Gość: Iva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:35 Jadę do Grecji i chciałabym kupić futro z norek i kurtkę ze skóry.Czy warto i ile muszę mieć na to kasy? Odpiszcie proszę.Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 29.07.04, 02:51 w zeszłym roku w Paralii chcieli za futra 600 euro ale szło stargować do 350 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: FUTRO z norek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:11 W Leptokarii rozmowa o futrach rozpoczynała się od 200 euro, ale ja się na tym nie znam, a przy 60 st.C trochę ciężko myśleć o futrach i zimie. Z pewnością jednak warto się poprzyglądać, bo sklepów z futrami i złotem jest bardzo dużo, można się targować, a Polakom Grecy chętnie dają duże upusty. Nie wiem jednak czy dotyczy to także futer. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: FUTRO z norek ?? 29.07.04, 09:38 To wszystko zależy z jakich norek, pełnych czy z kawałów. Słyszałam, że w Palarii na kontynencie najtaniej, ale czy jakość dobra??? Ja interesowałam się futrem z pełnych norek. Takie jak mi się podobało, na Rodos kosztowało od 5000 do 3000 Euro. Na Krecie w tym roku widziałam całkiem, całkiem za 2500 Euro. Jednak nie kupiłam. Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario29 Re: FUTRO z norek ?? IP: *.bphpbk.pl 29.07.04, 09:57 Odpisałem Ci w innym wątku. jednak mnie się udało zrobić fajniejszy deal :))) I jestem zadowolony - jakośc okazała się bardzo dobra. czarodziejka - te 2500 euro to chyba oficjalnie z rachunkiem ? bez rachunku cena spada ponad 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: FUTRO z norek ?? 29.07.04, 10:05 Być może gdyby doszło do poważnej transakcji to wytargowałam bym jakieś - 30% z ceny wyjściowej, ale mnie specjalnie nie zależało :) Jedno jest pewne, trzeba się targować. Tak samo jest u jubilerów. Zawsze schodzą z ceny wyjściowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario29 targowanie się IP: *.bphpbk.pl 29.07.04, 10:17 Bez targowania ani rusz !!! Ludzie Południa mają w sobie takie coś - ludzie którzy się nie targują nie szanuje się. Szczególnie to dotyczy Arabów (i innych ludów wschodu), ale Greków też, chociaz w mniejszym stopniu. Ja osobiście widziałem jak plują (na ziemię) Arabowie za tymi którzy od razu kupują bez targowania (jako oznaka braku szacunku - dopytałem się o to). Kiedyś w Londynie kupowałem sprzęt audio na totenham road (tam mozna sie targowac). Przedtem przeprowadziłem edukacyjną rozmowę z jednym Hindusem jak się targować. Rada jest taka - zaczynamy nawet na poziomie 20-30% pierwotnej ceny (cenniejsze rzeczy blizej 40%). Wazne jest zeby systematycznie, ale malymi kroczkami schodzic z ceny. Konczymy negocjacje kiedy rozmowca zaczyna byc lekko ale widocznie zdenerwowany (to znaczy ze jestesmy blisko poziomu wlasciwej ceny). uwaga zeby nie przesadzic - ma byc lekko !!! :P))) Sprawdzilem to potem wielokrotnie - na Poludniu, w Turcji, w grecji, u hindusów - działa !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: FUTRO z norek ?? IP: *.chello.pl 29.07.04, 18:32 za 200 euro w Paralii piękna kurteczka z kawałków do kolan z dużym kołnierzem, noreczki. można się targować (chcieli 250) najtańsze karakuły za jakieś 100 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka z Re: FUTRO z norek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 10:50 Ktoś na forum napisał,że kupił w Paralii futro z całych norek do ziemi z kapturem za 350 euro ,cena wyjściowa 600.Czy to realne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario29 Re: FUTRO z norek ?? IP: *.bphpbk.pl 30.07.04, 11:42 Gość portalu: anka z napisał(a): > Ktoś na forum napisał,że kupił w Paralii futro z całych norek do ziemi z > kapturem za 350 euro ,cena wyjściowa 600.Czy to realne?? Wg mnie nie. Z kawałków być może, z całych raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etaltravel Re: FUTRO z norek ?? IP: *.otenet.gr 30.07.04, 17:06 Do Manolisa w nei pori przyjezdzaja ludzie ktorzy kupujac tu trzy futra jedno bira dla siebie a po sprzedazy dwoch pozostalych maja za darmo pierwsze i w czasy. Jako ze kobiety z ktorymi sie zadaje nie maja wiecej niz 27 lat to dokladnie w temacie nie siedze ale wiem ze ludzie sie zjezdzaja biora czasem po 4 czasem i wiecej. Z tego co podsluchalem w polsce futra sa trzyu razy drozsze niz w grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka z Re: FUTRO z norek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 17:43 Czy po tanie futerko trzeba jechać w okolice Paralii?Czy są też inne miejsca z tak atrakcyjnymi cenami?Czy na Krecie norki są tak bardzo drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 22:29 jak najbardziej realne sam widziałem jak znajoma się targowała i kupowała takie futro cena początkowa 600 euro zjechała do 350... po prostu trzeba trafić w okazję no i mieć dar przekonywania... a ona go ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 22:31 ps... ceny po kilka tysięcy eurosów są raczej wyjęte z kapelusza bo grecy zarabiają w porównaniu z polakami dużo bo kilka tysięcy euro ale futra kosztują conajwyżej kilkaset euro za sztukę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario29 Re: FUTRO z norek ?? IP: *.bphpbk.pl 02.08.04, 10:17 Gość portalu: szimi napisał(a): > ps... ceny po kilka tysięcy eurosów są raczej wyjęte z kapelusza bo grecy > zarabiają w porównaniu z polakami dużo bo kilka tysięcy euro ale futra kosztują conajwyżej kilkaset euro za sztukę To zależy jakie futro ! Są futra z całych skórek, tzw. 'półskórek' i kawałeczków.. te ostatnie - owszem kosztuje te 600 euro... i negocjuje sie do 350...\ Z całych skórek - konia z rzędem temu kto je kupi poniżej 800 euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimi Re: FUTRO z norek ?? IP: *.icpnet.pl 02.08.04, 20:04 nie ryzykuj bo stracisz konia... rzędu nie potrzebuję... to futro jest z całych norek Odpowiedz Link Zgłoś
21d Re: FUTRO z norek ?? 04.08.04, 14:03 to futro jest z całych - kombinowane jak kon pod gore. Manoli......jagnie + kot = norka i szampan Odpowiedz Link Zgłoś