Dodaj do ulubionych

Bolek - grzech myślą

23.02.12, 23:54
Dzisiaj u Janka Pospieszalskiego:

To skandal niesłychany - w uzasadnieniu wyroku sądowego (Wałęsa vs Wyszkowski) jest napisane, że nigdzie nie ma zapisów o agenturalnej działalności Bolka czyli Wałęsy i jest to nieprawda, bo w IPN takie dokumenty istnieją, wie o tym całe środowisko naukowe historyków i nie kwestionuje tego faktu żaden historyk z tytułem naukowym mówi Sławomir Cenckiewicz, autor książki o Lechu Wałęsie.

Nie mam żadnych wątpliwości, że Lech Wałęsa, jako Bolek donosił na mnie - w materiałach, które przekazało mi IPN jako pokrzywdzonemu są raporty Bolka o rzeczach, o których rozmawiałem tylko z Wałęsą, mówi jeden z opozycyjnych kolegów Wałęsy. Nie mogę mu darować, mówi dalej, że Wałęsa brał za to pieniądze.

Współtwórca Wolnych Związków Zawodowych Lech Zborowski powiedział: - w końcu lat 70-tych, w obecności kiklunastu osób Wałęsa przyznał się, że na komisariacie MO rozpoznawał dla esbeków kolegów, których mu na zdjęciach pokazywano. Przepraszał za to.

Wałęsa sam o sobie na filmie: to jest zbrodnia samo pomyślenie, że Wałęsa mógłby pracować dla SB.
Obserwuj wątek
    • przyboczny Re: Bolek - grzech myślą 24.02.12, 07:44
      Ulubieniec Salonu - Wajda robi film o legendarnym przywodcy "S".
      A tu pechowo pokazuje sie informacja o lezacych w Sejmie kwitach na L.W.
      Ciekawe - jak rezyser "przeskoczy" ten rozdzial w zyciu swego bohatera?

A poza tematem watku uwaga:

Od dawna obserwujemy systemytycznie i z premedytacja wycinanie watkow >elana>
      Moze by do Netykiety dopisac stosowny punkt uzasadniajacy owe "wycinanki"?
      • Gość: bosman ciekawe to jest to... IP: *.centertel.pl 24.02.12, 09:05
        że taki kwity znajdują się "nagle". Na zlecenie? Trochę czasu zajęło komuś przygotowanie - jakieś 20 lat :-) Dziwne - jak na razie - jest to , że "zaginiona teczka" nadprezesa jakoś nie może się "znaleźć".
      • Gość: :))) Re: Bolek - grzech myślą IP: *.home.aster.pl 24.02.12, 13:34
        > Od dawna obserwujemy systemytycznie i z premedytacja wycinanie watkow >elan
        > a>
        > Moze by do Netykiety dopisac stosowny punkt uzasadniajacy owe "wycinanki"

Bo jest: ksenofobem, rasistą, antysemitą, szowinistą itd.
        Że kiedy zaczyna mu brakować argumentów, używa epitetów?
        (bosmana też w takich sytuacjach wycinają)
        To wręcz nieprawdopodobne, jak w nim sie to mieści:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka