Dodaj do ulubionych

Oszczędność

30.08.12, 11:04
Witam, borykam się z problemem ciągle rosnących rachunków i opłat, czy mają Państwo jakieś pomysły jak zaradzić obecnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp primo 30.08.12, 11:09
      nie dac się nabrać na cudowne rozwiazania ;-)
    • Gość: bosman cygan oduczał konia jeść... IP: *.centertel.pl 30.08.12, 15:47
      i prawie mu się udało ale koń zdechł.
      A poważnie? - tylko "kryterium uliczne" jak w 1980...
    • marek23.45 Re: Oszczędność 03.09.12, 10:45
      Witaj, ja dzięki perlatorom oszczędzam wodę i energię którą bym zużył na podgrzanie tej zaoszczędzonej wody. Ja mam perlatory od www-water-wise.pl , towar jest OK, wszystko działa tak jak w opisie i na filmikach.
      Myślę, że to godny polecenia sposób na oszczędzanie, trzeba jakoś walczyć z ciągle rosnącymi opłatami, życzę szybkiego powrotu do płynności finansowej :)
      • ejno Re: Oszczędność 03.09.12, 10:58
        no niezła reklama:)
        • Gość: bosman Twoja sygnaturka... IP: *.centertel.pl 03.09.12, 11:06
          jest cudna! Pozwolisz, że zaanektuję ją do użycia? - od czasu do czasu oczywiście...
          • ejno Re: Twoja sygnaturka... 03.09.12, 11:30
            Ależ oczywiście Bosman:)
    • Gość: andrzej.filipowicz Zbilansować obecny stan IP: 89.167.0.* 03.09.12, 11:26
      kasiat502 napisał(a):
      > Witam, borykam się z problemem ciągle rosnących rachunków i opłat, czy mają Pań
      > stwo jakieś pomysły jak zaradzić obecnej sytuacji?

Jak już zrobisz sobie dwie kolumny w postaci przychody/koszty/, to pomyśl o zwiększeniu wpływów w kolumnie 1 albo zmniejszeniu wydatków w kolumnie 2.
      Optymalnie najlepiej byłoby zwiekszyć 1 i zmniejszyć 2 ale na obniżenie kosztów życia przez najbliższe 10 lat nie masz co liczyć, poza ewentualna rezygnacją z używek i luksusów takich jak papierosy, trunki, telefon mobilny, internet, kosmetyki, kultura i rozrywka, turystyka itp. itd.

Zawsze możesz wziąć przykład z rządu PO-PSL i zwiększyć zadłużenie - tyle, że wierzyciele i komornik inaczej traktują władzę, a inaczej obywateli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka