ryza_malpa1 19.04.11, 13:19 A czy tym razem maja okna? Albo działającą klimatyzację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fotoholik7 Szkoda, ze w Warszawie wycofano trolejbusy 19.04.11, 15:06 Po bus pasach moglyby jezdzic ciche i nie smrodzące trolejbusy. A może zamiast kilku nowych linii tramwajowych trolejbusy lepiej obslugiwalyby te polaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Szkoda, ze w Warszawie wycofano trolejbusy 19.04.11, 16:21 Tramwaje i trolejbusy jezdza na prad. Prad jest wytwarzany w elektrowniach zasilanych glownie paliwami stalymi (kopalnianymi) weglem, ropa i gazem (w Polsce jeszcze nie mamy przemyslowych elektrowni slonecznych, wiatrowych ani innych wykorzystujacych zrodla odnawialne). Czy zdajesz sobie sprawe ile tak na prawde taki przecietny trajtek smrodzi? Nie zdajesz sobie sprawy bo smrodzi innym pod oknem a nie tobie ;) Czego oczy nei widza tego sercu nie zal. A CO2 footprint takiego srednio 15to letniego trajtka jest duzo wiekszy niz autobusu w tym samym wieku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Szkoda, ze w Warszawie wycofano trolejbusy IP: *.paradowski.pl 19.04.11, 18:39 też żałuję że w Warszawie nie ma trolejbusów. Oj przydałyby się przydały. Oddałbym za darmo lubelskie. Przy obecnym natężeniu ruchu samochodowego to czy jedzie autobus czy trolejbus nie ma żadnego znaczenia jeżeli chodzi o czystość powietrza, natomiast trolejbus jak wiadomo przy zerwaniu sieci jest bezradny jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a kiedy to, sieroto... IP: *.centertel.pl 20.04.11, 10:20 trajtki ostatni raz zerwały trakcję? Ja wiem partaczewiaku że tobie ino trachtór i fura. Ale skoro żeś już wlazł do Lublina (po cholerę? - nie wiem) to zachowuj się, byle jak kmiotku ale się zachowuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozebrać Re: Szkoda, ze w Warszawie wycofano trolejbusy IP: *.lublin.mm.pl 19.04.11, 18:46 Nie wystarczy że bredzisz lewackim sikiem o dzieciach to jeszcze o ociepleniu klimatycznym dodajesz? Tobie ktoś płaci za eurobolszewicką propagandę? I co z tego że CO2 wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Szkoda, ze w Warszawie wycofano trolejbusy 20.04.11, 10:12 Jestes zalosny, infantylny i prostacki tak w swoim pluciu na mnie jak i propagandzie dla "sprawnych inaczej". Nie pamietam kiedy ostatnio spotkalem takiego idiote jak ty. Ale glupich nie sieja,,, Rodza sie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman i nie spotkasz pogardo... IP: *.centertel.pl 20.04.11, 10:23 bo to nad-idiota, super-idiota, wszech-idiota czyli j(ołop)2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Szkoda, ze w Warszawie wycofano trolejbusy IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 20:58 Teraz tego żałują,szczególnie przy "galopujących" cenach paliw.Prąd w Polsce nie może podrożeć częściej jak dwa razy do roku.Inne miasta na świecie dbają o ekologię.Przykłady: www.youtube.com/watch?v=ouMjgcj8NQ0 www.youtube.com/watch?v=g4Y0-nq4BAY&feature=related www.youtube.com/watch?v=4WIp50rhTfQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=Z1ZNR8fkyQw www.youtube.com/watch?v=f9izITf8xww&feature=related www.youtube.com/watch?v=hEYGCU8RVjo&feature=relmfu www.youtube.com/watch?v=K476QOI_xI8&feature=related www.youtube.com/watch?v=yTkkV25HR1Y&feature=fvwrel www.youtube.com/watch?v=RZX8L48yjss&feature=fvwrel www.youtube.com/watch?v=MoUXplA3HWY&feature=relmfu www.youtube.com/watch?v=yspsFpcIHgU&feature=related www.youtube.com/watch?v=aDU6NZW0bXk&feature=related www.youtube.com/watch?v=D-R1aJFrErY&feature=related www.youtube.com/watch?v=S2H5OdezZ5k&feature=related Cały świat ma trolejbusy.Nawet Japonia. www.youtube.com/watch?v=FiLuOhLg4ds Super przykład:tramwaj i trolejbus na jednym peronie: www.youtube.com/watch?v=LWfXFdaoRN4&feature=related Lublin zalicza się do tej eko-elity.I to jego duzy atut jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Nowe lubelskie trolejbusy ZOBACZ IP: *.lublin.mm.pl 19.04.11, 17:13 Tam na zdjęciach jej nie widać : www.ltek.strefa.pl/galeria/thumbnails.php?album=112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Users Re: Nowe lubelskie trolejbusy ZOBACZ IP: *.nplay.net.pl 19.04.11, 18:07 Niestety nie mają klimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A czy Re: Nowe lubelskie trolejbusy ZOBACZ IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 18:14 A czy przynajmniej okna się otwierają? Wiem. To było złośliwe. Ale dobrze, że odmładzają tabor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron he he klima IP: *.paradowski.pl 19.04.11, 18:42 he he klimy wam się zachciało w trolejbusie? Co to może Contbus? Albo BP Tour? he he he dobre Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: he he klima 19.04.11, 18:52 Gość portalu: aron napisał(a): > he he klimy wam się zachciało w trolejbusie? Co to może Contbus? Albo BP Tour? > he he he dobre Tak, jak Ciebie aronku nie lubię, tak tutaj przyznać jestem zmuszony Tobie rację :( Mamy (podobno) XXI wiek... a MPK chce ludzi wozić jak na przełomie XIX i XX :( Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: he he klima 19.04.11, 20:52 związki zawodowe MPK to elektorat PiS, więc nic dziwnego że jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: he he klima IP: *.paradowski.pl 19.04.11, 21:17 no cóż popierałeś monopol MPK to teraz masz. Gdyby Contbus podstawił busa bez klimy to by ludzie pojechali Misurą albo BigBusem, a po co klima w MPK skoro nie ma konkurencji? wystarczy że prezesunio ma limuzynę z klymą he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuraszewicz 60 osób busem jechało. IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.11, 15:08 60 osób do autobusu to norma w Aron Busie. Żaden problem. Takie coś nie rozumie, że Lublin to nie Parczew. Idiota i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: 60 osób busem jechało. IP: *.paradowski.pl 20.04.11, 18:37 60 osób w busie jest w piątki i niektóre dni przed świętami, na pewno nie jest to codzienność Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: 60 osób busem jechało. 21.04.11, 11:18 60 osób w busie???? ale jaja:D to przecież lepiej na pace jechać hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: 60 osób busem jechało. IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 21:33 Gość portalu: aron napisał(a): > 60 osób w busie jest w piątki i niektóre dni przed świętami, na pewno nie jest > to codzienność Kontrole pokazuja zupełnie co innego nadęty aronie-busowy bufonie www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110708/CHELM/835542738 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: 60 osób busem jechało. IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 21:37 > Kontrole pokazuja zupełnie co innego nadęty aronie-busowy bufonie www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110609/LUBLIN/185665860 Sorry:Wkleiłem nie ten link Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz Jechałem raz "Big"busem 20.04.11, 15:11 Boże, nigdy więcej. Stać mnie, żeby zapłacić 13 złotych więcej za pociąg Warszawa - Lublin. A jaki komfort, i kawę można wypić, i siku i kupę zrobić. Ale aronek woli krzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Jechałem raz "Big"busem 20.04.11, 18:50 i siku i kupę zrobić. Chyba żartujesz...ja się brzydze wejśc do toalety w polskich pociągach.... Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz Coś takiego? 20.04.11, 22:09 Coś takiego? Lepsza czasem brudna toaleta niż brudne majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Coś takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 12:55 Naprawdę masz taka alternatywę? Współczuję. Może pampersy pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz Pokaż choć jeden bus z WC, bidulko! 21.04.11, 14:15 Nie stać na pociąg do Warszawy? 38 złotych czyli 9 EUR za 150 km? 13 złotych więcej za komfort to naprawdę niewiele. Jechać ze śmierdzącymi babami spod Zamościa, które nie chcą ze strachu włożyc swoich klamotów do bagażnika, tylko jeszcze pod nogi upychają. Boją się, że im ktoś ukradnie, takie bezpieczeństwo w busach jest! Nie wspominając o zapięciu pasów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Pokaż choć jeden bus z WC, bidulko! IP: *.play-internet.pl 21.04.11, 14:26 po co jechac syfiastym rzadko kursujacym pociagiem skoro jest klimatyzowany elegancki bus Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Pokaż choć jeden bus z WC, bidulko! 21.04.11, 14:34 Z ta elegancja to troszke przesadziles. dres tez masz elegancki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaaaronek w ogóle... IP: *.centertel.pl 21.04.11, 14:37 jest elegancki. Nawet gumofilce pastuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a adidaski (chińskie)... IP: *.centertel.pl 21.04.11, 14:38 to nawet pastą do zębów czyści. Przeciw próchniczą, bo adidaski mają dopiero 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Pokaż choć jeden bus z WC, bidulko! IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 21:47 Kultura i elegancja busiarza wobec jego i cudzych fakultetów: www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110707/LUBLIN/943504098 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Pokaż choć jeden bus z WC, bidulko! IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 21:32 Jeszcze niedawno tak aron krytykował szynobusy do Zamościa,a ludzie i tak przesiedli się z busów-dostawczaków: www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110708/CHELM/835542738 Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Pokaż choć jeden bus z WC, bidulko! 22.07.11, 22:04 no przecież wiadome jest, że zdrowy psychicznie człowiek woli kulturalny wygodny pociąg od ordynarnego niebezpiecznego busa dostawczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Coś takiego? IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 20:13 Folkatka może jechać w brudnych majtkach oraz zasikanym pampersie w swoim busie razem z aronkiem. Dlaczego koalicja Rzeszowska do Warszawy zamawia w Przewozach Regionalnych standard zachodni: www.youtube.com/watch?v=CWcI1u-zUaQ&NR=1 www.youtube.com/watch?v=CBHbrHK5GeQ a w Lublinie do Warszawy jeździmy dostawczym busem lub rozklekotanym pociągiem? Jedynie Dworzec PKP Lublin-Główny mamy piękny,a nie syf jak w Rzeszowie,ale to już nie zależało od PO-PSL i bardzo dobrze. www.youtube.com/watch?v=UDiAhPuRo-s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Jechałem raz "Big"busem IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 19:43 Jaki jest komfort jazdy pociągiem uzależnione jest tylko i wyłącznie od marszałka,który zamawia usługi. Ty folkatko popierasz PO,więc Sobczak "wynagrodzi" ci to "syfiastym" składem. Dla porównania pociągi z Rzeszowa do Krakowa,Katowic,Opola i Wrocławia maja inny standard. Zobacz sama (link): www.youtube.com/watch?v=D2vpEbNvKdQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=rkMeD67FFt0&feature=related Ile osób jedzie pociągiem zależy od komfortu. Bus w Rzeszowie nie ma szans. www.youtube.com/watch?v=LsCzUFfZE1Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: he he klima IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 21:43 A ty aronku wozisz ludzi przeładowanym dostawczakiem.Bus to śmierć! www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110518/NEWS01/770948099 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: he he klima IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.11, 20:45 Klimy nie chcę. Chce otwieranych na przestrzał okien, jak w starych ikarusach w których w upalne dni wiatr rozwiewał nam przyjemnie włosy..... Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: he he klima 20.04.11, 10:10 A jak ktos nie ma wlosow, to po co mu okna? ;-D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: he he klima IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 21:11 pogarda napisał: > A jak ktos nie ma wlosow, to po co mu okna? ;-D > pzdr > Jak nie maja włosów to robią tak: www.youtube.com/watch?v=KqUwaKDc39I Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: he he klima 20.04.11, 10:13 Gość portalu: ryża małpa napisał(a): > Klimy nie chcę. Bo nigdy nie jeździłeś klimatyzowanym pojazdem zapewne. Powiem jedno... pierwszy samochód z klimatyzacją kupiłem dopiero 6 czy 7 lat temu, sądząc, że to zbędny dodatek. Od tamtej pory kupiłem jeszcze dwa (jeden skasowałem w wypadku) i po doświadczeniach z pierwszym samochodem w obydwu następnych była już klimatyzacja... jako warunek konieczny :) > Chce otwieranych na przestrzał okien, jak w starych ikar > usach w których w upalne dni wiatr rozwiewał nam przyjemnie włosy..... Zdjęcie 4/14 w artykule - ani jednego otwieranego okna w tylnej części pojazdu. Zdjęcie 5/14 - jedno (przyznam, spore) okno za automatem biletowym. Drugie w kabinie kierowcy i pewnie dwa małe okienka dachowe... powodzenia przy temperaturach powyżej 25C... ja do tego wsiadać nie zamierzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: he he klima IP: *.centertel.pl 19.04.11, 22:10 > he he klimy wam się zachciało w trolejbusie? Co to może Contbus? Albo BP Tour? A co, tam może zawsze włączają klimę? Nie żartuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: he he klima IP: *.paradowski.pl 20.04.11, 06:39 pewnie że nie zawsze, ale w upał włączają. A tu nie będize nawet w lecie. No ale cóż, to tylko MPK. Co ich obchodzi że jakiemuśtam pasazerowi duszno. Przecież nie mają konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman owszem aaaaaaaronku, właczają... IP: *.centertel.pl 20.04.11, 10:27 ale tylko dla kierowcy. U pasażerów dalej piekło i smród jak w konserwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: owszem aaaaaaaronku, właczają... IP: *.paradowski.pl 20.04.11, 11:18 taaak, oczywiście klima w Contbusie jest tylko dla kierowcy. Czyżbyś bosmanku przeprowadził się do Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nie aaaaaaaaaaaaaaaaaaronku :-) IP: *.centertel.pl 21.04.11, 11:21 jestem jak zawsze w Lublinie. Niestety, od coraz większej liczby mieszkańców zalatuje partaczewem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: he he klima 20.04.11, 15:19 a co obchodzi busiarza że pasażer jedzie niewygodnym dostawczakiem jak świnia, w paraliżu, bez wody, bez WC na trasie za długiej na busy??? niech jakaś firma spróbuje busa dostawczaka wystawić na trasę Poznań-Wrocław he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: he he klima IP: 31.60.245.* 20.04.11, 23:03 Przecież > nie mają konkurencji. Nie do końca. Są prywatni przewoźnicy, którzy również nie włączają klimy. W busach również z klimą jest średnio. Kierowcy mają przykaz nie włączania klimy bądź włączanie jej na chwilę ze względu na zużycie paliwa. Oczywiście nie rozmawiamy o busach na lokalnych liniach bo te to ledwo co jeżdżą więc o klimie to już nie można nawet marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: he he klima IP: *.paradowski.pl 21.04.11, 06:12 te busy co nie mają klimy to mają szyberdach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: he he klima IP: 31.60.98.* 21.04.11, 07:56 Aronie, proszę cie. Szyberdach w upalny dzień naprawdę sobie nie radzi (owszem pomaga bo lepsze to niż nic). Jak już napisałem klima nie jest włączana lub włączana na chwilę ze względu na większe zużycie paliwa. Zwykła oszczędność. MPK dobrze zrobiło, że nie kupiło trajtków z klimą bo po co płacić za dodatkowe wyposażenie, które nie będzie wykorzystywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: he he klima IP: *.play-internet.pl 21.04.11, 13:09 ale jak jest naprawde upal, to klima w busie jest wlaczona, a w MPK sauna he he he i dobrze wam tak Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz Jakbym spotkał aronka to bym mu przywalił! 20.04.11, 22:10 Mam ochotę porządnie go kołkiem stuknąć w główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Jakbym spotkał aronka to bym mu przywalił! IP: *.paradowski.pl 21.04.11, 06:09 przyjedź do Parczewa popróbujemy się na kłonice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a może na orczyki? IP: *.centertel.pl 21.04.11, 11:23 znasz bajkę o powidłach? Po widłach są dziury w plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz [...] 21.04.11, 12:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz 3 EURO czyli pół kebaba 21.04.11, 14:17 Biedota oszczędza 10 złotych. Leci LOTEm do Francji za 560 zł. ale za wszelką cenę chce oszczędzić te dziesięć złotych, 3 EURO, wiadomo, pół kebaba w stolicy Francji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Tak nas wożą busiarze IP: *.paradowski.pl 22.07.11, 22:21 www.youtube.com/watch?v=Mbk6krRGHhA www.youtube.com/watch?v=OU07stBK7GM&feature=related www.youtube.com/watch?v=YlZ9mBJ2HRc www.youtube.com/watch?v=Bh76yPjXTvI www.youtube.com/watch?v=3lRZCPZaerU&feature=related www.youtube.com/watch?v=DdWrcA_dMnk&feature=related www.youtube.com/watch?v=YRDuEa8FSOo&feature=related www.youtube.com/watch?v=lc7cqSTo1SM&feature=related Kolej wygodniejsza i bezpieczniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś