Dodaj do ulubionych

PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ...

05.07.12, 11:36
<< Drugą opcję reprezentuje miejski radny Sylwester Tułajew. Jego stronnicy chcą zaostrzenia kursu wobec prezydenta z PO i większej krytyki działań ratusza. Ma to zaprocentować podczas najbliższych wyborów samorządowych, kiedy PiS będzie wystawiał własnego kandyda ta na prezydenta. >>

No i teraz wyraźnie widać, że pisuary mają w dupie, czy działania prezydenta przynoszą miastu korzyści, czy nie. Najważniejsze to wygrać wybory i przyspawać półśladki do stołka.
Obserwuj wątek
    • klaus.1.58 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 11:53
      Żal mi ludzi którzy chcą coś zrobić dla swojego miasta (regionu ! ) a partyjne szuje zrobią wszystko że by to zepsuć ! człowiek region się nie liczy tylko polityczna bijatyka !!!!
      • nerwus0 Re: PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inn 05.07.12, 13:11
        Tak jak w linku poniżej.
    • 6.smiech PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 12:36
      Zebyscie nie wiem co wymyslili w tym pisszambie to i tak wyladujecie na smietniku historii.
    • Gość: bosman kolejny "wodzuś"? IP: *.centertel.pl 05.07.12, 13:01
      już wszystko jasne - zachciało się Panu Radnemu prezydenckiego stołka. Żałosny człowieczek czyhający na synekurki i obrywy od popieranych szemranych fundacji taki samych cwaniaczków. Zawodowy(urodzony) "radny", czy inny działacz. W jego CV nie ma ani słowa na temat jego pracy gdziekolwiek!. Musi to być facet z "wybitnym" doświadczeniem. No - ale jak ma się już te 31 lat to ho ho! Ale takimi PiS stoi.
      • nonez06 Re: kolejny "wodzuś"? 06.07.12, 12:16
        może to nie grzech byc mlodym moze nawet nie grzech byc kompetentnym
        moze nie powinno sie sugerować nieuczciwości i zlej woli ot tak na zasadzie insynuacji
        moze byloby dla wszystkich dobrze gdyby zarzadzali zawodowi politycy i byli rozliczani ale za skuteczność i uczciwość
    • Gość: Osito Re: PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inn IP: *.vlan246.dengo.lubman.net.pl 05.07.12, 13:56
      Dokładnie. Tułajewowi zależy tylko na storpedowaniu i posłaniu na dno katamaranu Żuka (dwa pływaki: Kowalczyk z jednej i część PO - bo nie cała niestety - z drugiej).

Podejrzewam, że zarząd PIS odrzuci skargę "kowalczyków", bo nie wierzę, że Kaczorowi podoba się bratanie się jego ludzi z platformerskim prezydentem. Dlatego byłby to dobry moment dla regionalnych patriotów spod różnych sztandarów do machnięcia ręką na przynależność partyjną. "Kowalczycy" powinni wyjść z PIS, a zwolennicy prezydenta w Platformie - gdzie też się przecież spora część towarzystwa krzywo patrzy na jego porozumienie z PIS - powinni również zejść z Platformy. I obie te grupy powinny wzorem Ferenca z Rzeszowa wsiąść do "prezydenckiego żuka", czyli stworzyć niezależne od ogólnopolskich partii ugrupowanie o charakterze regionalnym. Jeśli Żuk zarządzałby miastem mądrze jak do tej pory, to może być prezydentem nawet do samej śmierci, a a jego ugrupowaniu w RM nikt nie zagrozi (pod warunkiem, ze zachowają oczywiście rozum i uczciwość).

Może ponosi mnie idealizm, ale rozłam w lubelskim PIS, jeśli taki by nastąpił, widziałbym jako pierwszy krok do budowy "prezydenckiego żuka", w którym zmieszczą się różni lokalni działacze - jakiekolwiek mieliby poglądy polityczne. W zarządzaniu miastem nie jest takie ważne, co kto myśli o in vitro. Ludzie, odwagi. Darz bór!
      • nonez06 Re: PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inn 06.07.12, 12:27
        ogolnie jak najbardziej
        wspierac tych którzy kreują konstrukcję. Niech mówią fakty. Dość szaleństwa nienawiści frustracji niech ci ktorzy eksploatują lęki posługują się insynuacją zrozumieją ze ich 5 minut minęło
    • Gość: OnLbn Do boju panie prezydencie. IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 14:16
      To dobry czas, by wreszcie nasze miasto odpartyjnić. Trzymam kciuki za Żuka, widzę po komentarzach na forach internetowych, że większość mieszkańców Lublina także widzi jak dobrego i niezależnego (mimo chwilowej i miejmy nadzieję niedługiej przynależności do jednej z partii) mamy prezydenta.
    • trajkotek ONA poszła inną drogą ... 05.07.12, 14:46
      "Trzeba wybrać inną drogę"?
      ona wybrała ...

po drugie, jest gorąco ...

PO trzecie, można się rozstawać pięknie
      • Gość: bosman ech...stary, dobry... IP: *.centertel.pl 05.07.12, 15:12
        niestety śp. Nalepa.
        "To se ne vrati", a szkoda...
        • Gość: folkatka Re: ech...stary, dobry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 16:39
          Odkad słucham Nalepy, nie moge wyjśc z podziwu, ze w Polsce lat 70. powstawały takie cuda.
          Ostatnio biorę sie za inne zespoły tamtego czasu. "Nurt", "Romuald i Roman".
          A dla prezydenta - wyrazy sympatii i poparcia.
    • Gość: Annonim Re: PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inn IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 15:02

Nic dodać, nic ująć
    • czesarna PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 15:35
      PiS jest autentyczną i perspektywiczną partią przegranej władzy. Pięknie się żrą wewnętrznie. W żadnych kręgach naszego społeczeństwa konflikty wewnętrzne nie są aż tak przekonywająco zaciekłe i tak skuteczne. Na każdym poziomie mają swego kaczora, ziorbę i klempę oraz jackurskiego.
    • mela_1 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 15:51
      Nie wiem, czy ktokolwiek ma jeszcze wątpliwości, czym jest PiS...
      To banda aparatczyków, która bez zgody swojego prezesa nie puści nawet bąka.
      Jeśli znajdzie sie jakiś Kowalczyk, który chce coś zrobić dla swojej wspólnoty - aparatczyki pisowskie wkraczają do akcji, intrygują, szczują, kombinują, manipulują i oszukują ile wlezie, byle podlizać sie swojemu furerowi z Nowogrodzkiej i mieć władzę dla władzy. Bo intelektu w ich makówkach nie ma nawet na grosz...To zwykłe mięcho armatnie, które ma zniszczyć wszystko, co konstruktywne. Mięcho furera Jarosława...Wstyd, Lublinie, bos fajne miasto i zasługujesz na wiecej, niż póki co - masz.
      • Gość: baca Re: PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inn IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.14, 11:02
        Tylko głupcy tracą czas na kłótnie ! Normalni obywatele mają dość szczucia jednych na drugich ! Oczekują na konkretne rozwiązania i poprawę poziomu życia. Zaległości z poprzednich dekad nadrabia obecny prezydent lublina, K. Żuk. Robi co może, nie wszystko wychodzi tak, jak byśmy chcieli, ale robi to na dobrym poziomie. A PIS ma do zaproponowania tylko nienawiść i destrukcję. Pan Tułajew niech weźmie się w końcu do prawdziwej roboty (nigdy nie pracował zawodowo, podobnie jak jego wodzunio Kaczyński) i niech łyknie czasem kropli Waleriana, bo cierpi na ADHD. Panowie z PIS-u, na ciężką obstrukcję są dostępne skuteczne środki. Farmaceuci doradzą.
        • Gość: bleee... ...bez mydła... IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.14, 13:08
          "Zaległości z poprzednich dekad nadrabia obecny prezydent lublina, K. Żuk. Robi co może, nie wszystko wychodzi tak, jak byśmy chcieli, ale robi to na dobrym poziomie."

...przeczytaj ze zrozumieniem, co napisałeś... oj, nie pochwali cię pryncypał... :)))... bleee...
    • nerwus0 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 16:23
      Jakby tak Kaczor wyzionął, to reszta się pozarzyna się między sobą.
      Dletego niech żyje Jaro. Dopóki bredzi, nic z Pisu nie wyrośnie.
    • pomieszany PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 16:33
      Już mieliśmy jedne PISowca na stołku prezydenckim niejakiego Pruszyńskiego, więc dziękujemy dupowłazom Jarka Polskę-Zbaw za ich "wysiłki" dla dobra miasta. Nie przeszkadzajcie i odpieprzcie się od tego miasta. Teraz kiedy trwają kolejne inwestycje, i remonty zamknijcie pyski i lepiej pomóżcie zamiast szkodzić na polecenie szaleńca z Żoliborza.
    • nonez06 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 18:18
      Kowalczyk i jego najblizsze otoczenie to ludzie obdarzeni konstruktywizmem i wrazliwością społeczną co dosyć luźno wiąże się z przynależnością partyjna ale jest tak unikalnym zestawem cech że ludzie którym przychodzi decydować czy sa za czy przeciw powinni to uwzglednić w interesie swoim i wspolnym
    • paputekonly Spuścić bombę na lubelski PiS!!Wielki balon goovna 05.07.12, 18:28
      .. wtedy dopiero wytworzy się ciepła, patriotyczna atmosfera..
    • rum11 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 18:38
      Zapominacie Panowie o starym przysłowiu-zgoda buduje,niezgoda rujnuje.Jeśli będziecie się sami zagryzać w bratobójczych walkach,zginie cala partia.Z tego wszystkiego wynika,że chodzi wam tylko i wyłącznie o stolki a nie o dobro wspólne.Opamiętajcie się póki czas.
      • zdybka Re: PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inn 05.07.12, 22:28
        rum11 napisał:

> Zapominacie Panowie o starym przysłowiu-zgoda buduje,niezgoda rujnuje.Jeśli będ
        > ziecie się sami zagryzać w bratobójczych walkach,zginie cala partia.Z tego wszy
        > stkiego wynika,że chodzi wam tylko i wyłącznie o stolki a nie o dobro wspólne.O
        > pamiętajcie się póki czas.

Rumie !!!!! I tu mnie zaskoczyles ,czyzbys zaczal rozumiec o co pisowi zawsze
        chodzilo ? Zaraczam cie ,ze oni jeszcze z niejednym wyskocza.
    • lublinianin_28 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 18:57
      Szkoda, wielka szkoda, że zamiast dwoić się i troić aby uczynić Lublin miastem pięknym i nowoczesnym, to część działaczy PiS podkłada świnię swoim partyjnym kolegom. Przecież chodzi o to aby robić robotę a nie draki.
    • lublinianin_28 PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 19:03
      A tak a propos pana Kowalczyka, to facet ma ciekawe pomysły a przede wszystkim chęci do działania. Zapewne jest świadomy, że ciągła wojna z prezydentem nic nie da, trzeba dyskutować, czasem pójść na kompromis bo liczy się to aby coś robić dla miasta.
    • andrzej.filipowicz Nastroje medialnie kreowane... 05.07.12, 19:05
      "Ciągłe blokowanie uchwał prezydenckich niczemu nie posłuży - mówi wprost jeden z ważnych działaczy...
      Jeśli te machlojki zostaną zaakceptowane, to być może trzeba będzie wybrać inną drogę - mówi otwarcie jeden działaczy..."

Zapomnieli jeszcze tylko dodać, że ten jeden z działaczy w trosce o swoje życie i zdrowie zastrzegł anonimowość ;)

Moi anonimowi informatorzy z kręgów PO donoszą natomiast, że konflikt w PiS jest wynikiem braku zgody radnego Sylwestra Tułajewa na pasywność przewodniczącego rady miasta wobec naruszeń prawa i dyscypliny budżetowej przez byłego i obecnego prezydenta miasta.

Rozgrywają Was kochani tak, że Urban by się nie powstydził, bo w miejsce działaczy z krwi i kości czyli z imienia i nazwiska macie powoływanie się na jednego z działaczy...anonimowych.

Słowa natomiast o tym, że radnemu Sylwestrowi Tułajewowi nie podoba się kolejne stwierdzenie poważnego naruszenia przez ratusz prawa, prawa budowlanego.

Jak już się rozprawią Waszymi rękoma z opozycją, to już nikt się nie odważy upomnieć o przestrzeganie prawa i dyscypliny budżetowej w naszym mieście, mieście Lublinie.
      • nonez06 Re: Nastroje medialnie kreowane... 06.07.12, 12:05
        Jeśli podpisałbym sie Jan Kowalski to znaczyloby ze wyglaszam swiete slowa?
        Jeśli napisałbym że Nowak dopuszcza sie ..... to czy to koniecznie bylaby prawda?
        Czy tak budowane zaufanie do Tułajewa wogole coś znaczy?
        Może poprostu dzieje się zadyma pod hasłami które mają poruszyć pieniaczy.
        Może nie mam racji ale gdzie argumenty, fakty?
        Moze to co robisz to proba uruchomienia destrukcji, lawiny której sensu i poczatku nikt nie pamieta
      • Gość: martini Re: Nastroje medialnie kreowane... IP: 212.244.34.* 06.07.12, 14:11
        andrzej.filipowicz napisał:

>Moi anonimowi informatorzy z kręgów PO donoszą natomiast, że konflikt w PiS jes
        > t wynikiem braku zgody radnego Sylwestra Tułajewa na pasywność przewodniczącego
        > rady miasta wobec naruszeń prawa i dyscypliny budżetowej przez byłego i obecn
        > ego prezydenta miasta.

Gdyby tak było, byłbym nader zadowolony, że jest ktoś, kto wykazuje czujność i zaleca powściągliwość w wydawaniu publicznych pieniędzy czyli składa veto wobec bezkarnego zadłużania miejskiego budżetu (w Lublinie magistrat już „roluje” długi). Że ktoś to rejestruje, że przyjdzie w końcu czas, że będę miał więcej czasu :), jak mi dzieci podrosną, i za te wszystkie fatamorgany nonszalancką ekipę z ratusza w końcu rozliczę :) .
    • dociek PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 19:41
      A niech się zeżrą do spółki razem z innymi POlitykami. W organach samorządowych poniżej poziomu samorządów wojewódzkich absolutnie nie powinna mieć miejsca międzypartyjna walka polityczna, bo praktycznie niszczy to zasadniczy cel wybierania lokalnych samorządów do zarządzania naszym wspólnym dobrem i życiem. Samorządy takie powinny być całkowicie apolityczne, ale jak to w naszym mieście i całym kraju się dzieje - jest całkiem na odwrót. Pseudo-polityka i kościół ładują się w ubłoconych fałszywą ideologią buciorach nawet do rad najniższych szczebli, wpychając się przez okna i drzwi niemal do każdego mieszkania.
    • szczypopasku PiS. Rozłam coraz większy. "Trzeba wybrać inną ... 05.07.12, 20:22
      PIS jest hamulcem rozwoju Polski wschodniej.Dopóki ta gangrena będzie istnieć będziemy się cofać rozwojowo .Ich interesują stanowiska,dobre gaże i rozruby do rządzących.!!!Na sesjach rady torpedują wszystkie inicjatywy,rzucają niesprawdzone a wymyślone korupcje,podejrzenia,chcą zamykania niewinnych ludzi.Wybory powinny ich wykluczyć ze sceny poltycznej,społeczeństwo dojrzewa do tego????
      • Gość: Podpaska Polecam pieluchomajtki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.07.12, 08:27
        szczypopasku napisał:

> PIS jest hamulcem rozwoju Polski wschodniej.Dopóki ta gangrena będzie istnieć b
        > ędziemy się cofać rozwojowo .Ich interesują stanowiska,dobre gaże i rozruby do
        > rządzących.!!!Na sesjach rady torpedują wszystkie inicjatywy,rzucają niesprawdz
        > one a wymyślone korupcje,podejrzenia,chcą zamykania niewinnych ludzi.Wybory pow
        > inny ich wykluczyć ze sceny poltycznej,społeczeństwo dojrzewa do tego????

Byłeś osobiście chociaż na jednej sesji, a może stenogram dostępny online czytałeś?
        Jeżeli ograniczasz się do relacji medialnych to uważaj, bo wkrótce całe nogawki będziesz miał mokre, a nie tylko pasek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka