Dodaj do ulubionych

PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im to...

• stefan99999 XXI wiek... 29.11.11, 11:16
      Mamy XXI wiek, a większość pociągów ma toalety, z których fekalia lecą na tory???

Czekam z utęsknieniem na bankructwo PKP i wejście Deutsche Bahn.
    • qwerfvcxzasd PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im to... 29.11.11, 11:22
      Jestescie bydlem to was traktuja jak bydło
    • anayahv Re: PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im 29.11.11, 11:42
      Przede wszystkim, równocześnie z modernizacją dworców, ministerstwo powinno zająć się modernizacją pociągów. Wagony z układem zamkniętym (czyli takie, które nie wyrzucają wydzielin fizjologicznych pasażerów na tory, a je magazynują w specjalnych pojemnikach, później opróżnianych. Jak na razie, spotykam takie pociągi bardzo rzadko.
    • Gość: le Ming Re: PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im IP: 178.73.49.* 29.11.11, 11:45
      W całym byłym ZSRR tak jest: "sanitarnaja zona" przed Moskwą obejmuje ponad dwie godziny jazdy bez sikania. Może to nie najlepszy wzorzec, ale da się z tym żyć. Tylko pasażerowie muszą o tym wiedzieć.
      • bilecikidokontroli Re: PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im 29.11.11, 12:28
        No i slusznie.PKP podaża we wlaściwym kierunku i skutecznie rozwiązuje problemy:). Pasażerowie korzystają z toalet na dworcach? Trzeba zamknąc toalety.Wyrzucają papierki przez okna? Zamknąć okna,tak aby się nie otwierały. Kładą nogi z buciorami na fotelach? Zabrać fotele.Niech podróżują na stojąco. Idżmy dalej tą drogą:).
        Pod kamienicą ,w której mieszkam,stała sobie ławeczka,na której można bylo czasem usiąść,porozmawiać z sąsiadami,odetchnąc,latem poopalać się,a nawet postawić torby z zakupami ,podczas otwierania drzwi... Ławeczka stała sobie do czasu,gdy na laweczce wieczorami zaczęła sie zbierać młódz-piła piwko,paliła,pety rzucając pod ławeczkę,głosno śmiala się ,rozmawiając,jak to młódż...Natychmiast zawiazal sie komitet lokatorow,który zdecydował o usunięciu ławeczki(niemal jednogłosnie-ja bylem jedynym,który postulował inne rozwiązanie problemu-rozmowe wychowawczą z młodzieżą,wezwanie straży miejskiej itp.)-mlodz nie przychodzi i nie śmieci,nie ma gdzie usiaśc,nie rozmawia się z sąsiadami,nie można się poopalać latem...Nie ma ławeczki:( Z tymi toaletami podobnie...A może w ogóle zlikwidujmy pociągi,skoro nie umiemy z nich właściwie korzystać?
    • prababka44 Nieopatrznie zrozumiały ? 29.11.11, 12:15
      Chyba "opacznie" zrozumiały....matkobosko, co za polszczyzna
      • Gość: 13f Re: Nieopatrznie zrozumiały ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 13:14
        łojezusicku, weź się prababka doeedukuj:
        portalwiedzy.onet.pl/140963,,,,opacznie_a_nieopatrznie,haslo.html
    • emil_sawicki PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im to... 29.11.11, 13:07
      Jaki problem wozić ze sobą kwadrat? Dla niekumatych: kwadrat to klucz do zamków z kwadratowym bolcem. Tym sprzętem można otworzyć też np. przedział dla matki z dzieckiem. Przedziały te są zawsze zamknięte i otwierane na życzenie rodziców.
      Zamiast szukać wora w zatłoczonym pociągu, lepiej samemu sobie poradzić.
      • Gość: Vnx Re: PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 13:25
        Nareszcie kmioty przestaną załatwiać się na postoju. Ja jeżdzę pociągami często i są to długie trasy i jakoś nigdy nie mam potrzeby korzystania z toalety. Tym bardziej, jak jest postój, da radę wytrzymać bez sr... na tory.
        Tak powinno być od lat, że te toalety w wagonach starego typu powinny być zamykane przed wjazdem na większe stacje, w szczególności nia podziemny Centralny. Dla polaczków to jednak nowość i szok, więc jeszcze dużo czasu upłynie, zanim się przyzwyczają, ale tutaj nie powinno być inaczej. Jak widać sam napis, że nie wolno korzystać na postoju nie wystarczył, więć ostrzejsze środki są wskazane.
    • mrarm Re: PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im 29.11.11, 13:16
      To fajnymi rzeczami się zajmuje minister - myślałem, że on jest raczej od decyzji kluczowych dla rozwoju transportu, wytyczaniu planów na całe dziesięciolecia, i takich tam.. a tu się okazuje, że on się kiblami w pkp zajmuje.. Nic dziwnego, że torowiska stare i takie tam..
      • Gość: bosman może ten minister... IP: *.centertel.pl 29.11.11, 14:07
        tylko z kiblami umie sobie poradzić ?
    • nowy-trend PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im to... 29.11.11, 14:22
      Nie rozumię chwalebne PKP lub jak to się tam nazywa oddaje do dyspozycji tylko trzy godziny spóźniony pociąg a im zachciewa się sikania. Wstyd!!! Kiedyś to wogóle na trasie z Krakowa do Gdańska nie było wogóle wody, toalety były tak obsrane że nie można było z tego przybytku korzystać i jechało się. A tu pociąg jak się patrzy czysty (w miarę) nie śmierdzi to co z tego że toalety zamknięte ale w końcu jedzie.
    • stefan99999 homo sovieticus 29.11.11, 15:40
      To że PKP tkwi w głębokim PRLu, to mnie nie dziwi. Oni wciąż uważają, żę PKP jest po to aby kolejarze mieli czym jeżdzić do pracy.

Ale to, że wśród forumowiczów jest tylu homo sovieticus to mnie przeraża. Wyjaśniam: PKP jest od takiego obsługiwania klienta, aby ten był zadowolony, a nie od utrudniania mu życia. Wszelkie nakazy i zakazy oraz kary świadczą o socjalistycznej mentalności. A ci pasażerowie, którzy się domagają karania są właśnie homo sovieticus.
    • szwajkos PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im to... 29.11.11, 17:28
      Twoj sposob odnoszenia sie do innych osob potwierdza tylko to co napisalem. Nikt nikogo nie podluchuje ale jesli ktos idzie na za moimi plecami rzuca k... tego nie da nie slyszec. Jezyk to taki zapach czlowieka, jesli jestes w restauracji i przy stoliku obok ktos pali, albo puszcza baki to co sobie o takim gosciu myslisz? Mam przyjemnosc w roznych okolicznosciach spotykac mlodych absolwentow, oraz studentow. Wiec moje wnioski sa mocno umotywowane. Szkolnictwo wyzsze z malymi wyjatkami to w Polsce katastrofa!!! Skutki sa takie, ze potem w zyciu zawodowym sobie zupelnie nie radza lub swiadcza uslugi na koszmarnym poziomie! Kible w PKP to tylko taki jeden z tysiecy przykladow. Politechnika wypuszcza inzynierow ktorzy buduja rozpadajace sie drogi, projektuja trawniki pod dachem, projektuja wyjazdy z garazy przez ktore za jednym podjazdem nie da sie wyjechac, projektuja schody ruchome pod golym niebem ktore potem nie dzialaja przykladow z mojego otoczenia moge Ci pokazac setki! Duza czesc studentow ma bardzo waskie horyzonty myslowe. Nie czytaja, nie podrozuja, ogladaja prymitywne seriale i programy rozrywkowe, graja w gry komputerowe ktore robia im w glowie papke. To smutne ale taka jest prawda. Ktos nie tak dawno napisal, ze jako ludzkosc osiagnelismy juz szczyt intelektualny teraz rozpoczyna sie zjazd. Do "smierdzacych kibli" trzeba sie wiec przyzwyczaic bo ja nie liczylbym na to, ze przyszle pokolenie naprawi to co jeszcze nie zostalo naprawione.
    • frey8b PKP. Pasażerowie sikali na tory. Zamknęli im to... 30.11.11, 11:25
      I co w tym dziwnego, taka jest mentalność Polaka że na wszystko sra, na tory - sra, na przepisy - sra, na regulaminy - sra, na wszystko w Polsce -sra. Tylko kiedy jest za granicą to już jest trochę inaczej, bo się boi na wszystko sr..., tam przestrzega przepisy, bo kocha być trzymany za mordę, a w Polsce ma wolność wolno mu sr..., więc sra. Chociaż są jednostki że trzymają się polskiej zasady srania na wszystko nie bacząc na koszty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka