Dodaj do ulubionych

Jeszcze około siedem miesięcy

16.03.11, 21:21
I z przyjemnością zagłosuję na PiS. Piszę o tym z wyprzedzeniem, żeby od początku sprawa była jasna. Agitacji na forum nie zamierzam prowadzić na szerszą skalę, ponieważ w swoim czasie i tak zrobi to aktyw partyjny. Ostrzegam jednak, że przez te siedem mięsięcy będę zbierał wszystkie krytyczne posty pod adresem pana Prezesa i polityków PiS na wypadek, gdyby PiS wygrał. Wtedy zrobię z nich odpowiedni użytek.
Obserwuj wątek
    • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 21:26
      Wtedy zrobię z nich odpowiedni użytek.
      no tak, więc trzeba na ptaśka zakłusować! Czy na Ciebie są jakieś okresy ochronne, czy może jesteś ptasiek łowny? ;)
      pzdr.
      • swiergotek_drzewny Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 21:32
        Jestem pod ścisłą ochroną gatunkową i jestem wpisany do czerwonej księgo gatunków zagrożonych wymarciem (jako zwolennik pis) :)
        • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 21:37
          Ptaśku, uważaj! Klasyfikację można zmienić i uznać Cię za szkodnika :). Wpisem do czerwonej księgi powinien na dodatek IPN się zainteresować!
          pzdr.
          • swiergotek_drzewny Re: Jeszcze około siedem miesięcy 17.03.11, 11:09
            Twoje obawy sa bezzasadne. Prezes już dawno uznał J. Oleksego za lewicowego polityka starszego pokolenia, a poza tym polska flaga też jest biało - czerwona, a orzeł jest na czerwonym tle, czyli nic mi nie grozi :)
    • Gość: Szeherezada Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.ip.jarsat.pl 16.03.11, 21:32
      Dziwny z Ciebie człowiek, świergotku
      • zubelz Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 21:42
        Ptaśku. Zmień nick na jarząbek. Będzie ptasiek i lizus w jednym. Szafą jest telefon do RM. Może wreszcie cię przyjmą do tego pisiu.
      • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 21:43
        A ja myślę, że Ptasiek ma rację. Skoro partie rozpoczęły wielomiesięczne zadręczanie wyborców, zwane kampanią, to pora się zadeklarować i odstąpić od forumowej agitacji. Z o wiele mniejszym przekonaniem niż kiedyś, ale jednak zagłosuję na PO. Mam też cichą nadzieję, że wpisy, które chce kolekcjonować Ptasiek będą trafiać tam, gdzie ich miejsce, tzn. na forum "kto nami rządzi". Potraktuj to jako przedwyborczy apel Empi, please ;-)))
        • Gość: Szeherezada Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.ip.jarsat.pl 16.03.11, 21:49
          popieram wampira!!!
        • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 21:55
          Mam też cichą nadzieję, że wpisy, które chce kolekcjonować Ptasiek będą trafiać tam, gdzie ich miejsce, tzn. na forum "kto nami rządzi". Potraktuj to jako przedwyborczy apel Empi, please ;-)))
          Przecież możemy się tak umówić na forum by wszelkie pyskówki niby polityczne tam kierować, przenosić. Na forum głównym zaś stosować standardy przypominające brytyjską Izbę Gmin :). Możemy się przecież "pożreć" tu z ptaśkiem czy małpiarnią ale z myślą o dalszej powyborczej egzystencji na forum :). Mamy czas by się umówić, przyjąć zasady a potem wspierając się je przestrzegać. :)
          pzdr.
          • Gość: hm... Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.futuroexito.pl 16.03.11, 22:05
            A moze jeszcze dodatkowo zrobic woliere na forum "kto nami rzadzi?" i tam zamknac tego sraszka? Albo wezwac na pomoc czarnego.lowce. swiergotkow?
          • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:09
            Nie chodzi mi o Małpę czy Ptaśka, który przecież zadeklarował, że nie będzie bić kampanijnej piany, tylko o tabuny agitatorów, którzy prędzej czy później zawalą forum mniej lub bardziej zręcznie zawoalowanymi apelami o głosy na ich ulubione bandy, tudzież partyjnym pustosłowiem wzajemnym, a normalne wątki zginą w tym gąszczu. Dlatego proszę, byś rozważył już teraz przeklejanie tego na "kto nami rządzi". Ułatwi to nawigowanie, a i atmosferze na głównym forum wyjdzie na dobre :-)))
            • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:19
              wampirze, aż się prosi zawołać "święta naiwności" :). Przeniesieni w taki sposób wszystko zrobią, wielki zamęt, chcąc udowodnić swoją krzywdę. Zawsze znajdą się też żarliwi obrońcy takowych posądzając mnie i gazetę.pl o powrót do najgorszych czasów komuny itp.
              pzdr.
              • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:25
                empi napisał:

> Zawsze znajdą s
                > ię też żarliwi obrońcy takowych posądzając mnie i gazetę.pl o powrót do najgors
                > zych czasów komuny itp.

Się nie przejmuj ;-))) Przypomnę raz jeszcze - już kiedyś tak było i nikt od tego nie umarł, a na głównym było normalnie.
                • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:33
                  Przypomnę raz jeszcze - już kiedyś tak było i nikt od tego nie umarł, a na głównym było normalnie.
                  To była idea odgórna, po kampanii wyborczej forum jest martwe. Ożywić je na stałe? Gromadząc całą dyskusję polityczną na nim przez cały rok? Krajową i lokalną, obie czy którąś z nich? Co wg Ciebie ma znaczyć normalnie na głównym? Sprawy miasta, ściśle, tylko, czyli dziury w jezdni, brzydkie reklamy, psie kupy itp.? Pogawędki i pieprzotki też? :) Może jeszcze dołożymy Towarzyskie lubelskie?
                  pzdr.
                  • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 17.03.11, 13:03
                    empi napisał:

> Ożywić je na sta
                    > łe? Gromadząc całą dyskusję polityczną na nim przez cały rok? Krajową i lokalną
                    > , obie czy którąś z nich?

Nie, tylko na czas kampanii. Obaj wiemy, że podfora to w większości martwe twory. Próba ożywienia na stałe, oznaczałaby według mnie ucięcie politycznej dyskusji.

Co wg Ciebie ma znaczyć normalnie na głównym? Sprawy
                    > miasta, ściśle, tylko, czyli dziury w jezdni, brzydkie reklamy, psie kupy itp.?
                    > Pogawędki i pieprzotki też? :) Może jeszcze dołożymy Towarzyskie lubelskie?

Normalnie to bez nachalnej agitacji, której pełno przed wyborami. Stąd mój postulat kierowania dyskusji politycznej w tym okresie na "kto nami rządzi". Precedens już był, moim zdaniem udany :-)))
                    • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 17.03.11, 14:23
                      Precedens już był, moim zdaniem udany ))
                      Były różne opinie, nie tylko na forum lubelskim. Formułę tę przyjęto i na innych forach. Było dużo awantur i interwencji. Np. w jakimś niepolitycznym temacie dyskusja nabierze siłą rzeczy aspektu politycznego, wyborczego jednocześnie nie odbiegając od tego tematu. Zaczniesz dyskusję o rowerach i okaże się zaraz który polityk jeździ rowerem i w związku z tym jaki ma program. Co wtedy zrobić? To co Tobie pasuje zaraz komuś, zwłaszcza Twojemu adwersarzowi nie pasuje :). Co to jest zwykła agitacja? Zauważ, większości dyskutujących przeważnie nie zależy na przekonaniu kogoś do swoich racji. Chcą po prostu zamanifestować, ośmieszyć itp. :)
                      pzdr.
                      PS.
                      Może gazeta.pl sama to odgórnie uregujuje :)
                      • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 17.03.11, 14:54
                        empi napisał:

> Były różne opinie, nie tylko na forum lubelskim. Formułę tę przyjęto i na innyc
                        > h forach. Było dużo awantur i interwencji.

Owszem były, ale generalnie ta formuła się sprawdziła. Ja byłbym za tym, żeby zastosować ją ponownie. Ostatecznie po coś jest to "kto nami rządzi". Przynajmniej w gorących okresach politycznych można je wykorzystywać.

> Np. w jakimś niepolitycznym temacie
                        > dyskusja nabierze siłą rzeczy aspektu politycznego, wyborczego jednocześnie nie
                        > odbiegając od tego tematu. Zaczniesz dyskusję o rowerach i okaże się zaraz któ
                        > ry polityk jeździ rowerem i w związku z tym jaki ma program. Co wtedy zrobić?

Stosować zasadę złotego środka, he, he, he. Ty się mnie pytasz, Empi? Przecież jako admin już raz poradziłeś sobie z tym świetnie :-)))

> To co Tobie pasuje zaraz komuś, zwłaszcza Twojemu adwersarzowi nie pasuje :). Co
                        > to jest zwykła agitacja? Zauważ, większości dyskutujących przeważnie nie zależ
                        > y na przekonaniu kogoś do swoich racji. Chcą po prostu zamanifestować, ośmieszy
                        > ć itp. :)

No właśnie takie manifestacje są czystą agitacją, o dyszeniach dyszla od Gabrychy i jemu podobnych politruków to już nawet szkoda wspominać. Sądzisz, że unikniemy tego w kampanii? Święta naiwności :-)))

> Może gazeta.pl sama to odgórnie uregujuje :)

Nie bądź taki asekurant. Bądź mężczyzną. Podejmij decyzję!!!
                        (Żartuję ;P)
          • zubelz Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:11
            Wszystko, tylko nie to. O co będziemy się tu żreć jak nie będzie polityki, z czego będziemy się śmiać. Zapanuje totalna nuda i pies z kulawą nogą tu nie zaglądnie. Nie tak dawno była wrzawa na temat cenzury w internecie a tu proszę sami chcą wprowadzić. Wampirku, czy to ty byłeś doradcą rządu w tej sprawie?
            • Gość: Szeherezada Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.ip.jarsat.pl 16.03.11, 22:15
              Zubelz, czy naprawdę chodzi o "żarcie się" na tym forum?
              Gdy jest dobra atmosfera moze pies z kulawa noga nie przyjdzie, ale przychodza fajni ludzie:)
            • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:17
              Nie, nie zrozumiałeś. Nie chcę nikomu ograniczać praw do przedwyborczych pyskówek, proszę tylko o przenoszenie ich na podforum. Była już jedna kampania, w trakcie której to rozwiązanie się sprawdziło. Chcesz się żreć politycznie, to tam znajdziesz adwersarzy, a na głównym lokalne i rozrywkowe wątki. To uczciwa propozycja.
              • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:19
                Dodam, że można też przyszpilić info o tym, że wątki polityczne w trakcie kampanii trafiają na podforum, tak żeby wszyscy chętni wiedzieli od razu, gdzie uderzać.
                • zubelz Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:22
                  Ok. Sprawy techniczne załatwione i co dalej
                • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:23
                  ok, to jest pomysł. Tylko od kiedy zaczynamy?. Podforum kto nami rządzi powstało z taką myślą, dotyczyło to okresu samej kampani przedwyborczej, z chwilą jej rozpoczęcia. Czyli cała dyskusja wyborcza tam, bez klasyfikowania co jest agitacją a co dyskusją?
                  pzdr.
                  • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 16.03.11, 22:28
                    Tak, cała dyskusja. Pozostaje ustalić od kiedy. Na razie jeszcze nie ma gorączki, ale sądzę, że niedługo się rozpocznie. Rocznica tuż, tuż wszak ;-)))
    • swiergotek_drzewny Prorocza wizja 17.03.11, 11:12
      Nawet jasnowidz Jackowski widzi w szklanej kuli, że premierem będzie pan Prezes: wiadomosci.onet.pl/kraj/jasnowidz-czeka-nas-wojna-i-rzad-kaczynskiego,1,4212826,wiadomosc.html

• empi Re: Prorocza wizja 17.03.11, 11:56
        tak, tak i od razu wojnę i trzęsienie ziemi przewidział :). Pan prezes jako ta jedna z plag egipskich na nas zesłanych?. Za jakie nasze grzechy? :)
        pzdr.
        • Gość: świergotek Re: Prorocza wizja IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 12:23
          > Za jakie nasze grzechy? :)

Lista grzechów jest właśnie w trakcie ustalania :)
    • Gość: bosman sraszku miedzyudy... IP: *.centertel.pl 17.03.11, 15:52
      primo: mam w dupie twoje "strachy"
      secundo: mam w dupie wybory - i tak będzie rządzić ta sama banda bez względu na barwy: banda cwaniaczków mających mnie w dupie.
    • pogarda Ptasku pierwszy wpis do twojej kolekcji: 17.03.11, 15:54
      Opowiadam sie stanowczo za zdrowym rozsadkiem, kultura polityczna, szerokimi horyzontami w mysleniu, kosmopolitycznym podejsciu do prowadzenia polityki, tolerancja dla mniejszosci tak religijcych jak i seksualnych, oswieceniem i postepem.
      Nie mam pojecia na kogo zaglosuje... Wiem natomiast na kogo z pewnoscia nie oddam glosu. Z powyzszych powodow nie moge zaglosowac na PiS. Program tej partii, podejscie do innych i przekonanie o jedynie slusznych pogladach, uzurpowanie sobie prawa do orzekania kto ma racje a kto nie, czy wrecz posiadanie "zawsze racji", zacietrzewienie i malutczkosc jej pozal sie Boze prezesa i satelitujacych pseudobojownikow w "polske katolicka", negowanie i zaprzeczanie istniejacemu swiatu, ich ordynarna agitacja z piana na pysku i czerwonymi od nienawisci oczami predysponuja jej czlonkow raczej do przymusowego odosobnienia w wyspecjalizowanych szpitalach niz do Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej.
      pzdr
      • Gość: świergotek Re: Ptasku pierwszy wpis do twojej kolekcji: IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 16:33
        > ich ordynarna agitacja z piana na pysku i czerwonymi od nienawisci oczami

Ble ble ble. Konkrety poproszę. Co tu jest piana na pysku: www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=program_samorzadowy_lubelskie_2010.pdf
        • Gość: świergotek Re: Ptasku pierwszy wpis do twojej kolekcji: IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 16:34
          Miało być: "gdzie tu jest piana na pysku"
          • Gość: cardillon Re: Ptasku pierwszy wpis do twojej kolekcji: IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 17:10
            Do wyborów jeszcze daleko, a zaczyn do kłótni gotowy. Tak to jest z nami, Polakami, że z byle czego potrafimy zrobic problem narodowy.
            • pogarda Re: Ptasku pierwszy wpis do twojej kolekcji: 17.03.11, 21:15
              z byle czego potrafimy zrobic problem narodowy

Rozumiem, ze piszesz o PiS ;-D
              Wiem, wiem
        • pogarda Re: Ptasku pierwszy wpis do twojej kolekcji: 17.03.11, 21:16
          Telewizji nie ogladasz?
          pzdr
    • Gość: rozebrać Proniemiecki rząd Platformy IP: *.lublin.mm.pl 17.03.11, 17:50
      odrzucił wprowadzenie ustawy likwidującej przedwojenne wpisy w księgach wieczystych na Ziemiach Odzyskanych, dzieki czemu ruszyła lawina procesów i Niemcy odzyskają majątki.
      Więc jako Polak nie mogę głosować na PO. Jako ateista i antysocjalista, nie mogę głosować na narodowych socjalistów z PiS. Jako włoski arystokrata nie mogę głosować na chłopków z PSL. I jako przeciwnik czerwonych bandytów nie mogę też głosować na pogrobowców PZPR i KGB. Oczywiście jako Polak, nie mogę głosować na żadną z tych partii, bo są to partie które ustanowiły podległość Polski i fakt że Pałac Namiestnikowski odzyskał stare znaczenie swojej nazwy. Jako antysocjalista nie mogę głosować na żadną z tych partii bo one wszystkie są czerwone. Jako częściowy żyd, mógłbym głosować na UW ale jej nie ma:(
      Więc jedynym wyjściem jest olanie głosowania.
      • empi Re: Proniemiecki rząd Platformy 17.03.11, 19:07
        > Więc jedynym wyjściem jest olanie głosowania.

więc po co ciągle tak narzekasz na wszystko i na wszystkich. siedź cicho i czekaj co Ci inni każą robić, zdaj się na wolę tych co wybierają.
        > odrzucił wprowadzenie ustawy likwidującej przedwojenne wpisy w księgach wieczys
        > tych na Ziemiach Odzyskanych, dzieki czemu ruszyła lawina procesów i Niemcy odz
        > yskają majątki.
        Podaj jaka to ustawa i czyjego pomysłu. Jak na razie to Niemcy narzekają na Polaków masowo wykupujących u nich mieszkania, domy i całe gospodarstwa. Zaczynają zasiedlać ich wschodnie tereny, pracują tam, uczą się i nawet Polacy dowożą swoje dzieci do ich szkół z Polski.
        pzdr.
        • Gość: rozebrać Re: Proniemiecki rząd Platformy IP: *.lublin.mm.pl 22.03.11, 16:58
          Takie gadanie platfusowe: co ma kupowanie przez Polaków nieruchomości za w Niemczech do odbierania zasiedlonych przez Polaków nieruchomości odebranych obywatelom zbrodniczego państwa hitlerowskiego?
          Zdanie się na idiotów co wybierają byłoby samobójstwem. Teraz przygłupy siedzą przed telewizorami i patrzą na dyskusję Balcerowicza z Najlepszym Ministrem Finansów Europy i zastanawiają się czy wolą być okradzeni przez ZUS czy przez ZUS i OFE?
          Ja się zabezpieczyłem przed wolą kretynów.
      • Gość: bosman możesz sie jeszcze j(ołopie)2... IP: *.dynamic.mm.pl 19.03.11, 21:59
        powiesić.
        • Gość: rozebrać Re: możesz sie jeszcze j(ołopie)2... IP: *.lublin.mm.pl 22.03.11, 16:59
          Bosman, nie pij, są ludzie którym tego nie wolno.
    • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 20:46
      Przy okazji pozwolę sobie zauważyć, że kolejność tych przyszpilonych wątków odzwierciedla hierarchię na forum: najpierw jest Redakcja, potem Empi, a zaraz potem ja :)
      • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 17.03.11, 21:33
        Napawanie się tą przypadkową koincydencją powoduje, że zaniedbujesz własne forum. Spam "odszkodowawczy" Ci tam wisi, łap za nożyczki ;P
        • pogarda Re: Jeszcze około siedem miesięcy 18.03.11, 10:48
          Wampir, musi ci sie bardzo bardzo nudzic skoro zagladasz na forum ptaska ;)
          pzdr
          • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: 62.244.157.* 18.03.11, 10:56
            No właśnie, nawet ja sam tam nie zaglądam :)
            • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 18.03.11, 11:23
              Jestem człowiekiem życzliwym. Kibicuję lokalnym inicjatywom ;-)))
              • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: 62.244.157.* 18.03.11, 11:41
                Moja lokalna inicjatywa ma zabanowany nick i jest już moją byłą inicjatywą :)
                • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 18.03.11, 12:01
                  Napisz do admilicji. Podaj wszystkie zabanowane nicki. Odblokują. Wiem, co mówię ;-)))
                  • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 07:47
                    Wszystkie nicki mu nie odbanują, przecież za wielonickowość mu je zabanowano. Nich wybierze sobie jeden, my mu damy zaświadczenie o pozytywnej resocjalizacji. Na okres przejściowy ustanowimy kuratora :).
                    pzdr.
                    • swiergotek_drzewny Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 10:22
                      "Zabanowano" mu jeden nick, który sugerował, dokąd powinna się udać pani prezydentowa :)
                      Pozostałe nicki zablokowały się same. Jednak nie martw się, zatwardziały jednonickowcu, od tego czasu powstało już nowe pokolenie nicków, które wciąż rośnie i się rozmnaża :)
                      • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 13:40
                        Ptasiek ma rację, nie siej dezinformacji Empi. Blokada ma związek z konkretnym przewinieniem, a nie wielonickowością, choć gdy ją nakładają, blokują się automatycznie wszystkie nicki. Ważne dla tych, którzy inaczej niż Ptasiek składają do admilicji wnisoski o odblokowanie - należy podać wszystkie zablokowane nicki, bo zdjęcie blokady na jeden, dwa najczęściej używane nie odblokowuje automatycznie pozostałych, a w razie próby zalogowania się na któryś z innych, nadal zablokowanych, blokują się wszystkie inne. Znam ten ból ;-)))
                        • empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 16:37
                          Wielonickowość jest plagą internetu i jednym z podstawowych naruszeń netykiety, usprawiedliwieniem dla ptaśka jest fakt, że czynił to jawnie (bezczelnie :)). Ponieważ czynił to jawnie więc został ukarany pa wsiem :).
                          pzdr.
                          • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 16:51
                            Zawsze myślałem, że plaga internetu sa wirusy, trojany, spam, kradzież danych itp., a tu się okazuje, że równiez wielonickowość. No cóż, widocznie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)
                            Wyjaśniałem Ci już chyba ze trzy razy, że na tym forum piszę pod jednym nickiem, którego zmieniam, gdy mi się znudzi. Tak więc mylisz się co do mojej wielonickowości, a ponieważ świadomość, że z mojej przyczyny tkwisz w takim strasznym błędzie, jest dla mnie nie do zniesienia, zacznę tu chyba naprawdę pisac z 10 nicków. Wtedy Twoje przekonanie o mojej wielonickowości stanie się słuszne. No chyba że zmienisz swój pogląd, opuścisz drogę błedu i wkroczysz na wąską ścieżkę prawdy. Masz wybór, pamiętaj, że nigdy nie jest za późno, aby się nawrócić :)
                            • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 17:05
                              W kwestii wielonickowości nie masz racji. Ja używam stale dwóch nicków - jeden na forach regionalnych, jeden na specjalistycznych i czasami kilku innych dla zabawy. Miałem kiedyś bana na wampira i przy okazji na wszystkie inne nicki. Poprosiłem Siwą o odblokowanie tych dwóch, których używam stale i sądziłem, że jest po sprawie, ale przy próbie zalogowania się na jeden z pozostałych, poblokowały mi się wszystkie. Musiałem wysłać listę wszystkich nicków, które założyłem, żebyuniknąć tego w przyszłości. Odblokowali hurtowo, więc nie o ilość nicków chodzi, choć oczywście masz rację w kwestii robienia sztucznego tłoku w wątku lub gadania ze sobą samym. To rzeczywiście forumowa plaga.

• empi Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 18:23
                                wielonickowość na tym samym forum jest oszustwem wobec innych forumowiczów, tyle. :)
                                pzdr.
                                • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 18:29
                                  Nigdy nie oszukiwałem! Robiłem to otwarcie, jak Ptasiek :-)))
                                • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 18:57
                                  > wielonickowość na tym samym forum jest oszustwem wobec innych forumowiczów, tyl
                                  > e. :)

Niby dlaczego? To jest w końcu forum dyskusyjne a nie towarzyskie i nie powinno mieć znaczenia, pod jakim nickiem ktoś pisze w róznych wątkach. Niby dlaczego uważasz za nieuczciwe założenie wątku o kotach np. pod nickiem "piesek", a wątku o psich kupach pod nickiem "kotek"? Przedstaw chociaż jeden argument.
                                  • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 19:21
                                    No wiesz, jeśli pod dwoma nickami prezentujesz skrajnie różne opinie na ten sam temat, to robisz sztuczny młyn na forum, nawet jeśli to jest w dwóch wątkach - od przykładu pies/kot abstrahuję. Generalnie - kwestia granic. Na innych forach zabawy w zgadywanie who is who są dość powszechne i możliwe, bo taka zabawowa wielonickowość nikomu nie szkodzi. Empi jest akurat w tej kwestii bardzo rygorystyczny. Zrzućmy to na karb skrzywienia moderacyjnego ;-)))
                                    • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 19:42
                                      > No wiesz, jeśli pod dwoma nickami prezentujesz skrajnie różne opinie na ten sam
                                      > temat, to robisz sztuczny młyn na forum, nawet jeśli to jest w dwóch wątkach -
                                      > od przykładu pies/kot abstrahuję.

Empi nie wspomniał nic o prezentowaniu skrajnie róznych poglądów na ten sam temat, tylko ogólnie stwierdził, że używanie róznych nicków na jednym forum jest nieuczciwe. Niech to jakoś uzasadni, jeżeli potrafi.
                                      • wampir-wampir Re: Jeszcze około siedem miesięcy 20.03.11, 20:27
                                        No bywa nieuczciwe, gdy jest wykorzystywane w celu uwodzenia np. Pod jednym nickiem obrażasz, pod drugim robisz za rycerza na białym koniu. Spotkałem się z tym na jednym forum. Gdy wyszło szydło z worka, dziewczynie było bardzo przykro, a wierz mi, to zawsze w końcu wychodzi. Ja się staram używać jednego nicka na tym samym forum, a jeśli się wygłupiam i używam innych, to robię to tak, żeby przynajmniej stali bywalcy nie mieli wątpliwości, że to ja, ale jak pisałem - zabawy w who is who bardzo mi się kiedyś podobały i uczestniczyłem. Myślę, że wielonickowość jako taka nie jest w istocie, ale często bywa w praktyce nieuczciwa, dlatego moderatorzy krzywo na to patrzą.
                                        • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: 62.244.130.* 21.03.11, 12:44
                                          Dla Empiego: www.youtube.com/results?search_query=To+nasz+papa+smerf&aq=f

Oczywiście bez aluzji :)))
                                          • Gość: świergotek Re: Jeszcze około siedem miesięcy IP: 62.244.130.* 21.03.11, 12:50
                                            Sorry, chodziło o to: www.youtube.com/watch?v=40Lw8zA9zAU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka