Dodaj do ulubionych

Cos takiego!!!!

25.02.02, 15:46
Ja rozumiem, ze mozna chciec zdobyc medal, ale zeby az tak:))))))) Cytat:

Z komentarza Macieja Petruczenki, który można znaleźć w "Tempie", dowiadujemy
się, że stwierdzona w organizmie hiszpańskiego narciarza Muehlegga
darbepoetyna, pochodna EPO jest niczym innym jak wyciągiem z jajnika chomika
chińskiego.

Moze ktos wie przy okazji czym sie rozni chinski chomik od... no, wlasnie.. od
nie-chinskiego:))))
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 18:50
      eor napisał(a):

> Ja rozumiem, ze mozna chciec zdobyc medal, ale zeby az tak:))))))) Cytat:
      >
      > Z komentarza Macieja Petruczenki, który można znaleźć w "Tempie", dowiadujemy
      > się, że stwierdzona w organizmie hiszpańskiego narciarza Muehlegga
      > darbepoetyna, pochodna EPO jest niczym innym jak wyciągiem z jajnika chomika
      > chińskiego.
      >
      > Moze ktos wie przy okazji czym sie rozni chinski chomik od... no, wlasnie.. od
      > nie-chinskiego:))))

Ha, ha, ha!!!!! Może ten chiński ma te właściwości a chyba syryjski? nie ma?????
      • freon Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 18:52
        Mialam kiedys chomika. Tylko czy to byl chinski? Nie sprawdzalam, bo nic nie
        trenowalam na tyle powaznie:o))))))))))))))
    • Gość: Pola Re: Cos takiego!!!! IP: *.extern.kun.nl 25.02.02, 19:07
      No wiecie co, milosnicy zwierzakow i nie wiedza co to chomik chinski? :)))
      Sluze linkiem: www.republika.pl/ochomikach/chinski.htm
      • lucy_z Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 19:13
        Ślliczny , biedny chomiczek chiński.....;(((((
        Tak go niecnie wykorzystują ......;(((((
      • freon Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 19:14
        Pola - skad Ty takie strony znasz? czyzbys byla czlonkinia klubu milosnikow
        chomikow? A ile tak ciekawostek:o))) Nie mialam pojecia, ze sa chomiki
        dżungarskie, Roborowskiego i Campbella!!!!!!!!! Ciekawe czy to ten Campbell od
        zupek:o)
        • Gość: kubek Re: Cos takiego!!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.02.02, 20:01
          Ale ty masz żenujący problem. Czy ty kończyła(e)ś jakąś szkołę? Bo każdy
          normalny człowiek wie że określenia zwierząt biorą się od miejsca, najczęściej,
          jego pochodzenia. Tak więc zgadnij, przynajmniej spróbuj, czym się różni chomik
          chiński od ... niechińskiego (brak komentarza).
          • freon Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 20:25
            No to Kubek popisales sie!!! Spadlo Ci cos na glowe, czy na zawsze tak masz?
            Przestan toczyc piane i zastanow sie zanim cos powiesz. Pytalam czym sie rozni
            chomik chinski od niechinskiego nie po to, zeby sie dowiedziec, ze jeden jest z
            Chin a inne nie, inteligencie jeden. Czy Twoim zdaniem zwierzeta tylko miejscem
            pochodzenia sie roznia???? Strus autralijski od afrykanskiego rozni sie tylko
            kontynentem na ktorym zyja, tak? Brawo. Lepiej sie nie odzywaj, jesli nie masz
            takie glupoty plesc. O fenotyp (sprawdz sobie w slowniku) mi chodzilo. Do
            szkoly, Kubek, do szkoly!!!!
            • Gość: kubek Re: Cos takiego!!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.02.02, 20:33
              no to pewnie inteligencją, i tym że jeden pochodzi z Chin,ale czy to ważne?
              • lucy_z Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 20:43
                Gość portalu: kubek napisał(a):

> no to pewnie inteligencją, i tym że jeden pochodzi z Chin,ale czy to ważne?

Kubek! A Ty wiedziałeś, że są chomiki chińskie??????? Bo ja nie.....
                • Gość: kubek Re: Cos takiego!!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.02.02, 20:49
                  jak mówi staropolskie przysłowie "na naukę nigdy nie jest za późno"
                  • lucy_z Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 20:53

> jak mówi staropolskie przysłowie "na naukę nigdy nie jest za późno"

No właśnie! Czego i Tobie życzę ;)))))
                • Gość: kubek Re: Cos takiego!!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.02.02, 20:54
                  a tak na marginesie to po co zaśmiecać sobie głowę takimi terminami jak "chomik
                  chiński". No chyba że ktoś hoduje chomiki i się nimi interesuje. Ale w ten
                  sposób powinno się poznać jeszcze dziesiątki innych nazw chomików ( w ogólnej
                  encyklopedii odszukałem jeszcze syryjskiego i europejskiego ). Z tego co udało
                  mi się doczytać główna cechą odróżniajacą je jest to że jeden mieszka sobie na
                  ziemii syryjskiej a drugi w Europie. Źródła nie podają innyvh różnic. Więc po
                  co nam, laikom, skupiać się na takich drobnostakch odróżniajćych rodzajae
                  chomików, któe znaleźć można jedynie w specjalistycznych księgach dla i o
                  gryzoniach.
                  • lucy_z Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 21:01

> a tak na marginesie to po co zaśmiecać sobie głowę takimi terminami jak "chomik
                    >
                    > chiński". No chyba że ktoś hoduje chomiki i się nimi interesuje. Ale w ten
                    > sposób powinno się poznać jeszcze dziesiątki innych nazw chomików ( w ogólnej
                    > encyklopedii odszukałem jeszcze syryjskiego i europejskiego ). Z tego co udało
                    >
                    > mi się doczytać główna cechą odróżniajacą je jest to że jeden mieszka sobie na
                    > ziemii syryjskiej a drugi w Europie. Źródła nie podają innyvh różnic. Więc po
                    > co nam, laikom, skupiać się na takich drobnostakch odróżniajćych rodzajae
                    > chomików, któe znaleźć można jedynie w specjalistycznych księgach dla i o
                    > gryzoniach.

A przeczytaj pierwszy post:))))) Stąd się wzięło, że w gazecie napisali właśnie
                    o chińskim i tak wątek nam się rozwinął :))))))
            • eor Re: Cos takiego!!!! 25.02.02, 21:00
              Freon - jak moglas!!! No jak moglas zabrac mi taki smakowity kasek. A gdzie Ty
              sie, moja droga, pytalas o to czym rozni sie chomik chinski od nie-chinskiego?
              To ja!!! To moje pytanie i mnie nalezala sie ta odpowiedz! Ja sie tak nie
              bawie:)))) Jak moglas?! A taka bym ladna odpowiedz wyszykowal:) Nie daruje!
              Poczekaj, ja tez Ci cos podkradne:)))
              • freon Re: Cos takiego!!!! 26.02.02, 09:15
                Poważnie nie pytałam? Wydawało mi się, że pytałam. Na usprawiedliwienie mam
                tylko tyle, że wydało mi się naturalne, że jak komuś zarzucają głupotę, to
                tylko mi. Poza tym Kubek miał problemy z określeniem płci osoby, której się
                czepił, a to zwykle dzieje się w moim przypadku. Wydało się - mam krótką pamięć
                i nie pamiętałam, czy to ja, czy Ty, czy Lucy, czy ktoś jeszcze inny. Zbytnio
                identyfikowałam się z pytaniem:o))) Sorry.

A jeszcze zapomniałam dodać, że straszny ból głowy mnie męczył wczoraj.
                • Gość: Pola Re: Cos takiego!!!! IP: *.extern.kun.nl 26.02.02, 10:14
                  > A jeszcze zapomniałam dodać, że straszny ból głowy mnie
                  męczył wczoraj.

jeeeeeeeeeejku, nie wiem co to wczoraj bylo, ale mnie tez
                  wieczorem tak zlapalo, nic nie moglam zrobic :((

• Gość: Pola Freon ;)))))))))))))))))) IP: *.extern.kun.nl 26.02.02, 10:16
          > Pola - skad Ty takie strony znasz? czyzbys byla
          czlonkinia klubu milosnikow
          > chomikow? A ile tak ciekawostek:o))) Nie mialam
          pojecia, ze sa chomiki
          > dżungarskie, Roborowskiego i Campbella!!!!!!!!! Ciekawe
          czy to ten Campbell od
          > zupek:o)

No wiesz, zna sie te sztuczki, nie? Otwiera sie google,
          wpisuje haslo i sie ma. Taka to ze mnie yntelygencya
          chodzaca ;))))

• freon Re: Pola ;)))))))))))))))))) 26.02.02, 23:46
            Nie wazne jak do tego doszlas. Dla mnie pozostaniesz ekspertem od chomikow i
            bede od tej pory podawac Twoj przyklad wszystkim znanym mi milosnikom
            gryzoni: "Poznala wszystkie sekrety chomikow w ciagu kilku zaledwie minut":o)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka