Dodaj do ulubionych

Malaga w grudniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:26
Czy ktoś z Was był w grudniu w Maladze i okolicy. Interesuje mnie pogoda i
zwiedzanie.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • leila78 Re: Malaga w grudniu 04.10.06, 11:55
      Byłam w Puerto banus na sylwestra. Mieliśmy super pogodę. Pierwszego stycznia
      kąpałam się w leczniczych źródełkach i całymi dniami siedzieliśmy na tarasie
      wygrzewając sie na słoneczku i to w kostiumie. Na wycieczki trzeba się ubrać
      już nieco cieplej - mieć jakąś kurtkę ze sobą, buty mokasyny. Sandałki też bym
      wzięła. Ale jak wyjeżdżaliśmy 10.01 lało i było zimno. Więc jednym słowem
      loteria:) Przed naszym przyjazdem też nie było najcieplej i padał deszcz.
    • Gość: Fan_Andaluzji Re: Malaga w grudniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:34
      Parę razy spędzałem święta i sylwester w okolicy Malagi ( 40 km w stronę
      Marbelli ). Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby w noc sylwestrową temperatura była
      niższa niż 16 stopni. Mogą zdarzyć się dni chłodniejsze lub deszczowe, ale można
      się również opalać . Raz w trzecim kolejnym deszczowym dniu wybraliśmy się do
      Antequery ( bardzo ładne miasteczko i parę zabytków wartych obejrzenia ).
      Podczas jazdy okazało się , że deszczowe chmury zatrzymywane są przez góry i w
      Antequerze pogoda była super. Niestety ten efekt może działać również w drugą
      stronę. Wyjeżdżając ze słonecznej Marbelli do Rondy , pojechaliśmy w mgłę i
      chłód. Wracając w pewnym momencie wróciliśmy znów do słońca. Ogólnie okres świąt
      i sylwestra jest w tamtych okolicach bardzo przyjemny, chętnie tam wracam. Ma
      jednak bardzo poważną wadę.... niechętnie (bardzo, ale to bardzo) wraca się do
      zimnej Polski.
      Pozdrawiam
      Bogdan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka