedzie problem w dobraniu sobie tego 70E...?
          • kitler1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 07:49
            coffe13 napisała:

> a myślicie, że bedzie problem w dobraniu sobie tego 70E...?

moim zdaniem bedzie. stanikow w tradycyjnej numeracji jest tam naprawde malo,
            wiekszosc to wloskie 1,2,3. ja nosze 75c/70dd i nie jestem w stanie sobie
            niczego dobrac - jesli miseczka jest dobra, obwod jest stanowczo za duzy.
            zreszta imho jakos jest dosc marna, ale oczywiscie poeksperymentuj sama, wzory
            sa naprawde ladne.
      • blanka_schulz Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:28
        Ja tam kupilam jakis czas temu bardzo fajny stanik z regulowana szerokoscia
        obwodu (do dowolnej miseczki mozna sobie ustawic wlasciwy obwod). Moze nadal
        takie maja.
        • love_mode Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:32
          blanka_schulz napisała:

> Ja tam kupilam jakis czas temu bardzo fajny stanik z regulowana szerokoscia
          > obwodu (do dowolnej miseczki mozna sobie ustawic wlasciwy obwod). Moze nadal
          > takie maja.

potwierdzam, maja.
      • dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:33
        to fascynujace :)
        pisz wiecej :)
        • kitler1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 07:45
          nie ekscytuj sie prosze ;), 70e to naprawde przecietny biust. pewnie duza czesc
          polek powinna nosic taki rozmiar, tylko z niewiedzy wbija sie w jedynie sluszny 75b.
          • martvica Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 10:53
            Też noszę 70E, jak usłyszałam o dziwnej rozmiarówce w Intimissimi, to nawet tam
            nie zaglądam. Wszystkie staniki kupuję w sklepie firmowym Damy Kier i tak, ale
            po co sobie mam psuć humor ;)
            • coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 11:48
              Hmmm... a czy ich bieliznę mozna zamawiac także przez internet...? Bo wiem, że
              oni mają swoje sklepy w Krakowie, Myślenicach... a ja jestem z samej północy
              Polski...:) Jak kształtują się ceny biustonoszy?
              • martvica Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 19.07.07, 09:06
                Przez Internet można, w kilku e-sklepach. Ale w sklepach 'stacjonarnych' też
                można poszukać, chyba bywa. Nie wiem czy E nie jest zaniżone, bo nie mam
                porównania - z 75D polskiej Avy wylewałam się górą, 70E Damy Kier jest dobre. W
                biuście mam 92cm, pod biustem ciasno zmierzone - 76. Ale 2 modele 75D też mam,
                jeden jest nawet w obwodzie ciaśniejszy niż 70-tki :>
                Nie wiem czy jeszcze jakaś polska firma szyje takie rozmiary w podobnych cenach...
            • coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 12:11
              Okej... w necie znalazłam... Powiedz mi jeszcze tylko, czy to 70E nie jest
              zaniżone...
          • coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 11:43
            Ja takze zauważyłam taka prawidłowość... Wiele moich kolezanek kupuje 75D a
            obwód na plecach podjeżdza im pod kark...Nie wiem z czego to wynika.
            Większkości z nich wydaje się, że miseczka E to już wieeeeeelki biust... I tak,
            jak na jednym z prywatnych forum ktoś ładnie zauważył, zdecydowana większość
            Polek uważa, że alfabet kończy się na D...;)
            • dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:44

intimi jest bardzo ciekawa i mysle, ze ta bielizna bedzie Cie pozytywnie
              odrozniac ;), ale ciekawa jest takze lupoline i palmers choc tych dwoch
              ostatnich jeszcze w akcji nie widzialem wiec tylko przypuszczam :)

sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=842
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=853
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=868
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=974
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=964
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=1121
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=867
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=962
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=934
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=900
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=979
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=976
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=887
              sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=981
              aha pani j.w. ma minus bo chyba ogolila kotka
              • bajgla żadnego z tych staników nie ma w 70E /nt 16.07.07, 19:00
                • dziewice Re: żadnego z tych staników nie ma w 70E /nt 17.07.07, 18:58
                  faktycznie - szkoda :)
          • dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:38
            tak jest :), a czy jest jakis standard tabeli?

a przy okazji mam pytanie :), czy myslisz, ze meska koszula pod szyja powinna
            miec miejsce "na dwa palce" czy moze byc luzniejsza, strasznie sztywno sie czuje
            w takich "na dwa palce" i bardzo interesuje mnie opinia na ten temat :), z gory
            dziekuje :).
            • kitler1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 21:12
              dziewice napisał:

> tak jest :), a czy jest jakis standard tabeli?

standard chyba jest, ale firmy rzadko sie go trzymaja ;).

>
              > a przy okazji mam pytanie :), czy myslisz, ze meska koszula pod szyja powinna
              > miec miejsce "na dwa palce" czy moze byc luzniejsza, strasznie sztywno sie czuj
              > e
              > w takich "na dwa palce" i bardzo interesuje mnie opinia na ten temat :), z gory
              > dziekuje :).

wszystko chyba zalezy od kroju i stylu koszuli i efekcie, jaki chcesz uzyskac.
              na pewno ciasniejszy kolnierzyk jest bardziej klasyczny i "formalny".
              • dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 23:58
                kilka dni temu sprezentowalem sobie jakas wypasiona koszule i chcialem miec
                luzna, lepiej sie w takiej czuje, ale podobno jezeli mam ja nosic z gar. to
                powinna byc wlasnie taka na ' na dwa palce '. Wiec z mojego punktu widzenia
                formalnie luzno takze mogloby byc dobrze :), ale wlasnie sobie wyobrazilem
                wystajace rekawy, chyba jestem zbyt zapsany :)
      • miss_paradox Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 10:20
        byłam w sklepie Atut i raczej nie chcę nosić pancernego 65E, jaki mi doradziła
        pani tam pracująca hehe, natomiast co do Intimissimi, to rzeczywiście
        rozmiarówka nie spełniła moich oczekiwań, mały wybór, raczej wszystko oscyluje
        wokół 75b ;/
        • swierszczowa1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 17.07.07, 21:50
          Pancerne 65E? A takie?
          www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=395&category_id=&optio
          n=com_phpshop&Itemid=26
          www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=420&category_id=&optio
          n=com_phpshop&Itemid=26
          www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=487&category_id=&optio
          n=com_phpshop&Itemid=26
          zresta sama sobie wybierz. Ja nei weim jakie kolory i kroje lubisz:P. Ja mam
          60FF/G i o stanikach pancernych/czarnych/ buialych/kremowych/brazowych nie ma
          mowy.
      • cledomro Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 12:23
        polecam firmę felinę, ostatnio kupiłam sobie pierwszy ich stanik i już wiem, że
        chcę więcej. świetne wzornictwo, ceny niewiele wyższe, niż w triumphie. a co do
        intimissimi - kupiłam tam stanik, ale po 2-3 założeniu zaczęło odpruwać się
        ramiączko. na szczęście, biustonosz był w promocji, więc 40zł jakoś odżałowałam
        i wyciągnęłam z tego nauczkę, więcej do intimissimi nawet nie zajrzę.
      • nadinka_nadinka Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 13:23
        nie dostaniesz. tam sa stanik albo na chudzinki bez biustu, albo na kobiety z
        biustem normalnym ale za to majacym sporo w obwodzie.
        • coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 13:52
          Wybacz, ale mój biust jest jak najbardziej normalny...:)
          • cioccolato_bianco Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:03
            a ja uwielbiam bielizne z intimissimi. wlasciwie innej nie mam ;)
          • nadinka_nadinka Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:24
            coffe13 napisała:

> Wybacz, ale mój biust jest jak najbardziej normalny...:)

taki jak moj (70D)i dlatego jeszcze nie udalo mi sie kupic tam zadnego
            biustonosza. ;-)
            • nadinka_nadinka Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:25
              btw dla mnie to juz duzy biust ;-)
      • keepersmaid Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 16.07.07, 15:43
        Z Intimissimi polecam bezszwowe majtki (takie szorcikowate), zwlaszcza bezowe -
        absolutnie niewidoczne pod bialymi spodniami.
        Sa tez staniki pokryte tym samym i tez bardzo dyskretne.
        Na mnie akurat ich rozmiarowka pasuje, kupuje tam rzeczy proste, gladkie i
        tanie.
        • maly.wredak Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 17.07.07, 18:50
          Ja też miałam problem z rozmiarówką podobną do Twojej, ale właśnie w
          Intimissimi udało mi się go rozwiązać. Znalazłam tam stanik z regulowanym
          obwodem - zamiast standardowego paska z tyłu jest regulowany pasek (jak w
          ramiączku), który "dociągasz" po prostu do swojego obwodu. Naprawdę polecam -
          pierwszy taki stanik kupiłam tam jakieś 3-4 lata temu i od tej pory nie noszę
          innych. Są gładkie, bez wzorów, cieliste i czarne.
          • miska_malcova Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 11:04
            bardzo sie rozczarowałam bielizna z Intimissimi. Szmatławe tkaniny. Biustonosz
            sie rozlazł po kilku noszeniach :-( ech... poza tym kiepsko wyprofilowane
            miseczki...
        • infineaa Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 11:41
          A ja lubię bieliznę Intimissimi właśnie za rozmiary, kolory i trwałość.

Osoby drobne, z małym biustem mają tam wiele modeli do wyboru.

No i również polecam model stanika z regulowanym paskiem - fajnie się nosi i
          można go dopasować co do cm do obwodu pod biustem (no i są śliczne czerwone!).

A co do trwałości, to mam bawełniane koszulki tej marki, które po 7 latach nadal
          mają czarny kolor, co w przypadku innych marek się nigdy nie zdarza. Biustonosze
          i majteczki Intimissimi też wyjątkowo długo u mnie żyją..

Pozdrawiam,
          Infinea
          • coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 15:38
            A czy ktoś mi powie, czy te z regulowanym obwodem są tez z miseczką D albo
            E....?
            • swierszczowa1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 18:56
              Z tym regulowanym obwodem to z jednej strony swietny pomysł (ze tez nikt jesze
              na to wczesniej nie wpadł) ale budzi też pewne watpliwosci. Czy miseczki
              projektowane na osobę która powinna nosic 80G po załozeniu przez osoba noszącą
              60G nie zetkna jej się poprostu na plecach:P No moze przesadzilam ale fiszbiny
              będa sięgać za pache conajmniej. No i chyba jednak będą za duze. Dlatego wolę
              normalne staniki normalnych firm (czyli tylko freya i panache) bo przynajmnij
              szerokość fiszbin jest dopasowana do szerokosci mojej klatki piersiowej. i
              rozmair kazdy mozna kupic.
              • panistrusia Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 20:21
                Nie ma uniwersalnej wielkości miseczki: ta z 80G dla 60 nie będzie G tylko K.
                Miseczce z 60G w obowodzie 80 odpowiada C.
                • swierszczowa1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 22:41
                  Specjalnei sprawdziląm na stronie bellisimmy. Miseczki 60G odpowiadałyby 80A.
                  Czyli na 91,5 cm w najszerszym miejscu biustu.
                  • panistrusia Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 22:56
                    No trochę inaczej się to oblicza, bo miseczka to nie tylko obwód w biuście, ale
                    "wysokość" piersi.
                    W każdym razie "moja" metoda przydaje się, gdy się trafi w odpowiednią miseczkę,
                    a trzeba modyfikować obwód(lub odwrotnie) w obrębie tej samej firmy. - czasem
                    tabelki swoje, a biust swoje:)
                  • heart_of_ice off topic 18.07.07, 23:03
                    dziewice narobil mi smaku...
                    gdzie w wawie jest w miare spory wybor bielizny lupoline?:)

Pauli
                    --
                    "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka