Dodaj do ulubionych

Co mi grozi????????

01.03.11, 10:45
Ktos mnie podpieprzył do skarbówki (wiem kto - konkurencja), że mam większe dochody niz wykazuje. Wzieli mnie ostro w obroty. Podstawą do niedowierzania mi jest zeszyt utargów, w którym dopisywaliśmy kwoty z utargów po to, aby podniesć wartość salonu przy sprzedazy. Zeszyt trafił do skarbowego, i chyba mi w to nie wierzą. Jak mam to rozwiązać??? Pracownicy wpisywali utargi i powiedza, że to zeszyt utargów, ale nie wiedzieli, że ja różne kwoty tam dopisuje celowo....
Obserwuj wątek
    • Gość: JB Re: Co mi grozi???????? IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 11:14
      Czyli chciales oszukac kupujacego salon a nie Urzad. Tak czy siak,powinienes beknąc.
    • Gość: bosman w naszym "raju podatkowym"... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 11:22
      urzędnicza klasa próżniacza ma zawsze rację. Czuj się ...............y (wpisz co chcesz).
      • empi Re: w naszym "raju podatkowym"... 01.03.11, 13:53
        bosmanie, pisałeś w jednym z wątków, że masz pomysł na życie, dzieci za granicą itp. "Domniemywałem", że chcesz wejść w jakiś interes, np. kupić salon. Podziękuj US za czujność, poproś stamtąd jakiegoś urzędnika by sprawdził wiarygodność sprzedającego Tobie salon. W swojej szczerej naiwności jeszcze byś sprzedającemu uwierzył, że sprzedaje Ci dojną krowę a nie krowinę :).
        Swoją drogą facio ma tupet, żąda rady, krzyczy, że jest skrzywdzony przy tym całkiem najnormalniej w świecie pisze, że chciał kogoś oszukać! Za grosz wstydu, skrupułów. Swój złodziejski proceder traktuje jako wręcz normę moralną.
        pzdr.
        • Gość: bosman czy napisałem nieprawdę... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 14:08
          o urzędasach? Niejednego wykończyli bo mieli widzimisię. Czy choć słowem pochwaliłem działalność założyciela wątku? Odtniutniaj się ode mnie, bliższych znajomych nie masz?
          Handlem nie zajmuję się. A po radę do US na pewno nie pójdę.
          • empi Re: czy napisałem nieprawdę... 01.03.11, 14:14
            w tym przypadku nie napisałeś prawdy :). Dobrze się stało, że US wziął się za niego, być może sam potencjalny kupiec orientując się, że jest oszukiwany doniósł. Napisałem co chciałem, teraz się już odtniutniam :)
            pzdr.
            • Gość: bosman owszem, dobrze że mu US zrobi koło pióra IP: *.centertel.pl 01.03.11, 14:44
              bo to oszust w gruncie rzeczy.A ja UKP i tak nie lubię.
    • pogarda Re: Co mi grozi???????? 01.03.11, 12:24
      Grozi ci dozywotnia glupota.
      Chciales sprzedac salon za wiecej niz jest wart - przyznajesz jawnie, ze robisz w bambuko kontrachenta.
      Dopisywales nieistniejace utargi - przyznajesz, ze falszowales wewnetrzne dokumenty firmy.

Poza zwyczajna kara ze skarbowego grozi ci rowniez odpowiedzialnosc karna, za falszowanie dokumentow w celu osiagniecia nienaleznego dochodu (profitu).

Nic sie nie martw! Za pare lat wyjdziesz. Skorzystaj z okazji i uzupelnij braki w wyksztalceniu i wychowaniu. Skoncz podstawowke i przeczytaj Iliade Homera...
    • Gość: antonio Re: Co mi grozi???????? IP: *.centertel.pl 01.03.11, 13:40
      To proste:bierzesz lape sowy,ucho krokodyla,duza psia kupe,sproszkowany palec wisielca,oko rozjechanego kota,zalewasz wszystko gorzka zoladkowa,gotujesz i wypijasz mowiac zaklecie--urzedzie skarbowy odpitol sie ode mnie.urzad na 100proc.sie odczepi.
      • Gość: rozebrać Re: Co mi grozi???????? IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 13:44
        A już miałem proponować prawnika:)
        • syrena.z.glebin Skontaktuj się z senatorem 01.03.11, 14:01
          Skontaktuj sie z senatorem Stokłosą. On wie jak sie prowadzi interesy.

Najgorsze w Twoim zachowaniu jest to, ze celem bylo oszustwo! Nie ma znaczenia kogo chciałes nabrać
          • tajnos.agentos Re: Skontaktuj się z senatorem 01.03.11, 14:08
            Jełop2 uważa, że oszukiwać nie wolno nikomu, oprócz tak zwanych przedsiębiorców. Im wolno a nawet powinni to robić.:D
            • max-mus-pl Re: Skontaktuj się z senatorem 01.03.11, 15:03
              Pojeba...ni jesteście skoro tak piszecie, w kupujący dobrze wiedział ja jest, bo to długoletni klient salonu, zanizyliśmy to w US. w dupie mam czy to się wam podoba czy nie, nie mam zamiaru wzystkiego oddawać do US, wystarczy że płacę cholerny ZUS a leczyc się musze prywatnie. Ciekawe czy wy tak o wszystkim mówiecie, czy wpisujesz realne sumy ze sprzedaży lub kupna samochodu, a ja pozyczasz od kogoś więcej niż 9,5 tys to czy płacisz podatek. Nieeeeee? a powinieneś, i ciebie też ktoś w końcu podkabluje. Swiniarstwo się odezwało, co nic nie wie i ma gó... do powiedzenia co w tej sutuacji można zrobić.
              • Gość: bosman a idź żesz ty... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 15:15
                w kibinimater palancie.
              • wampir-wampir Re: Skontaktuj się z senatorem 01.03.11, 15:15
                Pieprzysz trzy po trzy złodzieju. A jak się chcesz dowiedzieć, jak się z tych krętacyw wykręcić, to kasa w łapę i zasuwaj do doradcy podatkowego, zamiast lamentować na forum. Nikt cię za darmo z kłopotów wyciągał nie będzie. Za cudzą wiedzę się płaci, tak jak za własne oszustwa i głupotę. Wypad!
              • pogarda Re: Skontaktuj się z senatorem 01.03.11, 15:30
                Pojeba...ni jesteście skoro tak piszecie, w kupujący dobrze wiedział ja jest, bo to długoletni klient salonu, zanizyliśmy to w US.

Wlasnie publicznie przyznales sie, ze chciales oszukac US. Podobno glupota nie boli (kilka przykladow na to mozna znalezc na tym forum) ale w twoim przypadku bedzie i to bardzo.

Jesli jakikolwiek pracownik US czyta to forum (z zapewniam cie, ze znajdzie sie kilku) tu wlasnie wydales sam na siebie wyrok. Gwarantuje ci o ile ta cala zadyma nie jest tylko zwyklym zartem nierozgarnietego domoroslego przedsiebiorcy, ze bardzo latwo jest cie zlokalizowac vide: udowodnic, ze to ty napisales powyzszy post. US nawet nie bedzie musial dlugo dlubac w twoim zeznaniu podatkowym - przyznanie sie do winy maja juz podpisane przez ciebie.

Swoja droga zastanawiam sie skad na swiecie tylku idiotow jak autor tego watku? Dobor naturalny? Chow wsobny? Gdzies msui tkwic przyczyna.....
                pzdr
                • Gość: bosman zapewne to "sprytny" pisdzielec... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 15:49
                  który chciał uszczknąć dochodów tuskoidom, "taka patriota" bardziej.
                  • pogarda No i kto tu jest poyeb@ny? 01.03.11, 16:04
                    Facet jest inteligenty inaczej. Najpierw pisze, ze zawyzal dochody jedynie w ksiedze przychodow by "zwiekrzyc" jego faktyczna wartosc a nie po to, by oklamac US, potem nazywa innych poyeb@mi jednoczesnie przyznajac sie do przestepstwa podatkowego...

Nie dziwi mnie, ze niektorzy przedsiebiorcy nie radza sobie z prowadzeniem wlasnego biznesu, jesli ich IQ jest jeynie 4 do 5 punktow wyzsze niz przecietnej marchewki...
                    pzdr
                    • qqbek Re: No i kto tu jest poyeb@ny? 01.03.11, 17:09
                      pogarda napisał:

> Facet jest inteligenty inaczej. Najpierw pisze, ze zawyzal dochody jedynie w ks
                      > iedze przychodow by "zwiekrzyc" jego faktyczna wartosc a nie po to, by oklamac
                      > US, potem nazywa innych poyeb@mi jednoczesnie przyznajac sie do przestepstwa po
                      > datkowego...
                      >
                      > Nie dziwi mnie, ze niektorzy przedsiebiorcy nie radza sobie z prowadzeniem wlas
                      > nego biznesu, jesli ich IQ jest jeynie 4 do 5 punktow wyzsze niz przecietnej ma
                      > rchewki...
                      > pzdr

Wezwanie do US boli zawsze... bo zawsze musisz się tłumaczyć "z niebycia wielbłądem".
                      W tym wypadku problem z zapachem majtek wykrył ktoś, kto powinien te gacie mieć z powodu takiego wezwania obesrane.
                      Na forum nie sposób dyslektykowi pomóc.
                      Biorąc pod uwagę jego wypowiedzi, nie sposób też z nim sympatyzować.

(żeby nie było - mam własną firmę i zawsze terminowo i w zgodzie z rachunkowością płacę podatki... pomimo tego bywam czasami wzywany przez US... bo "nobody's perfect" a zwłaszcza nasza Skarbówka... lezę tam, pół dnia marnuje, tacham kilka kilo dokumentacji... i wychodzę uchachany, bo to jakaś jemioła w US coś pomyliła znów).
              • Gość: rozebrać Re: Skontaktuj się z senatorem IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 19:31
                Co się kolego pienisz. Tu większość w budżetówce, czy w jakiś lewackich fundacjach co wyżera pieniądze podatnika, czyli żyją z tego co rząd ukradnie z tego co ty wypracujesz i chcieliby byś więcej został okradziony.
    • Gość: rozebrać Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 18:16
      Znany polityk lubelski, wielbiony przez wielu na tym forum, jeśli wierzyć mediom, tuż przed wejściem jego spółki na giełdę, sprzedał dużą część swojego towaru konkurencyjnej firmie, pokazując znaczne dochody i na tej podstawie ustalając wysokość dochodów oraz cenę akcji. Po wejściu na giełdę, odkupił ten towar. Zapewne podatki zapłacił ale uzyskał to co chyba chciał osiągnąć założyciel wątku - wyższą wartość swojej firmy. Wprawdzie pojawiły się głosy że to śmierdzi, ale przecież nic mu nie zrobiono.
      • Gość: essex Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.xdsl.centertel.pl 01.03.11, 20:15
        jesli coś jest zgodne z obowiązującym prawem to nie za bardzo śmierdzi,a jeśli już to śmierdzą ci którzy ustanawiali takie prawo.
        Zaś założyciel wątku to zwyczajny złodziej,nie widzę moralnej róznicy pomiędzy nim a kieszonkowcem w autobusie.
        • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 11:25
          Załozyciel wątku, to normalny człowiek, który walczy ze zbrodniczymi podatkami i bandytyzmem władzy
          • Gość: hm... Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.futuroexito.pl 02.03.11, 11:37
            no tak, to jest ta prawdziwa norma stosowana! walczy, oszukujac wszystkich naokolo - pracownikow, wspolnika, a dopiero na samym koncu skarbowke. Gratuluje ci systemu wartosc, oby nie staly sie one powodem twojej zyciowej porazki...
            • tajnos.agentos Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 11:41
              Gość portalu: hm... napisał(a):

> Gratuluje ci
              > systemu wartosc, oby nie staly sie one powodem twojej zyciowej porazki...

Już się stały! Jełop numer 2 sam kiedyś o tym wspomniał, stąd zapewne ten lament, jad i bluzgi...:)
            • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 11:50
              Typowe mendowskie zakłamanie. A gdzie on napisał że okrada pracowników? Żałosne oskarżanie wszystkich co mają firmy, gratuluje systemu wartości,

Oszukiwał potencjalnego kupca zawyżając dochody - ale jak napisał essex to wolno a dla politycznego ulubieńca tego forum to powód do chwały. Ja uznaję to za oszustow i to powinno być karane. I myśle, że to jest karane, chyba że się jest powiązanym ze słuzbami i partiami politycznymi.

Oszukiwał( w domysle bo w głównym poście nic na ten temat nie ma) na podatkach. Oszukiwanie na podatkach, przy obecnych zbrodniczych stawkach, jest obowiązkiem każdego porządnego obywatela, bo prowadzi to szybszego obalenia systemu w których hołota okrada obywateli i żyje sobie ponad stan.
              • tajnos.agentos Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 11:57
                Jełopie, mendo i oszuście, w poście zakładającym wątek stoi jak byk:
                "Podstawą do niedowierzania mi jest zeszyt utargów, w którym dopisywaliśmy kwoty z utargów po to, aby podniesć wartość salonu przy sprzedazy. Zeszyt trafił do skarbowego, i chyba mi w to nie wierzą. Jak mam to rozwiązać??? Pracownicy wpisywali utargi i powiedza, że to zeszyt utargów, ale nie wiedzieli, że ja różne kwoty tam dopisuje celowo...."
                Słowem, było fałszowanie dokumentacji handlowej, oszukiwanie pracowników oraz US - bo zapewne co innego było w książce podatkowej albo co tam prowadził a co innego w rejestrach handlowych. Każdy policjant widząc coś takiego nabiera podejrzeń i reakcja jest normalna.
                • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 12:05
                  Choroba ci się rozwija.
                  Poza tym, nic tu nie ma o oszukiwaniu pracowników na kasie. Jest oszustem gostek bo innych handlowców chciał oszukać ale to może być dla niektórych powód do dumy i kariery politycznej.
                  • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 12:10
                    Chociaż, biorąc pod uwagę jego drugi post, który dopiero przeczytałem, to drugi handlowiec wiedział o dopisywaniu. Może chciał kredyt wziąć większy?
                    Tajnos idź na spacer, słońce jest, może ci ciśnienie zejdzie
                    • tajnos.agentos Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 12:58
                      Jołopie, jeśli któryś z twoich klientów będzie miał zastrzeżenia do współpracy z tobą, to polecę mu moje usługi.:)
                      • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 13:05
                        Ja już nic nie robię, będę żył z tego co zarobiłem a interes który prowadziłem nie pozwalał na oszukiwanie fiskusa. Serce bolało każdego dnia. Jeżeli cię interesuje, przez całe życie ani razu nie nawaliłem kontrahentowi a oszukany byłem wiele razy - cóż, skoro prawo tworzyli czerwoni bandyci, to prawo opiekuje się złodziejami.
                        • tajnos.agentos Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 13:15
                          Nie bój bandyto. Skoro tak się wypowiadasz, i chwalisz takimi zyskami musiałeś kogoś orżnąć. Jeśli są tu tacy, mogę im polecić paru dobrych fachowców od odzyskiwania długów za drobny procent odzyskanej sumy. Faceci są profesjonalistami i się nie pieprzą.:P
                          • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 13:24
                            Czy ty w rodzinie masz tylko złodziei że każdego o to oskarżasz? Biedny jesteś, ale wciąż jest słońce i można pospacerować.
                            A do odzyskiwania długów polecasz widzę impotentów, pracujesz razem z nimi?
                            • tajnos.agentos Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 13:40
                              Możesz sobie bluzgać ile chcesz, złodzieju i oszuście. Kiedyś i tak się spotkamy...:)
                              • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 13:53
                                A po co ja miałbym się spotykać z czubkiem. Na forum daję ci szansę wybliuzgać się, to może już w realu nikomu krzywdy nie zrobisz
                                • tajnos.agentos Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 14:09
                                  Frustracie, było się uczyć to dziś też byś był urzędasem, pił sobie herbatkę, chrzanił wszystko w bambus i byś nie musiał wylewać żali na forum...:DDD
                      • Gość: antonio Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.centertel.pl 02.03.11, 13:18
                        rozebrac to typowy polski katolik-patriota dla ktorego wazne jest tylko jak okrasc wlasne panstwo.musial za komuny byc w pzpr bo stal sie typowym homo sovieticus .
                        • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 13:35
                          Na Boga! Odkryłeś mnie!

Lublin będzie biedny, bo większość ludzi tutaj, to zawistne nieroby, które do niczego nie doszły, siedzą na zasiłku lub rencie, a największym dla nich marzeniem do dostać pracę w urzędzie i pić herbatkę wyzywając sie na obywatelach. Antonio, czy pasujesz się w ten opis?
                          • pogarda Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 13:43
                            Nie wiem jak antonio, ale ty wpasowujesz sie w ten opis perfekcyjnie.
                            Jako nieudacznik w temacie pracy nie mozesz liczyc na herbatke, ale reszta pasuje jak ulal.
                            • Gość: rozebrać Re: Miałeś dobry wzrór IP: *.lublin.mm.pl 02.03.11, 13:47
                              Nawet gdyby to była prawda, to nie zmieni to faktu że żyjesz z wykradanych podatnikowi pieniedzy, będąc orędownikiem politycznej poprawności wciskanej nieszczęsnym ludziom w GB.
                              Ja tworzę wartość dodaną, twoi pracodawcy kradną mi ją szantażując więzieniem i dają takim jak ty. Ty to nazywasz demokracją, ja złodziejstwem.
                              • pogarda Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 13:53
                                Mimo, ze chwalisz sie znajomoscia jezykow jakos nie bardzo u ciebie z tym tematem. Podalem ci adres naszej strony ale nawet tam nie zajrzales.
                                Moja instytucja jest finansowana z pieniedzy Loterii Panstwowej - te nie ulegaja opodatkowaniu, ale ty jestes na to za glupi, zeby zrozumiec te oczywiste fakty.
                                Druga forma finansowania sa DAROWIZNY - te opodatkowaniu rowniez nie podlegaja.
                                Trzecia jest fundusz ESF z unii europejskiej - kolejna darowizna NIEOPODATKOWANA.

Jak widzisz nie zyje z niczyich podatkow. Z pewnoscia nie z twoich bo ich nie placisz.
                                A teraz wracaj na drzewo albo wpelznij pod kamien spod ktorego wylazles i nie wracaj dopoki nie zaczniesz robic czegos dla INNYCH albo przynajmniej nie zaczniesz placic podatkow tak jak ja i wiekszosc innych uczciwych obywateli.
                                • pogarda Re: Miałeś dobry wzrór 02.03.11, 16:50
                                  No prosze! Nawet nie masz jaj zeby sie przyznac do bledu.
                                  Najgorsze, ze zaczalem pisac posty na twoim poziomie siegajac po personalne wycieczki...
                                  A ostrzegali mnie inni forumowicze, zeby z toba nie dyskutowac. Mowili: nigdy nie dyskutuj z idiota... Najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona dlugoletnim doswiadczeniem...
                                  Na szczescie nie ja tu jestem pokonany a i w pore zorientowalem sie, ze nie jestes partnerem do dyskusji. Potrafisz tylko narzekac, pluc i klamac.
                                  Pozdrawiam, zyczac dalszych sukcesow w zyciu osobistym, zawodowym i forumowym.
    • Gość: gość bezpłatne porady IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 19:26
      1. załóż bloga z data wsteczną, w którym opisujesz swoje uczciwe poczynania wobec wszystkich urzędów, z którymi jesteś związany poprzez działalność gospodarczą;
      2. spreparuj drugi zeszycik - B -, w którym prowadzisz obserwację konkurencji podpatrującej twoje ruchy biznesowe, oraz wyjasniasz konieczność "podpuchy" w formie zeszyciku A;
      3. domniemywam, że post jest formą samooczyszczenia się, publicznego usprawiedliwienia, lub też czystą podpuchą?
      • Gość: hm... Maly kretacz probuje ocalic dupsko! IP: *.futuroexito.pl 01.03.11, 20:14
        Post jest wynikiem czystej glupoty, a na te - jak wiadomo - nie ma lekarstwa! Czlowiek nawet na forum placze sie w "zeznaniach", wiec tym lacniej polegnie w urzedzie skarbowym. Zalowac nie ma kogo. Nie wiadomo na ile nabral skarbowke, na ile chcial nabrac potencjalnego kupca, ale poniewaz probowal i tu, i tam cos ugrac niech teraz placi.

To nie bezwzgledny urzad go sciga! To maly kretacz probuje ocalic dupsko! A jesli to duzy kretacz - tym gorzej o nim swiadczy!
        • tajnos.agentos Re: Maly kretacz probuje ocalic dupsko! 02.03.11, 08:35
          A ja myślę, że post zakładający ten wątek jest zwykłą podpuchą... Ja również miewałem do czynienia z US i jakoś nie przypominam sobie aż takich horrorów. No, chyba że założyciel rzeczywiście jest aż takim kretynem -"się zdarza w najlepszej rodzinie"...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka