Dodaj do ulubionych

Co z odcinkiem S17 Lublin Kurów? Żuk kłamał?

16.05.11, 11:24
Minęła połowa maja, a tylko w jednym miejscu przed Kurowem widać jakąś koparkę i ze dwie wywrotki. Obawiam się, że przy takim zaangażowaniu sił inwestycja zakończy się w 2040 roku.
Żuk niedawno przyznał, że "inwestycja nie może być prowadzona szybko, bo brakuje środków". WTF?!
Najpierw obtrąbił sukces, a teraz nie ma kasy?!
Co na to jelenie z forum, które biły pianę, że jest super.
Co na to matoły z facebooka? "Ratujmy obwodnicę Lublina", chlip, chlip.
Premier zabrał obowdnicę i oddał obwodnicę, ale jej nie buduje.
No ale zapomniałem, że to wszystko jest winą Jarosława Kaczyńskiego.
Obserwuj wątek
    • przemek-leniak e tam zaraz kłamał 16.05.11, 11:29
      skumulowano i skanalizowano ludu gniew...
      znaczy owszem wpuszczono ludzi w kanał
      ale zobacz jakie panuje poczucie zwycięstwa w lokalnej społeczności
      to jest sztuka tak ludzi skołować by nie dostali czego chcą i byli zadowoleni
      nie narzekaj tylko podziwiaj
      ...
      swoją droga żeby narzekać na brak wywrotek na trasie
      zadziwiasz mnie
      • pcat Re: e tam zaraz kłamał 16.05.11, 11:38
        Nie "na trasie", ale "przy trasie".
        Łatwo porównać dwa 30 kilometrowe odcinki ekspresówek budowane jednocześnie:
        1) S7 Nidzica-Olsztynek - liczba maszyn budowlanych, wywrotek i ludzi adekwatna do skali inwestycji. Setki sztuk sprzętu i to raczej nowego. Roboty na całym odcinku.
        2) S17 Lublin-Kurów - jedna koparka, dwie wywrotki. Dłubią coś w ziemi 100 metrów od drogi tuż przed Kurowem. Brak robót nawet na odcinku 1 km.
        • dociek Medialny onanizm 16.05.11, 13:07
          Deklaracje i czcze obietnice decydentów, które dają zadowolenie interwieniującym i protestującym oraz władzom, a już szczególnie mediom ogłaszającym gromko zwycięstwo w sprawie są niczym pośpieszny onanizm w porównaniu do spełnionego aktu fizycznego z piękną kobietą. Niby prawie osiąga się to samo, ale "prawie" stanowi ogromną różnicę. A S17, cóż... stoi nadal.
          • przemek-leniak wzamacnia społeczny organizm 16.05.11, 16:28
            idą wybory - obiecają to nam jeszcze raz...
            • tajnos.agentos Synciowie... 16.05.11, 16:46
              Za budowę i utrzymanie tego rodzaju dróg odpowiada nie prezydent miasta, tylko Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad w Warszawie, która z prezydentem miasta ma tyle wspólnego, co prezydent z prezesem. Ja wiem że mamy kampanię wyborczą, więc prezio bardzo potrzebuje argumentów przeciw swym największym konkurentom (z którymi i tak nie "wygra", bo za mocno utrwalił swój negatywny "ymydż") skoro już tak, to może się nie pitolić i winą obarczyć kułaków, obszarników oraz spekulantów...:D
              • przemek-leniak ociec... 16.05.11, 16:52
                coś nie przypuszczam by dociek był elektorem prezesa...
                ja zaś proponowałbym zwalić wine tradycyjnie na cyklistów
                • tajnos.agentos Re: ociec... 16.05.11, 17:03
                  To są inwestycje centralne, które realizuje się zależnie od interesów i możliwości całego państwa a nie jego poszczególnych regionów. Można tu lobbować, tworzyć grupy nacisku itepe, ale pretensje proszę przede wszystkim kierować do posłów i senatorów - wszystkich opcji i orientacji po równo i bez wyjątku, chciałbym kiedyś zobaczyć jak w takich sprawach działa się choć po części tak, jak działało się w tak zwanej "obronie krzyża" pod Pałacem Prezydenckim w Warszawie...:(
                  • przemek-leniak obrona strefy poniżej pleców 16.05.11, 17:10
                    zapewne nastąpi...
                    ...
                    sugerujesz mospanie że państwo nie ma interesu czy też że brak mu mozliwości?
                    ...
                    pretensje hi hi
                    a kto tu ma pretensje?
                    ja dałem wyraz podziwu a nie pretensji
                    • tajnos.agentos Re: obrona strefy poniżej pleców 16.05.11, 17:14
                      Sugeruję, że państwo nie ma możliwości, za to ma inne priorytety na kierunkach Wschód - Zachód. Najważniejsze przejścia graniczne znajdują się na północ i na południe od Lublina. Dorohusk i Hrebenne póki co pełnią niestety rolę drugoplanową, choć też uważam że nie powinno tak być...:(
              • pcat Waflu 16.05.11, 17:01
                Te wszystkie uściski, gratulacje i uśmiechy Żuka po przywróceniu inwestycji na tapetę to co?
                Skoro spłynął na niego niezasłużony (wg ciebie) splendor, to niech odbierze równie niezasłużony wpier..ol.
                • tajnos.agentos Ćwoku 16.05.11, 17:05
                  Co dla regionu - oprócz słynnej siedziby PGE zrobiły kłamczory w czasach, gdy cokolwiek mogły zrobić?:D
                  • pcat Drogi kolego 16.05.11, 17:51
                    A czy to jest wątek o Kaczorach? PiS nie rządzi od 3,5 roku i to nie PiS "wywalczył" obwodnicę. Pytam się - dlaczego w połowie maja 2011 nie dzieje się praktycznie nic?! Co?!
                    • bu2m Re: Drogi kolego 16.05.11, 18:27
                      A tymczasem na nic niedziejącym się odcinku Sielce - węzeł Bogucin:
                      www.gddkia.gov.pl/article/9323/budowa-s17-kurow---lublin---piaski-zadanie-nr-1-wezel-sielce---wezel-bogucin
                      Spychacze wjechały tam tydzień temu, bowiem ściągnięte zostały przez wykonawcę z zakończonej właśnie budowy w innej części Polski.
                      Tu też się nic nie dzieje:
                      www.gddkia.gov.pl/article/8756/budowa-s17-kurow---lublin---piaski-zadanie-nr-5-wezel-witosa---obwodnica-piask
                      • pcat Re: Drogi kolego 18.05.11, 09:57
                        Za mało sprzętu (porównaj budowę podobne odcinka S7 Nidzica Olsztynek)
                        Za późno (zima skończyła się 2 miesiące temu).
                        • bu2m Re: Drogi kolego 18.05.11, 13:39
                          Dla twojego świętego spokoju i przekonaniu o nieomylności niech pozostanie na twoim - S17 nie powstanie bo zima skończyła się 2 miesiące temu a w Nidzicy widziałeś więcej sprzętu.
                          • pcat Re: Drogi kolego 19.05.11, 10:05
                            S 17 nie powstanie w terminie czyli do 2013 roku.
                            • bu2m Re: Drogi kolego 20.05.11, 12:47
                              Pewnie że nie powstanie do 2013 roku, bo powstanie otwarcie nastąpi w 2013 roku.
                              • Gość: pcat Re: Drogi kolego IP: *.222.242.46.spray.net.pl 24.05.11, 19:33
                                Nie nastąpi
                    • qqbek Re: Drogi kolego 16.05.11, 19:33
                      pcat napisał:

> A czy to jest wątek o Kaczorach? PiS nie rządzi od 3,5 roku i to nie PiS "wywal
                      > czył" obwodnicę.

Właśnie pcatku... ja się pytam, co za PiSiorków na dobre nam, drogowo, wyszło...
                      ...bo moim zdaniem to PiSI c..uj.

> Pytam się - dlaczego w połowie maja 2011 nie dzieje się prakty
                      > cznie nic?! Co?!

Dzieje się, tyle, że przebieg przyszłej S17 mija się z obecnym przebiegiem DK17... czy tak trudno to zrozumieć?

Jeżeli zaś chodzi o "PiSiorki" nie rządzące od 3,5 roku, to jakieś 5 lat temu miałem wątpliwą przyjemność jechać DK19 w kierunku Białej Podlaskiej... jakieś dwa tygodnie temu przejechałem tę trasę ponownie. Niech ch..j mnie strzeli, jeśli za Tuska coś się jednak nie zmieniło.
                      • pcat Re: Drogi kolego 18.05.11, 10:06
                        1) PiS rządził przez 2 lata z 22 lat.
                        Ch.. to jest ale teraz - zadłużenie rośnie, podatki rosną, bezrobocie rośnie, polskie dowództwo armii dwa metry pod ziemią (Casa&Tupolev), tajemniczy inwestor z Kataru nie kupił stoczni (i te upadły), do budowanego gazoportu nie wpłyną odpowiednie statki, ale dalej wal konia i krzycz, że Kaczor to szatan obecnego świata.

2) Wiem, że przebieg się mija, ale sprzętu jest bardzo mało i jest bardzo późno (połowa 2011).

3) To fajnie, ale ja 5 lat temu jechałem DK19 (odcinek Janów Lubelski - Domostawa) i asfalt był równy, a dwa tygodnie temu ponownie przejechałem się tą samą trasą i teraz nie da się jechać (koleiny, dziury, wyrwy). Niech cie ch... jednak strzeli.
                        • Gość: bosman no bo przez te 5 latek.... IP: *.centertel.pl 18.05.11, 10:38
                          dróżka Janów - Domostawa nieco się wykoleiła
    • Gość: OnLbn Re: Co z odcinkiem S17 Lublin Kurów? Żuk kłamał? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 19:52
      Pisałem już- dzisiejsza DK17 nie pokrywa się z nowo budowaną drogą S17 na odcinku Sielce-Bogucin, droga ta obecnie powstaje, już jest na niej ciężki sprzęt, ale zwyczajnie nie widać tego z obecnej siedemnastki. Co innego na odcinku z Lublina do Piask, tam będzie droga ekspresowa szła tym samym śladem do dotychczasowa dwupasmówka.
      • pcat Dawaj zdjęcia, linki itp. 18.05.11, 09:54
        Bo wg mnie nic się tam nie dzieje poza dwoma wywrotkami i jedną koparką przed Kurowem.
        • Gość: bosman to podrzuć ze dwie wywrotki... IP: *.centertel.pl 19.05.11, 10:26
          i szesnastu bezrobotnych z łopatami. Ty wiesz jak roboty wyrwą z kopyta? A poza tym - nie masz większych zmartwień?
        • Gość: OnLbn Re: Dawaj zdjęcia, linki itp. IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 19:39
          Zajrzyj na SkyscraperCity.
          • Gość: pcat Re: Dawaj zdjęcia, linki itp. IP: *.222.242.46.spray.net.pl 24.05.11, 19:32
            nic tam nie ma
            • Gość: OnLbn Re: Dawaj zdjęcia, linki itp. IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 15:34
              Jest, tylko poszukać trzeba.
    • Gość: q Re: Co z odcinkiem S17 Lublin Kurów? Żuk kłamał? IP: *.vlan106.corcoran.lubman.net.pl 25.05.11, 15:42
      Nawet jeśli coś robią, to na pewno źle, albo nocami kradną piasek. To oczywista oczywistość i trzeba głośno o tym mówić.
      Wasz prezes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka