sako_1 09.06.11, 16:22 NIGDY! Partia Oszustów już sama nie wie co ma robić, żeby przy korycie pozostać! Chociaż ... trzeba przyznać, że Bolek dobrze pasuje do tego PełOwskiego tałatajstwa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 16:23 To taka rehabilitacja za plac Elkacza? Cóż, pracujcie na mój głos, a nuż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.11, 16:44 Wałęsa już przeszedł do historii i zasługuje na taki honor. Nie przeszkadza mi, że być może "badacze" znajdą w jego życiorysie niechlubne momenty i będą głośno o nich krzyczeć. Nie przeszkadza mi, że sam fanem jego osoby nie zostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
sako_1 Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 16:46 no, tylko Lublin nie zasługuje na taki dyshonor... Odpowiedz Link Zgłoś
andread61 Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 18:43 dla wiekszości obywateli Polski ,ale i Świata Pan Lech Wałęsa jest trwale zapisany w histori , pamięci , który poderwał tłumy uzyskaliśmy wolność , komunizm padł wspóczuje nawiedzonym jestem ZA Odpowiedz Link Zgłoś
bluerandy Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 18:49 andread61 napisał: > dla wiekszości obywateli Polski ,ale i Świata Pan Lech Wałęsa jest trwale zapi > sany w histori , pamięci , który poderwał tłumy uzyskaliśmy wolność , komuniz > m padł wspóczuje nawiedzonym jestem ZA Dalajlama Tenzin Gjaco też zapisał się w historii i pamięci świata, poderwał tłumy - to nic, ze dla Lublina nic nie zrobił - też jesteś za tym, aby nadać mu tytuŁ HONOROWEGO OBYWATELA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko to raczej tłumy poderwały Wałęse - o ile pamietam IP: 188.127.16.* 09.06.11, 20:31 został przewodniczącym ISTNIEJACEGO związku a nie jego twórcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sao_1 i tu problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 20:09 i tu mamy problem.... bo komunizm to tak nie do końca padł, raczej się "przeorganizował" zgodnie z zasadą, że "nie ma lepszego kapitalisty od byłego komunisty..." A głównym wajchowym i beneficjentem w tym procederze był właśnie Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko moze wystarczy Ruina Ursusa im Wałesy , byłe FSC , IP: 188.127.16.* 09.06.11, 20:40 była Cukrownia im Wałesy , moze ktos poznamy naszych bohaterow ? przywodcow strajku w Świdniku , w Lublinie ? mielismy swoj czas a nie znamy tych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
bluerandy logika kalego 09.06.11, 17:25 Gdy PiS proponował aby imię śp. prof. Lecha Kaczynskiego nosiła jakaś ulica czy plac, POdniósł się wielki krzyk, że Kaczynski nic dla Lublina nie zrobił(chociaż ciężko oczekiwać od Prezydenta RP, aby zrobił coś dla Lublina; Kaczynski zrobił ile mógł - zorganizował w Lublinie szczyt prezydentów Europy wschodniej). Obecnie Platforma chce uhonorować Wałęsę. Pytam się zatem, co Wałęsa zrobił dla Lublina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sako_1 Re: logika kalego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 17:37 Skłamałbym, gdybym powiedział, że NIC. Niestety zrobił ... wiele szkody - był i jest orędownikiem budowania bogatej zachodniej Polski i bidy - skansenu we wschodniej. A że Lublin we wschodniej leży to takiego "kandydata" mocnym kopem trzeba wywalić do.... zachodniej Polski - tamci mają mu za co dziękować i nawet mu darują (kasa misiu kasa) Bolkowskie pochodzenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ande Re: logika kalego IP: *.nplay.net.pl 09.06.11, 20:09 bluerandy pisz pod swoim nikiem czy coś masz na sumieniu , jedz na Wawel dokoncz celebry jak wszyscy pisoszkodliwiusze nawiedzony Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 19:01 Jak najbardziej, jestem za a nawet przeciw. Jestem za ale pod warunkiem. "Rozwalił " komunę ,to niech za nich dokończy budowę teatru. (Nie tylko jako honorowy obywatel , lecz jeszcze pomnik mu postawimy) Dawać lokalizację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ande Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? IP: *.nplay.net.pl 09.06.11, 20:15 nic innego Andrzej Pruszkowski w zasiegu dwie kadencje moze wy razem dokończycie Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 20:46 zubelz napisał: > Jak najbardziej, jestem za a nawet przeciw. Jestem za ale pod warunkiem. "Rozwa > lił " komunę ,to niech za nich dokończy budowę teatru. (Nie tylko jako honorowy > obywatel , lecz jeszcze pomnik mu postawimy) Dawać lokalizację! Tak na nie trzeźwo, to mam pomysła na miejsce tego pomnika . Na placu Lecha Kłamczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bluerandy Re: Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 21:07 zubelz napisał: > Tak na nie trzeźwo, to mam pomysła na miejsce tego pomnika . Na placu Lecha Kła > mczyńskiego. Swoją wypowiedzią dajesz dowód niebywałego chamstwa, prostactwa i debilizmu. Dlaczego o zmarłym śp. prof Lechu Kaczyńskim piszesz "Kłamczyński". No jak jesteś taki kozak, ze zmarłych obrażasz, to napisz, w czym cie Prezydent Lech Kaczyński okłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman niejaki Tułajew mówi: IP: *.lublin.mm.pl 09.06.11, 21:12 "Zaskoczenia wnioskiem PO nie ukrywa Sylwester Tułajew, przewodniczący klubu radnych Prawa i Sprawiedliwości. - Koledzy z Platformy nie konsultowali z nami tego wniosku. Zasługi prezydenta Wałęsy z czasów solidarnościowych nie budzą zastrzeżeń. Ale trudno mi wskazać jakie ma zasługi dla Lublina. Chciałbym o to zapytać radnych PO - mówi Tułajew". A ja sie pytam z kim jarkaczowa jaczejka konsultowała swoje pomysły dot. placu, pomnika i ronda Raegana? Bezczelna zgraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sako_1 gratuluję skundlenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 16:45 No pięknie, pięknie "bosman" ... załatwiłeś sobie u empiego skasowanie moich wpisów. Jesteś więc już prawie na etacie w gó.... gazecie. Tylko dlaczego za 2 zł od wpisu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
stach3 Lech Wałęsa honorowym obywatelem Lublina? 09.06.11, 22:50 Jak najbardziej TAK. Tylko on zasłużył na specjalne traktowanie przez nasze miasto. Nikt inny nie zasłużył na przychylność normalnych lublinian. Szkoda że tak późno ... ale lepiej późno niż wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
gawor4 Lublin to zapomniane przez Boga i ludzi miasto 10.06.11, 00:06 jedno upodlenie w tą czy w tamtą - nie robi różnicy. Ale ABSMAK czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik ratusza na problemy - żuk IP: *.podkarpacki.net 10.06.11, 00:28 Krzysztof Żuk - słońce Lubelszczyzny POmoze rozwiązać każdy problem Odpowiedz Link Zgłoś
cityarch Lechem w Lecha...jaka przy tym jest uciecha!!! 10.06.11, 11:50 PO-PiS winien Plac Litewski Zmienić cichcem w Plac Królewski Postawić dwa postumenty Ten prawdziwy i wyklęty A na szczytach dwa popiersia Do oplucia...uściśnięcia Bez urazy i obrazy O tym każdy w sercu marzy Kto partyjnej linii służy W czas pokoju i w czas burzy ......................................... Zatem dziatwie bez wakacji Zaserwują wybór racji Historycznej z Gdańska rodem Dwaj Lechowie mimochodem ......................................... Dwa popiersia, dwie nagrody Niech zazdroszczą nam narody Dwa oblicza na granicie Dziatwie by trwała w zachwycie. Odpowiedz Link Zgłoś
cityarch Lechem w Lecha...od Bałtyku aż po Tatry 10.06.11, 22:54 Lechem w Lecha przez kraj cały Lasy, pola, nawet skały Miasta małe, miasta duże Niech Lech z Lechem wznieca burze Chmury, grady i pioruny Solidarnie...bez komuny .................................. A gdy przyjdzie otrzeżwienie Będą tylko Lechów cienie .................................. Plac Litewskim Placem Lechów Bez drzew, wody i gadżetów .................................. Noc kultury bez brawury Lech na czatach czuwa bury Bez koncertów i bez skrętów Ten od brata czy od okrętów ................................... Jest Sopot, jest Zakopane Lecz Lublin ma prze........ Odpowiedz Link Zgłoś
rzorsz Wałęsa to szympans 11.06.11, 17:18 ale szympans - noblista. Jedyny taki okaz wśród szympansów. Odpowiedz Link Zgłoś