blood_free 06.06.11, 07:17 "Zna Włodka z okresu studiów dziennikarskich na UW". Ż a d n y c h Kolego Herman studiów nie masz, i pleciesz duby smalone! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan_bombardier "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie re... 06.06.11, 07:38 "Radio Freee wystartowało w listopadzie jako miejska mutacja publicznego Radia Lublin. Założenie jest takie, aby mało wyrafinowaną muzyką przyciągało młodych słuchaczy i na razie radzi sobie dobrze, co pokazują badania słuchalności" - problem w tym, że radzi sobie kiepsko, co pokazują badania słuchalności! Poodobnie jak Radio Lublin, które jest tak reformowane, że prawie nic się w nim nie zmienia i stara nuda sączy się z głośników Odpowiedz Link Zgłoś
dar10ko "Pierd sz robotę" - sam się ocenił 06.06.11, 08:39 To są efekty pracy pełnomocnika zarządu Radia? Poniżani i zastraszani pracownicy przez chama i prostaka, który za szmatę ma ich godność? Co to za zarząd publicznego radia, który takiego człowieka stawia ponad pracownikami i pozwala mu nimi "zarządzać"? Natychmiastowa kontrola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi No Adamaszku IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 09:46 najpewniej niedługo przeniesiesz się do centrali. Tak wiernej miernoty jak ty, to ze świecą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman kolejny chamski... IP: *.centertel.pl 06.06.11, 09:49 gnój z partyjnego nadania. Panie Polkowski - a w pysk Pan go nie strzeliłeś? Ja bym strzelił. Trawestując sygnaturkę blood_free: Hermany honoru nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkutnik Re: kolejny chamski... IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 22:07 Pan Polkowski sam wiernie wylizuje do czysta tyłki niektórych SLD-owców. Nie bez powodu akurat teraz wyszła ta sprawa - tuż przed wyborami prezesa Radia Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak Empi nie kasuj SLD-owców 06.06.11, 12:31 niech się wypowiedzą... w razie czego proponuję rękoczyny na litewskim bedzie ubaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:37 Przepraszam, a na jakiej częstotliwości nadaje to "zmutowane" Radio Free? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:06 Dziękuję ewentualnym "dżentelmenom", znalazłam już sama, 89,9 MHz. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak nosz w moderatorski um postukać 06.06.11, 12:44 był tytuł w GwL odpowiedni? czy nie było? ... trza sobie rzec uczciwie są tacy na świecie o których słusznie jest rzec nie inaczej niż jak w temacie wypracowania w prywatnym liceum i nic udawana kultura osobista tu nie pomoże ... knury są na świecie i lubią mieć firanki w samochodach i mięsem rzucają i knur im w oko... chronić ich jest zdecydowanie niedobrze trza ich nazywać po imieniu a gdyby komu przyszło wygładzać tę celną nazwę trza się puknąć w puste ... na chama tylko tak jak sobie sam na to zapracował amen Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: nosz w moderatorski um postukać 06.06.11, 12:52 od kiedy to dla Ciebie Leniaku GW jest wyznacznikiem norm i wszelkich innych... ? :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak nie GwL ale rzeczywistość 06.06.11, 12:57 jak to poeta mówił: "Ponad wszystkie wasze uroki -- Ty! poezjo, i ty, wymowo -- Jeden wiecznie będzie wysoki: * * * * * * * * * * * * * * * * Odpowiednie dać rzeczy słowo!" a są doprawdy odpowiednie słowa nawet i do takich rzeczy o jakich mowa w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: nie GwL ale rzeczywistość 06.06.11, 13:13 GW opisując sprawę zacytowała wulgaryzm. Tu na forum dyskutanci używają wulgaryzmów zamiast argumentów, niestety. z poezją to nie ma nic wspólnego ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniak pan poezji ni ugrzeczniaj i nie tuszuj IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 13:54 argumenta a jakie tu są potrzebne jeszcze argumenta należałoby wypierd... złamasa na zbity ry. i tyle argumenta ku temu sam dostarczył prezentując się od zwierzeco członkowskiej strony... i dlatego należy go kulturalnie jak sobie zasłuzył wyp...lić ... poezja empi to emocjonalny opis rzeczywistości jest nie wypada wprost mieć żalu do słów że dobrze emocje oddają tym bardziej gdy oddają doskonale i rzeczywistość wulgarny znaczy zaś powszechny i nic ponad to... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: pan poezji ni ugrzeczniaj i nie tuszuj 06.06.11, 14:06 Leniaku, zgadam się z Tobą w ocenie tego gościa. Kląć potrafię i zdarza mi się to czynić, pod nosem :). Już taki jestem, męczą się z Tobą, to i Ty pomęcz się z innymi ;) Pozdrawiam Ciebie i Twoje Słoneczko, jak Ono z Tobą wytrzymuje? :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman no widzisz leniaku... IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:10 "skatina" ten empik! Indianina TYŻ mi wyciął! Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: no widzisz leniaku... 06.06.11, 14:21 ze skatiny bosmanie wytłumaczysz się mi. Ruski to ja znam! Stworzenie Swiata - Prawdziwa sowiecka historia "Spierwa nie była ni whooya... Adnażdy priszła k' tawariszczu Bohu jewo starucha i skazała: - Tawariszcz Boh, ty sidisz, ty grustisz, ty dumajesz, dumajesz, , a car'jem, wsjo taki nie budiesz, satwari szto niebud', ta job twoju mat'!!! Tawariszcz Boh padumał, padumał, pagładieł s'inieńkuju barodu, paguljał pa Rajskom Narodnam Parkie i skazał: - Pust' budiet swiet! Toczna!!! Był swiet! Zjemlja, wada, nieba, zwjozdy, abłaki, zwierja, pticy... Słowna wsjo charaszo satwarił!!! Staruchie eta nie nrawiłos'...: - Durak!!! Ty aszybnuljsja!!! Ty zabył satwarit" czeławieka!!! Skatina!!! Tagda tawariszcz Boh padumał, padumał, pagłdjeł sinienkuju barodu, paguljał pa Rajskom Narodnam Parkie i skazał: -Pust' budjet czeławiek!!! I był czeławiek! Eta był Adam! Adamu oczień charaszo była w Rajskom Narodnam Parkie. Djełał, szto chatieł, chadił, kuda chatieł, srał, gdie chatieł... K' sażalieniu jemu była niemnożka grustna! U niewo nie była s kiem pagawarit' a muzykie, a fizkulturie, a uspiechach sawriemiennaj sawietskaj żyzni... Wczjom djeło?!!! Niet Jewy!!! Priszoł k' tawariszczu Bohu i skazał: - Izwinitie, pażałsta, tawariszcz, mnie niemnożka grustna w Rajskom Narodnam Parkie!!! Gdje Jewa?!!! - Adam, nie biezpakojsja!!!Idi spat'! Jewa budjet!!! Apiat' padumał, padumał... Pagładjeł sinieńkuju barodu i skazał: - Pust' budiet Jewa... Adamu i Jewu oczień charaszo była w Rajskom Narodnam Parkie! Chadili, kuda chatieli, d'jełali, szto chatieli, sralis', gdie chatieli... Adnażdy Jewa skazała Adamu: - Ljubow maja!!! Saławiej sałodkij!!! Chatiesz li ty jablaczko, pierwawo, samowa łuczszewa, eksportnawa rajskawo sorta?! - Paszła won s jabłoczkoj!!! Żopu dawaj!!! I pajeblis' kak sabaki!!! Uwidieł eta tawariszcz Boh i stroga razs'jerdiłsa!!! Wyzwał k' sjebie pierwwawa rajskawa Kamissarja - tawariszcza Gawryła Archangiela i skazał - Wypizdi etu swołocz, bystra i biez aszybki!! Tagda Adam i Jewa paszli won na ziemliu... No, nie biezpakojties', riebjata, patamu, szto wsjo akancziłas' charaszo: Jewa stałaś pierwoj sawjetskoj kałchaznicaj, Adam pastupił w Krasnuju Armiu... To kursowało jeszcze w 1968 r. Ech czasy... Leniak wybacz mi w kontekście wcześniejszych pouczeń, gorąco dziś! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman już się "tłumaczę": IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:23 cкoтинa - bestia. Czyżby Cię to obrażało? Jeśli tak - sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: już się "tłumaczę": 06.06.11, 14:30 > cкoтинa - bestia. Czyżby Cię to obrażało? Jeśli tak - sorry. bez skrupułów bosmanie :), bo znam rosyjski, trochę jeszcze pamiętam ,ze szkół! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman dobra, dobra... IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:33 Oddaj Indianina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ponimaju, czto... IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:31 ni whooya - po naszemu: ni ch...a? No bo "Wypizdi etu swołocz" nie trzeba tłumaczyć. Ale za to Pan moderator podał w jaki sposób "ni ch...a" czyli ni whooya można pisać LEGALNIE :-) Pochodne, a właściwie źródłosłów dopiszcie sobie sami :-) Empiczku - dzięki za cenne wskazówki :-) "I pajeblis' kak sabaki" - toże oczeń priekrasnoje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ponimaju, czto... 06.06.11, 14:38 ja tylko cytowałem!!! W dyskusjach np. Z Tobą takich słów nie traktuję jako własne. Tak na wszelki wypadek, nie dokonuj przywłaszczeń ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman przywłaszczeń??? będę wyłacznie... IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:51 wiernym naśladowcą. Oddaj indianina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: no widzisz leniaku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:05 empi napisał: > Stworzenie Swiata - Prawdziwa sowiecka historia Oczywiście znam tę historię, ale nigdy nie wpadłam na pomysł aby ją zapisać fonetycznie. Ty, to masz, empi, zacięcie .... :)) PS Drobne różnice w "mojej" wersji są zapewne wynikiem istnienia tej historii głównie w przestrzeni werbalnej. Np. w mojej wersji rajskie jabłka były "pierwowo miczurinskowo sorta", co mnie zawsze szczególnie śmieszyło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: no widzisz leniaku... 06.06.11, 17:02 Np. w mojej wersji rajskie jabłka były "pierwowo miczurinskowo sorta", co mnie zawsze szczególnie śmieszyło. :) podobnie było z przyczyną stworzenia Ewy dla potrzeb Adama :). Miałem to nagrane na taśmie magnetofonowej, oraz wiele innych kawałków z tamtego okresu. Niestety, obawy mojej rodziny podczas stanu wojennego i mojej przymusowej niebytności w domu doprowadziły do "emigracji" archiwum w bezpieczne miejsce. Po kilku latach nawet parokrotne przekopanie ogródka nie pomogło w odnalezieniu go:). Ta wersja jest z netu, nie jest niestety wynikiem mojego zacięcia :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: no widzisz leniaku... 06.06.11, 23:25 A ja słyszałam wersje zaczynająca sie od słów: S paczat'ku nie było niczewo, tolko Tawariszcz Boh guliał pa ulicach Maskwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: no widzisz leniaku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 00:41 A czy Ty, folkatko, uczyłaś się w ogóle rosyjskiego, bo podejrzewam, że nie. Cytowany przez Ciebie tekst powinien brzmieć: S (samowo) naczała nie było nicziewo, tolka tawariszcz boh guliał pa ulicam Maskwy. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: no widzisz leniaku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 07:28 Uczyłam się, ale dawno. Z tamtych czasów została mi tylko znajomość liter - przyznaje ze staram sie w miare swoich możliwości podtrzymywac kontakt z rosyjskim - poprzez sieć (np. regularnie czytam portal newsru.com). A co do błedu - mogłam go zrobic ja, mogł go ktos kto mi ten tekst przekazywał... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bluerandy przynajmniej wiadomo kto załatwił mu robotę 06.06.11, 13:09 Przewodniczący Rady Nadzorczej Radia Lublin S.A. - prof. Antoni Pieniążek jest członkiem stowarzyszenia ORDYNACKA, więc bardzo prawdopodobne, że rekomendował tego kolesia na to stanowisko do Radia Lublin. Nadto prof. Pieniążek słynie z podejżanych interesów(słynna spółka "Polisa" której był współwłaścicielem razem z prezydentową Kwaśniewską, żoną Oleksego i wicepremiera Manfryda Gorywody; Pierwszy Komercyjny Bank w Lublinie założony przez agenta KGB, rosyjsko-żydowskiego biznesmena Davida Bogatina, którym interesował się UOP i który został skazany na wieloletnie więzienie w USA. Wspólnikiem Bogatina był właśnie Antoni Pieniążek) - tak się w Polsce robi interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: przynajmniej wiadomo kto załatwił mu robotę IP: *.lublin.mm.pl 06.06.11, 13:24 bluerandy,nim zaklikasz podszkol sie w ortografii,pomijam idiotyzmy w tresci, z takimi sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bluerandy Re: przynajmniej wiadomo kto załatwił mu robotę 06.06.11, 13:35 gdzie tu widzisz błędy ortograficzne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: przynajmniej wiadomo kto załatwił mu robotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 13:43 bluerandy napisał: > gdzie tu widzisz błędy ortograficzne?? "... prof. Pieniążek słynie z podejżanych interesów..." A tu, nie ma dla ciebie nic podejrzanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman bo blu....cośtam to... IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:05 bardziej taki "dysłortografik" - zapewne z Dysa. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie 06.06.11, 13:29 Zlikwidować ośrodki regionalne radia i telewizji. Zostawić 2 ogólnopolskie programy publicznego radia i TV nadawane z Warszawy, a w terenie utrzymywać jedynie reporterów z kamerą/mikrofonem, a program regionalny montować i nadawać z Warszawy. Technicznie jest to możliwe. A jakie oszczędności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie IP: *.lublin.mm.pl 07.06.11, 10:31 ...człowieku a teraz to myślisz ze jaka jest.........kilka osób na krzyż, zapierdziela za kilkanaście i nei jest człowiek od mikrofonu a drugi od kamery a trzeci od np. monatażu.........TYLKO WSZYTKO ROBI JEDNA OSOBA A ta afera z H. to szkoda słów........... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie 07.06.11, 12:34 Utrzymanie budynku, zarządu itd. kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: her Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie IP: *.polskieradio.pl 06.06.11, 13:50 Mariusz Herman Przez kilka lat był naczelnym redaktorem i współwłaścicielem częstochowskiego Radia City. Stacja była tak prowadzona, że w 1996 r. okazało się, że jej długi wobec ZUS i urzędu skarbowego wynoszą 400 tys. zł Współwłaścicielem spółki RM Media jest Mariusz H. Przeciwko Mariuszowi H. toczy się sprawa w Sądzie Rejonowym w Częstochowie o przestępstwo gospodarcze, chodzi o poloneza kupionego na kredyt Banku Śląskiego dla radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reporter Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie IP: 212.180.202.* 11.05.13, 10:15 Mariusz Herman był inicjatorem, organizatorem, redaktorem naczelnym i kierownikiem lokalnego dodatku Gazety Wyborczej w Częstochowie. Wykazał ogromny talent i zaangażowanie, szczególnie w zakresie promocji i marketingu. W ciągu roku dodatek wyprzedził wszystkie tytuły występujące na częstochowskim rynku. Seweryn Blumsztajn, Dyrektor Wykonawczy Agora S.A., wydawca Gazety Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik_wodnik Re: "Pierd sz robotę" w publicznym radiu. Będzie 06.06.11, 14:50 Ciekaw jestem, czy w prywatnych lubelskich firmach też obowiązują takie feudalne stosunki typu pan - niewolnik. Niestety sam nigdy nie miałem szefa w sensie formalnym, więc się tutaj zanadto nie orientuję. Nie mam tez pojęcia, czy gdyby szef zadzwonił do mnie o 10 wieczorej i powiedział "Janie, potrzebny kierowca", to bym się zgodził służyć, czy nie. Z moich obserwacji wynika, że wśród polskich pracowników jest wielu "Janów", którzy nie tylko gotowi sa robić za kierowcę na każde życzenie w środku nocy, ale i spełniać wiele innych zachcianek szefa - pana. Sytuacja pracownika - służącego w Lublinie musi być szczególnie trudna, bo gdzie taki pracownik znajdzie pracę, kiedy szef - pan zwolni go za hardość i brak instynktu niewolniczego? Trzeba wtedy emigrować gdzieś daleko, np. do Nowej Huty, a to nie dla każego jest łatwa droga życiowa. Tak więc pozostaje służyć i cieszyć się, że ma się komu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzihad p.Mateuszuk IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 19:24 Pani Mateuszuk nie powinna raczej wypowiadać się w sprawie mobbingu, bo od tego to ona jest tam specjalistką. Nie dziwię się, że temu człowiekowi puściły nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: p.Mateuszuk 06.06.11, 19:29 Najładniejszy głos w tym radiu ma Kinga Hendzel i ona powinna być prezesem oraz naczelnym w jednym. Szkoda, że przestała prowadzić programy. Odpowiedz Link Zgłoś