Dodaj do ulubionych

Trzeba mówić: Tu można inwestować

31.01.12, 10:05
Pseudonakowe opracowanie i bajeczki.. Fakty!: uczelnie w Lublinie zajmują ostatnie miejsca we wszelakich możliwych tabelach i jeśli coś produkują to... bezrobotnych! Zamiast tego mamy wielomilionowe nakłady na żałosną ESK (z jednym kinem i kiepskim teatrem). Turystycznie Lublin również nie błyszczy - za bardzo nie ma tu na czym oka zawiesić. Przemysłu nie ma zupełnie. Zaś ujemny przyrost naturalny powoduje, że miastu ubywa mieszkańców ( na pocieszenie to ostatnie dotyczy całej Polski). Poza tym tak jak z ludźmi - niektórzy przy bliższym poznaniu - zyskują. Lublin gdy goście bliżej go poznają.. tylko w ich oczach traci!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lubelski W Lublinie nie ma na czym oka zawiesić? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 10:18
      Bo wg POpaprańców, ministrów chamstwa, Wrocuś to jac Cacuś. A tak naprawdę to w Lublinie jest dużo więcej zabytków niż w Srocławiu, w którym jest tylko pstrokata makieta przedwojennego rynku plus zoo.
      • Gość: Rockl;in Re: W Lublinie nie ma na czym oka zawiesić? IP: *.assecobs.pl 31.01.12, 10:28
        Jakby ludzie chcieli zabytków to by siedzieli w Gnieźnie...

Ludzie chcą pracy a nie zabytków
    • andrzej.sawa Re: Trzeba mówić: Tu można inwestować 31.01.12, 10:32
      Prowincjonalizm władz Lublina,i nie tylko.Brak pomysłu na promocję.Biznes nie zbuduje fabryki na Felinie dlatego,że ESK,że ...tylko dlatego,że wie,że mu się opłaci - a skąd ma wiedzieć,że mu się opłaci?
      Wrzaski o Kołbiel powodują,że do ludzi z zewnątrz przychodzi informacja - do Lublin a nie da się dojechać,a więc po cholerę tam inwestować na wschód od Wisly.Trudności z dojazdem przez Chełm do Dorohuska,a więc na Wschód też nie zachęcają.kRETYŃSKIE mapki,że już w 20-25 roku będzie można bez kłopotów przejechać z Lublina do granicy nie są też pozytywną reklamą,a wręcz czarnym PR.
    • Gość: ad Re: Trzeba mówić: Tu można inwestować IP: *.static.vip-net.pl 31.01.12, 10:41
      aromku Lublin to siedziba koterii partyjnych rodzinnych pseudonaukowych. Oszukać społeczeństwo i nic nie robić poza biciem piany w trakcie zebrań i posiedzeń. Nawet Taki Marks powiedział ze ważniejszy jest jeden rzeczywisty krok niż tuzin programów. To wszystko to tylko słowa za które nie można nikogo rozliczyć nawet w trakcie wyborów, po prostu. Władze lubelskie to porostu układziki ja tobie ty mnie i mojej rodzince. Filozofia która mówi bez przeciwieństw nie ma rozwoju pomimo szkoły filozoficznej jak była w Lublinie widać że nie ma zastosowania
      • andrzej.sawa Re: Trzeba mówić: Tu można inwestować 31.01.12, 11:05
        A tzw. społeczeństwo daje sobie kit wciskać i nie wykazuje żadnej aktywności.
      • Gość: leonss Re: Trzeba mówić: Tu można inwestować IP: *.icpnet.pl 31.01.12, 11:06
        Lublin powinien rozwijać się Wielotorowo i tu zgadzam się z internautami p.Sawą czy innymi wpisami 1 .Infrastruktura drogi Lublin -Wawa -Chełm -Zamosc -Biała Podlaska -czy Lublin-Przemyśl przez Biłgoraj to są b. ważne tranzyty 2.Szybka kolej do Lublina -i na Ukrain 3.LOTNISKO NIE MINI najlepiej dodatek z Cargo .4.Komunikacja miejska najlepiej tramwaje [patrz mały Olsztyn buduje linie tramwajowe 15 sztuk zakupił z H>Cegielski to najszybsza komunkacja w mieście ,tylko ratusz obecny tegioo nie rozumie Poprzednio tylko p.Baryłkowski rozumiał ,ze tramwaj jedzie swoim torem duzo miejsca nie zajmuje jest szybszy od autobusów i trajków 5..Obiekty sportowe stadion ,Pływalnie itd.Poznan zatrudnia w biurach ponad 8 tys ludzi poza ratuszem czyli zatrudnienie tz białych kołnierzyków a Lublin ile biurowcow posiada buduje ,hoteli 5 gwiazdkowych itd.Brać przykład chociaz 75 procent z P_N

Przemyśl obwodznice
    • Gość: bosman ja pierdzielę! IP: *.centertel.pl 31.01.12, 12:23
      tak "światłych", "dogłębnych", "wikliwych" i "wyważonych" "opinii" jak powyższe pierdoły już dawno nie czytałem. A "ekspert" sawa przechodzi samego siebie. Chopy!!! - kandydujta, głosta programy, przekonujta ludzi i do waaaaadzy! A nie, to nie pierd(..........)ć pierduł na forum bo rzygać się chce.
      • Gość: J-k Re: ja pierdzielę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 15:03
        Nie wiedziałem, że specjalnością województwa lubelskiego są "wyroby ciągnione na zimno", czyli druty. Czy jest to usługa sezonowa?
        • Gość: leonss Re: ja pierdzielę! IP: *.icpnet.pl 31.01.12, 22:05
          słuszna ocena internauty j-k. [ciągnie drut na zimno?] Poważnie Lublin w planach powinien być zaliczany do 10 miast metropolijnych wówczas jego prestiż wzrośnie a tym samym nastąpi aktywność mieszkańców i inwestorów.
          • andrzej.sawa Re: ja pierdzielę! 01.02.12, 00:23
            Czyli III Świat jest Twoim ideałem - molochy miejskie + fawele,a reszta to pustynia.

Prymitywne ideały metropolii.Mamy taki moloch,pt.Warszawa,do której każą nam,np.w postaci MILIONÓW DO BUDOWY METRA,a drogę tzw. wiejską mamy budować w czynie społecznym,obok podatków.
            • Gość: leonss Re: ja pierdzielę! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.12, 09:19
              panie

Panie Andrzeju S internauto smutne ale aby prestiż Lublina miescil się w 1 dziesiątce miast powinien się rozwijac najlepiej w regionie ,tak jest w Poznaniu ze ludzie z Ostrowa
              czy Kalisza Gniezna pracują w stolicy regionu.To jest chore ale taka jest rzeczywistosc.w ubiegłymroku internauci napisali ze Polska powinna się rozwijać równomiernie a nie tylko 6-7 regionów ściany zachodniej

a. s
              • andrzej.sawa Re: ja pierdzielę! 02.02.12, 12:05
                Czy rozwój jest dla prestiżu?

To za np.komuny budowano świetlaną przyszłość w postaci Nowej Huty i Huty Katowice,a tzw. zwykli ludzie nie mogli kupić garnka albo pralki.

Czy zwykłym ludziom polepszy się,jak Lublin będzie większy i dalej będzie do jakiegoś urzędu z dalekiego przedmieścia?Po jaką cholerę np.Głusk przyłączono do Lublina?

Ja nie mam ochoty na większy Chełm.Mam nadzieję,że nie znajdzie idiota,który zachce powiększać obszar Chełma.Mam nadzieję,że pograniczne miejscowości będą się samodzielnie rozwijały.

Jest światło nadzieii.Kilka lat temu,wbrew nadziejom byłego towarzysza Ferenca Boguchwała odzyskała prawa miejskie,a nie została zaanektowana przez Rzeszów.

• Gość: J-k Re: ja pierdzielę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 12:30
                  Nie miałbym nic przeciwko, gdyby Lublinem zarządzał towarzysz Ferenc. Pamiętam też, że za tzw. komuny w moim domu rodzinnym była pralka i były garnki - bez przesady z tym narodowym cierpiętnictwem. Ale poza tym masz rację szansę na rozwój powinny mieć wszystkie miejscowości, bez względu na rozwój. A ta teoria rozwoju Polski w oparciu o kilka ośrodków metropolitalnych to jedna kupa gó...na.
                  • Gość: J-k Re: ja pierdzielę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 12:32
                    Przejęzyczyłem się, zamiast "bez względu na rozwój" powinno być "bez względu na wielkość".
                  • andrzej.sawa Re: ja pierdzielę! 02.02.12, 12:42
                    Nie jest to narodowe cierpiętnictwo,tylko stwierdzenie faktów.Może masz za mało lat,albo więcej szczęścia niż ja co do zakupów rozmaitych towarów.Ja często miałem łatwiej,bo za prl-u byłem zaopatrzeniowcem i potrafiłem "załatwiać",a mimo to często stałem w kolejce.
                    • Gość: leonss Re: ja pierdzielę! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.12, 13:50
                      panowie Pospieszalski w Warto rozmawiać tv i 90 procent ludzi mówi Polska powinna rozwija się równomiernie ale tz WADZA która nie pozwal a posłowie to przegłosują .Lublin przed35 laty był 8 -9potęgo gospodarczo [regionem w Polsce] a dziś bez zakladów bez dróg bez szybkiej koleji bez siedzib ważnych urzędów bez młodych madrych ,którzy uciekają leci na głowe smutne to boli emigracja mlodych za chlebem od 45-50 roku trwa z uwagi na brak inwestycji a co za tym pracy.Lotniska autostrady koleji wówczs Lublin da sobie rade jak i cały region
                    • Gość: J-k Re: ja pierdzielę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 10:00
                      Miliardy ludzi na świecie miała i ma gorzej. Niestety w Polsce panuje epidemia cierpiętnictwa, martyrologi i patriotycznej egzaltacji. Ot taka nasza przypadłość będąca wynikiem kompleksów niedocenionego i ciągle wykorzystywanego przez świat, niedomytego, lekko skacowanego "mesjasza narodów".
                      A tak przy okazji najdłuższa kolejka w jakiej przyszło mi stać miała miejsce w ZUS-ie, bodajże w 1999 roku, przy okazji składania rocznej kilkustronicowej deklaracji rozliczeniowej (to był efekt jednej z awuesowskich "reform" ułatwiających prowadzenie biznesu) - a w czasach tego "nieludzkiego" PRL-u wystarczyła zwykła książeczka opłat.
                      • andrzej.sawa Re: ja pierdzielę! 03.02.12, 11:25
                        Myśl pozytywnie i ciesz się,że mieszkasz u siebie,a nie w wyśnionej metropolii np.nowojorskiej.

To jest zalecenie dla wszystkich.
                        • Gość: leonss Re: ja pierdzielę! IP: *.icpnet.pl 05.02.12, 12:38
                          Uważam ze tu warto inwestowac 1 .Lotnisko 2 obwodnice 3 wycinek drogi ekspresowej 4 .Rozbudowa Targów Lubelskich w perspektywie stadion pływalnia Olimpijska i tak pomalutku do przodu tego moim przyjaciołom życze .
                          • andrzej.sawa Re: ja pierdzielę! 05.02.12, 13:51
                            Ktoś kto inwestuje chce mieć drogę w obie strony - wschód - zachód.
                            • Gość: leonss Re: ja pierdzielę! IP: *.icpnet.pl 06.02.12, 17:29
                              Popieram pana Andrzeja S wypowiedz ale jezeli masz 5 zł. to tylko zjesz zupę. no może kompot a 2 dania nie bo pusta kieszeń niestety
                              • andrzej.sawa Re: ja pierdzielę! 06.02.12, 17:49
                                Ale wobec tego niech jaśnie ukochana władza nie ględzi,że realizuje podstawową infrastrukturę,a i władze Lublina dziwnie zapominają,że interesem Lublina jest walka o połączenie wschód-zachód,a nie prymitywne,zakompleksione spojrzenie tylko na Warszawę.
    • Gość: OnLbn Re: Trzeba mówić: Tu można inwestować IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.12, 17:58
      Piłeś, nie pisz. Takich bzdur na temat tego miasta nawet od największych tutejszych malkontentów nie słyszałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka