Dodaj do ulubionych

Mój Lublin

23.04.12, 10:05
miasto inspiracji link
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: Mój Lublin IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 10:13
      ...może ten pan powinien - na początek - poprosić o pomoc pana Ikonowicza... w takich sytuacjach jest on dość skuteczny... bo prawo nasze jest gumowe... z pięścią na końcu... i nie pomoże współczucie pana premiera... współczucie "na okoliczność"... bleee...
      • kainel.kemezrp tak mu radziłem 23.04.12, 10:24
        ale wiesz...
        Ikonowicz to jest zainteresowany akurat nie takimi ludźmi jak mój brat
        wiem co mówię bo znam i jednego i drugiego...
        ...
        kiedyś w Lublinie Ikonowicz siedział na schodach i narobił tym sporego wstydu
        bo uratował przed eksmisją oszustkę
        długo by zresztą mówić
        i trochę ciężko bo to też jakieś tam moje zawiedzione nadzieje
        w każdym razie lubelski PPS miał z Ikonowicza raczej kłopot niż zysk jakikolwiek
        ...
        e tam blee
        o czym tu mowa w ogóle...
        • Gość: bleee... Re: tak mu radziłem IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 10:48
          ...i to jest mój kraj... bleee...

www.youtube.com/watch?v=Dc8TX1f5M78
    • Gość: bosman jak zwykle... IP: *.centertel.pl 23.04.12, 11:05
      Urzędnicza klasa próżniacza jebie przeciętnego obywatela. Kiedy "kryterium uliczne"? - bo przecież inaczej tej jebanej bandy nie da się pogonić.
      A miało być tak piĘknie qrva, piĘknie!
    • Gość: OnLbn Re: Mój Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 17:06
      Tylko co ma do tego Lublin? Takie same przepisy obowiązują w całej Polsce przy budowie dróg.
      • Gość: bleee... Re: Mój Lublin IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 19:20
        ...tak... obowiązują... tylko po co ta hipokryzja prawna... po kiego dawać prawo odwoływania się, skoro skarżona decyzja ma klauzulę natychmiastowej wykonalności???... to może lepiej jak drzewiej w Prusiech bywało... rugi nie dawały takiej możliwości, żeby się odwoływać... taniej było... a rugowany i tak był zawsze winny, to mu się należało... bleee...
        • qqbek Przemkowi... 23.04.12, 21:04
          ...nie o klauzulę natychmiastowej wykonalności chodzi.
          Ale o prawo, które stosowane jest tylko wtedy, gdy tak jest wygodniej.
          Skoro brat Przemka miał prawo odwołać się od poprzedniej decyzji, a władze zaczęły postępowanie w zwykłym trybie administracyjnym, to psim obowiązkiem władz było dokończyć to postępowanie w tym (zwykłym, wywłaszczeniowym) trybie.
          Schetynówka - owszem, ale skoro się zaczęło od zwykłego postępowania, to trzeba je skończyć prawomocnym wynikiem sądu administracyjnego, a nie przerywać postępowanie, bez rozpatrzenia odwołań od niego.

W normalnym państwie, państwie prawa, brat Przemka byłby na wygranej pozycji. Bo wynieść zapewne by się wyniósł... ale nikt nie kwestionowałby już jego wyceny, jeżeli chciałby inwestycję doprowadzić do końca. W Bolandzie komornik przyjdzie wyrzucić z własnego domu człowieka, w którego sprawie, bez poszanowania reguły Ne bis in idem procedamus, procedowano dwa razy w tej samej sprawie. Albo prawnicy urzędu wojewódzkiego są po lobotomii, albo to nie oni mają ostatnie słowo przy wydawaniu bzdurnych decyzji... za co my wszyscy, jako podatnicy, w końcu sowicie panu Sidorowi zapłacimy (mam nadzieję, że nie odpuści i po eksmisji sprawa znajdzie swój finał w postaci pozwu cywilnego i/lub sprawy przed ETS).
          • Gość: bleee... Re: Przemkowi... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 22:09
            ...kolejne zmarnowane lata życia... nigdy dość?... bleee...
            • qqbek Re: Przemkowi... 23.04.12, 22:38
              Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...kolejne zmarnowane lata życia... nigdy dość?... bleee...

..urzędniczej hydrze, jak widać, nigdy :(
              Najgorsze jest zaś to, że w ostatecznym rozrachunku za ten burdel zapłacimy my... czyli inż. Mamonia cytując "pan płaci, pani płaci"... bo urzędnik jest u nas ponad prawem i za żadną, najbzdurniejszą nawet decyzję, nie odpowiada (pamiętasz może sprawę pana Romana Kluski i firmy Optimus? Myślisz, że komuś za nią włos z głowy spadł?)
              • Gość: bleee... Re: Przemkowi... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 23:04
                ...pamiętam wiele spraw... swoją też... bleee...
      • kainel.kemezrp To Lublin 24.04.12, 11:05
        nie przepisy okradają ludzi tylko inni ludzie
        i warto o tym pamiętać
        • Gość: bleee... Re: To Lublin IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 11:26
          ...dokładnie tak... i czerpią z tego wymierną korzyść... i przyjemność... a często - tylko przyjemność... (;... bleee...
        • Gość: bleee... Re: To Lublin IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 23:20
          ...i?... bleee...
          • Gość: bleee... Re: To Lublin IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 09:00
            www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120424/LUBLIN/120429692
            ...bez komentarza... bleee...
    • Gość: bosman komentarz - per analogiam.... IP: *.centertel.pl 25.04.12, 09:29
      Przychodzi facet do sklepu żelaznego i mówi:
      - proszę 2 metry łańcucha
      - zapakować? - pyta sprzedawca
      - NIE!!! od razu będę napie...ł!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka