Dodaj do ulubionych

Pacjenci szukają przychodni

26.01.11, 20:00
Panią Janinę może pocieszy fakt, że gdyby nie państwowa opieka zdrowotna to na operację zaćmy nie uzbierałaby pewnie przez kolejnych 20 lat. Zatem ten 2014 rok nie jest taki zły i lepiej stanąć w kolejce póki jeszcze państwo jest w stanie zaciągać kolejne długi aby funkcjonować. Później może być tylko gorzej.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: Pacjenci szukają przychodni IP: *.marsoft.net 26.01.11, 20:39
      Pani Janina całe życie pracowała i budowała 2 Polski, płaciła podatki, składki ZUS, weź się puknij się w czoło zanim coś napiszesz. Bo tez kiedyś będziesz stary.
      Wyszukiwarka stronie NFZ nie działa, na odpowiedź mailowa czeka się ponad tydzień, a tam odsyłają na nie działającą stronę.
      • Gość: alik Re: Do pacjenta IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 17:52
        Ty się puknij frustracie internetowy
    • microb66 Jakie darmowe leczenie ... 26.01.11, 21:36
      Jakie darmowe leczenie. Co miesiąc niosę składkę na NFZ w zębach na odnośne konto. Mało? Proszę bardzo podnieść nawet 50% - zapłacę. Może trzeba wyrzucić z "darmowej" opieki zdrowotnej klientelę opieki społecznej, pijaków, bezrobotnych zawodowych; matki, których jedynym żywicielem jest dziecko, na które łoży państwo. Starczy dla płacących składki na leczenie.
    • Gość: bosman według mnie to wszystko... IP: *.lublin.mm.pl 26.01.11, 21:39
      zakończy się "kryterium ulicznym". I daj Boże jak najprędzej.
      • microb66 Re: według mnie to wszystko... 26.01.11, 21:50
        Wiesz co, ja też mam takie przemyślenia - teraz wiem, że nie jestem wątpliwościach osamotniony.
        • Gość: bosman przewiduję "wariant grecki"... IP: *.lublin.mm.pl 26.01.11, 22:05
          do czerwca.
    • normalny_1 Pacjenci szukają przychodni 27.01.11, 08:49
      NFZ powinien zajmować się obsługą finansową pacjenta, a nie decydować gdzie ma pacjent się leczyć. Pieniądze miały iść za pacjentem a nie pacjent tam gdzie NFZ je ulokował. Ograniczanie dostępu do lekarza chorym ludziom jest niemoralne . Szczytem chamstwa jest stwierdzenie przez rzeczniczkę lubelskiego NFZ , że pacjent / np. 90-letnia staruszka/ może informacje znaleźć w internecie. Za wprowadzenie takiego bałaganu osoby winne powinny zostać ukarane.
    • hektorspyke Pani Janino 27.01.11, 09:03
      Szanowna Gazeto,
      proszę przekazać pani Janinie, że może udać się do Eyemed na ul. Chodźki. Życzę zdrówka.
    • trzecioswiatowiec Takie postępowanie NFZ to łamanie konstytucji 27.01.11, 12:18
      Skazywanie człowieka na ślepotę lub śmierć przez pozbawianie go leczenia jest skandalem, podłością, zaprzeczeniem podstawowych praw człowieka i złamaniem praw konstytucyjnych, które mówią o prawie do leczenia. Tym się powinien zająć prokurator w trybie natychmiastowym. Gdzie jest rzecznik praw obywatelskich? Czy ktoś w ogóle kiedykolwiek go widział? Gdzie jest rzecznik praw pacjenta? Co na to nasza pani minister zdrowia? Gdzie jest nasz premier, który toelruje taki skandal? Skandal to mało powiedziane. To zagłada narodu.
      • Gość: medic Umierająca służba zdrowia pod rządami PO. IP: *.nplay.net.pl 27.01.11, 14:34
        Umierająca służba zdrowia pod rządami PO.
        Ta hołota z PO nie potrafi po prostu rządzić.
      • Gość: gość Re: Takie postępowanie NFZ to łamanie konstytucji IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 14:55
        a lekarze też dobijają się o te oddziały?
        Bo moim zdaniem, zrobiono źle pacjentom, a lepiej lekarzom. Tych, których przyjmowali w przyszpitalnych przychodniach, będa przyjmować w prywatnych gabinetach.
    • zuz.ala1 Znowu o kontraktach NFZ. Pacjenci szukają przyc... 27.01.11, 21:12
      zabierając kontrakt danej placówce w której pacjenci czekają w kolejce na zabieg NFZ powinien zapewnić pacjentom kontynuację leczenia w tych placówkach którym dał kontrakty . Jak można kazać chorym ludziom ustawiać się od nowa w kolejkę , to czyste barbarzyństwo . Ministerstwo Zdrowia powinno zmienić nazwę na Ministerstwo Chorób bo tak manipuluje losem pacjentów że szanse na doczekanie kolejki mają tylko najsilniejsi.
      • dociek Re: Znowu o kontraktach NFZ. Pacjenci szukają prz 28.01.11, 08:36
        I to właśnie chodziło!! W tym szaleństwie jest metoda. "Nowi kapitaliści polscy", z których publicznie znamy m.in. Balcerowicza, Bieleckiego, Tuska, Lewandowskiego i wierzących im wyznawców, tzw. "związkowców" mieli już w założeniu totalną rozpierduchę systemowej, społecznej opieki zdrowotnej na rzecz wyłącznie prywatnych usług medycznych.
        • zuz.ala1 Re: Znowu o kontraktach NFZ. Pacjenci szukają prz 30.01.11, 12:00
          coś mi to przypomina - teksty autora Piastolsztyn : " Demograficzna apokalipsa......
          "Przyczyny zadłużania służby zdrowia..........-warto przeczytać
          • bosonoga.contessa Re: Znowu o kontraktach NFZ. Pacjenci szukają prz 30.01.11, 14:10
            to problem wystepujący nie tylko w Lublinie. Tak jest w całej Polsce w styczniu....od lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka