Dodaj do ulubionych

FUTRO z norek ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:35
Jadę do Grecji i chciałabym kupić futro z norek i kurtkę ze skóry.Czy warto i
ile muszę mieć na to kasy? Odpiszcie proszę.Pozdrówka.
Obserwuj wątek
    • Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 29.07.04, 02:51
      w zeszłym roku w Paralii chcieli za futra 600 euro ale szło stargować do 350
      • Gość: arek Re: FUTRO z norek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:11
        W Leptokarii rozmowa o futrach rozpoczynała się od 200 euro, ale ja się na tym
        nie znam, a przy 60 st.C trochę ciężko myśleć o futrach i zimie. Z pewnością
        jednak warto się poprzyglądać, bo sklepów z futrami i złotem jest bardzo dużo,
        można się targować, a Polakom Grecy chętnie dają duże upusty. Nie wiem jednak
        czy dotyczy to także futer. Pozdrawiam.
    • czarodziejka1 Re: FUTRO z norek ?? 29.07.04, 09:38
      To wszystko zależy z jakich norek, pełnych czy z kawałów. Słyszałam, że w
      Palarii na kontynencie najtaniej, ale czy jakość dobra??? Ja interesowałam się
      futrem z pełnych norek. Takie jak mi się podobało, na Rodos kosztowało od 5000
      do 3000 Euro. Na Krecie w tym roku widziałam całkiem, całkiem za 2500 Euro.
      Jednak nie kupiłam. Serdecznie pozdrawiam :)
    • Gość: mario29 Re: FUTRO z norek ?? IP: *.bphpbk.pl 29.07.04, 09:57
      Odpisałem Ci w innym wątku. jednak mnie się udało zrobić fajniejszy deal :))) I
      jestem zadowolony - jakośc okazała się bardzo dobra.

czarodziejka - te 2500 euro to chyba oficjalnie z rachunkiem ? bez rachunku
      cena spada ponad 50%.
      • czarodziejka1 Re: FUTRO z norek ?? 29.07.04, 10:05
        Być może gdyby doszło do poważnej transakcji to wytargowałam bym jakieś - 30% z
        ceny wyjściowej, ale mnie specjalnie nie zależało :) Jedno jest pewne, trzeba
        się targować. Tak samo jest u jubilerów. Zawsze schodzą z ceny wyjściowej :)
        • Gość: mario29 targowanie się IP: *.bphpbk.pl 29.07.04, 10:17
          Bez targowania ani rusz !!!

Ludzie Południa mają w sobie takie coś - ludzie którzy się nie targują nie
          szanuje się. Szczególnie to dotyczy Arabów (i innych ludów wschodu), ale Greków
          też, chociaz w mniejszym stopniu. Ja osobiście widziałem jak plują (na ziemię)
          Arabowie za tymi którzy od razu kupują bez targowania (jako oznaka braku
          szacunku - dopytałem się o to).

Kiedyś w Londynie kupowałem sprzęt audio na totenham road (tam mozna sie
          targowac). Przedtem przeprowadziłem edukacyjną rozmowę z jednym Hindusem jak
          się targować. Rada jest taka - zaczynamy nawet na poziomie 20-30% pierwotnej
          ceny (cenniejsze rzeczy blizej 40%). Wazne jest zeby systematycznie, ale malymi
          kroczkami schodzic z ceny. Konczymy negocjacje kiedy rozmowca zaczyna byc lekko
          ale widocznie zdenerwowany (to znaczy ze jestesmy blisko poziomu wlasciwej
          ceny). uwaga zeby nie przesadzic - ma byc lekko !!! :P))) Sprawdzilem to potem
          wielokrotnie - na Poludniu, w Turcji, w grecji, u hindusów - działa !!! :)))
    • Gość: aga Re: FUTRO z norek ?? IP: *.chello.pl 29.07.04, 18:32
      za 200 euro w Paralii piękna kurteczka z kawałków do kolan z dużym kołnierzem,
      noreczki.
      można się targować (chcieli 250)
      najtańsze karakuły za jakieś 100 euro
      • Gość: anka z Re: FUTRO z norek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 10:50
        Ktoś na forum napisał,że kupił w Paralii futro z całych norek do ziemi z
        kapturem za 350 euro ,cena wyjściowa 600.Czy to realne??
        • Gość: mario29 Re: FUTRO z norek ?? IP: *.bphpbk.pl 30.07.04, 11:42
          Gość portalu: anka z napisał(a):

> Ktoś na forum napisał,że kupił w Paralii futro z całych norek do ziemi z
          > kapturem za 350 euro ,cena wyjściowa 600.Czy to realne??

Wg mnie nie. Z kawałków być może, z całych raczej nie.
          • Gość: Etaltravel Re: FUTRO z norek ?? IP: *.otenet.gr 30.07.04, 17:06
            Do Manolisa w nei pori przyjezdzaja ludzie ktorzy kupujac tu trzy futra jedno
            bira dla siebie a po sprzedazy dwoch pozostalych maja za darmo pierwsze i w czasy.
            Jako ze kobiety z ktorymi sie zadaje nie maja wiecej niz 27 lat to dokladnie w
            temacie nie siedze ale wiem ze ludzie sie zjezdzaja biora czasem po 4 czasem i
            wiecej. Z tego co podsluchalem w polsce futra sa trzyu razy drozsze niz w grecji.
            • Gość: anka z Re: FUTRO z norek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 17:43
              Czy po tanie futerko trzeba jechać w okolice Paralii?Czy są też inne miejsca z
              tak atrakcyjnymi cenami?Czy na Krecie norki są tak bardzo drogie?
        • Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 22:29
          jak najbardziej realne sam widziałem jak znajoma się targowała i kupowała takie
          futro cena początkowa 600 euro zjechała do 350... po prostu trzeba trafić w
          okazję no i mieć dar przekonywania... a ona go ma
          • Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 22:31
            ps... ceny po kilka tysięcy eurosów są raczej wyjęte z kapelusza bo grecy
            zarabiają w porównaniu z polakami dużo bo kilka tysięcy euro ale futra kosztują
            conajwyżej kilkaset euro za sztukę
            • Gość: mario29 Re: FUTRO z norek ?? IP: *.bphpbk.pl 02.08.04, 10:17
              Gość portalu: szimi napisał(a):

> ps... ceny po kilka tysięcy eurosów są raczej wyjęte z kapelusza bo grecy
              > zarabiają w porównaniu z polakami dużo bo kilka tysięcy euro ale futra
              kosztują conajwyżej kilkaset euro za sztukę

To zależy jakie futro ! Są futra z całych skórek, tzw. 'półskórek' i
              kawałeczków.. te ostatnie - owszem kosztuje te 600 euro... i negocjuje sie do
              350...\

Z całych skórek - konia z rzędem temu kto je kupi poniżej 800 euro...
              • Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 02.08.04, 20:04
                nie ryzykuj bo stracisz konia... rzędu nie potrzebuję... to futro jest z całych
                norek
                • 21d Re: FUTRO z norek ?? 04.08.04, 14:03
                  to futro jest z całych - kombinowane jak kon pod gore.
                  Manoli......jagnie + kot = norka i szampan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka