Dodaj do ulubionych

Czego internauta oczekuje od straży miejskiej?

13.03.12, 15:29
To nie pierwszy dowód jak "pracuje" Straż Miejska. Wizyta Prezydenta niedziela godzina 18.00 a już w piątek od 13.00 zakaz parkowania na starym mieście i mandaty!!! Jak czytam, że wszyscy pracownicy z racji wizyty prezydenta cały weekend w stanie gotowości to mnie coś trafia. Ulica Noworybna dwa radiowozy a w nich 6 strażników się grzeje w samochodach!!! Pytam się na co idą nasze podatki??? Banda darmozjadów, zakompleksionych ludzi, którzy do Policji się nie dostali.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Czego internauta oczekuje od straży miejskiej IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 17:29
      Ten internauta chyba umówił się z Panienką przy PeDeCie na 20, ale Ona go olała i z nudów dzwonił aby się czas nie dłużył. Po 23-ciej zrozumiał, że czas spać. Pozdrwiam Panienkę ale błagam przychodź proszę o czasie bo Twój luby natępnym razem będzie dzwonił na policję, a oni nie znają się na żartach i jeszcze go do pierdla wsadzą jeśli alarm będzie fałszywy...
    • 1b_adamek Czego internauta oczekuje od straży miejskiej? 13.03.12, 18:05
      Pan rzecznik ma dużo do powiedzenia. Tylko to, że ktoś musi się liczyć to taka ściema, strażnik przyjdzie fotkę przy gapiach strzeli a w samochodzie zdjęcia z karty usunie a Ci co niby mają czekać o niczym się nie dowiedzą. Straż Miejska nie od tego jest by sobie łapki brudzić i siedzenie do chodnika schylać by blokady założyć, a przeciez macie panowie takowe. Dlaczego nie można się od S.M. doprosić interwencji. Dlaczego pomimo tylu ostatnio wpadek S.M. w Lublinie nie ma zmian na lepsze, tylko wygłupy rzecznika i durne słowa do dziennikarzy
      • Gość: karol Re: Czego internauta oczekuje od straży miejskiej IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 13.03.12, 18:28
        Kto normalny dzwoni na straż, że samochody parkują pod pedetem?
        Ten tekst pachnie mi żenującą prowokacją dziennikarską...
        Poza tym ,z tego "tekstu: wynika, że kierowcy zostaną ukarani, więc po co to halo?
        a że długo trwała interwencja? A co, może mieli jechać na sygnale? Bez sensu...
    • tepicpo donosiciel 13.03.12, 22:17
      pewnie korzenie ma w sb ... z reguły tzw. internauci tej gazety to zwykłe kapusie
      • Gość: herbatnik Re: donosiciel IP: 193.109.225.* 14.03.12, 09:35
        że niby co? kto?
        ktoś łamie prawo, a ktoś inny informuje o tym odpowiednie służby. porządne działanie porządnego obywatela. sądząc po Twoim podpisie można wnioskować, żeś wyborcą PiS, czyli "prawo i sprawiedliwość" to wartości, które dla Ciebie powinny być jednymi z nadrzędnych. widać masz swoje prywatne przekonanie o ich znaczeniu, podobnie zresztą jak ci z PiS (ale i z PO oczywiście).

mi parkujące wszędzie gdzie się da "samochody" przeszkadzają. w wielu miejscach utrudniają przejście, przejazd rowerem, samochodem, w innych po prostu BRZYDKO WYGLĄDAJĄ i SZPECĄ przestrzeń miejską, która jest dla LUDZI, a nie dla SAMOCHODÓW.

na chodnikach, placach, pod pomnikami, na trawnikach itd. NIE POWINNO się parkować. tymczasem mamy dzisiaj połowę trawników na osiedlach rozjechanych przez "samochody" buraczków, którym się wydaje, że jak ociec mieli klepisko pod chałupą na podwórzu, to i na osiedlu trza zrobić. i na to błoto, które powstaje w wyniku rozjechania trawnika przez auta później drugi chamek wyprowadza psa, który zostawia tam swoje gówna. gicik jest, nie?

jak ktoś jest brudasem i lubi wszechobecny syf, to niech sobie zostanie w swojej zagrodzie, a nie psuje przestrzeń publiczną, utrzymywaną z podatków wszystkich obywateli miasta.
      • Gość: bosman tępypisdeusz - taką ksywę... IP: *.centertel.pl 14.03.12, 09:50
        sobie ustal ciemniaku.A w sb korzenie to ma twój "nadprezes" wchodzący na stojąco pod stół. Kaczyński!!! - oddaj teczkę!!!
    • Gość: leszeke Są już przykłady rozwiązania straży miejskiej ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 08:39
      Na szczęście są już przykłady (w Polsce !) skutecznego zakończenia działalności straży miejskiej czy gminnej - na wniosek mieszkańców danego terenu !
      Straż miała w zamyśle służyć poprawie bezpieczeństwa i ładu publicznego na danym terenie - a do czego naprawdę służy ? Niektórym może sie wydaje, że jest maszynką do zarabiania pieniędzy z mandatów od kierowców - ale nawet w Warszawie, gdzie mandaty to ponad kilkanaście milionów PLN - straż jest na minusie ...
      Więc może warto się zastanowić czy te pieniądze - z naszych podatków - są rzeczywiście optymalnie wydawane ? Może pora na zmiany ?
      • Gość: karol Re: Są już przykłady rozwiązania straży miejskiej IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 14.03.12, 08:51
        Straż miejska jest wszędzie krytykowana. I pewnie można jej wiele zarzucić. Ja jednak przed totalną krytyką chciałbym się dowiedzieć o efektach ich pracy. Media jednak idą na łatwiznę. Wybierają urywki ich pracy, gdzie można im przyłożyć i tyle. Od lat pokutuje przeświadczenie, że zajmują się tylko karaniem babć za sprzedawanie pietruszki, zakładaniem blokad. A tak myślę, że nie jest. Można gazeta łaskawie podjęłaby temat i rzetelnie - w oparciu o liczby - podsumowałaby np. efekty ich ubiegłorocznej pracy. Wtedy byłoby to uczciwe.
        • Gość: bosman Twój głos w tej sprawie... IP: *.centertel.pl 14.03.12, 09:53
          to wołanie na puszczy. Strażniki nie przedstawią efektów swojej pracy bo ich nie ma. Są wydane pieniądze ale żadnych korzyści.
          • Gość: karol Re: Twój głos w tej sprawie... IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 14.03.12, 09:59
            Wolałbym jednak mieć tą opinię popartą konkretami. Nie wiem tylko, czy gazeta - zamiast takich durnych prowokacji, bo jestem o tym przekonany, że tak bylo - podejmie temat i zrobi to profesjonalnie
            • Gość: leszeke "Zero tolerancji" ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 12:09
              Gość portalu: karol napisał(a):
              > Wolałbym jednak mieć tą opinię popartą konkretami. Nie wiem tylko, czy gazeta -
              > zamiast takich durnych prowokacji, bo jestem o tym przekonany, że tak bylo - p
              > odejmie temat i zrobi to profesjonalnie
              Nie jestem przekonany czy to "durna prowokacja" ... Od dawna wiadomo, że tolerancja na jedne wykroczenia - wydawało by sie "nieszkodliwe" - jak parkowanie samochodów na chodnikach i trawnikach - rodzi tolerancję na inne wykroczenia - typu dewastacji mienia (np. przystanków) czy tolerancji na agresywne zachowania. I straż miejska w zamyśle miała się właśnie zajmować tymi "mniej szkodliwymi" zachowaniami, którymi nie koniecznie musi zajmować się policja. A nie kupować fotoradary za dziesiatki tysięcy zł - i przede wszystkim na tym sie skupiać.
              Ja prosiłem straż miejska o interwencje w dla mnie ewidentnej sprawie - wyrzucania przez sąsiadów śniegu z posesji i z chodnika na jezdnię dokładnie na zakręcie ruchliwej drogi, powodujac zagrozenie dla bezpieczeństwa ruchu pojazdów - i zostałem brzydko mówiąc olany ... Dla mnie sprawa nie była banalna, bo rok wcześniej jadacy z przeciwka samochód właśnie z tego powodu wjechał we mnie - koszt naprawy mojego samochodu (przy naprawdę małej prędkości) - ponad 10 tys. Oczywiście zapłaciło ubezpieczenie ... z naszych składek. Ale przez 2 tygodnie samochód miałem w naprawie.
        • Gość: leszeke Re: Są już przykłady rozwiązania straży miejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 09:58
          Może ktoś podzieli się jakimiś pozytywnymi przykładami ?
          Bo w moim przypadku wynik jest na razie 5 : 0, tzn. pięć telefonów, pięć razy olanie sprawy (to nie ja dzwoniłem nt samochodów parkujacych na chodniku ...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka