joannabarska 01.05.12, 13:09 ...... wszystkich przyjacioł z forum Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: listonosz Re: Pozdrawiam pierwszomajowo IP: *.Red-88-14-195.dynamicIP.rima-tde.net 01.05.12, 13:49 pierszomajowe pozdrowienia z okolic MALAGI slonce swieci woda w basenie 30 stopni zapowiada sie swietnie CDN ;;;;;;; zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 01.05.12, 14:05 Fakt,butelka dobrej Malagi,nawet w upał,jest dobra.A dwie butelki jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Re: Pozdrawiam pierwszomajowo IP: *.Red-88-14-195.dynamicIP.rima-tde.net 01.05.12, 14:14 Ps skorzystamy Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 01.05.12, 14:11 I wzajemnie Joanno link a teraz maj dokoła maj wyświęca ogrody i cała Ty i cała Ty zanurzona w Jordanie pogody a teraz maj i maj i maj dokoła się święci od wonnych bzów szalonych bzów wprost w głowie się kręci i płyną przez Ciebie dmuchawce jak dzieciństwa echa i wielka jest majowa moc kiedy niebo się do ziemi uśmiecha śpi w twoim wnętrzu dziewczynka ja w niej pierwszy zachwyt poznaję z twoich ziaren wyrosną sady strudzonemu pielgrzymką ulżyj dodaj wiary ;-) pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Pozdrawiam pierwszomajowo IP: 212.106.11.* 01.05.12, 14:32 ...i znowu kwitną bzy... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 01.05.12, 15:00 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...i znowu kwitną bzy... :-)))... bleee... Konwalie!:))) Francuzi świętują dziś Dzień konwalii, wiosny, odrodzenia i miłości. Wszystkiego najlepszego (i już więcej nie spamuję, wybacz empi ale dosyć tej polityki)...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Pozdrawiam pierwszomajowo IP: 212.106.11.* 01.05.12, 15:26 ...no, konwalie też... i trawa jest zielona... bleee... www.youtube.com/watch?v=sCHkfQM-XCc Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Pozdrawiam pierwszomajowo i wiosennie 01.05.12, 15:31 Zobowiązanie - Kabaret Starszych Panów Nie zakocham się tej wiosny już w nikim Choćby śpiewem się zaniosły słowiki Choćby zapachniały wszystkie jaśminy Choćby zapłakały wszystkie dziewczyny pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Pozdrawiam pierwszomajowo i wiosennie IP: 212.106.11.* 01.05.12, 16:41 ...chlip... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 01.05.12, 14:36 Przyłączam się do pozdrowień. Wszystkim tutaj zaglądającym miłej majowej laby i trochę chłodniejszej pogody życzę w dniu Święta Pracy i dzień po święcie Janosika (znaczy się tym, którzy tak jak ja PIT wczoraj dopiero składali te życzenia z okazji "Janosikowego") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosonoga.contessa Re: Pozdrawiam pierwszomajowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 21:43 Wszystkiego dobrego cudownym forumowiczom z forum lubelskiego!! Och! Nieco sie spóźniłam, ale wybaczcie, przecież to juz maj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 01.05.12, 22:05 Też pozdrawiam, ciepło i wieczornie. W sumie szkoda trochę wiosennej i podniosłej atmosfery pochodu pierwszomajowego. Jednak wobec zmasowanej konkurencji i to w kilku terminach, pochodów wiernych, pochód ludzi pracy nie miałby większych szans, bo łysi i nawiedzeni z pewnością by zaatakowali. Czy ktoś może w rewanżu oprotestuje uczestników demonstracji religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Pozdrawiam pierwszomajowo IP: 212.106.11.* 01.05.12, 22:45 ...to może ten - żeby nie przesłodzić... bleee... nanoholic.wrzuta.pl/audio/0mtn71nPGTp/krzysztof_daukszewicz_-_pochod Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 02.05.12, 00:47 Tzw.demonstracje religijne mają sens - religijny.Te pierwszomajowe - cywilne - kryją pustkę haseł skompromitowanego "święta". Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Andrzej nie prymitywizuj 02.05.12, 08:50 dla nas PPS-owców (a byli moi towarzysze na tegorocznych obchodach) 1 maja to święto podobnego typu co dla nas wszystkich 1 listopada (albo raczej 2) idziemy najpierw na cmentarz i wspominamy tych z nas których nam brakuje Piotra Ściegiennego, Władysława Kunickiego, Leonarda Patyńskiego... i innych jak Władysław Kunicki-Goldfinger czy Bela Szpiro (na której grób nie trafimy niestety) chcesz powiedzieć że nasze wspomnienia czy tęsknoty się skompromitowały? a może że wykryłeś jakiego haka na naszych zmarłych towarzyszy? ... 1 maj to oczywiście nie jest święto socjalistów w ścisłym sensie to święto wszystkich tych ludzi którzy swoją aktywnością i pasją rozwijają naszą gospodarkę i kulturę wcale nie musimy obchodzić go perypatetycznie - można i laborem exercens święto laboransów... swoisty day of pride operatorów maszyn nader prostych ... nie kompromituj się wiec Andrzeju tkwieniem w uwiędłym stereotypie otwórz oczy i patrz jak świat zakwita, słuchaj jak wydzierają się ptaki pozwól słońcu wypalić cała tkwiącą w tobie małość i gorycz jednym słowem wyluzuj pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Andrzej nie prymitywizuj 02.05.12, 14:22 Mowa o pingpongiscie L.Patynskim? Znalam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Wiem Joanno ;-) 02.05.12, 20:36 i o nim mowa właśnie... dla mnie nie mniej jest istotny niż Kunicki ... odwiódł mnie od radykalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Wiem Joanno ;-) IP: 212.106.11.* 02.05.12, 21:35 ...masz namiar na materiały dotyczące przedwojennego PPS w Lublinie... i związków zawodowych...?... pepeesowskich?... albo informację, czy takowe materiały gdzieś się zachowały?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp historią PPS zajmował się kiedyś 02.05.12, 22:16 Michałowski ale obecnie jak wiadomo rektoruje... ... hmm długo by gadać - nieco za długo na forum... jest sporo materiałów już opisanych zresztą monografii jednak zdaje się nie ma ja nic nowego raczej do tematu przedwojnia nie wniosę bo tradycje rodzinne to mam akurat bliższe endecji przedwojennej tak czy siak zacznij od przypisów do artykułu Stanisława Krzykały w Dziejach Lublina zdaje się są dostępne (I i II tom na stronach TNN) tu link od razu do tego artykułu pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: historią PPS zajmował się kiedyś IP: 212.106.11.* 02.05.12, 22:20 ...dzięki... popatrzę... ja mam rodzinne pepeesowskie... :-)))... (apolityczne)bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp w drugim tomie 02.05.12, 22:22 też Krzykała popełnił takie teksty link i link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: w drugim tomie IP: 212.106.11.* 02.05.12, 22:40 ...dzięki... jak widzę, są to głównie materiały dotyczące PPS... poszperam... najbardziej interesujące byłyby akta PPS... ale jeśli coś się zachowało, to być może w d. archiwum KC PZPR, ewentualnie w archiwach resortowych (np. MSW...)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Akta PPS owszem 02.05.12, 23:00 ale już powojenne znajdują się po części w lubelskim archiwum no i czego się domyślasz zapewne tam gdzie i archiwa PZPR... ... po 1987 historia PPS w lublinie związana jest z siedleckimi braćmi Bobrykami... sporo osób się przewinęło ja jestem od 1992... a kontakt jako taki miałem chyba od 1990 ;-) w pewnym okresie staraliśmy się by każda ulotka jaka wydaliśmy trafiła do biblioteki Łopacińskiego i na UMCS - ku pamięci ;-) podobno trafiały tam też i pisma takie jak np. Fala czy Proletariat później różnie bywało... O historię po 1987 (do circa 1992) pytaj Adama Bobryka - jest w radzie miejskiej Siedlec a o tę całkiem najnowszą Władysława Skoneckiego lub forumowego padre81 (który nawiasem mówiąc jest moim partyjnym szefem ;-) ... hmm niedawno odezwała się do mnie potomka (znaczy potomek płci pięknej) jedynego PPS-owskiego Prezydenta Lublina... człowieka ze wszech miar zacnego którego z urzędu zgonił nie kto inny jak Kunicki muszę do niej napisać... ... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Akta PPS owszem IP: 212.106.11.* 02.05.12, 23:29 ...interesuje mnie - najbardziej - okres od ok. 1930 do "zjednoczenia" (wchłonięcia...) w 1948... co do podstawowych opracowań, a zwłaszcza klasyka gatunku i specjalisty od rad przeróżnych... cóż, chyba rzeczywiście najbardziej wartościowe mogą się okazać przypisy, podające źródła... pobuszuję więc na początek po różnych SEZAMACH i ZOSIACH... dostęp do archiwów resortowych, jako nie podpadających pod ustawę archiwalną, jest zdecydowanie trudniejszy... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU 1 maja? a co to? IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 07:41 Teoria, teorią a zapominamy o ludziach przedsiębiorczych i zamożnych, którzy nie mają czasu na świętowanie w dniu 1 maja. Płacą za to wielkie podatki na utrzymanie klasy świętującej 1 maja. Gdzie tu sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: 1 maja? a co to? 03.05.12, 07:58 A ci przedsiębiorczy i zamożni zapewne nie płacą "wielkich podatków na utrzymanie klasy świętującej" Boże Narodzenie, Trzech Króli, Wielkanocnego poniedziałku, Bożego Ciała, Matki Boskiej Zielnej, Wszystkich Świętych... i gdzie wtedy jest ta Twoja "sprawiedliwość"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: 1 maja? a co to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 01:08 Pomijając już fakt, że ci najbardziej "przedsiębiorczy i zamożni" przeważnie w ogóle nie płacą podatków, bo stać ich na wynajęcie prawników i księgowych, którzy - manewrując paragrafami oraz tzw. kreatywną księgowością - potrafią wykazać, że od ich mocodawców nie należy się państwu żaden podatek. Jak powiedział swego czasu jeden z rekinów finansjery: "Nie po to wydaję tyle na prawników żebym miał jeszcze płacić podatki". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 1 maja? a co to? 04.05.12, 06:58 Wszyscy płaca podatki,a ci zarabiający więcej płacą ich znacznie więcej.Czy to takie trudne do zrozumienia,nawet dla lewackiego umysłu? Nie rozumiem dlaczego tak trudno wiedza przebija się do lewych główek - może dlatego,że nie lubi trocin wypełniających lewackie łby. Większość podatków płaconych w Polsce to podatki pośrednie - czyli VAT i akcyza,a ci zarabiający więcej wydają więcej,a więc płacą większe podatki - także procentowo w stosunku do wydatków,bo ich struktura wydatków jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: 1 maja? a co to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 10:17 Mowa o podatku dochodowym, tępaku! Notabene, najbogatsze cwaniaki najczęściej nie płacą również VAT-u, bo na wszystko biorą faktury i wrzucają w koszty swoich niezliczonych firm. I nie pisz już więcej pod moimi postami, bo nie będę odpowiadać. Wszak znane powiedzenie mówi: Nie kłóć się z durniem, bo ludzie mogą nie zauważyć różnicy! Więc nie będę. Zrozumiano? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 1 maja? a co to? 04.05.12, 10:56 Fakt,tępaki istnieją na tym świecie.Dla nich podatki to zbyt skomplikowana sprawa. A o kosztach wrzucanych do firm,to skąd wiesz?Ile tysięcy wrzuciłeś,a może tylko w teorii jesteś mocny? Jeżeli deklarujesz,że jesteś durniem,to może lepiej jak zrezygnujesz z pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 1 maja? a co to? 03.05.12, 09:57 Jaka sprawiedliwość,tu jest sąd historii - kraść co ukradzione - jak mawiam taki chory na syfa bandyta - lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Jędruś na Boga 03.05.12, 11:06 pod kogo ty się podszywasz znowu? czy to masochizm jaki? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Jędruś na Boga 03.05.12, 11:13 Ja tylko głoszę chwałę lewactwa - czyli leninizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Lenin powiadasz? 03.05.12, 11:36 taka piosenka było o Leninie moja ulubiona link Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp niom jak być durnym to na całego 03.05.12, 11:00 Taki Kunicki był np właścicielem szkoły którą mu zresztą akurat kapitalistyczne państwo ukradło ... tak więc może najpierw wiedzieć a potem gadać bo na stereotypie sie można wypierdzielić i się potem leży i dunowato wygląda ot co Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: Pozdrawiam pierwszomajowo 03.05.12, 10:18 www.polityka.pl/galerie/1523065,6,andrzej-mleczko---galeria-rysunkow-2012-r.read Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp dobry rysunek 03.05.12, 11:02 cóż jeden chce schudnąć a drugi przytyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska "Solidarność" 2012 roku... 03.05.12, 16:20 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/galeria/385028,1,zwiazkowcy-pod-sejmem-puscily-im-nerwy-transparent-z-mocnym-haslem-galeria-zdjec.html-- Chamstwo coraz większe... "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Re: "Solidarność" 2012 roku... IP: *.Red-88-14-196.dynamicIP.rima-tde.net 05.05.12, 18:28 koko euro spoko czas pakowac walizki jutro samolot trzeba zenac MALAGE PS wina hiszpanskie tez sa swietne hymn naszej ekipyEURO 2012 jest swietny Odpowiedz Link Zgłoś