nabucco1954-54 31.08.12, 12:47 w sierpniu `80. Pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman co z tego zostało? IP: *.centertel.pl 31.08.12, 12:49 Oto wynegocjowane postulaty. Słyszycie ten rechot historii bękarty Solidarności.?A co z postulatami? Pies trącał te polityczne, ale co z socjalnymi? 1. Akceptacja niezależnych od partii i pracodawców wolnych związków zawodowych, wynikająca z ratyfikowanej przez PRL Konwencji nr 87 Międzynarodowej Organizacji Pracy dotyczącej wolności związkowych. - to jest, partie zagarnęły co smakowitsze kąski z gospodarki 2. Zagwarantowanie prawa do strajku oraz bezpieczeństwa strajkującym i osobom wspomagającym. - zagwarantowano, aż do bezhołowia 3. Przestrzegać zagwarantowaną w Konstytucji PRL wolność słowa, druku, publikacji, a tym samym nie represjonować niezależnych wydawnictw oraz udostępnić środki masowego przekazu dla przedstawicieli wszystkich wyznań. - kościół kk ma nieograniczony dostęp i wolność, do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp to rocznica niedotrzymanych porozumień 31.08.12, 12:55 prawo do strajku - jaja sobie bosman robisz... a wspomnij choć Protektora... wolnośc slowa - wspomnij no na Gościa którego sekuje Adamaszek zz niezalezne od partii - tuś mię dopiero ubawił setnie my juz nawet prawa pracy nie mamy realnie Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp dzień Sku...synów 31.08.12, 12:57 i tych z PZPR i tych z Solidarności co tak samo jak i tamci porozumienia w dupie i mieli i mają Michnikowe świeto... ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zrobilem "analizę" wszystkich postulatów IP: *.centertel.pl 31.08.12, 13:02 ale nie mogę wkleić bo mi wali: "spam". Nie wiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp GW uznaje postulaty za spam 31.08.12, 13:19 tak samo jak pisane z małych liter MMLUBLIN ;-) taką mają fobię w redakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tiaaaaaaaa... IP: *.centertel.pl 31.08.12, 13:34 no cóż... Jutro jadę motorkiem do Wypnichy, Abramowa i okolic.... Będę troszkę fotografował... Dzionek zapowiada się piękny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zapewne pamiętasz... IP: *.centertel.pl 31.08.12, 13:36 te dni.... Ci ludzie to właśnie ci zrobieni w ch...a... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp perspektywę miałem żabią 31.08.12, 14:08 ale co nieco pamiętam ... najgorsze w tym wszystkim jest jak sobie dzis mysle to że my wszyscy tj te miliony i ten milion, te esbeki i te korkowce etc i etc zamiast wspólnie stworzyć miejsce gdzie sie w miarę dobrze zyje kazdemu z nas stworzyliśmy (równiez przez walki wzajemne i bezczynność) raj dla sku...synów bo w sumie to jest nasza wina a nie sku...synów że im sie zyje dobrze a my nie mamy na zapłatę za gaz czy prąd te obecne młode świry to wiadomo że nie sa inne niz my byliśmy czy to ten twórca homofobii Wojtek czy te wszystkie stwory od Pietrasiewicza a nawet jeszcze są głupsze niż my byliśmy ale to że one takie są to jest też nasza wina bo trzeba bylo tłomaczyć a jak by nie kumał to w dupę lać nie tylko omnis homo mendax (czyli że każdy pedał to menda;-) ale rownież każdy z nas jest głupcem co ładnie ujął cycero Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman to rocznica niedotrzymanych porozumień? IP: *.centertel.pl 31.08.12, 13:09 to rocznica obchodzona przez bękarty solidarności, kpina z narodu, z tych milionów które wówczas wyszły na ulicę i które zrobiono w ch...a. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: no dokładnie n/t 31.08.12, 14:04 Postulaty były i realne,i nierealne,ale wowczas inaczej byc raczej nie mogło. Jednak dzisiejsza "S" to piąta woda po kisielu. Musza się wyszumiec,a ten cały Duda zachowuje sie jak watażka. Przeraża to. "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Duda? a kto to? 31.08.12, 14:13 mniejsza Joanno co być mogło a nie jest ważne co być może a juz to partolimy pzdr. ps. co mi nic nie odpowidasz na moje znalezisko? co prawda nie jestem biegły w jidisz ale mam nadzije się nieco dzieki niemu ubieglić (ubiec?) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman to ta Duda IP: *.centertel.pl 31.08.12, 14:24 Duda i tutaj Duda-gracz. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp no tak mało jestem ostatnio krajowy 31.08.12, 14:49 a bardziej lokalny ale jako że 120 lat PPS mija niedługo ( z czego 20 mojego pepeesowania) to zaczynam przemyśliwać nieco szerzej... myśle np. nad szeregiem listów do towarzystwa socjalistów np. o szkodliwości systemu projektowego UE dla poziomu wynagrodzeń w Polsce wczoraj o tym dumałem akurat ale o dudach to jeszcze nie dumałem i da Bóg nie będę ;-) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp a ja będę ćwiczył 31.08.12, 16:05 bo jak chce sie czytać to sie trzeba naumieć ;-) ciesze sie bo teraz mam i wersję polska i oryginał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: a ja będę ćwiczył 02.09.12, 14:30 kainel.kemezrp napisał: > bo jak chce sie czytać to sie trzeba naumieć ;-) > ciesze sie bo teraz mam i wersję polska i oryginał > ;-) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zachowuje się jak watażka bo mu na to pozwala... IP: *.centertel.pl 31.08.12, 14:21 władza. Maja wentyl, nikt im nie powie - przeginacie bo przeginają w sposób zaplanowany, zamierzony. Taka niby troska "o naród",bonzowie związkowi żyją jak pączki w maśle a waaaaaadza robi co im się podoba. Czy wyobrażasz sobie Joanno wydłużenie wieku emerytalnego lub likwidację żłobków czy przedszkoli za czasów Gierka czy Jaruzelskiego? Rozpiździej by się taki zrobił jakiego nawet w `80 nie było. I co? - i jajco. To bękarcie towarzystwo nie chce pamiętać, że to głównie socjal rozpierdzielał budżet PRL-u. Teraz garstka, bękarty po solidarności, żyje ponad stan, reszta obgryza pazury i biadoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: zachowuje się jak watażka bo mu na to pozwala IP: 173.233.211.* 31.08.12, 16:57 "Czy wyobrażasz sobie Joanno wydłużenie wieku emerytalnego lub likwidację żłobków czy przedszkoli za czasów Gierka czy Jaruzelskiego?" Ja pamietam dobrze tamte czasy i... nie wyobrazam sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: zachowuje się jak watażka bo mu na to pozwala 31.08.12, 17:29 maxx nie wyobrazam sobie,ale sa inne czasy, Prezydent poprzypinal dzis blachy dzialaczom "S". Moze cos wiecej o ich osiagnieciach,bo byly panie wygladajace na to,ze wowcczas bawily sie w piaskownicy. "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: zachowuje się jak watażka bo mu na to pozwala 31.08.12, 22:49 A co ty kobieto miałaś do czynienia z Solidarnością w 80-81? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: zachowuje się jak watażka bo mu na to pozwala IP: *.paradowski.pl 01.09.12, 04:30 budżet PRLu rozwalili kapitaliści którzy upomnieli się u Gierka i Jaruzelskiego o zwrot pożyczonych dularów. Gdyby Gierek pożyczał ruble od breżniewa zamiast dularów od kapitalistów to dziś mielibyśmy raj jak na Białorusi. Wprawdzie pensja 100 dularów mniejsza, ale za to każdy na Białorusi ma pracę, emeryturę, opiekę lekarską i godne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 19:48 Ks. Mietek Puzewicz o tamtych czasach A IMIĘ NASZE SOLIDARNOŚĆ pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 21:44 Madry,empi, szkoda,ze ksiadz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... IP: 83.238.5.* 31.08.12, 22:20 > szkoda,ze ksiadz... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Parafrazując Waldemara Łysiaka... 31.08.12, 22:09 nabucco1954-54 napisał: > w sierpniu `80. Pamietacie? Parafrazując Waldemara Łysiaka, napiszę tak: "Soldarność wyzwoliła Polskę i dała ją szansę umocnić, a oni tę szansę przesrali"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Parafrazując Waldemara Łysiaka... IP: 83.238.5.* 31.08.12, 22:26 ...kto to są "oni"... oni to - niestety - my... a o przyczynach "przesrania" można sporo mądrych książek napisać... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Bez parafrazy... 31.08.12, 23:01 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...kto to są "oni"... oni to - niestety - my... a o przyczynach "przesrania" mo > żna sporo mądrych książek napisać... bleee... Nie wiem jak Ty, ale ja osobiście znam takich, którzy swoich paluchów w tym nie maczali. Na początku lat dziwięćdziesiątych ubiegłego wieku po stwierdzeniu sfałszowania wyborów przez przedowodniczącego regionalnej "S", a zarazem posła na Sejm RP, kóre zakończyło się ukryciem przez niego samego i spełnionego kandydata na nastepcę oświadczeń lustracyjnych w kasie pancernej ZR, a poprzedzone zostało sfingowanym ostrzelaniem jego auta przez "nieznanych sprawców" - wraz z inną osobą złożyłem wszystkie funkcje związkowe pełnione w kraju i regionie oraz mandat delegata na zjazd regionalny. Po zamieceniu tego wszystkiego pod dywan przez KK podjąłem decyzję o wystąpieniu z "S", bo nie miała ona już nic wspólnego z tamtą w obronie śp. Anny Walentynowicz tworzonej. Pytasz kim są ci oni? Widujesz ich każdego dnia na ekranie TV, komputera i łamach prasy, a czasami również za... ambonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Bez parafrazy... IP: 83.238.5.* 31.08.12, 23:46 ...nie masz racji... naród ma skrzywienie mentalne z lat PRL pochodzące... że się należy - dla sprawiedliwości tzw. społecznej... bez odpowiedzialności za własne życie... z nadzieją na socjal-kapitalizm... z niepamięcią i marzeniem o dolce vita bez pracy... z naiwnym poczuciem, że zawsze można zgonić na innych... i w takiej mętnej wodzie ''naród to kupuje'... a różne piramidy i oszustwa w rodzaju tanich (jak za PRL) wczasów czy zysku w rożnych odmianach amber g.... są tego jakże bolesnym przykładem... i dlatego mamy to, co mamy... bo wytrwałości brakuje... a wszyscy chcą w miesiąc nadrobić dziesięciolecia całe marnego życia i pożyć jak w Dynastii... dlatego coraz to inny czarodziej obiecuje czary mary - i zyskuje poparcie tłumu... a Solidarność? to karykatura związków zawodowych... a najgorsze jest to, że tak jest - historycznie rzecz ujmując - ze wszystkimi rewolucjami... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Z wielkim żalem i serdecznością... 01.09.12, 00:06 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...nie masz racji... naród ma skrzywienie mentalne z lat PRL pochodzące... że s > ię należy - dla sprawiedliwości tzw. społecznej... bez odpowiedzialności za wła > sne życie... z nadzieją na socjal-kapitalizm... z niepamięcią i marzeniem o dol > ce vita bez pracy... z naiwnym poczuciem, że zawsze można zgonić na innych... i > w takiej mętnej wodzie ''naród to kupuje'... a różne piramidy i oszustwa w rod > zaju tanich (jak za PRL) wczasów czy zysku w rożnych odmianach amber g.... są t > ego jakże bolesnym przykładem... i dlatego mamy to, co mamy... bo wytrwałości b > rakuje... a wszyscy chcą w miesiąc nadrobić dziesięciolecia całe marnego życia > i pożyć jak w Dynastii... dlatego coraz to inny czarodziej obiecuje czary mary > - i zyskuje poparcie tłumu... a Solidarność? to karykatura związków zawodowych. > .. a najgorsze jest to, że tak jest - historycznie rzecz ujmując - ze wszystkim > i rewolucjami... bleee... Późno już "bleee" i lubię Cię więc jak mam Ci powiedzieć, że zgadam się z Tobą, bo wszystko co napisałeś jest prawdą objawioną przez tych "ostrzeliwanych", "zlustrowanych", "wybranych" i wylansowanych przez media i sondaże? Czy nie zwróciłeś uwagi, że ci sami, których tak barwnie opisałeś asymilują się jak żadna inna nacja w rozwiniętych demokracjach i okrzepłych w kapitaliźmie rynkach? Pracując fizycznie na zachodzie i robiąc interesy oraz know-how tam i na wschodzie ani razu od szefów, wspólpracowników czy też partnerów w biznesie nigdy nie usłyszałem tego, co cytujesz za wredną socjotechniczną krajową propagandą. Miliony naszych ziomali są wzorem ciężkiej pracy i wyżeczeń wszędzie tylko nie we wlasnej ojczyźnie. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Z wielkim żalem i serdecznością... IP: 83.238.5.* 01.09.12, 00:17 ...poczytaj więc o poranku... to są moje własne przemyślenia, bo pozwalam sobie - całe życie tak sobie pozwalam - myśleć samodzielnie... nie ulegam propagandzie ani żadnych "onych"... ani twojej... przypomnę ci więc, że na zachodzie sto lat temu było mniej więcej tak, jak u nas teraz... sto lat do nadrobienia... mamy więc dziki kapitalizm z oczekiwaniami socjalnymi... i wirtualną rzeczywistością... sto lat do tyłu... i dlatego mamy to, co mamy... do bólu... mieliśmy szansę na przyspieszenia do 1939 roku... i nie udało się... to nie jest fatalizm... to rzeczywistość, która nie pozwala na normalność... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Dzień dobry, dzień dobry! IP: 89.167.0.* 01.09.12, 07:19 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...poczytaj więc o poranku... to są moje własne przemyślenia, bo pozwalam sobie > - całe życie tak sobie pozwalam - myśleć samodzielnie... nie ulegam propagandz > ie ani żadnych "onych"... ani twojej... przypomnę ci więc, że na zachodzie sto > lat temu było mniej więcej tak, jak u nas teraz... sto lat do nadrobienia... ma > my więc dziki kapitalizm z oczekiwaniami socjalnymi... i wirtualną rzeczywistoś > cią... sto lat do tyłu... i dlatego mamy to, co mamy... do bólu... mieliśmy sza > nsę na przyspieszenia do 1939 roku... i nie udało się... to nie jest fatalizm.. > . to rzeczywistość, która nie pozwala na normalność... bleee... Już nie 100 lat nas dzieli, a tylko 45 do poziomu infrastruktury i 40 lat do dochodów( oczywiście niektórych, bo są tacy, którzy już to mają). Szanse mają to do siebie, że się powtarzają, i taką właśnie był 1944 rok, 1980 rok, 1989 rok i 1994 rok i 2010 rok. Ale był również Katyń, było stłumione przy "sojuszniczej" bierności Powstanie Warszawskie, był "stan wojenny", był "Wujek", była polityczna zbrodnia systemowa na ks. Jerzym Popiełuszko, były zabójstwa wokół "okrągłego stołu", był mord na komendancie głównym policji gen. Marku Papale, było wiele, wiele innych zbrodni, które zamknął Mirosławiec i Smoleńsk - a może dopiero otworzył? Kolejna szansa jest tuż za rogiem - tym razem ją wykorzystamy czy wykorzystają ją ci, którzy w swoich łapkach służby specjalne mają? Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 22:19 O co chodzi???. Podpisali to i mogą zmienić. Podpisali z rządem PRL-u a takiego nie ma. Więc mogą "zapomnieć" a nawet zmienić te porozumienia. Wtedy były nie wygodne dla ówczesnej władzy, tak i teraz są nie wygodne dla obecnej. Chcieli wolnych sobót a wydłużyli nam wiek emerytalny. Wtedy pracowało się od poniedziałku do piątku po osiem godzin a w sobotę sześć. KTO KOGO OKRADŁ?Obecnie oficjalnie mamy wolne soboty i niedziele a w rzeczywistości?. Po dziesięć i dwanaście to norma (czasem trafi się wolna sobota no i jedna niedziela. "OTAKE POLSKIE MY WALCZYLI" Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 22:33 Zapisano mnie do Solidarności, choć sam niczego nie podpisałem. Podwyżkę też dostałem, chyba tylko po to aby większe składki płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... IP: 83.238.5.* 31.08.12, 22:40 ...zapisano cię... byłeś ubezwłasnowolniony wyrokiem sądu?... czy świadomości pozbawiony?... a może się bałeś, ulegając propagandzie przewodniej siły narodu... :-)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 22:50 A może umysłowo - np.Abramowice? Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 23:40 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...zapisano cię... byłeś ubezwłasnowolniony wyrokiem sądu?... czy świadomości p > ozbawiony?... a może się bałeś, ulegając propagandzie przewodniej siły narodu.. > . :-)... bleee... Czasem piszesz jak kretyn, ale mam nadzieję że z tego wyrośniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 23:47 zubelz napisał: > Gość portalu: bleee... napisał(a): > > > ...zapisano cię... byłeś ubezwłasnowolniony wyrokiem sądu?... czy świadom > ości p > > ozbawiony?... a może się bałeś, ulegając propagandzie przewodniej siły na > rodu.. > > . :-)... bleee... > Czasem piszesz jak kretyn, ale mam nadzieję że z tego wyrośniesz. W tamtych czasach przewodnią siłą "narodu" była "Polska Zjednoczona Partia Robotnicza". Więc nie czytaj bzdur IPN-u a doucz się trochę od starszych, lub z mądrych książek historycznych a nie z idiotycznych gier wydanych przez IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... IP: 83.238.5.* 01.09.12, 00:00 ...właśnie o tej sile mówię... o PZPR... o konferencjach niejakiego Urbana... o propagandzie rządowej, która ''odkrywała" prawdę o zapowiedziach mordów dokonywanych przez członków Solidarności na członkach PZPR... o ścieżkach zdrowia... o wcześniejszej przynależności wszystkich zatrudnionych do związków podległych CRZZ... zapisywanych z automatu w momencie zatrudnienia... IPN? to późniejsza bajka razem z paranaukowymi osiągnięciami tej instytucji... i to nie jest moja bajka... i to nie jest bajka dla mnie... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... IP: 83.238.5.* 31.08.12, 23:49 ...możesz mi wskazać objawy mojego kretynizmu?... proszę... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 22:46 Pamiętam i nie pozwalam gnojom żartować sobie z tamtych dni.Ile lat mieliście wtedy?A ile lat mieliście smarkacze w 89 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 23:20 Ja,Sawa,60,a w "S"nie byłam, nie mam sie czego wstydzic i przepraszac za "S" jak np.Bujak. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 23:36 joannabarska napisała: > Ja,Sawa,60,a w "S"nie byłam, nie mam sie czego wstydzic i przepraszac za "S" ja > k np.Bujak. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 01.09.12, 00:04 Bezczesci to Duda i jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Dzień dobry!... IP: 89.167.0.* 01.09.12, 07:07 joannabarska napisała: > Bezczesci to Duda i jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: dzisiaj rocznica porozumień podpisanych... 31.08.12, 23:38 Oj Sawa.,Sawa. Nie jesteś tu najstarszy. Mogę tak samo ci napisać. Ilę lat wtedy SZCZYLU miałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Do ble,ble czy jakos tak 01.09.12, 00:42 Jerzy Urban to nie "niejaki Urban",ale jeden z najlepszych polskich dziennikarzy. Trzeba było czytac i "Po prostu" w 1956 r.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Do ble,ble czy jakos tak IP: 83.238.5.* 01.09.12, 08:27 ...nie ma sprzeczności między giętkim piórem i mentalnością kanalii... :-)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Do ble,ble czy jakos tak 01.09.12, 12:03 Nie kazdy mysli tak samo,bleeeeeeeeee-,masz mentalnosc totalitarysty "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... do J. B., która chce być panią... IP: 62.244.131.* 01.09.12, 13:15 ...a ty, moja droga pani, nie masz argumentów... i dlatego zaczęłaś stosować wobec mnie metodę niejakiego bosmana... a tak rozmawiać potrafi byle ulicznik... z całym szacunkiem dla pani wieku... który to wiek nie wynika z niczego innego, jak przypadku... trudno go jednak do zasług zaliczyć... a i dowodem mądrości być nie musi... :-)))... i chwatit'... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: do J. B., która chce być panią... IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.12, 23:36 ... bleee... wyborcza.pl/magazyn/1,128592,12400757,32__rocznica_Sierpnia__80__Zagubiona_solidarnosc_i.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Do ble,ble czy jakos tak 02.09.12, 10:11 A ten urban sam się przyznaje,że jest świnią.Ale trzeba przyznać,ze inteligentna z niego kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Dzieło JPII na zawsze ... . IP: 62.244.130.* 02.09.12, 11:03 ...Marks, Engels, Lenin, Stalin, Beria... lista rozwijalna... cóż przy nich znaczy Jan Paweł II, a nawet św. Franciszek... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Dzieło JPII na zawsze ... . 02.09.12, 11:14 ... będzie "wspominane" przez Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Dzieło JPII na zawsze ... . IP: 62.244.130.* 02.09.12, 12:00 ...jesteś tego (wspominania jedynie...) mocnym dowodem... :p)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Dzieło JPII na zawsze ... . 02.09.12, 12:22 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...jestem tego (wspominania jedynie...) mocnym dowodem... :p)... bleee... Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś