Gość: roman.g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:26 Czy ktoś z Was był w grudniu w Maladze i okolicy. Interesuje mnie pogoda i zwiedzanie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leila78 Re: Malaga w grudniu 04.10.06, 11:55 Byłam w Puerto banus na sylwestra. Mieliśmy super pogodę. Pierwszego stycznia kąpałam się w leczniczych źródełkach i całymi dniami siedzieliśmy na tarasie wygrzewając sie na słoneczku i to w kostiumie. Na wycieczki trzeba się ubrać już nieco cieplej - mieć jakąś kurtkę ze sobą, buty mokasyny. Sandałki też bym wzięła. Ale jak wyjeżdżaliśmy 10.01 lało i było zimno. Więc jednym słowem loteria:) Przed naszym przyjazdem też nie było najcieplej i padał deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_Andaluzji Re: Malaga w grudniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:34 Parę razy spędzałem święta i sylwester w okolicy Malagi ( 40 km w stronę Marbelli ). Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby w noc sylwestrową temperatura była niższa niż 16 stopni. Mogą zdarzyć się dni chłodniejsze lub deszczowe, ale można się również opalać . Raz w trzecim kolejnym deszczowym dniu wybraliśmy się do Antequery ( bardzo ładne miasteczko i parę zabytków wartych obejrzenia ). Podczas jazdy okazało się , że deszczowe chmury zatrzymywane są przez góry i w Antequerze pogoda była super. Niestety ten efekt może działać również w drugą stronę. Wyjeżdżając ze słonecznej Marbelli do Rondy , pojechaliśmy w mgłę i chłód. Wracając w pewnym momencie wróciliśmy znów do słońca. Ogólnie okres świąt i sylwestra jest w tamtych okolicach bardzo przyjemny, chętnie tam wracam. Ma jednak bardzo poważną wadę.... niechętnie (bardzo, ale to bardzo) wraca się do zimnej Polski. Pozdrawiam Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś