Dodaj do ulubionych

Wypadek kandydata

IP: 62.233.130.* 03.06.04, 10:06
to już kolejny z Samoobrony ... który? 5ty? 8my ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wb Wypadek kandydata IP: 80.51.249.* 03.06.04, 10:07
      Każdy powinien odpowiadać za swoje czyny. A osoba publiczna w szczególności.
      Do Parlamentu niech się lepiej nie wybiera, bo powybija na przejściach innych
      parlamentarzystów. A pamietajmy, że kultura motoryzacyjna na zachodzie
      wyprzedziła nas o 100 lat
      • squi Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 10:32
        "Kierujący samochodem BMW 46-letni mieszkaniec Lublina - trzeźwy." Ale
        nieuważny, pewnie rozrywkowa atmosfera panowała w samochodzie + znaczna
        prędkość i stało się.
        Pijusów też mnóstwo za kierownicą, oto kolejny przykład:
        "Funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu wracali wczoraj (31.05.04) z rekonesansu
        przeprowadzonego w Bełżcu, gdzie 3 czerwca br. mają się odbyć uroczystości z
        udziałem władz państwowych i zaproszonych gości z Izraela, USA i Niemiec.
        W miejscowości Budy gm. Krynice około godz. 15.30 funkcjonariusze chcieli
        wyprzedzić samochód ciężarowy. Wtedy zauważyli, że kierowca jedzie dość
        niepewnie, zjeżdżając od czasu do czasu bez powodu na przeciwległy pas ruchu.
        Poprzez dawane sygnały dźwiękowe i gesty doprowadzili kierowcę do zatrzymania
        pojazdu. Jakie było ich zdziwienie, gdy kierowca nie był w stanie wyjść z
        samochodu o własnych siłach. Mało tego nie był też w stanie mówić, a po chwili
        zasnął."
        Cytaty z informacji KMP i KWP Lublin.
    • jetbang Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 10:21
      Przejście jest święte i koniec!!!!

a wszyscy wiemy jak on jeździł. samochód ma charakterystyczny i wygląd również.
      parę razy mnie nie zachaczył wyprzedzajac na styk. a sam świadkiem bylem jak
      miał w d... pieszych i kobitka uciekała.

nie wierzę wiec w to że jechał przepisowo(50/90).

wersji dzieciaka nie poznamy ale cóż też mógł ponosić część winy.
      • mali_bu Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 10:28
        Czy to może było to jego BMW cabrio??
    • Gość: kk Spoko, biegli na podstawie zfromadzonych dowodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:36
      wyjaśnią kto ma rację. Jarek ma świetnych adwokatów, więc pewnie mu
      wytłumaczyli, że albo powinien odmówić składania wyjasnień albo mówić prawdę.
      Żal mi Jarka, bo on jest uczciwy, towarzyski, serdeczny i na pewno sprawę
      bardzo teraz przeżywa.
      NAjŁATWIEJ SIĘ NA NIM WYŻYWAĆ PRZEZ INTERNET, BO gOŚĆ BOGATY I Z sAMOOBRONY. A
      miejcie żal do tych co was skubią wysokimi podatkami!!!!
      • daguska Re: Spoko, biegli na podstawie zfromadzonych dowo 03.06.04, 11:35
        tylko że my płacimy wysokie podatki przez takich jak on którzy ich unikaja!
        Nic nie dzieje sie bez przyczyny Może facet troche się zastanowi nad sobą Tylko
        szkoda że zawsze do tego potrzeba czyjejś śmierci!!!!!!
        Mam nadzieję że mu sie to nie upiecze! Trzymam za to kciuki!
        • Gość: Z:Đ Re: Spoko, biegli na podstawie zfromadzonych dowo IP: *.resetnet.pl 03.06.04, 11:39
          Na dzień dobry proponuje zabrać temu "piratowi" drogowemu prawo jazdy. I
          właśnie najciekawsze pozostaje niewiadomą a mianowicie z jaka prędkością
          poruszał się ten przyszły autorytet "upadłego" społeczeństwa.
      • Gość: Jaracz Re: Spoko, biegli na podstawie zfromadzonych dowo IP: 62.233.131.* 03.06.04, 13:41
        a znasz kogoś biednego z samoobrony?!
        właź w dupę, właź, może ci trochę odpali
    • Gość: FS Re: Polska zawiść IP: 62.233.192.* 03.06.04, 12:41
      Nim pozna się przyczynę już się osądza to jest polskie piekiełko. Poczekajmy
      aż będzie opinia biegłych bo dziennikarze mają płacone za wierszówkę dlatego
      piszą kwieciście i nie zawsze rzetelnie, każdy chce zarobić więcej.
      Urban szokuje wszystkich, bo nikgo nie prosi o łaskę i nie lezie na klęczkach
      po --------------
      • Gość: fan Samoobrony Re: Polska zawiść IP: 62.233.189.* 03.06.04, 14:13
        Najbardziej dba o mieszkańców kamienic, które przejął (może kiedyś dowiemy się
        jak).Aż dziw, że taki dobry człowiek jechał z Warszawy, bo przysiągłbym, że
        widziałem go w tym czasie jak tworzył kolejne miejsca pracy w Lublinie
    • Gość: raf Re: Wypadek kandydata IP: *.blueyonder.co.uk 03.06.04, 16:07
      pan jaroslaw urban powinien zajac sie swoimi kamienicami a nie pchac sie do
      euro parlamentu co do wypadku to jestem przekonany ze prowadzil swoja mazde z
      nadmierna predkoscia zawsze jezdzi jak szalenoec nie raz sam na oczy widzialem
      popisujac sie na skrzyzowaniach jak holowczyc powinni zabrac mu prawo jazdy ale
      pewnie taki gosc jak on ktory ma kupe kasy sadzi ze jest bezkarny i prawa
      pisane nie jego obowiazuja mam nadzieje ze ktos sie za to wszystko wezmie
    • Gość: sanchez Re: Nikt mu nic nie zrobi! IP: 212.182.111.* 03.06.04, 16:10
      Pan Urban notorycznie łamie przepisy Kodeksu Drogowego stawiając swoje BMW Z3 w
      niedozwolonych miejscach np: przed NBP na ul. Chopina, albo zasłaniając
      przejście dla pieszych na tej samej ulicy parkując na chodniku. no i co nikt mu
      nic nie zrobi! Takie mamy prawo i republikę kolesi.Jedno może byc pocieszające
      może ludzie przejżą na oczy. Szkoda tylko młodego człowieka. KONDOLENCJE DLA
      RODZINY, TRZYMAJCIE SIĘ W TYCH TRUDNYCH CHWILACH. Pozdrawiam.
      • Gość: kwach Re: Nikt mu nic nie zrobi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:55
        To napewno człowiek podstawiony przez Balcerowicza i Kwasniewskiego
        wszedł "politykowi" z samoobory pod auto w celu prowokacji politycznej.
        Andrzejek L. ma już na to dwie rolki papieru toaletowego które pokaże jak
        będzie trzeba.
    • 4gwiazdki Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 17:27
      A skąd Urban wie,że 20-latek był kompletnie pijany?Przecież jeszcze nie
      zrobiono sekcji zwłok.Łatwo winę zwalić na nieżyjącego.bo już nie jest w stanie
      bronić się.
    • Gość: piro_abc Re: Wypadek kandydata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:48
      Widzę, że sporo osób które włączyło się do tej dyskusji porusza wątek tak, jak by były one świadkami koronnymi tej całej sprawy/wypadku.
      Ludzie opamiętajcie się!!!.
      Stała się tragedia bo zginął człowiek. Niestety nie cofnie się czasu żeby losy tej historii się potoczyły inaczej.
      Czy winę ponosi kierowca, ocenią biegli sądowi, a nie ludzie na forum dyskusyjnym.
      Pisanie, że to ?człowiek samoobrony? który się panoszy nic nie zmienia i nie załatwia niczego, wg praw demokracji ma takie same prawo do obrony jak każdy, a niektórzy na tym forum o tym fakcie zapomnieli, chcąc od razu skazać bez zbadania okoliczności wypadku, bez sądowego wyroku na surowy wyrok.
      Nikt z obecnych na forum nie zadał sobie dotychczas pytania, dlaczego stała się ta sytuacja?, czy człowiek idący poboczem nie oświetlonej drogi w nocy jest dostatecznie widoczny przez osoby które kierują pojazdami mechanicznymi?.
      Może jest to wskazówka dla policji/straży miejskiej żeby bardziej zwracała uwagę na osoby które idą poboczem drogi, czy są widoczne na drodze (mają elementy odblaskowe, elementy świecące itp.) za ich brak powinno się karać pieszych oraz za nie stosowanie się do przepisów kodeksu drogowego.
      pozdrawiam.
      piro_abc
      • Gość: Jacek Re: Wypadek kandydata IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 03.06.04, 18:08
        Proponuję zobaczyć miejsce w którym wydarzył się wypadek i dopiero wtedy
        wyciągać wnioski odnośnnie jego okoliczności. Ale ogólnie masz rację.
      • Gość: xxxxx Re: Wypadek kandydata IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 18:27
        Ok, winien nie winien - nie forum od tego,

drobna uwaga tylko - o 21.20 nie było jeszcze ciemno, tylko lekko, lekko szarawo

więc uwagi o odblaskach...
      • Gość: denon Re: Wypadek kandydata IP: 195.114.189.* 03.06.04, 20:01
        > Nikt z obecnych na forum nie zadał sobie dotychczas pytania, dlaczego stała
        się
        > ta sytuacja?, czy człowiek idący poboczem nie oświetlonej drogi w nocy jest do
        > statecznie widoczny przez osoby które kierują pojazdami mechanicznymi?.

Co ty człowieku p.i.e...sz - droga hamowania - ponad 140 metrów (dla osób
        niezorientowanych - normalna droga hamowania ze 100km/h to ok 40metrów),
        sytacja miała miejsce na przejściu w terenie zabudowanym i oswietlonym. Znam to
        przejście, bo jezdze tam 2x dziennie. Gosc naginal ponad 150 wiec nie wal tu
        sciemy o tym ze niewidzial itp. Ciało zostało odrzucne na ok 40-50metrów.

Wg mnie bardzo obraziłeś i wykazałeś totalny brak szacunku do osoby która
        została ZAMORDOWANA. Kierowca który zabił będzie miał jeszcze szanse się
        bronić. ZAMORDOWANY JUŻ NIE.

a może
    • Gość: max Re: Wypadek kandydata IP: *.resetnet.pl 03.06.04, 17:57
      Miejmy nadzieję ze wrescie odpowie za swój wyczyn,im się ciągle wydaje
      ze będą bezkarni Ci z samoobrony,połowa z nich powinna już dawno siedzieć.Myślę
      ze sprawiedliwość go docięgnie!!!!!!!!!!
    • Gość: jukund Re: Wypadek kandydata IP: *.n.net.pl 03.06.04, 19:36
      a cały Lublin zaśmiecony zdjęciami tego "kandydata" ale czy taki typ będzie
      miał sumienie? oczywiście jechsał 50 km /godz...
      jeszcze ma czelność kandydować
    • Gość: masme skandal IP: *.lublin.mm.pl 03.06.04, 20:03
      Dlaczego osoba publiczna może być bezkarna jesli istnieja poważne poszlaki
      wskazujące na jej winę!!! Czy pamiętacie wypadek kierowcy rajdowego na torach?
      W tamtym wypadku winna dróżniczka od razu trafiła w kajdankach do aresztu. Czy
      gdyby w tamtym przypadku zawinił ktoś taki jak Pan U. też trafiłby do aresztu?
      Zapewne nie bo policja stwierdziłaby, że nie istnieje groźba ucieczki
      podejrzanego z kraju....
      Niestety w naszym chorym kraju sa równi i równiejsi. Aż mi się nasunął cytat
      z "Folwarku Zwierzęcego"... Niestety ten kto ma pieniądze i wpływy może
      wszystko, a jego hasło wyborcze... bez komentarza. Tylko dlaczego zatrudniani
      przez niego ludzie oblegali sąd pracy...
      I jeszcze jedno - dlaczego kurier lubelski i dziennik wschodni milczały na ten
      temat! Gazeta chociaz napisała.
    • Gość: rozsądniśka Re: Wypadek kandydata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 20:16
      Znam tego gościa to uczciwy mądry i fajny facet. Zawsze zagada rozsmieszy jest fajny to szef mojej mamy ile ludzi ma u niego dach nad głową i prace. On jest dla mnie bomba. A ten facet był pijany jak niepowiem kto niemiał odblasku i na oczy niewidział. A pan Jarek jest wporzo gość.
      • Gość: denon Re: Wypadek kandydata IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.06.04, 20:29
        > Znam tego gościa to uczciwy mądry i fajny facet.

No tak, to uprawnia go do łamania przepisów kodeksu drogowego.

>... niemiał odblasku ...

A ty może chodzisz po mieście z odblaskiem na czole ?

> A pan Jarek jest wporzo gość.

Całe szczęscie, bo myślałem ze to jakis cham i gbur.

A tak dla sprecyzowania jednej sprawy -> ZAMORDOWANA osoba przechodziła z lewej
        na prawą (patrząc w kierunku Lublina), chwilę wcześniej robiła zakupy w
        przydrożnym sklepie.

• 4gwiazdki Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 21:21
      Widziałem pozrywane plakaty z podobizną pirata (okolice Hempla).Myślę,że Urban
      wycofał się z kandydowania
      • jetbang Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 21:27
        nie sądzę. po moich doświadczeniach z tym człowiekiem raczej wątpię.

przyzwoitość by nakazywała wycofać się ale cóż klasy brakuje nie tylko
        samoobronie!!!
        • 4gwiazdki Re: Wypadek kandydata 03.06.04, 21:36
          Odniosłem takie wrażenie,gdyż szereg plakatów (jeden po drugim) zostały
          zerwane.Więc zastanowiło mnie,czy to ktoś zrobił Urbanowi przysługę,czy tez
          Urban sam wpadł na taki pomysł (raczej niemożliwy,ponieważ w samoobronie nie
          mają pomysłów,nie potrafią myśleć,lecz wykonuja wszystko co im powie Adrew Guru-
          Brona)
          • Gość: Stach Re: Wypadek kandydata IP: 62.233.188.* 03.06.04, 22:51
            Trzeba mieć choć trochę honoru aby się wycofać w odpowiednim czasie. Dziś o
            godz. 18.15 w TV3 pomiędzy panoramą lubelska a pogoda ukazała się przedwyborcza
            reklama Urbana (uśmiechniety, deklamujący krótkie hasła, na tle swoich włości),
            prawie 20 godzin po zabiciu człowieka!
            Mam nadzieje, że dotychczasowa bezkarność tego pana się skończyła.
            • Gość: Maria Re: Wypadek kandydata IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 04.06.04, 07:29
              Dziwi mnie wasze gadulstwo, miast natychmiast zglosic sie do Prokuratury i
              zlozyc zeznanie o tym jak nagminnie przekracza predkosc , lamie przepisy - to
              uwaga do swiadkow .Tylko rzetelna reakcja swiadkow mze miec wplyw na dalsze
              losy niewinnych osob na pasach.Na calym swiecie, w cywilizowanych krajach
              pieszy ma byc nr1. Trzeba miec troche wyobrazni- przeciez moze wybiec dziecko,
              przeciez moze ktos nagle zaslabnac, przeciez moze przechodzic niedorozwiniety
              itd. Prowadze samochod 20 lat i zawsze tam gdzie sa piesi , predkosc ma byc
              taka aby moc w pore sie zatrzymac.I basta.
              Prosze, pojdzie do Sadu i zlozcie zeznania.
              Niech to bedzie przestroga dla nastepnych potencjalnych idiotow- kierowcow.
              Niech pamietaja , ze moc swiadka jest ogromna, wieksza od przekupstwa.
              • jetbang Re: Wypadek kandydata 04.06.04, 08:14
                w stanach jest inaczej!!!! tam jest policja u nas ...
            • 4gwiazdki Re: Chyba jednak nie zrezygnuje 04.06.04, 12:16
              Pisałem wczoraj,że zerwane są plakaty z wizerunkiem pirata.A dziś w Kurierze
              ukazał się wywiad z J.Urbanem.Oto fragment:
              *Czy to zdarzenie wpłynie na Pana kandydowanie do Parlamentu Europejskiego?
              W tej chwili nawet nie chcę o tym myśleć. Ta sprawa stała się od wczoraj
              drugorzędna.
              *Zrezygnuje Pan?
              Nie wiem. Listy są już zrobione, kampania rozpoczęta. Nie potrafię teraz o tym
              rozmawiać.
              *Dziękuję za rozmowę
              www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=10949

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka