Dodaj do ulubionych

Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD...

17.07.12, 07:10
Odczepcie się od Zamojskiego - jest ŚWIETNYM prezydentem. Wybrano go ogromną przewagą głosów bo jest dobrym włodarzem.

Planty mają też swoich zwolenników i zostały odnowione na co nie stać większości miast o tej ludności. Hejterzy z GW.
Obserwuj wątek
    • Gość: poplo Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: *.gtnet.net.pl 17.07.12, 07:33
      hejter to jest obraźliwe słowo używane w slangu młodocianych gangów ulicznych
      aż dziw bierze że bronicie Zamojskiego - jak już zrewitalizuje wszystko to zamknie bramy i każe płacić za wstęp - już większość handlowców ucieka ze Starówki
      może i jest świetnym prezydentem, ale nie jest prezydentem wszystkich
      co do artykułu to faktycznieTrochę redaktor przesadził.
      we wstępniaku błąd - brakuje wyrazu
      co do rewitalizacji to trochę czepialstwo, chociaż i mnie się w Zamościu nie bardzo podoba po tych zmianach, ale kostka musi być trochę krzywa/nierówna - bo to stare miasto, amfiteatr fatalny - ale jakie miasto taka kultura ;), latarnie jak w obozie - ale przecież Zamość twierdza, a że ciemno -bo ciemnogród.
      a i tak lubię ten swój Zamość
      • metalin Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 17.07.12, 08:03
        Te latarnie to chyba rzeczywiście niewypał ale już skwer jako całość, ławeczki itp bardzo gustowne.
        To może tak dla równowagi redaktorek napisze o tym co się udało - boże wiele to widać gołym okiem Byłam tam 3 tygodnie temu i aż serce rośnie - to nie ten sam Zamość co dwa , trzy , cztery lata temu , że o wcześniejszych latach nie wspomnę. A mieszkańcy chwalą sobie M.Zamojskiego i to bardzo.
        A redaktor to w czyim imieniu pisał, hę!? Czyżby jakaś kampania się szykowała?
        • Gość: belfer Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 09:17
          Tylko jedno zdanie: żeby Lublin był taki "nieudany".
          • Gość: wiejska baba Zamosciowi gratuluję szubienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 09:58
            straszne
            • Gość: maxx Re: Zamosciowi gratuluję szubienic IP: 173.233.199.* 19.07.12, 23:20
              Dlaczego na zamojskim rynku nie ma ani odrobiny zieleni?
              Czy to miejsce ma odstraszac turystow??
              • skuter44 Re: Zamosciowi gratuluję szubienic 20.07.12, 07:58
                Zieleni nie ma, bo nie było jej w czasach funkcjonowania twierdzy Zamość. Pamiętajmy - mamy zabytek klasy najwyższej, światowej. Zakrycie architektury zielenią byłoby jak kwiatek do kożucha. Zaraz podniosły by się glosy krytyczne.

Nie wystarczą lampy i iluminacje , współczesne.

Nie dość, że mamy te nietrafione, brzydki lampy na ciągach pieszych na Plantach ?
                Dodam , że innych nowych lamp na parkingach i w Parku Miejskim nie da się skrytykować.
                Choć te niskie choć ładne już zostały częściowo zdewastowane.
              • Gość: aga krzywa kostka, a w lublinie to co?! IP: *.118.vip-net.pl 24.10.12, 12:24
                nie ma zieleni?! czy ty tam kiedykolwiek byłeś/łaś?! na samym środku tzn "kwadrat" pełen zieleni i kwiatów, dookoła tynku donice pełne kwiatów a na uliczkach dochodzących do rynku drzewka w donicach, a jak wyjdziesz ciut dajel to masz przepiękne ogrody wokół kamieniczek..
          • zbukov Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 17.07.12, 10:34
            a dziękujemy ;) poczekaj jeszcze parę lat i zmiany będą widoczne gołym okiem, bo na ten moment trzeba wiedzieć gdzie zajrzeć, żeby wiedzieć co się zmieniło na lepsze. ale do Teatru Starego zapraszamy bez żenady już teraz ;) po prostu u nas zaczęło się cokolwiek robić później, dzięki dwóm jałowym kadencjom niejakiego Pruszona ;p
            co do Zamościa i owych 'nieudanych' zmian, to parę lat nie zaglądałem, ale wg mnie w artykule czepiactwem jest 'efekt pasa startowego' - wyobrażam sobie, że może to wyglądać całkiem fajnie. nowe pawilony nie wyglądają źle same w sobie, po prostu nasi sklepikarze najczęściej mają fatalny gust i zamawiają _obrzydliwe_ szyldy i obwieszają witryny chińską tandetą. nie wiem czy kiedyś to się zmieni, ale właśnie lubelskie stare miasto i okolice cierpią na tę samą dolegliwość. a amfiteatr musi tętnić życiem i gdyby Zamość współpracował choćby z Lublinem, to byłoby to z korzyścią dla obu miast. ale my, niestety, zamiast współpracować wolimy się porównywać kto jest lepszy (vide Rzeszów vs. Lublin).
            a co do waszego prezydenta - wiele miast mogło pozazdrościć, ale może ekipa w ratuszu troszkę się 'zużyła' i warto byłoby wpuścić trochę świeżego powietrza.
            • Gość: Kolo Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: 83.238.201.* 22.07.12, 12:16
              Pruszon to nie jedyny lider który "modernizował" Lublin ... byli jeszcze tacy "miszczowie" Jak Wojciech od Dziadka czy "nic nie robię" Wasyl ...
              Opcje od prawa do skrajnego prawa ;]
              ... ale fakt Żuczek coś tam ruszył i to nie tylko na ulicach
              • skuter44 Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 23.07.12, 06:26
                I wszytko na Starym lubelskim Mieście jest jakieś niepozbierane. I co .... mam krytykować, że:
                - Teatr Stary "rewitalizowano" od fundamentów a ogromny gmach teatru w budowie stoi i straszy kilkadziesiąt lat ? Nie krytykuję tylko informuję jako zdziwiony ekonomista.
                - fundamenty kościoła zbudowano od podstaw, sugerując jakoby to były mury pierwotne. I co ?
                Jaki koń każdy widzi.

Tak samo w Zamościu. Czy takie odtworzenie murów twierdzy nie jest kontrowersyjne ?
                Mam na myśli te kładki, pozostawioną linię kolejową,......

Ale co ? Mam krytykować to co historycy architektury zatwierdzili ?
                Dla mnie ważne by było to wiarygodne, użyteczne i piękne (w miarę).
    • tece92a Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD... 17.07.12, 10:13
      Przerażające.Głupota czy niegospodarność?
      • Gość: vfr Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 11:28
        Zdjęcie nr 6, to nie jest brama wejściowa do parku - jak to niezwykle dziwnym tokiem rozumowania wymyślił autor artykułu - tylko stelaż dla roślin, u dołu można zauważyć małe roślinki, które są dopiero posadzone, ale jak już urosną i oplotą tę metalową konstrukcję to będzie to bardzo ładnie wyglądało.

Poza tym, cały artykuł jest trochę bez sensu, kolejne "nius" złożony z kilku zdjęć i kilku zdań... Proszę mi pokazać inne miasto w Polsce, które w ciągu pięciu lat zdołało całkowicie wyremontować starówkę i zrewitalizować przyboczne tereny zielone.

"bo że latarnie są brzydkie" - i co z tego? Nie wszystko musi być idealne, jakby wybrano inny projekt to by były głosy, że też byle jakie, zbyt zwykłe, zbyt nijakie.

Latarnie w parku przy są najmniej istotnym elementem w całkowitej odnowie zamojskiej starówki i okolicznych terenów. Wytykanie takich "błędów" jest zwykłym czepialstwem i szukaniem taniej sensacji, miernej jakości z resztą.

Nie rozumiem czemu ludzie nie potrafią się cieszyć, z tego co zrobił obecny prezydent Zamościa, tylko za wszelką cenę szukają okazji, żeby coś wytknąć miastu.
        • Gość: maxx Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: 173.233.199.* 19.07.12, 23:23
          "bo że latarnie są brzydkie" - i co z tego?

One nie sa, po prostu, "brzydkie"... one sa okropnie brzydkie!!!
    • emeno Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD... 17.07.12, 11:45
      Najbardziej mnie śmieszy to,że Lublin ocenia Zamość. Jestem z pomorza, byłem i tu, i tu, porównania nie ma. Lublin to najpaskudniejsze miasto świata!
      • tepicpo Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 18.07.12, 08:36
        emeno napisał(a):

> Najbardziej mnie śmieszy to,że Lublin ocenia Zamość. Jestem z pomorza, byłem i
        > tu, i tu, porównania nie ma. Lublin to najpaskudniejsze miasto świata!

z jakiego pomorza ???? z jakiejś wiochy pod biłgorajem raczej
        • Gość: folkatka Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 19:26
          Lublin to najpaskudniejsze miasto świata!

Oj oj oj, zaraz sie popłaczę.
          Zdruzgotałeś mnie.
      • Gość: aga Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: *.118.vip-net.pl 24.10.12, 12:28
        dziękuje:) zawsze mówiłam ze lublin to szare i smutne miasto:)
    • wyb08 Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD... 17.07.12, 11:56
      chcialem redachtorkowi podziekowac za zachete, tak mnie zaciekawil, ze z przyjemnoscia przejade pol Polski i odwiedze Zamosc w tym roku.
      • metalin Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 17.07.12, 13:13
        Chcę jeszcze dodać by przybywający do Zamościa zajrzeli na staromiejskie , schowane nieco odnowione i zagospodarowane podwórka ....po prostu bajka(jeśli to kogoś interesuję, dysponuję zdjęciami) , o parku ani słowa, a także przecudny itd, itp.
        Piszę z Lublina i nie wiem skąd taka ocena , że Lublin "napada" na Zamość....cóż, piękna nasza Polska cała :)
        Dla uzupełnienia trójkąta polecam Sandomierz, tam też się dzieje, w ostatnich kilku latach zmienił się nie do poznania, byłam w sobotę :)
        • Gość: ewtwe DOŚĆ z tym g...! IP: *.lublin.mm.pl 17.07.12, 13:25
          Nie jest tak źle w Zamościu jak to przedstawia ten twór, którego jedynym celem jest wyciągnięcie z czytelnika kilku odsłon.
          Byłem w Zamościu i owszem, mają tam problemy - np. brak zainteresowania wynajmem sklepów w nowo remontowanych fortyfikacjach, ale ten tekst nie jest jak rozumiem od tego, żeby coś pokazać czytelnikowi, ale ukraść nam parę odsłon.
          To tworzenie tych artykułów bez sensu, bez jakiegokolwiek myślenia o czytelniku , a myśleniu TYLKO o odsłonach jest ŻENUJĄCE. Tracicie czytelników. Dla kilu odsłon nie warto się kompromitować.
          Z drugiej strony nie dziwię się. AGO na giełdzie już po 7 złotych. Gdzie te czasy, gdy akacja kosztowała stówę...

• fi_dell Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD... 17.07.12, 20:00
      Pismak nie rozróżnia co wykonano w ramach którego projektu - to po pierwsze. Po drugie za kłamstwa typu betonowa kostka na Rynku w Zamościu powinien otrzymać karę finansową od naczelnego i pozew od Miasta Zamość.
    • andyblac Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD... 17.07.12, 20:56
      Niezły redaktorek sługusek :) życzę wszystkim miastom takich inwestycji jak ma Zamość wystarczy pojechać i naprawdę robi wrażenie jedyne co w Zamościu jest złe to przedstawiciele w rządzie i ich bezczynność. Jednak dalej mamy polskie piekiełko ale tak już zawsze będzie.
    • wojtuz Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ ZD... 17.07.12, 21:14
      A mi się taki Zamość podoba,
      a w Lublinie to dopiero rok, dwa temu zaczęło się coś dziać.
      Wcześniej na starym mieście w Lublinie to w zęby można było tylko dostać i żaden prezio nic nie mógł na to poradzić. Jak Lublin wyremontuje swoje stare miasto jak Zamość to dopiero będzie można pogadać.
      • skuter44 Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 17.07.12, 22:18
        Jest dobrze. Jest super. Nie narzekajmy.
        Dziwi tylko brak podstawowej rzetelności dziennikarzy GW z Lublina. Widzą włos w oku sąsiada a nie widzą słomy która im wyłazi z buta.
        • skuter44 Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 17.07.12, 22:20
          Fuszerka... to zła jakość robót. Takiej w Zamościu nie widzę.

Skrytykował bym jedynie nawierzchnię brukową na ul. Królowej Jadwigi.
    • ikidogr Ależ głupoty 19.07.12, 10:59
      Autor tekstu myli chyba wszystkie pojęcia i na 100% nigdy nie realizował/uczestniczył w realizacji żadnej inwestycji, byłam w Zamościu i fakt prace trwają jeszcze ale już widać jak ogromne jest to zadanie na pewno będzie sporo usterek to normalne przy takim zakresie i takim terminie kwestia egzekwowania gwarancji. Co do czy się podoba lampa czy inne elementy to sugeruje żeby autor - wszyscy zainteresowani przeczytali materiał z poniższego linku zwłaszcza na samym dole czyli kto opracował koncepcję, kto opracował projekt go go uzgodnił i dopiero później kto go wykonuje ZGODNIE z dokumentacją - przeraża mnie już w Polsce brak nawet chęci żeby zgłębić temat a przecież wszystko jest dostępne.

Link: www.zamosc.eu/projekty/11/3/zamosc_miasto_unesco_pomnik_historii_rp_produktem.html
    • Gość: bosman mi się Zamość bardzo podoba! IP: *.centertel.pl 24.10.12, 13:36
      artykuł, moim zdaniem nierzetelny ale zawiera piękne stwierdzenie: na Rynek żaden samochód nie ma prawa wjechać. Ech...łza się w oku kreci na stanowczość i skuteczność władz miasta. Czyżby w Zamościu nie było czarnych z rozumem za kratką?
    • andzia311 Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ 24.10.12, 22:34
      Ten artykuł to pewnie reakcja na mój post Pilnuj Polski:-)
    • Gość: Karol Re: Tak się odstawia fuszerkę w Zamościu. ZOBACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 16:40
      Tak się składa ze szanowny pan prezydent ma tyle przekrętów na swoim kącie, a mmoim zdaniem to połowa tych renowanych budynków itd. to w przyszłości przejdą na własność państwa Zamoyskich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka