kawalowicz 04.03.12, 21:27 Błagam, zróbcie przystanek w kierunku Śródmieścia na wysokości tego placyku, żeby po wyjściu z dworca nie trzeba było tłuc się dwieście metrów z bagażami aż do obecnego przystanku przy Skośnej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator dna Albo rybki albo akwarium IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 22:03 Zbudują ci przejście dla pieszych a ty jeszcze byćś chciał żeby na jego końcu był przystanek!!! Chyba ci się z dobrobytu w głowie przewraca!!! Nie po to parę lat temu zbudowali zatoki przystankowe żeby teraz je przesuwać z tak błahego powodu że teraz budują wyjście z dworca i bezkolizyjne przejście dla pieszych po wiadukcie na drugą stronę ulicy i nie po to zwężali ulicę Kunickiego wysepkami żeby teraz ją poszerzać tylko dlatego że teraz poszerzą wiadukt. W Urzędzie Miasta Lublina w sprawach planowania miasta obowiązuje zasada: albo rybki albo akwarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: Albo rybki albo akwarium IP: 89.167.0.* 04.03.12, 22:41 Gość portalu: obserwator dna napisał(a): > Zbudują ci przejście dla pieszych a ty jeszcze byćś chciał żeby na jego końcu b > ył przystanek!!! Chyba ci się z dobrobytu w głowie przewraca!!! > Nie po to parę lat temu zbudowali zatoki przystankowe żeby teraz je przesuwać z > tak błahego powodu że teraz budują wyjście z dworca i bezkolizyjne przejście d > la pieszych po wiadukcie na drugą stronę ulicy i nie po to zwężali ulicę Kunic > kiego wysepkami żeby teraz ją poszerzać tylko dlatego że teraz poszerzą wiadukt > . > W Urzędzie Miasta Lublina w sprawach planowania miasta obowiązuje zasada: > albo rybki albo akwarium. Znaczy się, że jak nie ma rybek albo akwarium ,to powinien zmienić orientację seksualną albo zamienić pociąg kolejowy na pociąg do tej samej płci?? Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Albo rybki albo akwarium 04.03.12, 22:58 Gość portalu: obserwator dna napisał(a): > Zbudują ci przejście dla pieszych a ty jeszcze byćś chciał żeby na jego końcu b > ył przystanek!!! Chyba ci się z dobrobytu w głowie przewraca!!! > Nie po to parę lat temu zbudowali zatoki przystankowe żeby teraz je przesuwać z > tak błahego powodu że teraz budują wyjście z dworca i bezkolizyjne przejście d > la pieszych po wiadukcie na drugą stronę ulicy i nie po to zwężali ulicę Kunic > kiego wysepkami żeby teraz ją poszerzać tylko dlatego że teraz poszerzą wiadukt > . > W Urzędzie Miasta Lublina w sprawach planowania miasta obowiązuje zasada: > albo rybki albo akwarium. Co by nie powiedzieć, to lubelskie urzędasy "myślą" przyszłościowo???. Z Kunickiego zrobili miedzę do której będzie dochodzić prawie autostrada. Gratulacje się należą. Tak na marginesie. Jeżeli obniżą jezdnię jeszcze o czterdzieści centymetrów, czy przewidzieli jakieś odprowadzenie wód opadowych???.(zawsze po ulewie jest tam staw) i czasem nie można przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Re: Albo rybki albo akwarium IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 23:09 Jak będzie staw to przekażą go MOSIR-owi a MOSIR już będzie wiedział jak utopić w nim miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Albo rybki albo akwarium 04.03.12, 23:50 Idę o zakład, że będziemy mieli następny kryty basen. (tak jak w Wąchocku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Albo rybki albo akwarium IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 05.03.12, 08:38 Coraz częściej przecieram oczy ze zdumienia. Skąd się u was bierze takie malkontenctwo? To jest coś niesamowitego, jak Polacy potrafią i chcą się dołować. Nie znam innej nacji, ktora w ten sposób i w takiej skali zajmowała się samobiczowaniem. Wiele widzialem, wiele słyszałem, znam ludzi z wielu zakątków świata. I NIKT nie jest taką marudą jak my. A powodów mieliby duuużo więcej niż w Polsce. W Lublinie czy gdzie indziej w Polsce charakteryztyczny obrazek, to ludzie idący chodnikiem ze wzrtokiem wbitym w ziemię albo w bok, żeby tylko nie spojrzeć na bliźniego, żeby broń Boże się do niego nie uśmiechnąć! To jest polska mentalość. Strasznie to smutne. A widok uśmiechniętcyh Albańczyków od ucha do ucha pamiętam do dziś. Jakby inny kraj miał taki stadion jak nasz w Warszawie, to pewnie pękałby z dumy. Ale nie my! A to za mało bramek, a to murawa nie taka, a to za zielono itd...Udziela się to wszystkim, jakiś polityk zamiast chociaż raz z dumą o tym powiedzieć, bo to nasze, polskie, to z kwaśną miną stwierdził w TV, że przecież takich stadionów na świecie jest mnóstwo. I tak jest na każdym kroku. Założę się, że zaraz ileś tam osób napisze, że za drogi, że Mucha, że Kapler itd. A ja mam to gdzieś. Ja jestem dumny, że takie causzko mamy w Polsce.. Kocham Polskę, uwielbiam Lublin i zawsze będę bronił tego miasta. Wolę być nawet niepoprawnym optymistą niż zrzędą. A już najbardziej mnie rozbraja, jak ktoś z zewnątrz zachwala Lublin w towarzystwie i zaraz jest sprzeciw lublinian: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Re: Albo rybki albo akwarium IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 10:11 A co to ma do rzeczy że się "dorobili w Lublinie"? Powinni z tego powiodu szczerzyć zęby na widok otaczającej nas coraz wiekszej rozpierduchy i bezładu, z hosanna na ustach chwalić nieudolne, leniwe i zepsute do szpiku kości służby miejskie? Bo Albańczycy tak robią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Albo rybki albo akwarium IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 05.03.12, 10:24 O właśnie. O tym przed chwilą mówiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: Albo rybki albo akwarium IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 11:23 Ależ nie trzeba jechać do Albanii, wystarczy do Białegostoku, Rzeszowa, Kielc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Rozpierducha zamiast planowego rozwoju miasta IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 13:43 Żeby było jasne: bardzo się cieszę że ten wiadukt bedzie uratowany bo jego stan jest urągający, bardzo się cieszę że projekt jego remontu i projekt nowego skweru wyszedł spod ręki lubelskich architektów z pracowni IDEA - państwa Urszuli i Jacka Cieplińskich którzy pokazali nie raz że naprawdę zależy im na naszym mieście. Tym bardziej krew mnie zalewa bo to o czym tu rozmawiamy to znowu brak koordynacji ze strony Ratusza: kolej remontuje i zagospodarowuje według sensownej wizji opracowanej porzez zaangażowanych w sprawy Lublina architektów a tymczasem miasto a to rozpieprzy Plac Bychawski a to zdemoluje się wysepkami Kunickiego a to zbuduje się pół Krańcowej zamiast całej bo zapomnieli dogadać się z wojskiem i zająć opuszczone koszary itd. itp. A świetny projekt Placu Litewskiego autorstwa tych samych państwa Cieplińskich: www.placlitewski.blogspot.com/#dodatkowe sruuu do kosza, kogo to obchodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawalowicz Projekt świetny, ale co z autobusami? 05.03.12, 16:50 A którędy pojechałby autobus numer 13, ten spod dworca PKP? Albo 7? Albo 55? Projekt ładny, ale ulica pozostać musi, a z całą pewnością dla komunikacji miejskiej! Dosyć wymierającego Śródmieścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: Projekt świetny, ale co z autobusami? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 18:56 kawalowicz napisał: ..... ale ulica pozostać musi, a z całą pewnością dla komunikacji miej > skiej! Dosyć wymierającego Śródmieścia! A gdzie to przeczytałeś że "ulica nie ma pozostać"???? Odpowiedz Link Zgłoś
kawalowicz Z wizualizacji, to takie pismo obrazkowe 05.03.12, 20:08 Wyraźnie widać, że ulica ma być zlikwidowana. Poza tym nie podoba mi się projekt wycinki zdrowych drzew dookoła kutasowatego pomnika Unii Lubelskiej. Jeśli ma go być bardziej widać, to można go zawsze, razem z tym kopcem, wysunąć przed drzewa. Równie dobrze można go wywieźć gdzie indziej - wszak Litwini mają go głęboko w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: Z wizualizacji, to takie pismo obrazkowe IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 20:16 kawalowicz napisał: > Wyraźnie widać, że ulica ma być zlikwidowana. > Poza tym nie podoba mi się projekt wycinki zdrowych drzew dookoła kutasowatego > pomnika Unii Lubelskiej. > Jeśli ma go być bardziej widać, to można go zawsze, razem z tym kopcem, wysunąć > przed drzewa. > Równie dobrze można go wywieźć gdzie indziej - wszak Litwini mają go głęboko w > nosie. A to ty o placu Litewskim? Chyba się zgubiłeś i wpadłeś tu z innego wątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawalowicz No tak, przystanek kolejowy Tirane raduje wielce! 05.03.12, 16:53 No tak, w Albanii ludzie są o niebo sympatyczniejsi niż w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Więcej wizualizacji i zdjęcia z demolki wiaduktu! IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 17:37 Na tym samym blogspocie co plac Litewski mozna obejrzeć więcej widoków z projektu remontu wiaduktu i nowego skweru prowadzącego do dworca od strony Kunickiego: www.lublinwiaduktkunickiego.blogspot.com/ Według mnie wyglada to super tylko, że to zapowiedź powstania małej wyspy normalności na morzu bałaganu i bezhołowia jakie rozpościera się na południe od lubelskiego Ratusza poczynając już od ulicy Zamojskiej, bo ulica Zamojska jest już za zakrętem i nie widać jej z okien gabinetów na placu Łokietka a taka ulica Kunickiego to już chyba nie Lublin??? Przy okazji warto obejrzeć nie także footografie obecnego stanu wiaduktu na Kunickiego - w dzielnicy Lublina z Trzeciego Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Więcej wizualizacji i zdjęcia z demolki wiaduktu IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 08:46 Jak mozna było doprowadzić do takiego stanu zabytek w samym centrum miasta ?! Toż to wygląda jak zdjęcia z frontu walk w Kabulu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Och, Karol... IP: 89.167.0.* 06.03.12, 09:41 Gość portalu: karol napisał(a): > Coraz częściej przecieram oczy ze zdumienia. Skąd się u was bierze takie malkon > tenctwo? To jest coś niesamowitego, jak Polacy potrafią i chcą się dołować. Nie > znam innej nacji, ktora w ten sposób i w takiej skali zajmowała się samobiczow > aniem. > Wiele widzialem, wiele słyszałem, znam ludzi z wielu zakątków świata. I NIKT ni > e jest taką marudą jak my. A powodów mieliby duuużo więcej niż w Polsce. W Lubl > inie czy gdzie indziej w Polsce charakteryztyczny obrazek, to ludzie idący chod > nikiem ze wzrtokiem wbitym w ziemię albo w bok, żeby tylko nie spojrzeć na bliź > niego, żeby broń Boże się do niego nie uśmiechnąć! To jest polska mentalość. St > rasznie to smutne. A widok uśmiechniętcyh Albańczyków od ucha do ucha pamiętam > do dziś. > Jakby inny kraj miał taki stadion jak nasz w Warszawie, to pewnie pękałby z dum > y. Ale nie my! A to za mało bramek, a to murawa nie taka, a to za zielono itd > ...Udziela się to wszystkim, jakiś polityk zamiast chociaż raz z dumą o tym pow > iedzieć, bo to nasze, polskie, to z kwaśną miną stwierdził w TV, że przecież ta > kich stadionów na świecie jest mnóstwo. I tak jest na każdym kroku. Założę się, > że zaraz ileś tam osób napisze, że za drogi, że Mucha, że Kapler itd. > A ja mam to gdzieś. Ja jestem dumny, że takie causzko mamy w Polsce.. Kocham Po > lskę, uwielbiam Lublin i zawsze będę bronił tego miasta. Wolę być nawet niepopr > awnym optymistą niż zrzędą. > A już najbardziej mnie rozbraja, jak ktoś z zewnątrz zachwala Lublin w towarzys > twie i zaraz jest sprzeciw lublinian: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Och, Karol... IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 06.03.12, 10:36 Co ty mi tu z katastrofami wyjeżdżasz???? Pewnie, że nasze koleje są do dupy, nie ulega wątpliwości, że przez wiele lat nikt w nie nie inwestował. To "oczywista oczywistość". Ale co to ma do rzeczy o tym, o czym pisałem, a ty byłeś łaskaw zacytować. Czy z powodu katastrofy mamy teraz przez miesiąc rwać sobie włosy z głowy i popadać w depresję? Byłbyś wtedy zadowolny? Katastrofy były, są i będą na całym świecie. Pewnie, że nie jest to fajne, ale nie róbmy z tego sprawy politycznej. Bo co, to wina Tuska? To chcesz powiedzieć? I co, będziesz teraz udowadniał ,że przez tą katastrofę Polacy powinni jeszcze bardziej widzieć wszystko w czarnych kolorach? Jeszcze bardziej narzekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Lokomotywa na wiadukcie to świetny pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 13:57 W Parku Ludowym stał kiedyś samolot a tu lokomotywa na starym wiadukcie kolejowym: lh6.googleusercontent.com/-0A_dT0_-RiA/T1P9a9OriwI/AAAAAAAAARE/Bul69Llb1Wg/s0/rzut3.jpg kapitalny pomysł, prosty w realizacji i doskonale pasuje jako symbol Dziesiątej która jest dzielnicą kolejarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jeżeli będzie jeszcze robiła... IP: *.centertel.pl 06.03.12, 14:11 za okolicznościowego grilla to całkiem cza cza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: jeżeli będzie jeszcze robiła... IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 19:07 W takiej lokomotywie to można przyrządzić średniego wieloryba. Wieloryb z wody po lubeslku z cebularzem - będzie hit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Wizualizacja drożdżowni w likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 08:53 Czy ten ceglany budynek naprzeciw projektowanego skweru też należy do drożdżowni bo to najwyraźniej budynek mieszkalny, mam nadzieję że go nie wyburzą: lh3.googleusercontent.com/-EWrF-vr_jjw/T1P2GJzntEI/AAAAAAAAAP4/oM2a4X7pp5s/s0/3.%2520Widok%2520spod%2520zadaszonego%2520wej%25C5%259Bcia%2520do%2520tunelu%2520dworcowego%2520.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Re: Wizualizacja drożdżowni w likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 23:17 Sam znalazłem odpowiedź, budynki drożdżowni są pod ochrona konserwatora zabytków: www.kurierlubelski.pl/artykul/488065,na-terenie-dawnej-drozdzowni-moze-powstac-supermarket,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: Wizualizacja drożdżowni w likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 09:52 " Działka razem z 13 stojącymi na niej budynkami idzie pod młotek. Jej kupnem zainteresowane są m.in. duże sieci spożywcze." Biedronka już jest niedaleko przy Wolskiej a Lidl na drugim końcu przy Krańcowej więc może wystarczy już tych : "dużych sieci spozywczych" , marzy mi się kompleks biurowy albo inny nieuciążliwy zakład pracy z wykorzystaniem i odremontowaniem tych ciekawych budynków poprzemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman kochaaaaaany obserwatorze... IP: *.centertel.pl 08.03.12, 11:50 w Lublinie nie takie budynki już wyburzono więc jedna kamienica w te czy we wte to jeden ch.... Akurat tynel będzie po remoncie to i mieszkańcy znajda sobie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: kochaaaaaany obserwatorze... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 12:03 Mieszkańcy mają z tyłu piękne tereny zielone ze świeżą trawą i wodą wprost ze strumienia, idealne warunki na stałe obozowisko. Tunel ma mieć dwa nowe korytarze, a korytarz kojarzy się u nas ze szpitalnictwem. Będzie nowy łóżkowy oddział Szpitala Kolejowego :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tak, będzie... IP: *.centertel.pl 08.03.12, 12:10 kostnica i prosektorium. Odpowiedz Link Zgłoś