coffe13 14.07.07, 17:23 Czy w powyższym sklepie bez większego problemu dostanę rozmiar 7OD lub 70E...? <sama nie wierzę w to, co piszę...:D> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
confused.girl Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 17:40 Nie, nie dostaniesz. Oni tam mają własną numerację -1,2,3,4... Nie ma podziału na biust i miseczki. Przynajmniej w moim staniku tak jest. Byłam w szoku w sklepie, że nie mają standardowej numeracji:/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 18:05 potwierdzam, ze podzial jest beznadziejny: 1,2,3,4 beznadziejna firma i beznadziejna bielizna imo Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 18:21 nadia_m napisała: > potwierdzam, ze podzial jest beznadziejny: 1,2,3,4 > beznadziejna firma i beznadziejna bielizna imo dokładnie. W staniku, który kupiłam odpruło mi się ramiączko po niecałym miesiącu noszenia! Nie chce mi się latać tego reklamować, bo jak znam życie to tylko się nasłucham, że to moja wina,:/ Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:54 a myślicie, że bedzie problem w dobraniu sobie tego 70E...? Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 07:49 coffe13 napisała: > a myślicie, że bedzie problem w dobraniu sobie tego 70E...? moim zdaniem bedzie. stanikow w tradycyjnej numeracji jest tam naprawde malo, wiekszosc to wloskie 1,2,3. ja nosze 75c/70dd i nie jestem w stanie sobie niczego dobrac - jesli miseczka jest dobra, obwod jest stanowczo za duzy. zreszta imho jakos jest dosc marna, ale oczywiscie poeksperymentuj sama, wzory sa naprawde ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_schulz Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:28 Ja tam kupilam jakis czas temu bardzo fajny stanik z regulowana szerokoscia obwodu (do dowolnej miseczki mozna sobie ustawic wlasciwy obwod). Moze nadal takie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:32 blanka_schulz napisała: > Ja tam kupilam jakis czas temu bardzo fajny stanik z regulowana szerokoscia > obwodu (do dowolnej miseczki mozna sobie ustawic wlasciwy obwod). Moze nadal > takie maja. potwierdzam, maja. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 14.07.07, 22:33 to fascynujace :) pisz wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 07:45 nie ekscytuj sie prosze ;), 70e to naprawde przecietny biust. pewnie duza czesc polek powinna nosic taki rozmiar, tylko z niewiedzy wbija sie w jedynie sluszny 75b. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 10:53 Też noszę 70E, jak usłyszałam o dziwnej rozmiarówce w Intimissimi, to nawet tam nie zaglądam. Wszystkie staniki kupuję w sklepie firmowym Damy Kier i tak, ale po co sobie mam psuć humor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 11:48 Hmmm... a czy ich bieliznę mozna zamawiac także przez internet...? Bo wiem, że oni mają swoje sklepy w Krakowie, Myślenicach... a ja jestem z samej północy Polski...:) Jak kształtują się ceny biustonoszy? Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 19.07.07, 09:06 Przez Internet można, w kilku e-sklepach. Ale w sklepach 'stacjonarnych' też można poszukać, chyba bywa. Nie wiem czy E nie jest zaniżone, bo nie mam porównania - z 75D polskiej Avy wylewałam się górą, 70E Damy Kier jest dobre. W biuście mam 92cm, pod biustem ciasno zmierzone - 76. Ale 2 modele 75D też mam, jeden jest nawet w obwodzie ciaśniejszy niż 70-tki :> Nie wiem czy jeszcze jakaś polska firma szyje takie rozmiary w podobnych cenach... Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 12:11 Okej... w necie znalazłam... Powiedz mi jeszcze tylko, czy to 70E nie jest zaniżone... Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 11:43 Ja takze zauważyłam taka prawidłowość... Wiele moich kolezanek kupuje 75D a obwód na plecach podjeżdza im pod kark...Nie wiem z czego to wynika. Większkości z nich wydaje się, że miseczka E to już wieeeeeelki biust... I tak, jak na jednym z prywatnych forum ktoś ładnie zauważył, zdecydowana większość Polek uważa, że alfabet kończy się na D...;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:44 intimi jest bardzo ciekawa i mysle, ze ta bielizna bedzie Cie pozytywnie odrozniac ;), ale ciekawa jest takze lupoline i palmers choc tych dwoch ostatnich jeszcze w akcji nie widzialem wiec tylko przypuszczam :) sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=842 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=853 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=868 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=974 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=964 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=1121 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=867 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=962 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=934 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=900 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=979 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=976 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=887 sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=981 aha pani j.w. ma minus bo chyba ogolila kotka Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: żadnego z tych staników nie ma w 70E /nt 17.07.07, 18:58 faktycznie - szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:38 tak jest :), a czy jest jakis standard tabeli? a przy okazji mam pytanie :), czy myslisz, ze meska koszula pod szyja powinna miec miejsce "na dwa palce" czy moze byc luzniejsza, strasznie sztywno sie czuje w takich "na dwa palce" i bardzo interesuje mnie opinia na ten temat :), z gory dziekuje :). Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 21:12 dziewice napisał: > tak jest :), a czy jest jakis standard tabeli? standard chyba jest, ale firmy rzadko sie go trzymaja ;). > > a przy okazji mam pytanie :), czy myslisz, ze meska koszula pod szyja powinna > miec miejsce "na dwa palce" czy moze byc luzniejsza, strasznie sztywno sie czuj > e > w takich "na dwa palce" i bardzo interesuje mnie opinia na ten temat :), z gory > dziekuje :). wszystko chyba zalezy od kroju i stylu koszuli i efekcie, jaki chcesz uzyskac. na pewno ciasniejszy kolnierzyk jest bardziej klasyczny i "formalny". Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 23:58 kilka dni temu sprezentowalem sobie jakas wypasiona koszule i chcialem miec luzna, lepiej sie w takiej czuje, ale podobno jezeli mam ja nosic z gar. to powinna byc wlasnie taka na ' na dwa palce '. Wiec z mojego punktu widzenia formalnie luzno takze mogloby byc dobrze :), ale wlasnie sobie wyobrazilem wystajace rekawy, chyba jestem zbyt zapsany :) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 10:20 byłam w sklepie Atut i raczej nie chcę nosić pancernego 65E, jaki mi doradziła pani tam pracująca hehe, natomiast co do Intimissimi, to rzeczywiście rozmiarówka nie spełniła moich oczekiwań, mały wybór, raczej wszystko oscyluje wokół 75b ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 17.07.07, 21:50 Pancerne 65E? A takie? www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=395&category_id=&optio n=com_phpshop&Itemid=26 www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=420&category_id=&optio n=com_phpshop&Itemid=26 www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=487&category_id=&optio n=com_phpshop&Itemid=26 zresta sama sobie wybierz. Ja nei weim jakie kolory i kroje lubisz:P. Ja mam 60FF/G i o stanikach pancernych/czarnych/ buialych/kremowych/brazowych nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 12:23 polecam firmę felinę, ostatnio kupiłam sobie pierwszy ich stanik i już wiem, że chcę więcej. świetne wzornictwo, ceny niewiele wyższe, niż w triumphie. a co do intimissimi - kupiłam tam stanik, ale po 2-3 założeniu zaczęło odpruwać się ramiączko. na szczęście, biustonosz był w promocji, więc 40zł jakoś odżałowałam i wyciągnęłam z tego nauczkę, więcej do intimissimi nawet nie zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 13:23 nie dostaniesz. tam sa stanik albo na chudzinki bez biustu, albo na kobiety z biustem normalnym ale za to majacym sporo w obwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 13:52 Wybacz, ale mój biust jest jak najbardziej normalny...:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:03 a ja uwielbiam bielizne z intimissimi. wlasciwie innej nie mam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:24 coffe13 napisała: > Wybacz, ale mój biust jest jak najbardziej normalny...:) taki jak moj (70D)i dlatego jeszcze nie udalo mi sie kupic tam zadnego biustonosza. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 15.07.07, 14:25 btw dla mnie to juz duzy biust ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 16.07.07, 15:43 Z Intimissimi polecam bezszwowe majtki (takie szorcikowate), zwlaszcza bezowe - absolutnie niewidoczne pod bialymi spodniami. Sa tez staniki pokryte tym samym i tez bardzo dyskretne. Na mnie akurat ich rozmiarowka pasuje, kupuje tam rzeczy proste, gladkie i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.wredak Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 17.07.07, 18:50 Ja też miałam problem z rozmiarówką podobną do Twojej, ale właśnie w Intimissimi udało mi się go rozwiązać. Znalazłam tam stanik z regulowanym obwodem - zamiast standardowego paska z tyłu jest regulowany pasek (jak w ramiączku), który "dociągasz" po prostu do swojego obwodu. Naprawdę polecam - pierwszy taki stanik kupiłam tam jakieś 3-4 lata temu i od tej pory nie noszę innych. Są gładkie, bez wzorów, cieliste i czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 11:04 bardzo sie rozczarowałam bielizna z Intimissimi. Szmatławe tkaniny. Biustonosz sie rozlazł po kilku noszeniach :-( ech... poza tym kiepsko wyprofilowane miseczki... Odpowiedz Link Zgłoś
infineaa Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 11:41 A ja lubię bieliznę Intimissimi właśnie za rozmiary, kolory i trwałość. Osoby drobne, z małym biustem mają tam wiele modeli do wyboru. No i również polecam model stanika z regulowanym paskiem - fajnie się nosi i można go dopasować co do cm do obwodu pod biustem (no i są śliczne czerwone!). A co do trwałości, to mam bawełniane koszulki tej marki, które po 7 latach nadal mają czarny kolor, co w przypadku innych marek się nigdy nie zdarza. Biustonosze i majteczki Intimissimi też wyjątkowo długo u mnie żyją.. Pozdrawiam, Infinea Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 15:38 A czy ktoś mi powie, czy te z regulowanym obwodem są tez z miseczką D albo E....? Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 18:56 Z tym regulowanym obwodem to z jednej strony swietny pomysł (ze tez nikt jesze na to wczesniej nie wpadł) ale budzi też pewne watpliwosci. Czy miseczki projektowane na osobę która powinna nosic 80G po załozeniu przez osoba noszącą 60G nie zetkna jej się poprostu na plecach:P No moze przesadzilam ale fiszbiny będa sięgać za pache conajmniej. No i chyba jednak będą za duze. Dlatego wolę normalne staniki normalnych firm (czyli tylko freya i panache) bo przynajmnij szerokość fiszbin jest dopasowana do szerokosci mojej klatki piersiowej. i rozmair kazdy mozna kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 20:21 Nie ma uniwersalnej wielkości miseczki: ta z 80G dla 60 nie będzie G tylko K. Miseczce z 60G w obowodzie 80 odpowiada C. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 22:41 Specjalnei sprawdziląm na stronie bellisimmy. Miseczki 60G odpowiadałyby 80A. Czyli na 91,5 cm w najszerszym miejscu biustu. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Rozmiary bielizny w Intimissimi... 18.07.07, 22:56 No trochę inaczej się to oblicza, bo miseczka to nie tylko obwód w biuście, ale "wysokość" piersi. W każdym razie "moja" metoda przydaje się, gdy się trafi w odpowiednią miseczkę, a trzeba modyfikować obwód(lub odwrotnie) w obrębie tej samej firmy. - czasem tabelki swoje, a biust swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice off topic 18.07.07, 23:03 dziewice narobil mi smaku... gdzie w wawie jest w miare spory wybor bielizny lupoline?:) Pauli -- "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam." Odpowiedz Link Zgłoś