Dodaj do ulubionych

Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu...

19.08.12, 18:23
To jest najlepsze:
"Prawników zawsze miałem za osoby zaufania publicznego - ocenia Chamicewicz.".
Koń by się uśmiał...
Obserwuj wątek
    • karolsledczy Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 19.08.12, 20:58
      To już chyba czwarty artykuł w tej samej sprawie, Pan Karol Śledczy z braku pomysłu na ciekawsze tematy lubuje się w pisaniu kilka razy na ten sam temat, widocznie płacą mu za ilość a nie za jakość, co z resztą widać...
      • Gość: Janusz Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.12, 05:42
        Naczelny Śledczy Karol Adamaszek lubuje się przede wszystkim w jednym: w obrzucaniu ludzi gównem, nawet jeśli ich własnym to nie zazdroszczę, po co ruszać, skoro śmierdzi...
        • Gość: essex Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.12, 06:27
          ale chyba lepiej sobie zapamiętać którego adwokata unikać?o AmberGold też pisali od dawna i ostrzegali...kto czytał nie umoczył.
          • Gość: korek Może raczej unikać ... Lublina ! :) IP: 193.110.123.* 20.08.12, 13:37
            Gilowska, Palikot, Mucha .... ech ...
            • Gość: ccr powinien stracic prawo do wykonywania zawodu IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 14:03
              kto jest za ?
        • 00ra Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił 20.08.12, 06:52
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Naczelny Śledczy Karol Adamaszek lubuje się przede wszystkim w jednym: w obrzuc
          > aniu ludzi gównem, nawet jeśli ich własnym to nie zazdroszczę, po co ruszać, sk
          > oro śmierdzi...

A po to januszku aby takie cwaniaczki jak pan mecenas i jemu podobni nie czuli sie bezkarnie w naszym kraju , jedynie prasa naglasniajac takie przypadki powoduje ze właściwe organy do tego powołane zaczynaja łaskawie pod presja mediów sie takimi ludzimi sie zajmować , inaczej kolesie panującej nam (jeszcze ale mam nadzieje ze już ni długo ) władzy nie machneli by nawet palcem w obronie pokrzywdzonych osób.
        • Gość: zuza Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: 89.167.38.* 20.08.12, 06:54
          Pisać, pisać. Co koledzy adwokaciny obruszeni?

> w obrzucaniu ludzi gównem, nawet jeśli ich własnym to nie zazdroszczę, po co ruszać,
          skoro śmierdzi...

Śmierdzi adwokatowi - niech płaci jak wynajmuje, on nie ma litości i zdziera z ludzi.
        • eserka Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił 20.08.12, 13:36
          Rzecz w tym, że bez obrzucenia nie śmierdzi, czyli pisze się po to, aby ostrzec innych i pomóc w naprawieniu szkód. Przeszkadza ci to? Ciekawe dlaczego? Bardzo dobrze, że nie skończyło się na jednej notatce w prasie. Jednorazowo nie odniosłoby to pozytywnego skutku.
        • Gość: men Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.12, 10:19
          Patrzcie, to i tacy ludzie znajdują obrońców.
          Ciekawe, ktoś z rodziny, czy sam dłużnik?
      • Gość: nysa Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 10:05
        ten karolsledczy to chyba koleś od pucka, skoro mu tak bez wazeliny się przychlebia
      • Gość: pit Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.static.espol.com.pl 20.08.12, 12:52
        panu renciście proponuję wniesienie do sądu uproszczonego pozwu o zapłatę w trybie upominawczym, może być za pomocą konkurencyjnej kancelarii - wypłata gwarantowana.
        • Gość: olo Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 13:51
          zyska pan mecenas napewno wielu klientów. Im dalej od takiej postaci tym lepiej
      • Gość: kornik Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.171.196.178.static.cdpnetia.pl 20.08.12, 13:30
        A niech napisze jeszcze i dziesięć razy na ten temat. Niech ludzie zapamiętają adwokata-cwaniaka. Tego typu zachowania trzeba nagłaśniać i piętnować.
      • osa102 a co moze to kolega? 20.08.12, 14:03
        czym wiecej kasy tym wiekszy ...j
      • Gość: koborlovag jak się cos zaczęło, to trzeba skończyć IP: 79.97.178.* 20.08.12, 14:18
        Jak się ruszyło jakiś temat, wszczęło jakąś interwencję, to obowiązkiem rzetelnego dziennikarza jest relacjonować jak sprawa przebiega i jak się skończyła. Bardzo dobrze, że dziennikarz pilnuje tematu, czytelnicy pierwszego artykułu xz pewnością byli zainteresowani, jak się sprawa zakończyła.
    • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 20.08.12, 09:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mariatg8 Nieważne, że hołota charka i wierzga . Panie Redak 20.08.12, 12:48
      torze - ważne jest , że pokrzywdzony odzyskał , co mu się należy . A że w Lublinie mieszkają tacy co lubią charkać , to nie nowina . Lublin dzięki nim jest tam , gdzie jest .
      • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 20.08.12, 13:31
    • kingston.livingston Papugi 20.08.12, 12:57
      Prawników zawsze miałem za osoby zaufania publicznego - ocenia Chamicewicz.

Dowcip miesiąca!
      • Gość: Sly Re: Papugi IP: 62.29.248.* 20.08.12, 13:24
        tak, ten dowcip też mnie rozwalił :-)
        Jakiś nieżyciowy ten rencista.
      • osa102 Re: Papugi 20.08.12, 14:04
        kingston przybij piatkę
      • Gość: bromborek83 Re: Papugi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.12, 14:33
        chyba jakiś kwadratowy... prawnicy w swoich zawodach (radca, adwokat, notariusz, komornik, że już o sędziach czy prokuratorach nie wspomnę) generalnie są osobami zaufani publicznego, a to że zdarzają się ch..e to inna rzecz, tak jest wszędzie, a przecież tylko o takich sprawach się pisze, a nie że ktoś dobrze wykonuje swoje obowiązki i wywiązuje się ze zobowiązań...
        • Gość: leon Re: Papugi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.12, 14:58
          Nie tylko się zdarzają ale mam wrażenie, ze tych ch...jów jest większe stężenie niź w innych zawodach.
        • tom.gorecki Re: Papugi 20.08.12, 15:17
          Gość portalu: bromborek83 napisał(a):

> ędzie, a przecież tylko o takich sprawach się pisze, a nie że ktoś dobrze wykon
          > uje swoje obowiązki i wywiązuje się ze zobowiązań...

Dostają za swoją (często kiepsko wykonaywaną) robotę niezłą kasę - na prawo i lewo. Mają więc robić i nie narzekać. Jak się nie podoba: są miejsca przy filetowaniu ryb.
      • Gość: hehe Re: Papugi IP: *.internetia.net.pl 21.08.12, 13:56
        haha, też się uśmiałem, już na studiach są największymi imprezowiczami z całej uczelni, ale z dużym mniemaniem o sobie, niestety nie popartym ani kulturą osobistą ani cywilizowanym zachowanie, że o moralności nie wspomnę.
    • lehoo Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 12:59
      Od wielu lat kieruję się fundamentalną zasadą: zero interesów z prawnikami.
      • Gość: gość Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.12, 14:51
        przyjdzie kryska na matyska ;)
    • adwach Adwokacik.... 20.08.12, 13:02
      Adwokacik myślał, że jak trafił na rencistę to może go wy.... A tu masz - rencista nie był głupi i pokazał, gdzie jest miejsce adwokata :) Tak trzymać!!!

PS Kiedy kasy fiskalne dla adwokatów???
    • atosatos1 Wstyd dla adokatury mieć w swoich szeregach 20.08.12, 13:09
      takiego kombinatora.
    • ggargi Wszystko tylko nie deregulacja!!!!!! 20.08.12, 13:29
      Dla takich zawodów jak prawnicy deregulacja to gwóźdź to trumny, bo konkurencja wymogła by na nich nie to że rzetelność wykonywania zawodu to jeszcze niższe stawki. A jak pokazuje ten przykład argument o niskiej jakości i odpowiedzialności rzeszy prawników legł w gruzach … :)
    • eserka Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 13:40
      Jakie to żałosne, kiedy ludziom, którym się powodzi, żal dupę ściska, kiedy mają uregulować swoje należności. Opóźniają, płacą w ratach i cały czas z wrażenie, że oddają coś swojego. Ale że lokal ów umożliwiał mu prowadzenie działalności, za którą trzepał kasę, to już nieważne.
      Tacy prędzej czy później bankrutują. Pieniądz lubi przepływ, a nie żale i kiszenie się w sknerowatej kieszeni.
    • repres1 Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 14:01
      1. Kasy fiskalne dla adwokatów już są wprowadzone.
      2. "Zero interesów z prawnikami"? Moja wynajmująca (od lat) nie narzeka. Wszystko zapłacone w terminie. Żadnych opóźnień. Co będzie w przyszłości? Nie wiem. Adwokatura to taki sam biznes jak każdy inny. Też może się nie udać. Inni? Nikogo nie zmuszam do robienia ze mną interesów. Jakoś ludzie przychodzą. Większość nie narzeka. Ci niezadowoleni odchodzą. Czasem (i są to wtedy najwierniejsi klienci) wracają.
      3. Nie warto pluć na adwokatów. Są chwile, w których człowiek nie ma innych przyjaciół. Nie wierzycie? Obyście nigdy nie mieli okazji się przekonać. Was to nie dotyczy? Naiwni. Trzeba się zetknąć z naszą wspaniałą władzą i wtedy szybko zmienia się światopogląd. Jeśli ktoś was broni przed nieprawością władzy, to właśnie adwokaci. Plując bez opamiętania podcinacie gałąź, na której siedzicie.
      4. Co do społecznego zaufania, gdyby ludzie mi nie ufali, nie przyszliby.
      Jak widać po artykule, interwencja w samorządzie adwokackim odnisła błyskawiczny skutek. Dlaczego? Bo samorząd adwokacki naprawdę potrafi zadbać o przestrzeganie norm uczciwego (co nie znaczy "bezbłędnego") wykonywania zawodu. To już kilka lat temu przestała być (w dużej mierze, bo nie jest to środowisko idealne, ale ideałów należy się bać) "republika kolesiów". Często koleżeńska rozmowa wystarczy, by adwokat oprzytomniał i zmienił swoje postępowanie. Tu macie przykład szczególnie wyraźny.
      • Gość: bosman pomijając temat główny... IP: *.centertel.pl 20.08.12, 14:29
        to w zakresie tzw. zaufania problem polega na tym, że bez adwokata w sądzie ani rusz. Wiem co mi odpiszesz: przymusu nie ma. Zgadza się, ale przy nowomowie prawniczej - sędziowskiej zwykły, nieobeznany z nowomową i kruczkami obywatel nie ma szans. Tam nie ma sprawiedliwości, tam jest SĄD!
      • tom.gorecki Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił 20.08.12, 15:14
        repres1 napisała:

> śnie adwokaci. Plując bez opamiętania podcinacie gałąź, na której siedzicie.

Jak widzę u frajerów ta sama zasada: głupi ten, kto się dał zrobić w konia, a nie ten, co oszukał.

Dam ci radę adwokacino: bądź uczciwy, co ci nikt "gałęzi nie utnie".
      • Gość: repres1 Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 20.08.12, 18:49
        Szanowny bosmanie, problem naszego wymiaru sprawiedliwości polega m.in. na tym, że pod pudrem prawniczego bełkotu często kryje się intelektualna pustka i zbiór logicznych absurdów. Społeczeństwu wydaje się to "mądre i fachowe". Nic bardziej mylnego. Sędzia, który nie potrafi objaśnić problemu prawniczego za pomocą 4-5 zdań zrozumiałych dla zwykłego obywatela jest z reguły bardzo złym prawnikiem. Takich mamy, niestety, większość.
        "Kruczki prawne"? To mit. Prawo mamy lepsze niż się z pozoru wydaje. Problem nie leży w osobach, które biorą pieniądze za stosowanie prawa. Żaden "kruczek" nie przeszkadza w wydaniu sprawiedliwego (czyli zgodnego z prawem) orzeczenia.
        Szanowny tomie.gorecki. Jest mi obojętne czy będziesz mnie nazywał "adwokaciną", "papugą" czy "sk.... synem". Przyzwyczaiłem się, że w tego typu dyskusjach pewne osoby nie są w stanie sklecić zdania bez obrażania innych osób. Nic nie wiesz o mojej uczciwości/nieuczciwości, więc lepiej nie wypowiadaj się o niej. Ja o twojej uczciwości nie zamierzam się wypowiadać. Mogę się natomiast wypowiedzieć na temat twojej zdolności czytania ze zrozumieniem. Przeczytałeś i niczego nie zrozumiałeś. Moja wypowiedź dotyczyła "podcinania gałęzi", na której ty siedzisz.
        • Gość: bosman szanowny repres-ie 1 IP: *.centertel.pl 21.08.12, 09:11
          pewnie masz rację (ja nie jestem prawnikiem) ale jak sam zauważyłeś większość sędziów nie potrafi objaśnić problemu prawniczego za pomocą 4-5 zdań zrozumiałych dla zwykłego obywatela. Dlatego napisałem, że w sadach nie ma sprawiedliwości, w sądach jest sąd. I z tego głównie żyją adwokaci.
        • tom.gorecki Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił 21.08.12, 09:39
          Gość portalu: repres1 napisał(a):

> Szanowny tomie.gorecki. Jest mi obojętne czy będziesz mnie nazywał "adwokaciną"
          > , "papugą" czy "sk.... synem". Przyzwyczaiłem się, że w tego typu dyskusjach pe

Cóż, jak widzę coś ewidentnie masz nie tak, skoro słyszysz takie rzeczy na swój temat.
          Ten post to klasyczne "uderz w stół" - symptomatyczne, że odniosłeś te słowa do siebie. Ja raczej spodziewałbym się usłyszeć "ale to nie ja, ja jestem uczciwy".
          Tego jednak nie powiedziałeś. Czemu?

A zamykanie ust krytyce pod hasłem "jeszcze przyjdziecie w łaskę" to jak najbardziej efekt "republiki kolesiów", której podobno nie ma, ale uchowała się jednak. :-D
          • Gość: repres1 Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 21.08.12, 11:47
            Szanowny tomie.gorecki. Nie po łaskę, ale po pomoc. Dlatego nie warto pluć na tych, którzy takiej pomocy udzielają. Nie znaczy to, że nagannych zachowań adwokatów nie należy krytykować. Jak widać środowisko adwokackie szybko przywołało bohatera artykułu do porządku. Uczciwe? Uczciwe. Sam oceń czy środowisko adwokackie udzieliło renciście skutecznej pomocy, czy nie.
            Nie przychodź do mnie po łaskę, bo od łaski jest prezydent RP.
            Deklaracja uczciwości do niczego nie prowadzi. Nie spotkałem osoby, która powiedziałaby o sobie "Jestem nieuczciwy".
            Co słyszałem pod swoim adresem? Różności. Czy myślisz, że złodziejem zostaje się z tego powodu, że ktoś powie o tobie "złodziej"? Sprawy sądowe to z reguły duże emocje, a pod wpływem dużych emocji człowiek człowiek popełnia najwięcej głupstw.
            Zamiast rzeczowej dyskusji najpierw ubliżasz (per "adwokacina"), a następnie wysuwasz jakieś insynuacje. Popierasz je mądrością ludową "Uderz w stół...". Na jedną mądrość ludową jest inna: "Złodziej najgłośniej woła...". Nieuczciwy najgłośniej wskazuje nieuczciwego?
            Bosmanie, masz rację. Duża część mojej pracy polega na przekładaniu prawniczego (niestety) bełkotu na język polski. Pocieszę cię: Sąd Najwyższy czy Trybunał Konstytucyjny mają lepszy styl. Ich orzeczenia są zrozumiałe.
    • johnny_english Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 14:21
      dupek pokroju kaczego zięcia
      • Gość: serwilizm Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.08.12, 10:14
        Po prostu pętaczyna. Coraz ich więcej teraz w każdym zawodzie. Ale to normalne, im szerzej otwiera się drzwi do zawodu, im bardziej się "dereguluje" tym więcej ludzi byle jakich, nie dbających o reputację i pozbawionych poczucia przyzwoitości. Ot, parcie na kasę.
    • Gość: temida Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 14:35
      Za te długi i nieuczciwość powinien być dyscyplinarnie wykluczony z palestry adwokackiej!
      • Gość: bosman temido... IP: *.centertel.pl 21.08.12, 09:27
        palestra [łac. < gr.], trad. nazwa ogółu adwokatów, adwokatura. Nie ma innej palestry niż "adwokacka".
        Tak jak nie ma akwenów wodnych, kontynuowania dalej, cofania się wstecz itd.
      • Gość: beno Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.12, 10:08
        za nieuczciwosc ...to powinno sie 3/4 tych adwokatow wykluczyc
    • iremus Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 14:37
      A gdzie jest napisane że adwokaci to uczciwi ludzie? W konstytucji? W kodeksie? A może w biblii?
    • jogar Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 14:41
      Niestety prawnicy, notariusze , sędziowie, komornicy i biegli sądowi od dawna nie są zawodami zaufania publicznego. Jak moga to oszukają, zresztą "zgodnie z prawem. Strach z nimi zaczynac.
    • smrodek71 Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 15:01
      rzeczywiście fajny żart z tym zaufaniem społecznym :)

a serio to jakieś do d....y są te rady adwokackie jak tyle tych oszustów i naciągaczy pracuje dla innych oszustów i złodziei...

kto pisze umowy tym wszystkim oszustom? studenci prawa? samouki z internetu.....

jak piszesz coś takiego dla kogoś kto okrada ludzi powinieneś być posadzony za współudział bo miałeś pełną świadomość co takie paragrafiki robią...

i jeszcze uważają się za uczciwych...... hieny
    • togo13 Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 15:08
      Niestety u mnie tez prawnik nie dotrzymuje warunkow podpisanej umowy najmu. A podatek 20-tego kazdego miesiąca musze zapłacic. Moze przeczyta i zawstydzi sie.
    • oelefante Wysokie standardy Jeszcze bardziej zamknąć zawód 20.08.12, 15:15
      to z pewnością jeszcze bardziej ustandaryzowani moralnie ludzie będą do niego trafiali.
      • Gość: hm? dlaczego wycofa skargę? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.08.12, 15:22
        nie bardzo rozumiem. dziad ma oddać pieniądze PLUS powinien zostać przykładnie ukarany, bo osmiesza zawód, który i tak ostatnio nie ma zbyt wysokich notowań...
    • arturx2 Mam żelazną zasadę: nigdy i pod żadnym pozorem nie 20.08.12, 16:05
      Mam żelazną zasadę: nigdy i pod żadnym pozorem nie przyjmuję zleceń od prawników. W najlepszym wypadku będą wyszukiwać kruczki, żeby zapłacić mniej niż się należy lub chociaż zwlekać z płatnością. A bywa i tak że nic nie zapłacą i jeszcze straszą.
      • Gość: lojerka strach kogos obleciał? IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 23:57
        A może prawnicy wiedzą , że mogą żądać PRAWIDŁOWEGO wykonania usługi? Co strach obleciał, że ktoś może chcieć prawidłowego wykonania umowy???
    • mirafas Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 16:41
      Polska nigdy nie dołączy do grona cywilizowanych krajów dopóki nie zaczniemy szanować drugiego człowieka, nie weźmiemy odpowiedzialności za swoje czyny i nie zaczniemy uczciwie płacić swoich zobowiązań. Na Zachodzie nie do pomyślenia dla normalnego człowieka nie zapłacić komuś za wykonaną pracę/usługę itp.
    • Gość: amg lekarze i adwokaci to najgorsi najemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 17:31
      czym bogatszy tym bardzi sie miga od płacenia. lekarze i adwokaci to najgorsi najemcy
      juz lepiej wynajmować emerytowi lub studentowi
    • kiszkow_salcesonow Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 17:32
      Adwokaci to nietykalna kasta kolesi. Tak zwane wolskie prawo im bardziej zagmatwane tym lepiej dla nich, bo mogą kroic zwykłych ludzi na gruby szmal za znajomość tych wszystkich kruczków. Naprawde prawo jest zbedne, bo każdy uczciwy człowiek ma poczucie sprawiedliwości i potrafi rozsądzić co jest dobre a co zle. Prawo powstalo wylacznie po to, żeby rozne darmozjady mogly zarabiać na sztuczkach i kruczkach, żeby moc wmawiać, ze biale jest czarne i na odwrot, ze przejecie czyjegoś majątku przez cwaniaczkow i złodziei za psi grosz przez manipulowanie prawniczymi świstkami jest legalne itd itp.

Prawo wolskie to szambo i g*, a jest potrzebne wyłącznie nietykalnej kascie prawnikow. Zwykli uczciwi ludzie nie chcą mieć z tym nic do czynienia, bo oznacza to dla nich tylko kłopoty.
    • coppermind Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił mu... 20.08.12, 18:14
      prawnicy to gnidy prawie takie same jak lekarze.

w obu przypadkach przyczyną takiego stanu rzeczy jest całkowity brak
      kontroli nad korporacją zawodową.
      To co jest to żałosne i iluzoryczne mechanizmy obrony "swoich"
      przed prawem.
    • eewa2005 Repres1- b. ważne! 20.08.12, 21:22
      Czy mogę się z Tobą jakoś skontaktować? Czy masz aktywowaną pocztę gazetową i jeśli tak, to czy na nią zaglądasz?
      Odezwij się, proooooszę.......
    • Gość: xxk Re: Adwokat nie płacił renciście, aż ten narobił IP: *.net.stream.pl 21.08.12, 06:53
      Ja bym się zainteresował nie tym iz ktoś komuś nie placił za wynajme bo to rzecz zwykłą a tym skad inwalida miał pieniadze na zakup mieszkania? O ile mi wadomo renta inwalidzka jest mał wic skad takei pieniadze u inwalidy? Moze to powinno zostać wyjaśnione?
      • angrusz1 Do xxk 21.08.12, 07:54
        Onże pisze :

"O ile mi wadomo renta inwalidzka jest mał wic skad takei pieniadze u inwalidy? "

Zwykle renta inwalidzka jest niska tak jak zwykle zarobki są niskie .
        Przypominam, że ponad 60 % ludzi nie zarabia średniej krajowej pensji a dominanta to ok 2100 brutto .

Ale są i ludzie , którzy bardzo dużo zarabiają i jeśli zarabiali bardzo dużo i długo i przydarzyły im się problemy zdrowotne to i rentę mają wysoką .
        To niewielki procent ludzi .
        Podobnie i z emeryturami .
        • Gość: bosman do xxk - no i widzisz robaczku... IP: *.centertel.pl 21.08.12, 09:29
          piszę jeszcze raz bo poprzedni empi ciachnął - jesteś zwykłym bydlęciem.
          • Gość: xxk Re: do xxk - no i widzisz robaczku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.12, 10:53
            JA RACZEJ BY SIĘ OKREŚLIŁ NORMALNYM POLAKIEM TWARDO STOJĄCYM NA ZIEMI. W cuda i garbate aniołki już nie wierze dlatego dla mnie fakt iż rencista kupuje sobie za ciężkie pieniądze mieszkanie świadczy o tym iż coś tu jest nie tak.
            • Gość: bosman szkoda ci, zazdrościsz... IP: *.centertel.pl 21.08.12, 14:49
              nieudaczniku? Najwyraźniej.
      • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 21.08.12, 09:20
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka