kasiat502 30.08.12, 11:04 Witam, borykam się z problemem ciągle rosnących rachunków i opłat, czy mają Państwo jakieś pomysły jak zaradzić obecnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kainel.kemezrp primo 30.08.12, 11:09 nie dac się nabrać na cudowne rozwiazania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman cygan oduczał konia jeść... IP: *.centertel.pl 30.08.12, 15:47 i prawie mu się udało ale koń zdechł. A poważnie? - tylko "kryterium uliczne" jak w 1980... Odpowiedz Link Zgłoś
marek23.45 Re: Oszczędność 03.09.12, 10:45 Witaj, ja dzięki perlatorom oszczędzam wodę i energię którą bym zużył na podgrzanie tej zaoszczędzonej wody. Ja mam perlatory od www-water-wise.pl , towar jest OK, wszystko działa tak jak w opisie i na filmikach. Myślę, że to godny polecenia sposób na oszczędzanie, trzeba jakoś walczyć z ciągle rosnącymi opłatami, życzę szybkiego powrotu do płynności finansowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Twoja sygnaturka... IP: *.centertel.pl 03.09.12, 11:06 jest cudna! Pozwolisz, że zaanektuję ją do użycia? - od czasu do czasu oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Zbilansować obecny stan IP: 89.167.0.* 03.09.12, 11:26 kasiat502 napisał(a): > Witam, borykam się z problemem ciągle rosnących rachunków i opłat, czy mają Pań > stwo jakieś pomysły jak zaradzić obecnej sytuacji? Jak już zrobisz sobie dwie kolumny w postaci przychody/koszty/, to pomyśl o zwiększeniu wpływów w kolumnie 1 albo zmniejszeniu wydatków w kolumnie 2. Optymalnie najlepiej byłoby zwiekszyć 1 i zmniejszyć 2 ale na obniżenie kosztów życia przez najbliższe 10 lat nie masz co liczyć, poza ewentualna rezygnacją z używek i luksusów takich jak papierosy, trunki, telefon mobilny, internet, kosmetyki, kultura i rozrywka, turystyka itp. itd. Zawsze możesz wziąć przykład z rządu PO-PSL i zwiększyć zadłużenie - tyle, że wierzyciele i komornik inaczej traktują władzę, a inaczej obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś