Dodaj do ulubionych

Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez al...

25.08.11, 10:18
O właśnie! Jeśli nudno i beznadziejnie to bez pół litra pozostaje sznurek!!! I to trzeba zmienić! Cóż ze starych krajów EU seniorzy jeżdżą po świecie a nam pozostaje alkohol i poczucie winy, że TO MŁODZI PRACUJĄ NA NAS - SIC!!! To pełowskie poglądy. Polecam stronę utw.pl/index.php?id=4&news=240
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 11:00
      Choroba to choroba, nie ma co się czepiać. Pomocy psychologicznej należy udzielać współmieszkańcom, jako osobom współuzależnionym.
      Uważam, że i tak podjęto pierwsze kroki pomocy, bo umożliwiono podopiecznym korzystanie z erotycznych portali internetowych (sprawa w miarę świeża). Być może była to próba wymiany jednego uzależnienia na drugie, a być może stwierdzono, że kolejne uzaleznienie i tak nikomu nie zaszkodzi. Taniec na rurze mógłby jednak odciągnąć od butelki przynajmniej na kilka tygodni...
      Mam nadzieję, że mieszkańcy dps będą mogli liczyć na kilka flaszeczek wsparcia od niektórych forumowiczów. Tych, którzy tak doskonale rozumieją potrzeby i zachcianki nieszczęśników z Kosmonautów...
      • Gość: ande Re: Terror w domu opieki - bedzie IP: *.nplay.net.pl 25.08.11, 19:22
        " gość ty jestes jednym z pracowników tego domu zakały i o dziwo po kilku latach zauwazyli -ście problem alkoholowy , ale przypomnę ci ,że jak na wycieczkę brakowało frekwencji osobopm uzaleznionym dawaliscie finane chociaż mieli zakaz sądowy otrzymywania finansów i wiedzieliscie dokładnie co alkoholik zrobii" ON sie uwalił na wycieczce w nagrodę - jaka terapia jak prowadził terapię kto chciał ,a wy doiliście kase miasta ok 1000zł/mc , bo terepauta nie pracuje?? za darmo.. moze zapytajmy uzaleznionych jak na terapię przyjeżdzali nawaleni ,jak zmuszacie osoby , które nie piją trunków agppagos , lub , jegomózgów do wspólnego zamieszkania czy osoba mieszkająca z alkoholikiem ma ochronę , smród , gó... i obelgi czy jest to właściwe - dodac mozna ,ze pobyt alkoholików w tym pieciogwiazdkowym hotelu za podatnika pieniądze umożliwiają urzędnicy - kto przyjdzie za 3500zł/mc do folwarku który na trzynascie w Polsce z tym wyposazeniem cieszy sie diabelską sławą, moze trzeba Pani wiceprezydent zainwestować tanim kosztem rozwiazac umowę o pracę z pracownikami , którzy do tego dopuścili , a były takie sytuacje , ze pokoje stały puste, wiec pomysleli gwarantowany płatnik to PODATNIK więc nic innego jak sprowadzić osoby za które zapłaci miasto co nie uskąpi budzetu domu pomocy, więc macie to do czego dopuściliście sami ,, ile osób opuściło przytułek i dlaczego?
    • mundi8 Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez al... 25.08.11, 11:03
      Ciekawe dlaczego nie ponoszą żadnej konsekwencji za swoje czyny pod wpływem alkoholu? Np. w przypadku agresji słownej (wulgaryzmy, wyzwiska, obrażanie innych)-jeden dzień izolatki.W przypadku agresji fizycznej-kaftan bezpieczeństwa lub inna forma obezwładnienia, ąż do momentu wytrzeźwienia. Oczywiście powinno to być zapisane regulaminie i stosowane. A tak to jedni żyją w atmosferze bezsilności, a drudzy w bezkarności!
      • Gość: gość Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 11:08
        nie wiem dlaczego, ale się domyślam. Bo po dwóch dniach do dps zjechałby program UwagaTVN, Jaworowicz, redaktorzy prasowi, a z dyrektora zrobiliby Goringa.
        • Gość: mundi8 Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.lublin.mm.pl 25.08.11, 11:32
          Kto wie, może masz rację!
          • efad4d Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez 25.08.11, 12:24
            przeciez tam wiekszosc jezdzi na wozkach . To zamknac do pierdla jednego z drugim za kierowanie pojazdem pod wplywem ;)
            • Gość: bosman a nie prościej... IP: *.centertel.pl 25.08.11, 12:38
              wszystkich "uzależnić"? Pensjonariuszy oczywiście.
              • Gość: andread61 Re: a nie prościej... ukarac urzedników IP: *.nplay.net.pl 25.08.11, 19:54
                bardzi dobrze powiedziane uzależnic "wszystkich i byłby spokój nawet z tańcami na rurze , kazdy sobie jak moze uprzyjemnia sobie pobyt w domu dziada / słowa p. J.J/ administracja jest uzależniona mówi o sobie w artykule bez komentarza .... zasadnicze pytanie co dom oferuje mieszkańcom , a mozliwosci techniczne finasowe ma duze dla osób pijące mózgojeby - to nie oni skarżyli na brak internetu - dyrektor zarzuci G.W ,że uwzięła sie na dom pomocy dla alkoholików , ale zaden" dps nie cieszy sie taką popularnością więc ma gwiazdki ,administracja nagrody
            • Gość: 4d Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.nplay.net.pl 25.08.11, 20:13
              to mi się podoba 4d jak rowerzysta do pudła- to podziała , ale na zewnątrz
        • Gość: gosc Gosc Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.nplay.net.pl 25.08.11, 20:10
          gość - dyrektor Jabłczyński przewidział i dosłeś/ aś ,premię przecież ten smród to wytworzyliś sami i juz nie czujecie tego fetoru ponieważ przyzwyczaliscie sie do tego zapachu wy do "dom , albo jak cos sie dzieje nie zauważacie tego , a po co problem - TVN a po co była parę razy TVP, ale pragniecie rozgłosu , promocja rozumię , gratulacje .. hej , hej a moze Coś związane z wyborami . wy potraficie
      • Gość: ad Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.nplay.net.pl 25.08.11, 19:32
        mundi - mudi 07 twój wpis podpatrzyłeś na Białorusi w dps jest juz izolatka cicha" bezkarność , odpowiedzialność za sytuację powstałą nie ponosza alkoholicy , ale ci którzy ratowali frekwecję , budzet domu pomocy i to jakim kosztem .. zgłosić do NIK i po sprawie
      • Gość: we Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 08:37
        Niestety nasze prawo na to nie pozwala, byłoby to naduzycie środków bezpośredniego przymusu (izolacja, kaftan), a z tym miałby problem DPS. Moim zdaniem nalezy zacząć od zmian prawnych, które umożliwią walkę z alkoholizmem w DPS.
        • Gość: gość Re: Terror w domu opieki przy Kosmonautów. Przez IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.10.11, 21:35
          Jednego macie z głowy na stałe Dyrektorowi usługi ziemne padły Jego byłemu operatorowi koparki rak zjadł wątrobę i poszedł do ziemi a jego siostra chce sprzedać koparkę
    • tc2 DPS = śmierć 11.01.12, 10:23
      Mam mamę z Alzheimerem i tatę z chorymi nogami, oboje rocznik 23.
      A pracuję jako wykładowca na uczelni medycznej, dostając tak żebracze zarobki, że jest praktycznie HOBBY, więc głównie utrzymuję się z dyżurów w Nocnej Pomocy Lekarskiej i ciągle zwiedzam Domy Pomocy Społecznej. Albo do zachodowań nocnych lub weekendowych, albo (częściej) stwierdzać zgony.

To co widuję utwierdza mnie, że oddanie rodzica do DPSa to jest SKURWYSYŃSTWO, zbrodnia zabójstwa z premedytacja ale na raty. Ktokolwiek oddaje rodzica do takiego azylu, sam sobie i wobec tego rodzica jest winny, nie ma moralnego prawa narzekać na złe warunki: widziały gały co brały, a jak nie widziały, to też ich wina. Na wszystkie kilkaset takich przybytków, w Trójmieście i w Warszawie, państwowe, prywatne, zakonne, różne, nie widziałem prawie żadnego, gdzie sam chciał bym spędzić zmierzch życia.

Na własne oczy i bez wnikania widziałem DWA wyjątki, acz nie wnikałem w szczegóły, nie wykluczam, że mogą być odstręczające. Dom Aktora w Konstancinie Jeziornej, ale na to nigdy nie będzie mnie stać, ani też nie znam żadnego aktora.
      Mój wuj (emigrant wojenny, został po wojnie w UK) spędził życie w residential house prowadzonym przez braci Marianów w Anglii, tam było też chyba znośnie, acz odwiedziłem go jeden raz i poszliśmy na spacer, poza dom. Wolałbym spędzić starość w kanałach ciepłowniczych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka