Dodaj do ulubionych

42 tysiące nagrody dla prezesa lotniska. Mimo w...

04.09.12, 20:22
Liczyłem na ten temat, ale jestem totalnie zawiedziony. Gdzie jest Pan Karol Śledczy Pierwszy tego miasta?? Przecież takie tematy są jego specjalnością.

Strasznie mnie zawiódł, tak jak i cała GW, która spóźniła się z tematem, pozostałe lokalne gazety pisały o tym przed weekendem.

Wierzyłem jednak, że temat nie obejdzie się bokiem, gdyż jest on naturalnie intrygujący a można liczyć na zwiększenie nakładu.

Nagrody się należą, czy będą o tym pisać czy nie, jedyną różnicą jest to, iż lokalna GW zamiast wskazywać pozytywy przy lotnisku, z uporem maniaka ciągnie za Zarządem temat wpadek, czy to jest podmiotem tego artykułu?

Gdzie jest Pan Karol...? może został wysłany na kurs "dobrego dziennikarstwa", lub "podciąga" kolegów w stylu.
Obserwuj wątek
    • Gość: J-k Re: 42 tysiące nagrody dla prezesa lotniska. Mimo IP: *.lublin.hypnet.pl 04.09.12, 20:55
      Super, przynajmniej dwóch będzie stać na bilety.
      Jak informuje Dziennik Wschodni bilety z Londynu do Świdnika dużo droższe (dwukrotnie) niż do Modlina.
      www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120904/CZYTELNICY/120909789
    • Gość: Maxx Re: 42 tysiące nagrody dla prezesa lotniska !!! IP: 173.233.206.* 04.09.12, 21:13
      "Nagrody się należą, czy będą o tym pisać czy nie, jedyną różnicą jest to, iż lokalna GW zamiast wskazywać pozytywy przy lotnisku, z uporem maniaka ciągnie za Zarządem temat wpadek, czy to jest podmiotem tego artykułu?"

A to za co i dlaczego? Czy dlatego, ze lotnisko ma kosztowac duzo, duzo wiecej nizli poczatkowo planowano??

P.S. A moze to "nagroda" za fantazjowanie pana prezesa i jego wizje setek tysiecy
      potencjalnych klientow owego lotniska?
      • Gość: andrzej.filipowicz Oni tymi nagrodami pokazują... IP: 89.167.0.* 04.09.12, 21:48
        Gość portalu: Maxx napisał(a):
        > "Nagrody się należą, czy będą o tym pisać czy nie, jedyną różnicą jest to, iż l
        > okalna GW zamiast wskazywać pozytywy przy lotnisku, z uporem maniaka ciągnie za
        > Zarządem temat wpadek, czy to jest podmiotem tego artykułu?"
        >
        > A to za co i dlaczego? Czy dlatego, ze lotnisko ma kosztowac duzo, duzo wiecej
        > nizli poczatkowo planowano??
        >
        > P.S. A moze to "nagroda" za fantazjowanie pana prezesa i jego wizje setek tysie
        > cy
        > potencjalnych klientow owego lotniska?

Nie mnie ani Tobie, czy też potencjanym wszelkim klientom pokazują gdzie jest ich miejsce, a w kontekście braku sprawozdania finansowego PLL za 2011 roku adresują tę informację o nagrodach do sędziego Krajowego Rejestru Sądowego, prokuratury i wszelkich innych służb za bezpieczeństwo państwa odpowiedzialnych. Oni tymi nagrodami pokazują, że zrobią wszystko co tylko będą chcieli, a jak ktoś się wychyli to napuszczą na niego "Józefa Bąka" czyli syna premiera RP Donalda Tuska.

Gwarantuję, że przyjdzie taki dzień, w którym zwrócą wszystko co z kasy publicznej pobierali, pobierają i jeszcze pobiorą i to z odsetkami.
        • Gość: J-k Re: Oni tymi nagrodami pokazują... IP: *.lublin.hypnet.pl 04.09.12, 22:39
          "Gwarantuję, że przyjdzie taki dzień, w którym zwrócą wszystko co z kasy publicznej pobierali, pobierają i jeszcze pobiorą i to z odsetkami."
          Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś. Posłuchaj od 3.04 do 4.00. Ale warto posłuchać całości. Dalej aktualne z tym, że dzisiaj rolę majstra obsadzili politycy a pomocników asystenci polityczni. A dawny majster zwija się jak w ukropie aby zarobić na ZUS i podatki. A politykom to one (czyli my) mogą...
          www.youtube.com/watch?v=z4dMWaI6MBY
          • Gość: andrzej.filipowicz To nie jest kwestia wiary, a... IP: 89.167.0.* 04.09.12, 23:14
            Gość portalu: J-k napisał(a):

> "Gwarantuję, że przyjdzie taki dzień, w którym zwrócą wszystko co z kasy public
            > znej pobierali, pobierają i jeszcze pobiorą i to z odsetkami."
            > Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś. Posłuchaj od 3.04 do 4.00. Ale warto
            > posłuchać całości. Dalej aktualne z tym, że dzisiaj rolę majstra obsadzili poli
            > tycy a pomocników asystenci polityczni. A dawny majster zwija się jak w ukropie
            > aby zarobić na ZUS i podatki. A politykom to one (czyli my) mogą...
            > www.youtube.com/watch?v=z4dMWaI6MBY

Wiara nie ma z tym nic wpólnego, bo opieram się na faktach.
            Popytaj ziomali, którzy do Islandii migrowali albo poszepraj w sieci, a zobaczysz, że stało się tam to, w co nikt w najśmielszych nawet marzeniach wcześniej nie wierzył.

Pierwsze symptomy są już również w naszym kraju, bo z ludźmi jest tak , że jak zagrożenie czują, to jak psy złemu panu ze smyczy się urywają...

Myślisz, że ktoś z poddanych będzie za złego pana nadstawiał własną głowę?

Nawet nie wiesz jak często organa tzw. wymiaru sprawiedliwości informowane są o nieprawidłowościach nie przez petentów, a samych urzędników, którzy nie mają zamiaru kiedyś ponosić odpowiedzialnosci za nieodpowiedzialnych przełożonych.
            Za te wszystkie odmowy i umorzenia bez prawa do zaskarżenia też kiedyś zostanie zapłacona osobista cena.

Ja nawet wiem od kogo ta "rzeź niewiniątek" w togach się rozpocznie, a Ty?
            • Gość: J-k Re: To nie jest kwestia wiary, a... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 09:04
              Widzę co się stało z beneficjentami św.p. PRL. Starsi na "zasłużonych" emeryturkach (o których obecne pokolenia nawet nie śnią), a młodsi polokowani po państwowych firmach i urzędach (zazwyczaj, bo do prywatnych się nie nadają) lub po partiach od SLD przez PO po PiS. A jak mówią niektórzy historia jest nauczycielką życia.
    • Gość: bosman zastanawia mnie, czy te nagrody... IP: *.centertel.pl 05.09.12, 09:18
      mieszczą się w budżecie lotniczej spółki czy jeszcze podnoszą koszty? I drugie pytanie: nie ma słowa o nagrodach jakie przyznała sobie rada nadzorcza?- bo że przyznała to pewne. Nie wierzę , że geniusze z zarządu dostali kasiorkę a ich nadzorcy nie.
      • Gość: J-k Re: zastanawia mnie, czy te nagrody... IP: *.lublin.hypnet.pl 05.09.12, 21:10
        No wiesz jeżeli w radzie jest kum, śwagier lub inny familiant czy krajan to oni się już jakoś "ugodzą". Co do budżetu, to zawsze pozostają susły perełkowate, których obecnością wszystko (każdy wydatek) da się wytłumaczyć. Wiadomo natura 2000 wszystko wybaczy.
        • Gość: andrzej.filipowicz Re: zastanawia mnie, czy te nagrody... IP: 89.167.0.* 05.09.12, 21:17
          > No wiesz jeżeli w radzie jest kum, śwagier lub inny familiant czy krajan to oni
          > się już jakoś "ugodzą". Co do budżetu, to zawsze pozostają susły perełkowate,
          > których obecnością wszystko (każdy wydatek) da się wytłumaczyć. Wiadomo natura
          > 2000 wszystko wybaczy.

Co zresztą nadal nie tłumaczy brak sprawozdania tego podmiotu w KRS...
          • Gość: J-k Re: zastanawia mnie, czy te nagrody... IP: *.lublin.hypnet.pl 05.09.12, 22:03
            Jasne, ale skoro poradzono sobie z kilkoma lub kilkunastoma milionami na lotnisko w Niedźwiadze, to dlaczego mieliby mieć kłopot ze sprawozdaniem w KRS?
            • Gość: andrzej.filipowicz Re: zastanawia mnie, czy te nagrody... IP: 89.167.0.* 05.09.12, 22:31
              > Jasne, ale skoro poradzono sobie z kilkoma lub kilkunastoma milionami na lotnis
              > ko w Niedźwiadze, to dlaczego mieliby mieć kłopot ze sprawozdaniem w KRS?

O to można już tylko pytać zarząd PLL, radę nadzorczą lub akcjonariuszy, bo do czasu publikacji obowiazkowego sprawozdania finansowego możemy tylko gdybać.

Znając z autopsji inną spółkę miejską, która w ciągu 10 lat złożyła tylko jedno sprawozdanie finansowe, założyć śmiało mogę, że przedmiotem jej działalności było i jest coś znacznie gorszego niż Amber Gold, bo wyprowadzane były i są nie tylko indywidualne pieniądze, a również i przede wszystkim budżetowe dotacje celowe.

Biorąc poprawkę na historie innym miejskich spółek przyjąć można, że straty finansowe PLL są na takim poziomie, że przyznanie nagrod dla zarządu zakrawałoby w dobie kryzysu na jawną gospodarczą dywersję.

Sprawozdanie finansowe PLL zostanie zapewne opublikowane po zatwierdzeniu nagrody dla prezesa, a wtedy będziemy mogli sprawdzić jaka faktyczna kondycja była w dniu zgłoszenia wniosku o nagrodzenie zarządu.

W kontekście innych regionalnych portów lotniczych Lublin jest jedynym, który nagradza i to bez oddanego do uźytku lotniska, a na dodatek bez sprawozdanie finansowego.
              • Gość: Maxx Re: zastanawia mnie, czy te nagrody... IP: 173.233.210.* 06.09.12, 17:19
                "W kontekście innych regionalnych portów lotniczych Lublin jest jedynym, który nagradza i to bez oddanego do uźytku lotniska, a na dodatek bez sprawozdanie finansowego."

I to jest prawdziwa patologia... tyle, ze miejscu takim jak Lublin wciaz tolerowana!!!
    • angrusz1 Nagrody 06.09.12, 08:00
      zastępują normalną pensję .

Ile pan prezes zarabia, że nagroda wynosi aż 42 tys zł ?
      Zwykle nagrody stanowią niewielką cząstkę pensji rocznej - bo to pensja jest zapłatą za pracę , za codzienną pracę .

Hmm, może to taka metoda jak u HGW w Warszawie . Niby nie ma podwyżek dla urzędników od 2008 roku ale na nagrody idą olbrzymie miliony . No i oczywiście nagrody przyznaje się uznaniowo .

Jakiż problem uznać , że to Kowalski a nie Malinowski zasługuje na nagrodę ale wszyscy znajomi znają, że to Kowalski ma odpowiednie poglądy polityczne .

Taak, tak to dziwnie bywa. Tak to przy normalnych i słusznych zasadach powstają patologie .
      • Gość: supernagroda Re: Nagrody IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.12, 23:24
        MODLIN
        (Ryanair) 1.Barcelona-El Prat, Bolonia 2. Bristol,3. Bruksela-Charleroi 4. Budapeszt,5. Cork , 6.Dublin,7. Düsseldorf-Weeze,8. East Midlands, 9.Eindhoven,10. Frankfurt-Hahn , 11.Glasgow-Prestwick ,12. Liverpool, 13.Londyn-Stansted, 14.Manchester,15. Mediolan-Bergamo, 16.Oslo-Rygge, 17.Paryż-Beauvais ,18. Rzym-Ciampino, 19. Sztokholm-Skavsta, (Wizz Air)20.Barcelona El Prat, 21 Budapeszt, 22.Bruksela-Charleroi, 23.Cork, 24.Doncaster/Sheffield, 25.Eindhoven, 26.Forlì/Forli, 27.Glasgow-Prestwick, 28.Göteborg-City, 29.Grenoble ,30. Liverpool, 31.London-Luton,32. Malmö-Sturup, 33.Madryt, 34.Mediolan-Bergamo, 35.Oslo-Torp,36. Paris-Beauvais,37. Rzym-Fiumicino, 38.Stavanger,39. Stockholm-Skavsta ach zapomniałem o 40.Bolonia z Ryanira
        LUBLIN
        1.Londyn-Luton, 2.Oslo-Trop
        40:2
        Dziękuję za uwagę
        • Gość: bosman już rozumiem! IP: *.centertel.pl 07.09.12, 09:22
          dwa loty - nagroda w wysokości dwukrotnej pensji!
          Całe szczęście, że tylko dwa loty załatwili, bo Pany Prezesy prezesy jak wzięli by nagrody, to spółka by padła.
          • Gość: butapren Re: już rozumiem! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 08.09.12, 15:36
            Dostrzeglem, ze inny watek (zalozony chyba przez "nabucco") omawiajacy podobne lubelskie sprawy i nieprawidlowosci juz z forum "Lublin" zniknal... Czyzby redakcja Gazety byla az tak "wrazliwa"?
            • dociek Re: już rozumiem! 08.09.12, 18:34
              Gość portalu: butapren napisał(a):

> Dostrzeglem, ze inny watek (zalozony chyba przez "nabucco") omawiajacy podobne
              > lubelskie sprawy i nieprawidlowosci juz z forum "Lublin" zniknal... Czyzby reda
              > kcja Gazety byla az tak "wrazliwa"?

Szukałem i nie znalazłem. Pytania postawione przez forumowiczów w tym wątku za bardzo odsłaniały parszywe kulisy naszej władzy pokazując prywatę cwaniaków rezydujących przy korycie i zapewne były niewygodne również dla redakcji Gazety. To oczywista cenzura redakcyjna.
              • andrzej.filipowicz I bardzo dobrze! 08.09.12, 22:08
                dociek napisał:
                > Gość portalu: butapren napisał(a):
                >
                > > Dostrzeglem, ze inny watek (zalozony chyba przez "nabucco") omawiajacy po
                > dobne
                > > lubelskie sprawy i nieprawidlowosci juz z forum "Lublin" zniknal... Czyzb
                > y reda
                > > kcja Gazety byla az tak "wrazliwa"?
                >
                > Szukałem i nie znalazłem. Pytania postawione przez forumowiczów w tym wątku za
                > bardzo odsłaniały parszywe kulisy naszej władzy pokazując prywatę cwaniaków rez
                > ydujących przy korycie i zapewne były niewygodne również dla redakcji Gazety. T
                > o oczywista cenzura redakcyjna.

To jest wymarzona sytuacja, która odsłania kto padł pod ekonomiczną cenzurą.
                Jak ciężkiego jest kalibru niech świadczy fakt, że GW notuje najniższą sprzedaż od swojego początku.

Wcalę się nie zdziwię jak ratusz będzie współfinansował jakąś nowelę o powrocie ponad 8 tysięcy mieszkańców Lublina na stałe... wymeldowanych.

Nie tylko dla TVP z deficytem na poziomie wielokrotnego bankructwa jedynym ratunkiem są środki rządpwe i samorządowe - z doświadczeń Islandii wiemy, że ostaną się tylko te media, które będą całkowicie poza wpływami politycznymi ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka