Dodaj do ulubionych

80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia!

01.03.11, 11:24
Michaił Gorbaczow doprowadził do zmian nie tylko w ZSRR, ale i na świecie. Co do tego nie mają wątpliwości politycy i naukowcy. Ostatni przywódca Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego i prezydent ZSRR obchodzi 2 marca 80. urodziny. - Gorbaczow stał się odważnym inspiratorem i czołowym architektem zmian, które w drugiej połowie lat 80. dokonały się w Związku Radzieckim, Europie i świecie. On w sposób zasadniczy przyczynił się do przerwania błędnego koła zimnej wojny, rozszczepił je. Przyczynił się do historycznych przemian w Bloku Wschodnim – tak ocenia rolę autora pieriestrojki były prezydent Wojciech Jaruzelski. Podkreśla, że jego zasługi są ogromne. - Papież Jan Paweł II powiedział mi w styczniu 1987 r. w Watykanie: "Opatrzność zesłała nam Gorbaczowa". Wysoko oceniali go wybitni politycy, uczeni, ludzie kultury. Miałem okazję z wieloma z nich na ten temat rozmawiać łącznie z prezydentem Georgem Bushem – dodaje Jaruzelski i podkreśla przyjacielskie stosunki jakie wiążą go z ostatnim przywódcą KPZR.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman a teraz czekamy na opluwaczy... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 11:30
      Pani Joannop.
      • tajnos.agentos Re: a teraz czekamy na opluwaczy... 01.03.11, 11:32
        Hehe... Ciekawe, co ci opluwacze robili 30 lat temu?:)
        • Gość: bosman jak to co? IP: *.centertel.pl 01.03.11, 11:33
          srali pod siebie :-)
    • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 11:38
      Trzeba przyznać że rozwalił system a Amerykanów to prawie nic nie kosztowało. Wydali mu kilka książek, zapraszają na wykłady po $ 100 tys czy więcej. Toż to tak tanio jak Bolka, który jest nadetym bufonem a Gorbi ma intelekt.
    • swiergotek_polny Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 12:02
      Komuchowi - za to, że niechcący rozwalił komunizm, chcąc go zreformować: zdrowia!
      • pogarda Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 12:27
        To nie Gorbaczow przyczynil sie do powalenia komunizmu tylko Jaroslaw Wielki, bo stal tam gdzie wtedy, tylko troszke dalej.
        Gdyby nie Jaroslaw to bysmy do tej pory nie mieli wolnosci! Niech nam zyje Jaroslaw!
        Lubu dubu, Lubu dubu, Niech zyje nam prezes naszego klubu!
        Nieeeeeeech zyyyyyyyje nam!
        To pisalem ja, czlonek PiSu!
        pzdr
        • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 13:08
          Teraz rozumiem dlaczego cię zatrudnili w socjalistycznej firmie terroryzującej szkolnictwo. Jesteś propagandzistą i nawet jak jest rozmowa o Gorbaczowie, to ty musisz wskoczyć z PiSem i kaczorami. I jak tu nie wpadać w smutek nad marnotrawieniem pieniędzy podatnika?
          • tajnos.agentos Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 13:14
            Masz rację, PiS to są także lewuchy pełną gębą.:)
            • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 13:41
              Dodałbym, taką gębą katolicko narodową/
              • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 13:43
                Dodałbym jeszcze, że o twojej chorobie to już wiemy, ale tak mają uzależnieni wielbiciele Korwina.
                • tajnos.agentos Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 14:22
                  Towarzyszu, jak wiecie to napiszcie coś na temat a jak nie wiecie to dupy nie zawracajcie, a Korwina to ja wielbię tak samo jak wszystkich pozostałych politruków, ze szczególnym uwzględnieniem tych zdrowo walniętych.:)
                  • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 18:07
                    Racja, Korwin zazwyczaj mówi co myśli, a to biorąc pod uwagę, że uważa się za polityka świadczy o jego pomieszaniu zmysłów.
          • pogarda Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 13:19
            Pomine fakt, ze jestem dumny ze swojej pracy. Napisze dla odmiany cos innego.
            Ja przynajmniej MAM prace. Dopuki nie przestaniesz liczyc na innych, nie zaczniesz zyc na wlasny rachunek i nie przestaniesz byc pasozytem na lonie ojczyzny nie mam ci nic do powiedzenia.
            Znajdz prace, zacznij placic podatki i wtedy zacznij sie wypowiadaj na temat marnotrawienia cudzych pieniedzy.
            A teraz spieprzaj dziadu.
            • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 13:40
              Bluzgi, oskarżanie innych o rzeczy które się samemu robi, życie za pieniądze innych, prounijna i prosocjalistyczna propaganda w każdej dyskusji to przykład eurobolszewika żyjącego z pieniędzy podatników. Może kiedyś, choć wątpię, będzie tak, że ludzie tacy jak ty będą robili coś pożytecznego a nie będą niszczyć wolności.
              • syrena.z.glebin Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 13:44
                Sto lat Misza!
                Mam jakiś dziwny sentyment do tego człowieka. Wierzę, że przyczynił sie mocno do rozwalenia totalitaryzmu w tej częsci swiata
              • pogarda Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 14:32
                Odpowiedzialbym ci, ale wiem ze nie ma komu.
                Ja powiedzialem publicznie co robie, dla kogo i z jakich pobodek.
                Ty natomiast jedynie pitolisz trzy po trzy w kolo macieju o tym samym, czyli o niczym.
                Dopuki nie powiesz co robisz, jak zarabiasz na zycie i nie udowodnisz, ze z twoich dochodow odprowadzane sa podatki (ja to uczynilem juz dawno temu) nie masz prawa oskarzac innych o to, ze pracuja w swerze budzetowej.
                Jak na razie tylko puljesz na pracownikow budzetowki calej unii europejskiej kompletnie dyskredytujac ich ciezka prace. Ba! Smiesz twierdzic, ze praca w budzetowce to grzech!
                Nazywasz w/w ludzi trutniami - brzmi to smiesznie w ustach darmozjada.
                • pogarda Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 14:44
                  PS: Powiedzialem ci juz nie raz, ale widze, ze nadal nie dociera:
                  Pracuje w organizacji pozarzadowej a nie w budzetowce; moja praca jest finansowana ze zrodel zasadniczo roznych od buzetu panstwa.

Tak sobie mysle, a i tusze, ze wielu potwierdzi, ze jestes po prostu zazdrosny, ze ktos mogl sie wyksztalcic, nauczyc paru jezykow, wyjechac za granice i dostac interesujaca prace, ktora pomaga rodzinom w bardzo wielu dziedzinach. Boli cie to, ze takie organizacje jak moja staja wam na drodze i bronia obiektow waszego prejudyzmu, stereotypow i finalnie glupoty.
                  Jest was wielu, na szczescie jestescie w mniejszosci a robicie szumu za caly legion. Wypowiadacie sie w imieniu wszystkich "prawdziwych patriotow" nie zauwazajac, ze prawdziwi patrioci omijaja was szerokim lukiem.
                  Ech wy.....
                  • swiergotek_polny Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 01.03.11, 17:03
                    Jeżeli ta praca jest finansowana z jakichkolwiek pieniędzy publicznych (np. samorządowych), to przykro mi, ale z punktu widzenia finansów publicznych jesteś bezproduktywny :)
                  • Gość: rozebrać Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 18:05
                    Nie zamierzam nikomu nic udowadniać. Jestem wykształcony, znam języki, mieszkałem w wielu krajach. Nie ma znaczenia czy płaciłem podatki czy nie a już ci pisałem, że płacę dużo. Ale to nie ma nic do rzeczy.

Mój stereotyp jest jeden: nie rób innemu co tobie niemiłe. Jeśli byłbym katolikiem to mógłbym napisać: nie kradnij, czy nie pożądaj... ani żadnej rzeczy która jego jest.
                    Nie ważne jest co ja robię, bo mam rację gdy mówię urzędasom i politykom: nie kradnij, nie rób innemu co tobie niemiłe.
                    Bolszewicy z unii europejskiej pracują tak samo ciężko jak bolszewicy u Stalina. I tak samo ich ciężka i wytężona praca przynosi głównie szkody i niszczy ludzkie możliwości.
                    Budżety są oczepione jak nowotworami przeróżnymi organizacjami pozarządowymi, które wysysają pieniądze. One nic nie wnoszą a ich znaczny procent DBA O DZIECI.
                    Takie samo złodziejstwo jak Kościół, który DBA O OWIECZKI.
                    A tyrania polityczno urzędnicza tak samo rozrasta się jak nowotwór. W ciągu dwóch ostatnich lat mafia u władzy powiększyła ilość urzędników o 70 tysięcy, w tym procentowo największą część w urzędach centralnych. I oni ciężko pracują, bo trudno jest udowodnić swoją przydatność gdy nie ma się nic do zrobienia/
                    • pogarda Re: 80 lat konczy Gorbaczow. Zdrowia! 02.03.11, 10:36
                      Nie wiem czy jestes az tak glupi by nie zauwazac podstawowych prawd, czy tak znienawidziles tych, ktorym sie powiodlo, ze piana z ust rzucila ci sie na oczy...
                      Nie moj problem.
                      Jak powiedzialem: Dopoki mi nie udowodnisz, ze zarabiasz na wlasne utrzymanie a nie zyjesz z kretactwa, kombinatorstwa i zasilkow nie mamy o czym rozmiawiac. Nie masz rowniez prawa do oceniania ani mnie ani dzialalnosci organizacji w ktorej pracuje.
                      Do szewskiej pasji doprowadzaja mnie tacy domorosli "moralizatorzy", ktorzy sa niczym wiecej jak darmozjadami. Twoje ciagle inwektywy pod moim adresem i brak merytorycznosci, wymiajajace odpowiedzi na temat "Co takiego dla innych robisz TY" przekonuja mnie, ze jestes jeszcze jednym trutniem zyjacym z kombinatorstwa i okradania panstwa.
                      Dopoki nie odowodnisz inaczej pozostaniesz dla mnie jedynie politrukiem i z jako takim nie bede wiecej dyskutowal.
    • Gość: bosman Michaił. Michaił - eto piesnia dlia tiebia IP: *.centertel.pl 01.03.11, 14:34
      www.youtube.com/watch?v=QJT8mcF7Xyc
      • Gość: Syrena.z.gołębiem Re: Michaił. Michaił - eto piesnia dlia tiebia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 15:06
        i wierzyc sie nie chce , że Andrzej Rosiewicz, ówczesny spiewający Gorbaczowowi, dzisiaj jest prmadonną Radia Maryja wespół z Janem Pietrzakiem.:)))
        • empi Re: Michaił. Michaił - eto piesnia dlia tiebia 01.03.11, 15:11
          teraz wszyscy są tacy odważni! :)
          pzdr.
        • pogarda Re: Michaił. Michaił - eto piesnia dlia tiebia 01.03.11, 15:11
          Sporo jes takich "nie chce sie wierzyc.... Pieknym przykladem moze byc pan Niesiolowski - niegdys czlonek ZChN byl jednym z pierwszych krzykaczy i ideologow izolacji Polski od Unii Europejskiej a teraz w platformnie nawoluje do intergracji ;)
          PiS ma takich "turystow ideologicznych" jeszcze wiecej...
          Pietrzak, czlonek PZPR i "kolezka" ze wszystkimi uwczesnymi prominentnymi delegatami KC teraz w RM, Pospieszalski - kiedys promotor awangardy, anarchistow i muzyki alternatywnej teraz ideologiem PiSu....
          Wymienisz innych? ;-D
          pzdr
          • Gość: bosman Rosiewicz to dupek zołędny... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 15:13
            ale Pietrzak i Pospieszalski to wyjątkowe łachudry.
            • Gość: JB Re: Rosiewicz to dupek zołędny... IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 15:41
              Są takie łachudry,które w pore zmieniają karmiace je łapy.
              • qqbek To się koniunkturalizmem nazywa... albo jeszcze... 01.03.11, 16:22
                trochę mniej elegancko.
                100 lat Michaiłowi... to za jego prezydencji w KCKPZR zmniejszono mi wymiar szkoły w soboty (z 2-ch sobót na 1 sobotę w tygodniu).
                A gó...arze, którzy wtedy się jeszcze u tatusiów w worach bimbali... niech sobie plują.
                Pamiętam zmiany atmosfery w naszym kraju pomiędzy rokiem 1983 a 1986... gdyby Gorbaczow na to nie pozwolił, to nadal mielibyśmy zamordyzm.
                Gorbaczow był mężem stanu, który wierzył w możliwość zmian systemu, któremu przyszło mu kierować. Takich jaj, jakie on miał, nie miał w ZSRR nikt od czasu ustąpienia Chruszczowa (który podobno skomentował swoją dymisję słowami "wyobraźcie sobie, towarzysze, dymisjonowanie Stalina w ten sposób, to chyba znak tego, co z tym krajem udało mi się zrobić").

Tak jak cenię generała Jaruzelskiego za wiele rzeczy, tak cenić go przede wszystkim należy za to, że odważył się pójść jeden krok przed szereg w 1988 roku. Gorbaczowa należy cenić za to, że nie potraktował generała tak, jak potraktowano wcześniej Nagy'ego i Dubczeka, za to wyjście przed szereg.
                • qqbek Rzecz jasna... 01.03.11, 16:23
                  ...jedna sobota w miesiącu :)

Z resztą, kto pamięta, że do szkoły się w soboty chodziło?
                  • Gość: JB Re: Rzecz jasna... IP: *.lublin.mm.pl 01.03.11, 16:28
                    Faktem jest,ze dzis ze szkoł czesto wychodza nieuki. Posłuchajcie "Familiady" w TVP2. Geografia dla wielu to tor przeszkód. Ale słyszałam,ze dzis uczy sie bez map. W mojej klasie wisiały i mapy Europy i obu pólkul ziemskich,a takze mapa Polski.
                    • pogarda Re: Rzecz jasna... 01.03.11, 17:29
                      Jest tak dlatego, ze rownamy do gorszych a nie lepszych. Rownamy do amerykanow i brytyjczykow, kiedy poziom edukacji w Polsce bym duzo lepszy. Oto przyklad typowego amerykanina.Dla tych, ktorzy nie znaja angielskiego zadalem sobie trudu, by przetlumaczyc filmik:

Prezenter: Wielu ludzi wysmiewa sie z amerykanow za ich glupote i nieznajomosc swiata, ale tak naprawde sa wyjatkowo daleko od prawdy. Tak jak tu odkrylem, pytajac zwyklych obywateli USA o swiat, ktory ich otacza...

Ponizej odpowiedzi roznych ludzi na pytania

P: Podaj nazwe kraju zaczynajaca sie na U.
                      - Jugoslawia (po angielsku piszemy Yugoslavia)
                      - Utah
                      - Utopia
                      - Kraj?........eeeeeee.... - a moze ten? - ten? ze co? - USA! - aaaaaaaaaaa....

P: Kto wchodzi w sklad Sil Kalicyjnych (w Iraku - coalition of the willing)?
                      - Nie mam zielonego pojecia....
                      - Afganistan, Kuwejt...
                      - Irak, Pakistan... Nowa Zelandia...

P: Jaka jest glowna religia w Izraelu?
                      - Izraelijska...
                      - Muzelmanska...
                      - Islamska...
                      - Prawdopodobnie katolicka...

P: Jakiego wyznania sa mnisi buddyjscy?

- Mnisi buddyjscy?....
                      - emmmmmm....
                      - Islamskiego? No nie wiem...

P: Kto wygral wojne w Wietnamie?
                      - MY wygralismy... A my w ogole bylismy na wojnie w Wietnamie?....

P: Kto to jest Fidel Castro?
                      - Piosenkarz...

P: Ile bokow ma trojkat?
                      - Kurde... Cztery?
                      - Nie ma zadnych... A moze jeden?

P: Jaka sie nazywa waluta Wielkiej Brytanii?

- ermmmmmmmm......
                      - A co to wogole jes Wielka Brytania??? No nie mam pojecia!
                      - Pewnie amerykanska waluta...
                      - Pieniadze krolowej Elzbiety?

.........

P: Koffi Anan to napoj: prawda czy falsz?
                      - Prawda!
                      - ... Brzmi jak tytul filmu o orawnikach....

P: Kto to jest Tony Blair?
                      - A ja tam go nie znam...
                      - Aktor...
                      - Brat Lindy Blair?

P: Wymien kraje nalezace do Osi Zla.
                      - Wiem, ze Niemcy to jeden ale nie znam innych...
                      - Kalifornia!
                      - Nowy Jork, Jerusalem.... - ale jest ich wiecej - no to Floryda!
                      - JA nie bardzo dzaje te Izraelsko-Palestynskie stosunki.... Ktorzy to mieli pierwsi rzucac kamieniem?
                      - Mysle, ze.... Mississipi

P: Kto byl pierwszym czlowiekiem na Ksiezycu?
                      - John Glen!
                      - Wiem ze Armstrong chodzil po ksiezycu, ale to chyba byl jakis ruski...
                      - Ludzie w to nie wierza, ale to bylo REINKARNOWANE gdzies na pustyni w Arizonie...

P: Ile nerek ma czlowiek?
                      - jedna

P: Ile bylo Wojen Swiatowych?
                      - /weteran/ Trzy...

P: Z jakiego stanu pochodzi KFC?
                      - Ci od kurczakow? Nie wiem... Nie bardzo... - Wiesz co oznacza KFC? - Kentucky Fried Chicken tak?....

P: Gwiezdne Wojny oparto na prawdziwych wydarzeniach: prawda czy falsz?
                      - ... prawda.

Z czego znane sa Hiroshima i Nagasaki?
                      - Zapasy Judo?

P: Ile wiez Eifle'a jest w Paryzu?
                      - nie wiem... Dziesiec.

P: Co to jest A-Qaida?
                      - To grupa samobojcow z Izraela na bliskim wschodzie... Oni sie wysadzaja w poweitrze i takie tam... A prezydentem tego jest Yassir Arafat. Wszyscy to wiedza!
                      - To skrzydlo Masonerii!

P: Gdzie byl Mur Berlinski?
                      -......... ............ ............ czekaj....... No nic mi nie przychodzi do glowy.... ...... Uwiez mi, ze nic mi nie przychodzi do glowy, ale mysle.... Izrael?

P: Jezykiem Ameryki Lacinskiej jest Lacina: prawda czy falsz?
                      - Ze co???

-
                  • pogarda Re: Rzecz jasna... 01.03.11, 16:38
                    Qqbku ja pamietam ;)
                    Moje nauczycielki nie bardzo wiedzialy co z nami zrobic w te soboty, wiec otwierala szafke z telewizorem i ogladalismy Czterech Pancernych ;)
                    Potem "jakastam" lekcja o niczym, by po 45 minutach dziewczyny skakaly "w gume" kiedy my biegalismy za pilka...
                    Ech.. to byly czasy...
                    Dzisiaj moje latorosle siedza od 6tej rano przed telewizorem strzelajac jakies zombies w Call Of Duty... Dzisiejsze dzieci nie potrafia nawet ze soba rozmawiac inaczej niz na Facebook'u.
                    Moze i to prawda, ze mielismy tylko "dwa programy telewizji: jeden dla wojskowych a drugi dla rolnikow", ale przynajmniej potrafilismy ze soba istniec. Czas spedzony "na podworku" nidgy nie byl czasem straconym a i tezyzna fizyczna byla niczego sobie. Dzisiaj dzieciaki z pokrzywionymi kregoslupami nie chca jesc niczego poza g@wnem z McDonalda.....
                    pzdr
                    • qqbek Re: Rzecz jasna... 01.03.11, 16:57
                      pogarda napisał:

> Qqbku ja pamietam ;)
                      > Moje nauczycielki nie bardzo wiedzialy co z nami zrobic w te soboty, wiec otwie
                      > rala szafke z telewizorem i ogladalismy Czterech Pancernych ;)
                      > Potem "jakastam" lekcja o niczym, by po 45 minutach dziewczyny skakaly "w gume"
                      > kiedy my biegalismy za pilka...

U nas co rusz wybierano dzień do odrabiania. Lekcje były, ale były jakoś "luźniejsze". Nie chciało się co prawda wstawać w sobotę do szkoły, ale z drugiej strony była to szkoła w wersji "light" (nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek miał w sobotę klasówkę albo sprawdzian).

> Ech.. to byly czasy...
                      > Dzisiaj moje latorosle siedza od 6tej rano przed telewizorem strzelajac jakies
                      > zombies w Call Of Duty... Dzisiejsze dzieci nie potrafia nawet ze soba rozmawia
                      > c inaczej niz na Facebook'u.
                      > Moze i to prawda, ze mielismy tylko "dwa programy telewizji: jeden dla wojskowy
                      > ch a drugi dla rolnikow", ale przynajmniej potrafilismy ze soba istniec. Czas s
                      > pedzony "na podworku" nidgy nie byl czasem straconym a i tezyzna fizyczna byla
                      > niczego sobie. Dzisiaj dzieciaki z pokrzywionymi kregoslupami nie chca jesc nic
                      > zego poza g@wnem z McDonalda.....
                      > pzdr

Też racja, ale odbiegamy tutaj w sentymentalne pieprzoty... a sprawa wygląda tak, że rzeczywiście można Gorbaczowowi gratulować rocznicy i życia, które dane mu było wieść (w tym, przede wszystkim, osiągnięć). Jelcyn i Putin to przy Gorbaczowie postacie drugo- lub trzecioplanowe.
                      Inna sprawa, że historycznie rzecz biorąc, tylko polska i węgierska partia komunistyczna "poczuły bluesa pierestrojki" (czechosłowacka dołączyła później)... cała reszta bloku zakonserwowana została na etapie Breżniewowsko-Andropowskiego betonu. Za to też naszym (i węgierskim) władzom należy się uznanie.
                      • syrena.z.glebin Re: Rzecz jasna... 01.03.11, 18:39
                        z wiekiem "sentymentalne pieprzoty" są coraz częstsze, ale i miłe:))))

Także pamietam lekcje w soboty i odbywały sie normalnie, jak w kazdy inny dzień. Nikt wowczas nawet by nie pomyślał, ze mogą byc wolne.
                        • empi Re: Rzecz jasna... 01.03.11, 18:46
                          w kontekście fajnego słowa pieprzoty
                          pzdr.
                          • syrena.z.glebin Re: Rzecz jasna... 01.03.11, 18:51
                            O Empi! Masz ten tzw "błysk":)
                • Gość: bosman koniunkturalizm koniunkturalizmem, ale... IP: *.centertel.pl 02.03.11, 10:57
                  nie odnosisz wrażenia że te "jedynie słuszne mendia" łykają wszelkie popłuczyny, które straciły na blasku gdy skończył się komuszy mecenat? Te wszystkie Pietrzaki, Rinny, Rosiewicze itd.
                  • pogarda Re: koniunkturalizm koniunkturalizmem, ale... 02.03.11, 14:53
                    Ba! Nawet Rodowicz i Daniec sie skonczyli....
                    pzr
                    • Gość: bosman Daniec mi lata koło pióra... IP: *.centertel.pl 03.03.11, 12:03
                      ale Marylkę bardzo lubię. Ona ciągle pracuje, tworzy, występuje. Daniec to pajac, nawet nie jest zabawny, przynajmniej dla szanującego się widza. Wystarczy zobaczyć twarzyczki z widowni na jego występach i wiadomo kogo bawi. Ale jest najdroższy w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka