Dodaj do ulubionych

Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą...

04.06.12, 20:34
Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Bronisław Komorowski, podczas uroczystości z okazji Dnia Wolności – rocznicy wyborów 4 czerwca 1989 roku, wręczył odznaczenia państwowe kobietom zasłużonym dla przemian demokratycznych i społeczeństwa obywatelskiego w Polsce.
Odznaczone zostały:
za wybitne zasługi dla niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej, za oddanie dla sprawy przemian demokratycznych w kraju, za osiągnięcia w pracy zawodowej i społecznej KRZYŻEM KOMANDORSKIM Z GWIAZDĄ ORDERU ODRODZENIA POLSKI 1. Danuta Wałęsa...

A dlaczego nie Orła Białego?

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 21:03
      ...właśnie... dlaczego nie Orła Białego... ja nie mam nic przeciwko temu... dostała od życia jak wszystkie matki i żony w PRL... a nawet bardziej... może w przyszłym roku?... :-)... bleee...
    • Gość: andrzej.filipowicz I papierami na chłopa u braci Czechów... IP: 89.167.0.* 04.06.12, 23:04
      joannabarska napisała:

> Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Bronisław Komorowski, podczas uroczystości
      > z okazji Dnia Wolności – rocznicy wyborów 4 czerwca 1989 roku, wręczył od
      > znaczenia państwowe kobietom zasłużonym dla przemian demokratycznych i społecze
      > ństwa obywatelskiego w Polsce.
      > Odznaczone zostały:
      > za wybitne zasługi dla niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej, za oddanie dla
      > sprawy przemian demokratycznych w kraju, za osiągnięcia w pracy zawodowej i sp
      > ołecznej KRZYŻEM KOMANDORSKIM Z GWIAZDĄ ORDERU ODRODZENIA POLSKI 1. Danuta Wałę
      > sa...
      >
      > A dlaczego nie Orła Białego?

Może dlatego, że "Ústav pro studium totalitních režimů" udostępnił materiały potwierdzające donoszenie jej chłopa na opozycjonistów i to nie z pobudek czysto ideologicznych, a za pieniądze...
      • Gość: leonss Re: I papierami na chłopa u braci Czechów... IP: *.icpnet.pl 05.06.12, 00:01
        Smutny kraj odznaczanie koleci przyjacjół
        • Gość: aron Re: I papierami na chłopa u braci Czechów... IP: *.paradowski.pl 05.06.12, 07:28
          a co zazdrościcie towarzyszko? Napiszcie do putina żeby wam przyznał order lenina czy co tam teraz w rassiji przyznają
          • Gość: andrzej.filipowicz U Putina nowe gwiazdy biją... IP: 89.167.0.* 05.06.12, 07:51
            Gość portalu: aron napisał(a):
            > a co zazdrościcie towarzyszko? Napiszcie do putina żeby wam przyznał order leni
            > na czy co tam teraz w rassiji przyznają

Tam bijąmedale, a tu listę szykują do odznaczeń gwiazdą nową, gwiazdą... smoleńską.
            • Gość: bosman przypną ci ją... IP: *.centertel.pl 05.06.12, 10:03
              w Tworkach.
              • Gość: andrzej.filipowicz Wole przypietą w Tworkach niż na Rusi... IP: 89.167.0.* 05.06.12, 10:59
                Gość portalu: bosman napisał(a):
                > w Tworkach.

Myślę, za smoleńskie wpisy będziesz nr. 1 do odznaczenia na czerwonym dywanie u towarzysza Putina.
                • Gość: bosman filipku - zaczynasz "doganiać"... IP: *.centertel.pl 05.06.12, 14:47
                  aaaaaaaaaronka. Jedziecie jednym busem?
                  • Gość: andrzej.filipowicz nie pojazd, a kierunek sie liczy... IP: 89.167.0.* 06.06.12, 22:19
                    > aaaaaaaaaronka. Jedziecie jednym busem?

Myślę, że "aron" podobnie jak ja nie musi sobie kompensować męskości gabarytami auta...
                • Gość: bosman a o katastrofie w Smoleńsku... IP: *.centertel.pl 05.06.12, 14:50
                  w zasadzie nie wypowiadałem się. I mnie nie strasz bo się zes.....nu obudzisz i prześcieradło zabrudzisz. Wolę dziesięciu Putinów niż pół kaczora. Chyba, że po syczuańsku.
                  • Gość: aron Re: a o katastrofie w Smoleńsku... IP: *.paradowski.pl 06.06.12, 05:47
                    gdybyś bosmanku naprawdę wolał putina to byś już dawno wyemigrował do Rassiji a tak siedzisz pod butem biskupa i płaczesz za barami mlecznymi

coś mi ta twoja lewicowość kaczyzmem zalatuje
                    • Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaronku... IP: *.centertel.pl 06.06.12, 09:33
                      mam w d..... i biskupów i ich "bat" - mogą mi skoczyć. Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce i żaden rezydent (w sukience) obcego, wrogiego kraju nie jest w stanie obrzydzić mi mojego. Tym bardziej ty, jako prymitywny przydupas tych rezydentów nie będziesz mi mówił co i jak mam robić. Przyjdzie pora gdy pogoni się was tam gdzie wasze miejsce. Pamiętaj - biskupów w Polsce już wieszano. Publicznie.
          • andrzej.sawa Re: I papierami na chłopa u braci Czechów... 05.06.12, 16:51
            Dlaczego lenina,lepiej bohatera związku sowieckiego.
      • Gość: bleee... Re: I papierami na chłopa u braci Czechów... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 08:09
        ...odznaczenia nie dostaje się "za chłopa"... ani "za babę"... odznaczenie dostaje się "za siebie"... co byś robił dzisiaj, gdyby nie ci wszyscy "zdrajcy"?... stałbyś z kartką po buty?... a jeśli działałeś wtedy i miałeś kontakt ze zdrajcami, to znaczy, że wtedy byłeś taki naiwny, czy też byłeś "skażony"?... pytanie retoryczne, zadawane przeze mnie od lat... bez odpowiedzi... bleee...
        • Gość: andrzej.filipowicz Rumuni też coś na ten temat wiedzą... IP: 89.167.0.* 05.06.12, 11:19
          Gość portalu: bleee... napisał(a):
          > ...odznaczenia nie dostaje się "za chłopa"... ani "za babę"... odznaczenie dost
          > aje się "za siebie"... co byś robił dzisiaj, gdyby nie ci wszyscy "zdrajcy"?...
          > stałbyś z kartką po buty?... a jeśli działałeś wtedy i miałeś kontakt ze zdraj
          > cami, to znaczy, że wtedy byłeś taki naiwny, czy też byłeś "skażony"?... pytani
          > e retoryczne, zadawane przeze mnie od lat... bez odpowiedzi... bleee...

Piszesz, że oznaczenie dostaje się za siebie?
          Znałbyś w ogóle odznaczoną gdyby nie "skok" jej ślubnego z motorówki za stoczniowy płot?

Retoryczne pytanie brzmi gdzie byśmy byli gdyby właśnie nie zdrajcy, zdrajcy idei "Solidarności", zdrajcy narodu i ojczyzny...

Pytasz gdzie bym był i co robił? Jestem przekonany, że na pewno żyłbym sobie w jednym z ościennych krajów albo gdzieś za oceanem lub tu w kraju tyle, że zdecydowanie spokojniej i normalniej.

Po ujawnienie przeszłości "pierwszego" odpowiedzi osobiście udzieliłem na forum publicznym dokładnie 21 lat temu...

Ps. Pamiętasz jak 4 lata temu 5 członków rządu D. Tuska podało się nagle do dymisji „z powodów osobistych” - z "powodów osobistych", bo z serwisu PAP zdjęto w ostatniej chwili informację, że kłopoty były natury... lustracyjnej.
          • Gość: bleee... Re: Rumuni też coś na ten temat wiedzą... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 11:48
            ...ty może żyłbyś w kraju ościennym - nie wnikam, za którą granicą... ale ja - dalej tutaj... z kartką na buty w zębach... mógłbyś zacytować listę zasłużonych - według twoich kryteriów?... pytam nie po raz pierwszy... skok Wałęsy oceniam inaczej niż ty... sukcesy lustracji też... i wiem, co mówię... nie napiszę więc, że może żyłbyś sobie tutaj w kraju normalnie i spokojnie... bo nie pomawiam nikogo... może i żyłbyś sobie - bo ja - NIE... bleee...

...łatwo się pisze - prawda?... bleee...
            • Gość: andrzej.filipowicz Mówienie i pisanie... IP: 89.167.0.* 06.06.12, 22:30
              Gość portalu: bleee... napisał(a):
              > ...ty może żyłbyś w kraju ościennym - nie wnikam, za którą granicą... ale ja -
              > dalej tutaj... z kartką na buty w zębach... mógłbyś zacytować listę zasłużonych
              > - według twoich kryteriów?... pytam nie po raz pierwszy... skok Wałęsy oceniam
              > inaczej niż ty... sukcesy lustracji też... i wiem, co mówię... nie napiszę wię
              > c, że może żyłbyś sobie tutaj w kraju normalnie i spokojnie... bo nie pomawiam
              > nikogo... może i żyłbyś sobie - bo ja - NIE... bleee...

Tyle, że fakty właśnie z krajów ościennych przeczą propagandzie krzewionej w kraju, że po dziś dzień z kartkami w zębach byśmy w kolejkach stali...

> ...łatwo się pisze - prawda?... bleee...

Jeszcze łatwiej się mówi...
              Zaręczam ci, że mnie osobiście prościej było odmówić składania zeznań niż napisać donos i to za pieniądze...

Wyobraź sobie, że "bolek" mógł również odmówić składania zeznań czy też wyjaśnień i każdy przesłuchujący uszanowałby to bardziej niż raporty za pieniądze składane...
        • Gość: bosman nie był ani naiwny, ani skażony. I wówczas... IP: *.centertel.pl 05.06.12, 14:56
          i dzisiaj jest niespełniony. Taka permanentna ofiara systemu(ów). Nigdy nie może się załapać. Sierotka jedna taka:-(
          • Gość: bleee... Re: nie był ani naiwny, ani skażony. I wówczas... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 16:11
            ...znam stronkę p. Filipowicza... "śpiewać (pisać...) każdy może...", jak śpiewał Stuhr... bleee...
            • Gość: gość Re: nie był ani naiwny, ani skażony. I wówczas... IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 16:38
              Nawet operator walca drogowego (głosów rodziny i znajomych 20 co dało wynik 0,09% - imponujące) :D:D:D

www.lublin21.pl/index.php/person/10
              • Gość: bosman sierotka jedna... IP: *.centertel.pl 06.06.12, 09:36
                znów się nie załapał. Kurnia - jakie to szczęście, że się nie załapał, wtedy to był by cyrk na Pl. Łokietka!
                • Gość: andrzej.filipowicz Skoro mnie znasz nie gorzej niż tych "załapanych" IP: 89.167.0.* 07.06.12, 17:16

> znów się nie załapał. Kurnia - jakie to szczęście, że się nie załapał, wtedy to
                  > był by cyrk na Pl. Łokietka!

Skoro znasz mnie nie gorzej niż dowolną osobę już tam zasiadającą, to pewnie wiesz co piszesz. Dzień w dzień masz wszak okazję do poznawania ich poglądów na różne tematy i to przez nich samych pisanych lub wypowiadanych w trybie offline, a czasami online...

Przyjdzie kiedyś czas w Lublinie dla "komików" niczym w... Reykjawiku.
              • andrzej.filipowicz Patrzyłeś od kogo te informacje pochodzą? 07.06.12, 08:56
                Gość portalu: gość napisał(a):
                > Nawet operator walca drogowego (głosów rodziny i znajomych 20 co dało wynik 0,0
                > 9% - imponujące) :D:D:D
                >
                > www.lublin21.pl/index.php/person/10

I co z tego wynika i w stosunku do czego ?
                Zestaw teraz te wyniki z innym dowolnym kandydatem w ogóle w Lublinie nieurodzonym, niezameldowanym i niemieszkającym.

Gdybym jako redaktor cytowanej strony miał się zamieszczonej tam treści wstydzić czy też osiągniętych wyborczych wyników, to albo sama strona byłaby niedostępna albo treści zgoła inne...

Ucz się synek rzetelności i odpowiedzialności, bo lustra nie oszukasz - nawet tego "weneckiego" .
    • andrzej.sawa Re: Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą... 05.06.12, 16:50
      Zazdrościsz barska?
      • Gość: JB Re: Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą... IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.12, 20:57
        Po prostu mnie to smieszy,andrzejku...(Dla Ciebie jestem Pani Barska!)
        • empi Re: Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą... 05.06.12, 21:03
          On niedawno na forum zarzuty czynił innym w temacie braku kindersztuby :)
          pzdr.
          • Gość: JB Rubaszny Wałęsa IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.12, 21:18
            Wychodzą na jaw szczegóły wizyty Lecha i Danuty Wałęsów na sobotniej imprezie w Szymbarku na Kaszubach, gdzie uczestniczyli w wycinaniu najdłuższej deski z jednego pnia. Skansen brał udział w biciu rekordu Guinnessa, odebranego mu wcześniej przez Niemców. Przedsięwzięcie miała uświetnić wizyta pary prezydenckiej. I trzeba przyznać, że uświetniła. Lech Wałęsa chwycił w dłonie piłę i stojąc pod pniem potężnej daglezji zabrał się za piłowanie. Nad nim z pomocą pilarzy piłowała Danuta Wałęsa. -Takiego rżnięcia jeszcze z żoną nie miałem - rzucił w pewnym momencie były prezydent, śmiejąc się. Jego słowa cytuje portal kartuzy.info. Danuta Wałęsa nie pozostała mu dłużna: - Nareszcie ja byłam na górze - odparła była pierwsza dama. Na szczęście okazało się, że rżnięcie państwa Wałęsów przyniosło pożądany skutek. Udało się pobić rekord Guinnessa. Wycięta deska ma 46 metrów i 53 centymetry długości.

• Gość: bleee... ... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 22:22
              ...to może jeszcze tajemnice z życia Kowalskich?... podobno byli ostatnio w maglu... bleee...
            • Gość: bosman widać Pani Joanno... IP: *.centertel.pl 06.06.12, 09:40
              że mają poczucie humoru i dystans, nawet w ......tych sprawach. Czyżby im odpuściło jak Jankowskiego kapelana nie stało?
          • andrzej.sawa Re: Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą... 06.06.12, 10:53
            Czasem agresja innych nakręca mnie.
            • Gość: bosman skoro tak cię nakreca... IP: *.centertel.pl 06.06.12, 11:04
              uważaj by ci jakaś spręęęęężynka nie jebnęła.
              • Gość: JB Re: skoro tak cię nakreca... IP: *.dynamic.mm.pl 06.06.12, 16:52
                Agresja? To w "dziesiętnice"...
                • andrzej.sawa Re: skoro tak cię nakreca... 06.06.12, 19:52
                  O czym mowa?
    • Gość: aron Re: Wałęsowa i z Krzyżem i z Gwiazdą... IP: *.paradowski.pl 07.06.12, 09:18
      ależ macie towarzyszko kompleks tego Orła Białego. Putin odrzucił wasze podanie o order lenina?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka