Dodaj do ulubionych

S17. Kiedy początek budowy?

26.01.11, 16:53
Warto ustalić kilka priorytetów drogowych:
-17 stka wiadomo...tylko warto byłoby walczyć o odcinek kurów-garwolin....żeby chociaż tu była łącznośc.Słabo wygląda część mazowiecka która lezy przez problemy bodajże z wesołą. Kilka miesięcy temu warszawskie media datowały ukończenie s-17 na ich odcinku do 2015 roku
-połączenie na kraków...gdy kielce robią ekspresówkę warto byłoby to wykorzystać i się podłączyć albo na trasę lublin radom i w dół lub korzystniejszą lublin-kielce-kraków co dałoby remont starsznego odcinka lublin-kraśnik
-s-19 chyba lepiej walczyć o częśc lublin-rzeszów ktory będzie miał autostradę
Obserwuj wątek
    • on1950 Re: S17. Kiedy początek budowy? 26.01.11, 16:58
      I mała/duża sugestia ...jesli przetargi poszły w 2009 roku i dawno mogli otwoarzyć koperty z firmamy które to wygrały....to czego tego nie zrobiono...poleciałyby terminy odwołań i od rauz można by było wchodzić na plac budowy. To samo z decyzjami to dawno powinno być dograne
    • ajatuse prace geodezyjne można prowadzić bez pozwoleń 26.01.11, 17:26
      a pogoda sprzyja nawet pracom ziemnym. Ale lubelski urzędnik chowa kwity do szuflady bo on zawsze na wszystko ma czas
      • Gość: derby Re: prace geodezyjne można prowadzić bez pozwoleń IP: 82.160.71.* 26.01.11, 19:06
        brawo marszałek Hetman, brawo prezydent Zuk, wreszcie, wreszcie mamy na czele województwa i miasta dwóch konkretnych ludzi. Nie zapominajmy, ze cala akcja zaczęła sie od opublikowania w dniu 23 grudnia 2010 r. przez marszałka Hetmana i prezydenta Zuka wspólnego "Listu otwartego" w sprawie S-17 skierowanego do min. Rostowskiego i Grabarczyka. Hetman i Zuk - ci dwaj Panowie przede wszytskim zasługują na szacunek za odwagę i determinacje.
    • Gość: leszeke A Kołbiel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 19:25
      Oczywiście wiem, że to już nie Lubelskie - ale ta jedna, tak naprawdę nie tak wielka inwestycja mogła by skrócić czas podróży do / z Warszawy czasem o pół godziny ...

No i za chwilę będzie bardzo podobnie w Żyrzynie
      • leonoss Re: A Kołbiel ? 26.01.11, 20:29
        Budowa jest niezbędna jak najszybciej
        • Gość: M do 2014 zapomnijcie o czymś więcej IP: 83.238.201.* 26.01.11, 20:43
          jak poleciały takie drogi jak krakowska, wokół warszawy, poznań-wrocław czy inne to nie łudzcie się że będzie jakaś kasa do 2013-2014.Dopiero przy rozdaniu środków po 2014 z UE zacznie się łatanie odocinków. Zobaczcie na mapy drogowe to czytsa amerykanka jak na drodze białystok-wawa
          • Gość: szej Re: do 2014 zapomnijcie o czymś więcej IP: 81.15.171.* 27.01.11, 10:25
            Widać twoje oczekiwania wobec rządzących są minimalne. Polska się rozwija, ma 40 mln ludzi, miliony firm i dziesiątki miliardów na inwestycje. Brakuje nam tylko kogoś kto zacznie te pieniądze rozsądnie rozdzielać zamiast puszczać w błoto (biurokracja, dziwne agencje państwowem, KRUS, lewe renty). Wtedy nie zabraknie dla nikgo i inwestycje będą mogły być prowadzone w całej Polsce równocześnie.
      • Gość: szej Re: A Kołbiel ? IP: 81.15.171.* 27.01.11, 10:33
        Pełna zgoda, ale jak widać szybkie wybudowanie dwupoziomowego bezkolizyjnego skrzyżowania przekracza możliwości naszego Państwa pomimo dostępnej technologii.
        Trzeba zrobić plan, potem umieścić tam inwestycję, potem znaleźć fundusze, potem przetarg, potem trzy lata stracone na odwołania, potem problemy z wywłaszczeniem, problemy z pozwoleniem na budowę, problemy z ekologami (bo pod rondem żyją rzadkie dżdżownice), potem budowa, ale po drodze problemy z zimą (mróz) i latem (40 stopni). W międzyczasie zabraknie kasy i zamiast bezkolizyjnego skrzyżowania ekspresówek zrobi się większe rondo, ale światłami.
        • Gość: belzebub Re: A Kołbiel ? IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 11:04
          bo najsampierw trzeba zrobić plan pracy, potem go zatwierdzać wprowadzać poprawki, potem się robi sprawozdania z kolejnych dni i miesięcy, potem całościowe sprawozdanie z wykonania planu pracy. roboty tyle że nie ma czasu taczki załadować i nie dziwne że na budowe brak czasu, sił i pot sie leje strumieniami.
    • rampat S 17. Kiedy początek budowy? Mogą ruszyć na wiosnę 27.01.11, 12:21
      a kiedy z Kurowa do Warszawy ?tez mi skroci czas przejazdu jak pomysle ze ma sie przez RYki i te inne dziury tluc
      • Gość: gość Re: S 17. Kiedy początek budowy? Mogą ruszyć na w IP: 213.77.7.* 27.01.11, 12:42
        no właśnie, ciekawe co z obowodnicą Ryk, której plany zmieniają się już od kliku lat
    • Gość: a Re: S17. Kiedy początek budowy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.11, 18:28
      W Warszawie coraz mniej ludzi popiera rozbudowę dróg. Po co? Żeby jeszcze więcej was tu przyjechało?
      • Gość: Nie warszawiak Re: S17. Kiedy początek budowy? IP: 193.93.68.* 29.01.11, 18:54
        To w Warszawie mieszkają ludzie?, Raczej banda nierozgarniętych kretynów a ty jesteś tego dobitnym przykładem.
        • Gość: Warszawiak Re: S17. Kiedy początek budowy? IP: 193.227.218.* 26.04.11, 17:07
          Ja jestem z Warszawy i co Pan mi zrobi?
          Jeżdżę S17 dość często i również mi zależy na jej budowie.
          Swoją drogą jak będą się do niej zabierali jak do obwodnicy Garwolina to do 2015 nie zdążą!
          • qqbek Re: S17. Kiedy początek budowy? 26.04.11, 18:11
            Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Ja jestem z Warszawy i co Pan mi zrobi?
            > Jeżdżę S17 dość często i również mi zależy na jej budowie.
            > Swoją drogą jak będą się do niej zabierali jak do obwodnicy Garwolina to do 201
            > 5 nie zdążą!

Też racja.
            Ale S17 pod Garwolinem to dowód na to, że jednak można.
            Mnie śmieszy opieszałość władz Mazowsza... u nas pełna mobilizacja, u was srutututu, kłębek drutu.
            Też uważam, że priorytet powinna dostać S19 a nie S17... łączy bowiem nas z, prawie gotową, A4 i północą kraju, podczas gdy S17 ma nas połączyć jedynie z, w znacznej mierze leżącą, A2 i "stolycą".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka