Dodaj do ulubionych

ESK 2016. Kultura, pomysł na nasze miasto

16.06.11, 21:22
akurat jestem pracownikiem technicznym...
zysk ze starań o ESK jest dla mnie żaden.
i takiż będzie z ewentualnego pokarania miasta tym tytułem
jak wszystko w Lublinie i imprezy kulturalne są od poczatku do końca rwealizowane poprzez znajomości
a obecni decydenci mają znajomych technicznych akurat w jakiejś wielkopolskiej wiosce...
tak więc jako lubelski techniczny predzej zarobię jeśli ESK zostanie jakieś inne miasto np. Wrocław...
i to byłoby tyle tej prawdy o zarabianiu na ESK
Droga Red Naczelna co to?
czyżby nie wiedziała Pani gdzie Pani pracuje?
no troszkę wstyd chyba...
Obserwuj wątek
    • przemek-leniak dzięki postawieniu na tekturę Lublin stał się 16.06.11, 21:30
      miastem przyjaznym dla nekrofili i analnych pederastów...
      • Gość: gość Re: dzięki postawieniu na tekturę Lublin stał się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 23:33
        ...oraz idiotów.
        • przemek-leniak niewątpliwie n/t 16.06.11, 23:41
    • Gość: bo Re: ESK 2016. Kultura, pomysł na nasze miasto IP: 93.159.4.* 17.06.11, 07:12
      nie gadaj leniak bzdur. lightech w którym nosisz sprzęt, obstawia prawie wszystkie większe imprezy w Lublinie. resztę inne lubelskie firmy. gdyby nie ESK i rozwój kultury to może straciłbyś pracę, albo musiał ciągle rozbijac się po kraju.
      • przemek-leniak hi hi gdzie ja co noszę to juz moja rzecz 17.06.11, 08:21
        ale trzeba być szczerym drogi chomiku boo
        kiedy nosze ów sprzęt to się rozbijam po kraju a nie po Lublinie
        i rzecz dotyczy nie tylko jednej lubelskiej firmy...
        w takiej samej sytuacji są i inne...
        możemy o tym sobie szczerze i otwarcie pogadać
        przecie to nie tajemnica żadna jakie som układy :-P
        ...
        cóż firmy sobie zarobią robiąc sztuki poza Lublinem
        to chyba nie jest problem bo przecie ludzie wszędzie chca się bawić
        a mnie jest glanc pomada czy noszę rurki w Poznaniu Szczecinie Gdańsku czy też gdzie indziej
        zwykła praca którą trzeba dobrze wykonać żeby sie scena nie zawaliła na ludzi
        ale po cóż redaktor naczelna głupoty opowiada to nie rozumiem
        • Gość: wodnik Świat według GW IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.11, 14:03
          > ale po cóż redaktor naczelna głupoty opowiada to nie rozumiem

Redaktor naczelna, tak jak i cała GieWu, wyrasta z takich tradycji, gdzie dziennikarz miał kreować rzeczywistość, a nie ją opisywać. Czytając teksty Redaktor naczelnej i całej GieWu dowiadujemy się, jak wyglądałby świat, gdyby GieWu miało moc sprawczą :)
          • Gość: wodnik Re: Świat według GW IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.11, 14:10
            > gdyby GieWu miał
            > o moc sprawczą :)

Errata: gdyby teksty GieWu miały moc sprawczą, bo ich autorzy nie są przecież tak głupi, żeby sami wierzyli w to, co piszą.
    • Gość: OnLbn Strzel sobie w łeb IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 12:51
      albo wyjedź z Lublina jak Ci tu źle, skoro tak nie lubisz tego miasta, to po co tu siedzisz? Zmusza ktoś Cię do mieszkania tutaj?
      • efad4d Re: Strzel sobie w łeb 17.06.11, 14:30
        chodz uwazam , ze leniak troche przesadza w smeceniu, w rzeczach , ktore sie orientuje, bo byc moze nie wiem o wielu sprawach, w ktorych ma racje to nie ma glupszego w stylu "wyjedz nikt cie tu nie trzyma". Gosc ma tu dom , swoich bliskich to dlaczego ma wyjezdzac skoro mu sie cos nie podoba? Kazdy ma prawo probowac zmieniac swiat na swoja modle, nie?
    • Gość: leonss Re: ESK 2016. Kultura, pomysł na nasze miasto IP: *.icpnet.pl 17.06.11, 18:11
      Kultura tak alre nie kosztem inwestycji .sportu .pracy .W kulturze bawi sie wąskie grono ludzi
      • Gość: Historyk Re: ESK 2016. Kultura, pomysł na nasze miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 19:17
        I to jest właśnie lubelska ciemnota.
        Piszą Ci, że kultura to też biznes, że kultura to także praca itd. - ale lepsza zawsze fabryka czołgów?
        Ina sprawa, że jakość lubelskiej kultury jest na poziomie wyjątkowo dyskusyjnym - i nie mam tu na myśli wydarzeń kulturalnych, tylko kultury jako sposobu zarządzania miastem. Tego nie ma, za to jest dewastacja tego, co jeszcze z miasta zostało. Również pod pozorem działań kulturalnych.
        • przemek-leniak ano i owszem i biznes i praca i jeszcze... 17.06.11, 21:40
          kilka innych rzeczy...
          między innymi i sztuka
          ...
          z pewnością nie jest to jednak biznes taki sam jak dla przykładu produkcja hamburgerów
          to jest innego rodzaju konsumpcja...
          tu klient ma uczestniczyć inaczej jest dupa a nie kultura
          ...
          ale żeby tak pogadać sensownie to trzeba by temat szerzej rozwinąć
          bo kultura to baaaardzo szerokie pojęcię
          nie tylko koncert czy wygłup jaki "animatora"
          ...
          na forum takie dywagacje byłyby chyba nieco od czapy jednak
          inne tu panują klimaty
          zobacz o co na górze wojna
          czy kto za mną chodzi czy też idzie gdzie sam chce
          tu jest historyku raczej rynek niż klub lub kawiarnia
          ot plotkujemy gawędzimy ale raczej lekko
          przynajmniej ostatnio
          no i się kłócimy z lubością o dowolną rzecz
          • Gość: Historyk Re: ano i owszem i biznes i praca i jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 10:12
            Wiesz, mnie chodzi o jedną sprawę: takie kretyńskie i prymitywne zestawianie w opozycji do siebie kultury i rozwoju.
            • przemek-leniak przeciwstawiać nie można fakt 18.06.11, 17:23
              ale bez względu na poziom rozwoju kultura może być na poziomie wysokim
              i odwrotnie wysoki poziom rozwoju nie gwarantuje jakiegoś rozkwitu kultury
              wszystko zależy zresztą od tego o czym konkretnie mowa...
              ...
              w tym całym ESK kultura to chyba najbardziej działalność rozrywkowo-usługowa
              ta jest chyba najbardziej zbliżona do tradycyjnego rynku usług
              co zresztą powoduje że nie specjalnie sa powody by o niej tak znów szeroko rozprawiać
              bo czy nie wydaje się dziwacznym np tworzenie europejskiej stolicy piekarstwa lub fryzjerstwa?
              ...
              rzecz jasne działają tu reguły rynku czyli popyt i podaż po pierwsze
              i ewentualne interwencje publiczne muszą być bardzo rozważne
              bo jak w tym wypadku podzą można sztucznie zwiększyć do absurdalnego poziomu
              ale takie działanie oznacza po prostu marnotrawstwo
              bo popyt realny może być na coś zupełnie innego
              na co środków zabraknie...
              długo by zresztą o tym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka