Dodaj do ulubionych

Mili Lubelacy

12.01.12, 17:29
Niestety jesteśmy w jednym województwie,co jest głupie,ale niestety jest.

Walczycie o Kołbiel,a dlaczego zapominacie o nas,dlaczego nie walczycie o wschodnie "wyjście" z Lublina.A może macie nas,mieszkańców Ziemi Chełmskiej, w nosie i uważacie,że tylko Wy jesteście ważni w tzw. woj.lubelskim.

Mam nadzieję,że jednak wykażecie solidarność i Wy i GW uruchomicie akcję pisania petycji o drogę krajową przez Chełm do Dorohuska,prowadzącą przez Kowel do Kijowa.
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos Re: Mili Lubelacy 12.01.12, 17:44
      andrzej.sawa napisał:

> Niestety jesteśmy w jednym województwie,co jest głupie,ale niestety jest.

Ogłoś secesję, przyłącz Chełm do Ukrainy.

> Walczycie o Kołbiel,a dlaczego zapominacie o nas,dlaczego nie walczycie o wscho
      > dnie "wyjście" z Lublina.A może macie nas,mieszkańców Ziemi Chełmskiej, w nosie
      > i uważacie,że tylko Wy jesteście ważni w tzw. woj.lubelskim.

"Wy" walczycie - to znaczy kto właściwie? Nie czytaj tyle gazet, bo Cię oczy rozbolą i mózg spuchnie, o ile to już nie jest tak zwanym "faktem dokonanym".

> Mam nadzieję,że jednak wykażecie solidarność i Wy i GW uruchomicie akcję pisani
      > a petycji o drogę krajową przez Chełm do Dorohuska,prowadzącą przez Kowel do Ki
      > jowa.

A słyszał, że ta droga (Droga Krajowa numer 12, na odcinku Kurów - Piaski łącząca się z drogą krajową numer 17) już od dawna jest częścią międzynarodowego szlaku E373?
      pl.wikipedia.org/wiki/Droga_krajowa_nr_12_%28Polska%29
      Żale i pretensje kieruj do GDDKiA (Główna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad) - to jest taki centralny urząd z siedzibą w Warszawie.
      • leonoss Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 00:01
        Mili Lublinianie zapominacie o swoim terenie dlatego popieram internautę pana Andrzeja Sawę .słuszna uwaga
      • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 01:29
        Sprawa tzw.reformy administracyjnej,to osobny temat.Dodam tylko,że praktycznie wszyscy tzw.politycy są z niej zadowoleni,bo mają do dyspozycji tysiące posad do rozdawania swoim kolesiom.A my podatnicy jesteśmy tylko od płacenia.A to czy obecny system jest racjonalny - nie ma na ten temat dyskusji.
    • qqbek Z całą pewnością pana akcja... 13.01.12, 00:39
      ...panie Andrzeju ma więcej sensu niż skomlenie GwL o obwodnicę Kołbieli dla lubelskich gastarbeiterów z Warszawy.
      Ukraińcy, ledwo skończą ekspresówkę do Dorohuska (a prace są właściwie na ukończeniu, z tego co mi wiadomo), zawstydzą nas, "europejczyków pełną gębą", goniących do pracy na kasy w Lidlu gdzieś w Białołęce czy na Gocławiu.
      Już nie raz na tym forum (choć raz pana zbyłem - za co przepraszam) pisałem o tym, że rondo w Kołbieli to problem o lokalnym charakterze, a priorytetem dla Lublina powinna być pełna obwodnica i przede wszystkim oś wschód-zachód. DK17 na północ od Kurowa zaś powinna mieć znaczenie takie, jakie ma... lokalne.
    • Gość: a Re: Mili Lubelacy IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 21:03
      Warszawiacy też popierają andrzeja. Budujcie drogi u siebie i jeździjcie na wschód. W Warszawie jest was za dużo. Pół Lublina zwaliło się do Warszawy jak do siebie.
      • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 21:41
        Chyba masz więcej racji niż podejrzewasz.Ale ci z Warszawy uważają,że żyją na prowincji i wyjeżdżają na Zachód - Londyn,Nowy York,ci z Lublina też na Zachód - Warszawa,Londyn,Nowy York.......No i czy poza zakompleksieniem coś ich łączy?Jedno - udają,że robią karierę.

W Warszawie mieszkałem ponad 15 lat - no i nigdy nie chciałem więcej.
      • Gość: bosman [...] IP: *.dynamic.mm.pl 15.01.12, 22:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zubelz Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 21:56
      "Mam nadzieję,że jednak wykażecie solidarność i Wy i GW uruchomicie akcję pisania petycji o drogę krajową przez Chełm do Dorohuska,prowadzącą przez Kowel do Kijowa. "

Panie Sawa. Tak panu nudno i tęskno za TIRami w mieście?.
      • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 22:03
        Problem w tym,że Tir-y nie mają innej trasy do granicy i zdemolowały ulice w mieście.
        • empi Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 22:13
          Te tiry podobno tak się tłuką na waszych wybojach, że lochy się walą a Bieluch już się nawet z nich wyprowadził. Bezdomnym się ostał :).
          pzdr.
          • zubelz Re: Mili Lubelacy 13.01.12, 22:36
            empi napisał:

> Te tiry podobno tak się tłuką na waszych wybojach, że lochy się walą a Bieluch
            > już się nawet z nich wyprowadził. Bezdomnym się ostał :).
            > pzdr.

On tylko uciekł przed wschdnią "cywilizacją"co wali przez granicę do naszego kraju.
          • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 14.01.12, 00:23
            Bieluch jest w dobrej kondycji,natomiast wyboje są coraz większe i może okazać się konieczne zamknięcie dla TIR-ów trasy do granicy.

Najprawdopodobniej jedynym wyjściem będzie blokada - jedyne skuteczne narzędzie rozmowy z tzw.górą.
            • tajnos.agentos Re: Mili Lubelacy 14.01.12, 10:19
              Ten motłoch to nic, tylko wrzeszczeć, modlić się i łapy po cudze pieniądze wyciągać potrafi, a do roboty to nie ma komu się wziąć... No wschód, panie, tak komuna zrobiła największe spustoszenia.
              • andrzej.sawa [...] 14.01.12, 12:51
    • Gość: bosman [...] IP: *.dynamic.mm.pl 15.01.12, 22:22
    • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 16.01.12, 16:09
      Władze Chełma zauważyły mój pomysł blokady,a więc zmuszenia warszawki do działania.

Lubelacy razem może się uda.
      • tajnos.agentos Re: Mili Lubelacy 16.01.12, 16:23
        Nie uda się. Niech Chełm weźmie się do uczciwej roboty a rewolucje zostawi mądrzejszym.
        • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 16.01.12, 20:43
          Z Ciebie chyba pożytku nawet w Lublinie nie będzie.
        • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 18.01.12, 17:07
          Co Ty możesz powiedzieć o uczciwości.Nie gadaj.
          • tajnos.agentos Re: Mili Lubelacy 18.01.12, 19:29
            andrzej.sawa napisał:

> Co Ty możesz powiedzieć o uczciwości.Nie gadaj.

Znasz mnie? Masz co do mnie? to na piśmie, a jak nie - to wypad, oszołomie.
            • andrzej.sawa Re: Mili Lubelacy 20.01.12, 23:28
              Twój post jest dowodem na twoje zdzecinnienie.Szkoda smarkaczu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka