Dodaj do ulubionych

lubliniacy na emigracji !!

IP: 151.10.115.* 27.02.02, 09:52
czy są tu ludzie pochodzący z lublina ale mieszkający teraz zupełnie gdzie
indziej. ja jestem rodowitą lublinianką ale od 3 lat mieszkam w warszawie.
bardzo tęskinie za lublinem i często przeglądam to forum.
Obserwuj wątek
    • eor Re: lubliniacy na emigracji !! 27.02.02, 09:59
      No to nie przegladaj Ada, tylko bierz aktywny udzial w rozmowach:)) A takich
      spoza Lublina, to jest tutaj najwiecej.
      • Gość: lucy_z Re: lubliniacy na emigracji !! IP: 192.168.0.* 27.02.02, 10:29
        eor napisał(a):

> No to nie przegladaj Ada, tylko bierz aktywny udzial w rozmowach:)) A takich
        > spoza Lublina, to jest tutaj najwiecej.

Ada:) Tu około 80% forumowiczów jest spoza. A ile tu jest z Warszawy ludzi:)))
        Tzn nie z Warszawy tylko z Lublina, teraz w Warszawie, o!!!!!!
        • Gość: Kaska Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.devs.futuro.pl 27.02.02, 10:34
          Gość portalu: lucy_z napisał(a):

Ada:) Tu około 80% forumowiczów jest spoza. A ile tu jest z Warszawy ludzi:)))
          > Tzn nie z Warszawy tylko z Lublina, teraz w Warszawie, o!!!!!!

A propos ilosci..... Czy zauwazyliscie, ze ostatnio forum tworza: eor, lucy,
          ronja, freon, grandel, paul ?
          Czy reszcie nie podobaja sie tematy tutaj poruszane, czy moze nigdy tutaj nie
          zagladaja?
          Jak myslicie, dlaczego?
          • lucy_z Re: lubliniacy na emigracji !! 27.02.02, 10:43
            Gość portalu: Kaska napisał(a):

> Gość portalu: lucy_z napisał(a):
            >
            > Ada:) Tu około 80% forumowiczów jest spoza. A ile tu jest z Warszawy ludzi:)))
            > > Tzn nie z Warszawy tylko z Lublina, teraz w Warszawie, o!!!!!!
            >
            > A propos ilosci..... Czy zauwazyliscie, ze ostatnio forum tworza: eor, lucy,
            > ronja, freon, grandel, paul ?
            > Czy reszcie nie podobaja sie tematy tutaj poruszane, czy moze nigdy tutaj nie
            > zagladaja?
            > Jak myslicie, dlaczego?

To wszystko jest związane pewnie z dostepem do internetu... Ja mam stałe łącze,
            a takich osób jest mało chyba, no i praca nie zawsze pozwala :(((((
            • freon Re: lubliniacy na emigracji !! 27.02.02, 10:47
              Ada - nas tu ze stolicy wiecej. Pozdrawiam.

Kaśka - zapomniałaś siebie wymienić:o)) Ale nie tylko my tu jesteśmy. Jest
              jeszcze przecież Pola, Silver, czy Kubek, który nam się uaktywnił niedawno.
              Faktycznie ostatnio przycichł nam nieodżałowany Valdi, Wandad sie mniej odzywa,
              Laser sporadycznie, Alterego coś też rzadko, Empi daaawno nie zaglądał, Muminek
              pewnie poszedł do szkoły, Alinca się uczy, Ponury chyba się gdzieś zapłakał w
              kącie, a Laura buszuje gdzieś indziej:o) O kim jeszcze zapomniałam? Ale ciekawa
              jestem ile jest osób zaglądających tu tylko i nie wpisujących nic. Takich jak
              Ada. Zapytam w nowym wątku!!!
            • Gość: Kaska Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.devs.futuro.pl 27.02.02, 10:48
              A ja mysle, ze ludzie boja sie pisac. Ze wypadna zle, ze ich wysmieja, albo cos
              w tym stylu...
              • Gość: Grendel Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.devs.futuro.pl 27.02.02, 12:29
                Skoro się tego boją to chyba mają rację. Tu się nie tylko wyśmiewają. Ale to na
                szczęście nieliczni. Ale doprawdy nie jest tu przyjemnie pisać wiedząć, że
                jakiś debilny paul czy inne badzestwo plugawe każdą opinię skomentuje
                wulgaryzmami i pogróżkami. Atmosfera tutaj jest fatalna za sprawą tych kilku
                beznadziejnych elementów. Ale co się dziwić, w końcu jakie społeczeństwo takie
                forum.
                • Gość: Kaska Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.devs.futuro.pl 27.02.02, 12:33
                  Gość portalu: Grendel napisał(a):

> Skoro się tego boją to chyba mają rację. Tu się nie tylko wyśmiewają. Ale to na
                  >
                  > szczęście nieliczni. Ale doprawdy nie jest tu przyjemnie pisać wiedząć, że
                  > jakiś debilny paul czy inne badzestwo plugawe każdą opinię skomentuje
                  > wulgaryzmami i pogróżkami. Atmosfera tutaj jest fatalna za sprawą tych kilku
                  > beznadziejnych elementów. Ale co się dziwić, w końcu jakie społeczeństwo takie
                  > forum.

Ale ty tym innym tez nie oszczedzasz.........
            • Gość: ada Re: lubliniacy na emigracji !! IP: 151.10.115.* 27.02.02, 10:56
              strasznie się cieszę że są tu inni w podobnej sytuacji. całkiem nie dawno
              odkryłam to forum i podoba mi się. dostęp do internetu mam narazie tylko
              w ..... pracy (mam nadzieję że już niedługo też w domu, bo coś się mówi na moim
              osiedlu o wspólnej skrzynce i przepustowości). orientujecie sie jaki jest koszt
              abonamentu (napewno nie będzie to przez astercity) bo wstępna inf., bardzo
              wstępna to ok. 120 zł.
              • freon Re: lubliniacy na emigracji - Ada. 27.02.02, 11:18
                Ja niestety nie wiem, bo łączę się przez modem. Podobno i u mnie mają coś
                wkrótce zainstalować, ale ja o tym słyszę od kiedy się wprowadziłam. Jak coś
                usłyszę konkrentego, to dam Ci znać.
                • ronja Re: lubliniacy na emigracji - Ada. 27.02.02, 11:42
                  Kiedyś pisała Ona i Janusz z Białegostoku.
                  Też już nie piszą:(
                • ronja A - i Paveua juz nie pisze:( 27.02.02, 11:42
                • Gość: Pola Re: lubliniacy na emigracji - Ada. IP: *.extern.kun.nl 27.02.02, 11:43
                  Freon, dzieki za pamiec :)
                  Jestem, jestem, zagladam czesto, czasem cos klepne. Nie
                  za czesto, bo mam taka slabostke jak eor...jak za dlugo
                  tu siedze, to mam wyrzuty sumienia, ze praca odlogiem lezy...

Ada, ja na obczyznie, ja!! :)
          • Gość: Grendel Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.devs.futuro.pl 27.02.02, 12:22
            A kto to taki ten grandel? :))))))))
            • Gość: Kaska Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.devs.futuro.pl 27.02.02, 12:24
              Gość portalu: Grendel napisał(a):

> A kto to taki ten grandel? :))))))))

A tobie to nigdy literki sie nie myla przy pisaniu?;-))
    • alinca Re: lubliniacy na emigracji !! 27.02.02, 13:26
      A ja jestem na emigracji w Lublinie. Urodzilam sie w Nowym Saczu, tu jestem na studiach i sporo czasu mi zajelo odkrycie ze tu tez moze byc fajnie. I tylko jak to prawdziwej "bagiennej" goralce zal mi gor wlasnie.
      • eor Re: lubliniacy na emigracji !! 27.02.02, 14:13
        Alu, a wiesz juz co po studiach - wracasz, czy zostajesz, czy wyjezdzasz dokads
        indziej??? I jeszcze jedno - jaka goralka jest bagienna goralka????

I jeszcze drugie - pozdrawiam:))))

• alinca Re: lubliniacy na emigracji !! 27.02.02, 14:43
          Nie wiem Eor, co bedzie po studiach...Boje sie o tym myslec, wiec zostawmy ten smutny temat. Bagienna goralka bo gdyby ktos "spod samiuskich Tater" uslyszal ze Nowosadecczanie uwazaja sie za gorali to chyba umarlby ze smiechu. Jako ciekawostke moge dorzucic, ze ludnosc "etniczna" zamieszkujaca tereny Nowego Sacza i okolic to Lachy sadeckie, hej!
          • Gość: ada Re: lubliniacy na emigracji !! IP: 151.10.115.* 27.02.02, 15:09
            lublin do studiowania jest super, nigdzie więcej nie ma takiego klimatu
            obserwuję osoby studjujące w w-wie to wyścig szczurów
            szkoda tylko że w lublinie nie ma pracy po studiach
            pozdrawim
            ada
          • Gość: Kazy Re: lubliniacy na emigracji !! IP: *.proxy.aol.com 03.03.02, 20:04
            alinca napisał(a):

> Nie wiem Eor, co bedzie po studiach...Boje sie o tym myslec, wiec zostawmy ten
            > smutny temat. Bagienna goralka bo gdyby ktos "spod samiuskich Tater" uslyszal z
            > e Nowosadecczanie uwazaja sie za gorali to chyba umarlby ze smiechu. Jako cieka
            > wostke moge dorzucic, ze ludnosc "etniczna" zamieszkujaca tereny Nowego Sacza i
            > okolic to Lachy sadeckie, hej!

A ci od Spiza czy sa goralami. Moi sasiedzi gorale twierdza ze to inny narod.
            K.
            • alinca Re: lubliniacy na emigracji !! 03.03.02, 21:53
              Nie jestem etnologiem wiecodpowiedz nie bedzie scisla. Wydaje mi sie ze ludnosc
              zamieszkujaca Spisz to...gorale spiscy. Roznice widac w zabudowie a dawniej
              pewnie w strojach sie uwidacznialo. Mozna sobie przyjechac i pozwiedzac np
              skansen w Zubrzycy (choc to juz akurat Orawa).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka