Dodaj do ulubionych

Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów

10.08.12, 23:04
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • bromba_bez_glusia Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 10.08.12, 23:15
      Zaiste, powiadam wam, fascynujące.
      Mi nie wolno oceniać księdza który najprawdopodobniej molestował dzieciaka, ale ksiądz może oceniać mnie na każdym kroku. Może nazwać moje dziecko Frankensteinem jak będzie w in vitro, może mnie nazwać bydlęciem jak ciąże usunę, może mnie obrażać jak będę lesbijką itp itd.
      • Gość: babajaga Sfingowana smierc to tez pewne wyjscie. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 10.08.12, 23:31
        Nalezy sprawdzic czy nie zginaly zwloki z trupiarni lub jakiegos grobu. Lub czy nie zaginal jakis bezdomny. To jest najlepszy sposob ucieczki przed sadem.
        Facet ktory wywozil z polski miliony zlotych wyludzonych z bankow przez salezjanow, tez sie utopil w nieokreslonych okolicznosciach.
        To co potem dzialo sie z indetyfikacja zwlog nie daje zadnego dowodu ze to byla wlasciwa osoba.
        Zas 190milionow zlotych nadal sie nie odnalazly.:)
        • zigzaur Re: Sfingowana smierc to tez pewne wyjscie. 11.08.12, 00:11
          Zaprawdę, ten wątek godzien jest poważnego rozważenia i dokładnego sprawdzenia.
        • czysty_jogurt Re: Sfingowana smierc to tez pewne wyjscie. 11.08.12, 04:19
          Gość portalu: babajaga napisał(a):

> Nalezy sprawdzic czy nie zginaly zwloki z trupiarni lub jakiegos grobu. Lub czy
          > nie zaginal jakis bezdomny. To jest najlepszy sposob ucieczki przed sadem.
          > Facet ktory wywozil z polski miliony zlotych wyludzonych z bankow przez salezja
          > now, tez sie utopil w nieokreslonych okolicznosciach.
          > To co potem dzialo sie z indetyfikacja zwlog nie daje zadnego dowodu ze to byla
          > wlasciwa osoba.
          > Zas 190milionow zlotych nadal sie nie odnalazly.:)

Przepraszam, a w jakim to języku? Jak to się "indefikuje zwlogi"?
          W kwestii merytorycznej - same paszkwile.
          • osa102 Re: Sfingowana smierc to tez pewne wyjscie. 14.08.12, 19:20
            a ja taki czysty jourt spożyje i zamienię go na brudne g...wno
        • Gość: holy truth Tak powinni kończyć wszyscy watykańscy pedofile... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 09:20
          ...w ogniu piekielnym, może być, że i z własnej ręki.
      • Gość: talar Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:04
        Jest coś takiego na świecie jak PRZYZWOITOŚĆ - to takie tajemnicze słówko, którego czytelnicy GW z pewnością nie znają, a oznacza ono, ni mniej, ni więcej tyle, by się zachować w porządku w stosunku do zmarłego, być może zaszczutego człowieka. Ja wiem, że Wam krwi nigdy mało, ale lepiej by było w takim momencie pomodlić się za takiego człowieka, nawet jeśli zgrzeszył. Tym bardziej, że i Wy sami nie jesteście przecież aniołkami bez grzechu.
        • Gość: polish-crap [...] IP: *.fbx.proxad.net 11.08.12, 03:19
          • Gość: talar Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:53
            Jesteś za mało inteligentny, aby zrozumieć mój komentarz. A to był komentarz skierowany do czytelnika na określonym poziomie intelektualnym, choć faktycznie się obawiam, że czytelnicy GW mogą temu warunkowi nie sprostać - tak jak Ty!
            • sclavus Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 07:59
              Ciekawi mnie, jaki poziom intelektualny, reprezentują katolicy???
              Szczególnie w momencie, kiedy staną obok doktryn religijnych - jak dla mnie, są jak dzieci we mgle...
            • bazzyll Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 10:00
              Gość portalu: talar napisał(a):
              > Jesteś za mało inteligentny, aby zrozumieć mój komentarz. A to był komentarz sk
              > ierowany do czytelnika na określonym poziomie intelektualnym, choć faktycznie s
              > ię obawiam, że czytelnicy GW mogą temu warunkowi nie sprostać - tak jak Ty!

Nie napinaj się tak, talar, gdyż sam również popełniasz błędy logiczne, jak choćby ten:
              "Ja wiem, że Wam krwi nigdy mało"
              Poprawnie winno być "zawsze mało" albo "nigdy dość".
          • czysty_jogurt Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 04:21
            Czy Ty wiesz chociaż, co znaczy "katolicyzm"?
            "Katholikos" (καθολικός) - znaczy "powszechny"
            • sclavus Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 08:01
              Cwany ten kościół katolicki... :D:D:D - tfu! - powszechny przecie... :>:>:>
            • bazzyll Jogurt poucza 11.08.12, 10:03
              czysty_jogurt napisał:
              > Czy Ty wiesz chociaż, co znaczy "katolicyzm"?
              > "Katholikos" (καθολικός) - znaczy
              > "powszechny"

Fakt, że "katholikos" znaczy po grecku "powszechny" o niczym nie stanowi. Głupota jest też powszechna.
        • sclavus sam się módl... 11.08.12, 07:57
          po co komu każesz?
          Myślisz, że tu sami katolicy?
          PeeS - twoje modły, tak czy owak, pomogą mu ... jak umarłemu kadzidło :D:D:D
      • ned_pap Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 04:23
        bromba_bez_glusia napisała:

> Zaiste, powiadam wam, fascynujące.
        > Mi nie wolno oceniać księdza który najprawdopodobniej molestował dzieciaka, ale
        > ksiądz może oceniać mnie na każdym kroku. Może nazwać moje dziecko Frankenstei
        > nem jak będzie w in vitro, może mnie nazwać bydlęciem jak ciąże usunę, może mni
        > e obrażać jak będę lesbijką itp itd.

Nie pieprz głupot. Wolno ci oceniać każdego i w każdy sposób. Ryzykujesz najwyżej tym, że wyjdziesz na chamkę albo idiotkę, ewentualnie ktoś wytoczy ci proces, jeśli poczuje się urażony. A o tych, co mówią o Frankensteinie czy in vitro, to jest głośno właśnie dlatego, żeby wszyscy wiedzieli, że tamci zrobili z siebie chamów i idiotów.
    • macqbat Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 10.08.12, 23:24
      czego chcecie? spalił się, znaczy że jest niewinny! Nie oskarżajcie niewinnego księdza, jak te dzieci, które same się zgwałciły, a teraz winnego szukają
      • Gość: seba gdzie jest mowa o gwałcie? IP: *.ists.pl 11.08.12, 03:56
        to projekcja twoich osobistych przeżyć z dzieciństwa.
        • Gość: Joker Re: gdzie jest mowa o gwałcie? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 04:02
          Dla nich gwałt czy molestowanie, to to samo! A wszystkich innych chcą nauczać swojej (a)moralności w tych tematach.
      • cichwoda Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 05:06
        macqbat napisał:

> czego chcecie? spalił się, znaczy że jest niewinny! Nie oskarżajcie niewinnego
        > księdza, jak te dzieci, które same się zgwałciły, a teraz winnego szukają
        Po 10-ciu latach?
    • Gość: Chan Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.net.pbthawe.eu 10.08.12, 23:24
      Fascynujące! Ksiądz byl tak przywiązany do swojej parafii że wolal umrzec niż ją zmienić! (zmiana parafii to najczęstyszy wyrok katolickiego szariatu na pedofilach w czerni, a naiwni polacy jeszcze do kosciola chodzą, jak wam nie wstyd.)
    • swietypentagram Kuria: organizujemy okazje dla księży z dziećmi 10.08.12, 23:26
      gdzie mogą sobie spędzać czas z młodymi ludźmi, opiekować się nimi, i gdzie niektóre hieny w sutannach i niszczą im ich młode niewinne życie - a potem oczerniamy ofiary i chronimy książy bo inaczej bym nam Kościół przepadł przecie....
    • histeryx zaprawdę wam opowiadam, cobyście nie 10.08.12, 23:27
      pokładali ufności w chłopów co się poruszają w sukienkach
      • Gość: Jeden z wielu Re: zaprawdę wam opowiadam, cobyście nie IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 02:56
        Zgadzam się z Tobą mądry człowieku w zupełności! Nigdy bym nie zaufał Annie Grodzkiej.
        • Gość: polish-crap [...] IP: *.fbx.proxad.net 11.08.12, 03:22
          • czysty_jogurt [...] 11.08.12, 04:25
    • prof-antoni kościół katolicki powinien dbać o dobro dzieci, a 10.08.12, 23:30
      kościół k w usa został zmuszony do działania

wielkimi odszkodowaniami...
    • pandzik Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 10.08.12, 23:30
      Sami jesteście sobie winni głupie polaczki, wysyłając na pastwę czarnych pedofili swoje maleństwa.

Oj głupie polaczki.
      • Gość: babajaga Wiara w cuda IP: *.nwrknj.east.verizon.net 10.08.12, 23:41
        Z rozmowy dwoch ksiezy.
        -Jak sadzisz czy doczekamy sie czasow kiedy Watykan zniesie celibat ?
        -My to chyba nie ...ale moze nasze wnuki ?
      • Gość: RaVq Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.echostar.pl 10.08.12, 23:59
        Nie generalizuj, z łaski swojej - nie ochrzciliśmy dziecka (pół roku, pięknie się mimo to chowa), ceremoniał traci także na popularności wśród coraz większej rzeszy naszych znajomych (oj, i to naprawdę!).
        Tak więc - zmiana może przyjść szybciej, niż się wydaje
      • czysty_jogurt Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 04:27
        pandzik napisał:

> Sami jesteście sobie winni głupie polaczki, wysyłając na pastwę czarnych pedof
        > ili swoje maleństwa.
        >
        > Oj głupie polaczki.
        >
        >
        Rozumiesz, że ten post napisał NIE Polak.
    • cezar85 Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 10.08.12, 23:35
      jeszcze ktoś wątpi?
    • prof-antoni tylawa, ostatnio ks harlayowiec 10.08.12, 23:36
      paetz
      kk nie dba o dzieci, chroni swoich do upadłego
    • nie.pis Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 10.08.12, 23:38
      samospaleniem chciał odkupić swe winy
    • Gość: bleee... empi, dlaczego... IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.12, 23:38
      ...empi - dlaczego pozwalasz na sianie nienawiści... dlaczego godzisz się na taki prymitywizm... dlaczego... ... ... bleee...
      • bazzyll Re: empi, dlaczego... 11.08.12, 10:21
        Gość portalu: bleee... napisał(a):
        > ...empi - dlaczego pozwalasz na sianie nienawiści... dlaczego godzisz się na ta
        > ki prymitywizm... dlaczego... ... ... bleee...

Taaaaa, empi powinien usunąć cały wątek, ponieważ godzi w polską (czytaj: katolicką) rację stanu! Ciebie, bleee, chyba już całkiem porąbało.

PS
        Moim prywatnym zdaniem znęcanie się nad zmarłym nie ma żadnego sensu. Jeśli nawet był winien, to cena, jaką zapłacił za swe przewiny, była niewspółmierna do czynów i powinno dać sie spokój nieszczęśnikowi.
    • sverir Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 10.08.12, 23:42
      Kościół broni samobójcę, niesamowite! Wierny bez święceń jest skazywany na potępienie, bez możliwości chrześcijańskiego pochówku, a tu - proszę - jednak da radę podejść po ludzku do samobójcy.
      • joseph.007 Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 00:05
        sverir napisał:

> Kościół broni samobójcę, niesamowite! Wierny bez święceń jest skazywany na potę
        > pienie, bez możliwości chrześcijańskiego pochówku

A kolega przespał chyba ostatnie 200 lat?
      • Gość: jaxa Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: 178.73.32.* 11.08.12, 00:48
        sverir napisał:

> Kościół broni samobójcę, niesamowite! Wierny bez święceń jest skazywany na potę
        > pienie, bez możliwości chrześcijańskiego pochówku, a tu - proszę - jednak da ra
        > dę podejść po ludzku do samobójcy.

Kościół broni księdza, który NIE jest samobójcą. Mieszka sobie już spokojnie w jakimś klasztorze i nikt nigdy go nie znajdzie. Spalone na cmentarzu zwłoki, no cóż, wykopano szybko jakiegoś w miarę świeżego nieboszczyka, nikomu nie stała się krzywda, a sprawie ukręcono łeb.
        • czysty_jogurt Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 04:29
          Oczywiscie, widziałes, nawet przysięgniesz, że to "wykopano jakies w miarę swieże zwłoki"
          • zigzaur Są liczne wątpliwości: 11.08.12, 09:02
            Zwłoki zostały spalone bardzo dokładnie, prawie całkowicie. A przy zwłokach znaleziono tylko jedną butelkę po płynie łatwopalnym. Taka butelka mogła mieć pojemność nie większą niż pół litra. Bardzo wątpię, czy przy pomocy tak małej ilości można tak dokładnie spalić ludzkie ciało, zwłaszcza gdy robi to sam samobójca, bez udziału innych osób.
            Płonący człowiek instynktownie biega, tarza się po ziemi, wrzeszczy. Z pewnością zwróciłby na siebie uwagę i udzielono by mu pomocy. Gdyby przed samobójstwem zamroczył się alkoholem np. w celu znieczulenia, przy zwłokach znaleziono by butelkę po wódce.
            Nie wierzę w stuprocentowe spalenie zwłok samobójcy.
            W internecie są zdjęcia niedopalonego trupa Goebbelsa. Identyfikacja była bezproblemowa. Ustalono, że Goebbels popełnił samobójstwo przez otrucie a nie przez zastrzelenie się (niemiecki film "Untergang") czy przez rozkaz strzelenia w plecy przez wartownika (sowiecki film "Wyzwolenie").
            Początkowe trudności z identyfikacją szczątków Hitlera wynikły z faktu, że w dół, w którym spalono zwłoki, trafił pocisk z sowieckiej haubicy.
            Aby kompletnie spalić ludzkie ciało, trzeba najpierw zapewnić bardzo dużą ilość ciepła, które zostanie zużyte na odparowanie wody, której w ludzkim organizmie jest 80 %. Jedna butelka benzyny nie wystarczy.
      • Gość: kraal Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:12
        Samobójstwo jest w pewnych warunkach usprawiedliwione - np. gdy zaszczuty człowiek jest do tego przymuszony okolicznościami. A tak mogło być właśnie w tym przypadku, do którego GW i jej czytelnicy dorzucili swoją "cegiełkę".
    • patriot.wr Zawiodłem się na wyborczej! 10.08.12, 23:43
      W pierwszym artykule WYBORCZA zablokowała komentarze , a teraz daje upust przygłupom kpiącym ze śmierci człowieka! WSTYD Panowie Redaktorzy!
      • Gość: lol Re: Zawiodłem się na wyborczej! IP: *.net.pbthawe.eu 10.08.12, 23:48
        hehe typowy PiSowski specjalista od wolności słowa broni blokowanie komentarzy
        • patriot.wr Re: Zawiodłem się na wyborczej! 10.08.12, 23:58
          Według kryteriów obowiązujących w PO, zaliczasz się do "normalnych". Ale czy ty to zrozumiesz?
          • Gość: bosman ty patriot... IP: *.centertel.pl 13.08.12, 10:54
            nie zaliczasz się ani do normalnych ani do "normalnych". Ty jesteś pisdzielcem. Amen,
      • cezar85 Re: Zawiodłem się na wyborczej! 10.08.12, 23:58
        gdybym gwałcił dzieci też bym wytykał wyborczej
        • patriot.wr Re: Zawiodłem się na wyborczej! 11.08.12, 00:03
          Wszystko przed Tobą, tylko czy masz czym to robić? Wątpię!
          • cezar85 Re: Zawiodłem się na wyborczej! 11.08.12, 00:26
            mam,ale nie jestem zwyrodnialcem,więc sobie nie przeszkadzaj
            bozia będzie z ciebie dumna
      • Gość: WK Re: Zawiodłem się na wyborczej! IP: *.internetia.net.pl 11.08.12, 00:16
        Zawiodłeś się na wyborczej? Przecież wyborcza zawsze może liczyć na chamskie komentarze. Tresuje swoje stado wykształciuchów już ponad 20 lat by ujadali na komendę.
    • plus_minus_zero no i poszedł... 10.08.12, 23:51
      do piekła , tam gdzie reszta sitwy Watykanu!
      • czysty_jogurt Re: no i poszedł... 11.08.12, 04:32
        A skąd ta wiadomosć?
        Bezposredni kontakt z Księciem Ciemnosci?
        Obys tylko (mówię serio) nie musiał spotkać go "twarzą w twarz".
        • plus_minus_zero do Watykanu się nie wybieram.. 11.08.12, 15:34
          tak że mi to nie grozi !
      • Gość: p Re: no i poszedł... IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 13:32
        ... do piekieł ,po drodze jemu było
    • Gość: mcl spalił się ze wstydu ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 23:58
      jw
      • Gość: klakier Re: spalił się ze wstydu ? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:16
        Ze wstydu to się spalili, ale Ci w Jedwabnem.
        • cichwoda Re: spalił się ze wstydu ? 11.08.12, 05:37
          Gość portalu: klakier napisał(a):

> Ze wstydu to się spalili, ale Ci w Jedwabnem.
          ile tam ich bylo? wiem ze w wersji Grosa i Adasia 1200, mysle ze liczba mocno zanizona. Pewna dziewczynka ktora miala wtedy 1.5 roku naliczyla 2017 glow (ta sama ktora poznala Demianiuka po 60-ciu latach), co za pamiec...
      • Gość: rotor Re: spalił się ze wstydu ? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:45
        Ze wstydu to się spalili, ale Ci z Jedwabnego.
    • wapienko I zajechały pismaki Michnika chłopa. 11.08.12, 00:10
      .
      • plus_minus_zero nie chłopa tylko zboczeńca i kryminalistę! 11.08.12, 03:59
        j/w
        • Gość: tarpan Re: nie chłopa tylko zboczeńca i kryminalistę! IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 04:06
          Zboczeńcem i kryminalistą, to może być co najwyżej Adam Michnik - dopuszczający w swojej gazecie takie komentarze - albo ewentualnie Twój ojciec, który zapomniał Cię wychować na porządnego człowieka.
          • plus_minus_zero najbardziej porządni są zboczeńcy z ambony.. 11.08.12, 15:43
            mam wrażenie ze ty tez się do nich zaliczasz...
    • dmbdmb Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 11.08.12, 00:12
      Zasadniczo dopóki czegoś komuś się nie udowodni, np. w sądzie, to ten ktoś jest niewinny, nawet jeśli podejrzany. Istnieją jakieś określone zasady postępowania i tego należy sie trzymać. Te wszystkie nienawistne komentarze świadczą o niedojrzałości emocjonalnej i paru innych rzeczach.
      • Gość: andrzej52 Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.bb.online.no 11.08.12, 00:30
        dmbdmb,
        A przypomnij sobie komentarze fanów PiS-u po samobójstwie Barbary Blidy...
        • Gość: Aramis Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 02:50
          To może lepiej TY przypomnij, bo ja żadnych nie pamiętam.

Tutaj jest jeszcze jedna różnica - ksiądz mógł być rzeczywiście niewinny, ale nikt nie strzela do siebie, będąc niewinnym w kwestiach malwersacji finansowych!

I nie usprawiedliwiajcie swojej ohydnej i fałszywej postawy, niegodnymi postawami innych. Bo takiej znieczulicy nigdzie jeszcze nie spotkałem, taka jest tutaj nienawiść do ludzi wierzących, duchownych.

• Gość: andrzej52 Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.bb.online.no 11.08.12, 07:12
            No i właśnie zawyrokowałeś - ksiądz mógł być niewinny, a Blida musiała być winna, bo bez powodu się nie zastrzeliła... jak się później okazało, "kwity" dostarczone prokuraturze przez "Alexis" były dęte od początku do końca. Ale szopka z aresztowaniem w świetle reflektorów była przygotowana... Blida została zaszczuta i przypuszczam że podobnie stało się teraz z księdzem.

Nie napisałem wcale że uważam księdza za winnego, ale Ty z definicji zarzucasz mi nienawiść wobec wierzących i duchownych. To właśnie przykład relatywizmu moralnego tak często prezentowanego przez zwolenników PiS-u - my jesteśmy cacy i racja jest po naszej stronie, a jeśli ktoś się z tym nie zgadza to jest POpapraniec, leming czy jakie tam jeszcze inwektywy stosujecie...
        • cichwoda Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 05:43
          Gość portalu: andrzej52 napisał(a):

> dmbdmb,
          > A przypomnij sobie komentarze fanów PiS-u po samobójstwie Barbary Blidy...

a przypominasz swoje komentarze po jej smierci?
          • Gość: andrzej52 Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.bb.online.no 11.08.12, 07:49
            No proszę, przytocz moje komentarze jeśli jesteś w stanie... Ale Ci pomogę... Uważałem i nadal uważam że Blida została zaszczuta, późniejsze dochodzenie i i konfabulacje głównego świadka "Alexis" tylko potwierdziły że nie była winna.

Teraz zwróciłem jedynie uwagę na ton komentarzy typu "zabił się bo był niewinny"... O winie decyduje sąd, nie dyskutanci na portalu. Niestety wygląda na to że ksiądz, podobnie jak wcześniej Blida, został po prostu zaszczuty i zdecydował się na tak drastyczny i tragiczny krok... Przypomnę Ci jednak o zgrabnie przygotowanym spektaklu aresztowania Blidy z "przypadkowo" obecnymi kamerami zaprzyjaźnionych mediów i o popłochu w jaki wpadła cała ekipa, o setkach telefonów i sms-ów, o "podmianie" pobrudzonej krwią kurtki funkcjonariuszki... Zauważyłeś teraz coś podobnego?
        • dmbdmb Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 12.08.12, 21:20
          Gość portalu: andrzej52 napisał(a):

> A przypomnij sobie komentarze fanów PiS-u po samobójstwie Barbary Blidy...
          I co, mam się zniżać do ich poziomu? Nie, bo będą mieli wymówkę "wy też". Trzymając fason łatwiej pokazać że to ta druga strona jest be.
      • bromba_bez_glusia Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 00:40
        Bzdura.
        Dopóki nie ujawni się mu winy sądowo, jest niewinny ale tylko dla organów ścigania, prokuratury itp. Ja osobiście sobie mogę go nazywać jak chcę.
        Gdyby każdy komu winy się nie udowodni sądowo był niewinny i nie można by go było krytykować, to niewinny jest Hitler i wysadzający się w tłumie muzułmanie.
        • Gość: Bolt Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:22
          Posługując się podobną metodologią rozumowania, mogę Cię nazywać idiotą, debilem, sukinsynem, cepem, a nawet pedofilem czy pedałem. I nie będę czekał cierpliwie na niezawisły wyrok, bo to widać "gołym okiem".
        • dmbdmb Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 12:07
          bromba_bez_glusia napisała:

> Bzdura.

> Gdyby każdy komu winy się nie udowodni sądowo był niewinny i nie można by go by
          > ło krytykować, to niewinny jest Hitler i wysadzający się w tłumie muzułmanie.
          A nie sądzisz że to trochę inne sytuacje? "Zasługi" wymienionych przez ciebie osób nie budzą wątpliwości w sensie moralnym a nie sądzę by istniała możliwość pośmiertnego sądzenia iskazania Hitlera. A żyjących zbrodniarzy wojennych ściga się i prowadzi procesy.
      • zigzaur Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 09:12
        Zasadniczo masz rację, że winnym człowiek staje się dopiero po prawomocnym wyroku skazującym. Tutaj mieliśmy jednak do czynienia z przesłuchaniem w charakterze podejrzanego, co jest wstępem do sporządzenia aktu oskarżenia. Zatem występuje duże prawdopodobieństwo, że był winny zarzucanych mu czynów.
        • bazzyll Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 10:42
          Wszystko OK, oprócz ostatniego zdania. W przypadku złożenia doniesienia przez osobę prywatną o popełnieniu przestępstwa wobec tej osoby, prokuratura zobowiązana jest wszcząć postępowanie i przedstawić zarzut osobie podejrzanej. Nie przesądza to jednak o stopniu prawdopodobieństwa winy podejrzanego; okoliczności faktyczne mogą wykluczać przestępstwo, sąd może nie dać wiary oskarżycielom itp. Zwłaszcza, gdy sprawa dotyczy czynów sprzed wielu lat, a dowody materialne nie istnieją.
    • Gość: zzz Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.internetia.net.pl 11.08.12, 00:19
      Spalił go ogień piekielny. Pierwszy sukienkowy, który złożył samokrytykę. Czekamy na kolejnych.
      • Gość: Icek Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:27
        "Kolejni" już byli! Np. w Jedwabnem. Ale będą następni - oby.
    • trubadur33 Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 11.08.12, 00:50
      Dla mnie sprawa jest jasna:
      jest ksiądz-bydlak oskarżony o gwałty na dzieciach, któremu grozi proces i kara, więc by kary uniknąć ksiądz musi zniknąć !
      Jest więc nierozpoznawalny trup ("tak zwęglony, że nawet płci nie można rozpoznać"), który "w majestacie Gowinowego prawa" i "przy wsparciu najnowszej techniki" zostanie jednak rozpoznany jako ks. Bogusław Psujek i "sprawa zostanie zamknięta".
      Następnie kuria wyśle żyjącego i dobrze się mającego ks. Bogusława Psujka na misję na innym kontynencie, zaopatrzywszy go wcześniej w inną tożsamość (jak to robi się z tzw. świadkami koronnymi) i ks. Bogusław Psujek na innym kontynencie, z nowiutkimi papierami, poza podejrzeniami, będzie mógł spokojnie kontynuować swoje powołanie, czyli będzie mógł gwałcić następne dzieci.
      I tak to leci od wieków !!!
      Co warto jeszcze zaznaczyć to to, że tak przedstawiciele kurii, jak przedstawiciele prokuratury i sądownictwa, publikując powyższe fakty i stwierdzenia, traktują społeczeństwo jak bezmózgów !!! Oni faktycznie uważają, że wszyscy są durni !!! Oprócz nich oczywiście !!!
      • Gość: seba czytają twe wpisy, stąd opinia o bezmózgach IP: *.ists.pl 11.08.12, 03:48
        za dużo filmów sensacyjnych.
      • cichwoda Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 06:06
        trubadur33 napisał:
        > Dla mnie sprawa jest jasna:
        > jest ksiądz-bydlak oskarżony o gwałty na dzieciach, któremu grozi proces i kara
        > , więc by kary uniknąć ksiądz musi zniknąć !
        a co powiesz na to, slodziutki:
        Sąd w Izraelu skazał na 24 lata więzienia i odszkodowanie w wysokości 192 tys. dolarów samozwańczego rabina Eliora Chena, który molestował i znęcał się nad ośmiorgiem dzieci, w tym trzyletnim. Dziecko to po pobiciu zapadło w stan śpiączki.
        W uzasadnieniu wyroku sąd poinformował, że Chen wierzył, że dzieci "wypełniało zło" i że "jedynie oczyszczenie mogło je z nich wyplenić - a to oznaczało, że były bite, wiązane i zmuszane do jedzenia ekskrementów".
        • Gość: andrzej52 Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.bb.online.no 11.08.12, 08:06
          Bardzo dobrze że przytoczyłeś ten tekst - widać że się w Izraelu nie cackają z draniami. Śledztwo, sąd i do pierdla, jeśli winny. I tak powinno być wszędzie.
          Porównaj to sobie teraz z naszym "podwórkiem" - przenoszenie "podpadniętych" z parafii do parafii, "zamiatanie pod dywan" w wykonaniu biskupów, a jak już się nie dało dalej kryć to sprawa sądowa i skromny wyroczek "w zawiasach"... Zauważasz różnicę?
    • totus.tytus W innym artykule, 11.08.12, 01:13
      tym, w którym nie da się komentować, piszą, że "na 99% to są zwłoki księdza". Cóż, nie da się ukryć, że bardzo intrygujący jest właśnie ten 1%. Ot, taka mała furtka "na wszelki wypadek", taka ustawka dla mediów, a docelowo dla Ciemnego Ludu. Nie wiem, czy nie można by założyć się o duże pieniądze, że po badaniach kryminalistycznych okaże się coś innego, i dużo bardziej zaskakującego. Obserwujmy więc ten temat. Ale sądzę raczej, że na tym media poprzestaną, i temat się rozpłynie medialnie. Może jeszcze z obowiązku poszczeka jakiś wyznaczony w tym celu biskup, może ktoś z funkcjonariuszy palnie jakieś strzeliste kazanie ze wskazaniem winnych (po nazwisku, palcem, expressis verbis, bo to doskonała okazja przecież). Tzw. Episkopat wyda jakiś lakoniczny komunikacik okolicznościowy i na tym smrodek się skończy. Kolejni pedofile w sutannach po prostu będą jeszcze staranniej tuszować swoje występki.
    • qwerty77pn Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy sądów 11.08.12, 01:20
      Gazeta Wyborcza wraz ze swoim pachołkiem kolejny raz zaszczuła człowieka w takim stylu, że się zabił. Czy był winny? GW i Dziennik Wschodni już wydały wyrok. Gdyby tak podsumować trupy to w ciągu kliku lat było kilkanaście. Na szczęście istnieje prawo, kto komu przypie%$% ten samo dostanie. Dlatego tego typu ludzie umierają na nowotwory. UUU już wile osób odeszło do domu Pana z GW i DW po wielkich męczarniach.
      • pandzik Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 01:38
        > Gazeta Wyborcza wraz ze swoim pachołkiem kolejny raz zaszczuła człowieka w t
        > akim stylu, że się zabił. Czy był winny? GW i Dziennik Wschodni już wydały wyro
        > k. Gdyby tak podsumować trupy to w ciągu kliku lat było kilkanaście. Na szczęśc
        > ie istnieje prawo, kto komu przypie%$% ten samo dostanie. Dlatego tego typu lud
        > zie umierają na nowotwory. UUU już wile osób odeszło do domu Pana z GW i DW po
        > wielkich męczarniach.

Wiele osób odeszło do domu Pana w skutek działań świętego Kościoła, oj wiele.
        Setki milionów to pewnie trafiona liczba.
        • Gość: zonkii ciekawe kto go nakłonił do samobójstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 02:41
          wcale bym się nie zdziwiła, jakby to panowie w czarnych sukienkach nakłonili tego pedofila do samobójstwa, wiadomo, że Polacy odszkodowania by nie uzyskali, ale ten Niemiec to już inna sprawa, a kuria płacić nie chce
          • Gość: zonkii gdyby Niemcowi udało się uzyskać odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 02:42
            to i Polacy mogli by zacząć się wreszcie upominać o swoje
            • Gość: opat Re: gdyby Niemcowi udało się uzyskać odszkodowani IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:37
              Masz rację! Polacy się wreszcie upomną o swoje, ale nie od Kościoła, ale od "żydokomuny".
              • Gość: stary wiarus Re: gdyby Niemcowi udało się uzyskać odszkodowani IP: 62.148.70.* 11.08.12, 07:12
                Uprzejmie proszę, napisz, gdzie ja mam szukać "żydokomunę".
                Czy to jest polski kler?
          • Gość: seba ten, kto pomógł lepperowi. IP: *.ists.pl 11.08.12, 03:49
            jw
        • czysty_jogurt Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s 11.08.12, 04:37
          Słucham , gdzie te miliony?
          Gdybym miał złotówkę, za każdego "zamordowanego przez Kosciół Katolicki" już dawno umarłbym z głodu.
          • Gość: typ Re: Kuria o samobójstwie księdza: Nie wydawajmy s IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 09:22
            Tja, więcej religii mniej historii..... Oklepanych do bólu przykładów na zbrodnie kościoła masz sporo. Łatwo to zweryfikować. Google chyba masz........PS. Za to co zrobili z oświatą należą się wyroki.
    • szechterof3 Myckowe w GW-nianej juz te sady wydali... 11.08.12, 01:34
      • rlnd Re: Myckowe w GW-nianej juz te sady wydali... 11.08.12, 03:07
        Ty natomiast pedofili bedziesz bronil o ostatniego tchu ?
      • czysty_jogurt Re: Myckowe w GW-nianej juz te sady wydali... 11.08.12, 04:39
        "Sady jabłkowe" czy inne gospofarstewa sadownicze?
      • czysty_jogurt Re: Myckowe w GW-nianej juz te sady wydali... 11.08.12, 04:39
        "Sady jabłkowe" czy inne gospofarstwa sadownicze?
    • popijajac_piwo Skremowany pedofil kojarzy mi się 11.08.12, 02:49
      skremówką...
      • Gość: taki_jeden [...] IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 02:53
        • Gość: doomsday Re: Skremowany pedofil kojarzy mi się IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.08.12, 03:24
          Do końca nie wiadomo , czy ksiądz tym pedofilem był .Wszystko wskazuje na to, że jednak był. Mimo to wyjaśnię internautom , że pedofilia to nie tylko zboczenie , ale także choroba.
          Ponad trzydzieści lat temu tłumaczył to nam studentom prof. Gapik z Poznania , który zajmował się między innymi leczeniem pedofili , którzy się do niego zgłaszali po pomoc.
          Jeden taki pacjernt spuścił się po raz pierwszy , kiedy jego pięcioletnia kuzynka wlazła mu do pokoju , podnoisła sukienkę i zdjęła majtki . I tak mu zostało aż do starości. Profesor Gapik próbował to jakoś leczyć.
          • osa102 fuj...jakos mowgl mu to obciąc 14.08.12, 19:23
            bez znieczulenia pan prof Gąbik
        • Gość: polish-crap [...] IP: *.fbx.proxad.net 11.08.12, 03:25
          • Gość: słoń Re: Skremowany pedofil kojarzy mi się IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.08.12, 03:59
            Śmierdzieć to sobie może np. Michnik - który w swojej gazecie dopuszcza takie komentarze - albo Twój ojciec i matka, którzy wychowali takie bydlę w ludzkiej skórze.
          • czysty_jogurt Re: Skremowany pedofil kojarzy mi się 11.08.12, 04:41
            Gość portalu: polish-crap napisał(a):

> Ze smierdzacym, ciemnym wolackim katolem.
            Uprzejmie proszę, wytłumacz mi słowo "katol". Żaden słownik nie tłumaczy.
    • Gość: polish-crap Re: F you, kuria wasza, watykańska mać ! IP: *.fbx.proxad.net 11.08.12, 03:12
      Finally, no one rides for free forever. PHAK black plague!!!!
      • krzych.korab Może żyłby gdyby sędzia zgodził się na areszt. Nie 11.08.12, 06:21
        zgodził się i teraz będzie mu to ciążyło przez całe życie. Dlatego uważam że sędziowie katolicy nie powinni sadzić w sprawach dotyczących ich duchownych. Zawsze znajdą jakieś wyjaśnienie aby skazywać kogoś wyznającego ich wiarę a w dodatku przewodnika duchowego. Dotyczy to wszystkich bez wyjątku wyznań.
        • Gość: holy truth Tak powinni kończyć wszyscy watykańscy pedofile... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 07:28
          ...w ogniu piekielnym, może być, że i z własnej reki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka