Dodaj do ulubionych

Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ?

08.11.12, 08:05
Od wielu tygodni kolejka do skrzyżowania Solidarności/Sikorskiego/Ducha od strony Warszawy sięga Ogrodu Botanicznego. Do wyjazdu z Willowej kolejka "od zawsze". Od strony "miasta" kolejka do skretu w Sikorskiego była tez "od zawsze" od jakiegoś czasu równiez kierunek na wprost i na Willowa jest zastawiony do wiaduktu.
Panie Prezydencie, panowie radni i inni decydenci przejadajacy nasze podatki: jak długo jeszcze ?
Czy w ogóle ktos ma jakieś plany ? Czy jak to w tubtinie - "byle do następnej kadencji" ?
Wybudowanie dojazdu do obwodnicy na przedłuzeniu Solidarnosci tylko pogorszy sytuację dla mieszkańców miasta - więc dla mnie to żadne rozwiązanie ...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? IP: *.neospot.pl 08.11.12, 08:42
      Dodatkowo- co mnie bardzo złosci, a jeżdżę tamtędy codziennie (z Jastkowa) - bardzo wielu kierowców (tzw. nie-frajerów), którzy skręcają tam w lewo (albo w Północną, albo w Ducha) jedździ sobie po pasie zieleni, który znajduje sie na środku. Włosy sie na głowie jeżą! I nic, że tam można sobie samochód rozwalić, a wystające słupy i inne każą wjeżdżać zupełnie na środek.... Od kilku tygodni zastanawiam się, czy nie robić zdjęć i nie wysyłać jakiejś starży miejskiej...tylko czy to coś pomoże....
      • Gość: leszeke Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 08:47
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Dodatkowo- co mnie bardzo złosci, a jeżdżę tamtędy codziennie (z Jastkowa) - ba
        > rdzo wielu kierowców (tzw. nie-frajerów), którzy skręcają tam w lewo (albo w Pó
        > łnocną, albo w Ducha) jedździ sobie po pasie zieleni, który znajduje sie na śro
        > dku. Włosy sie na głowie jeżą! I nic, że tam można sobie samochód rozwalić, a w
        > ystające słupy i inne każą wjeżdżać zupełnie na środek.... Od kilku tygodni zas
        > tanawiam się, czy nie robić zdjęć i nie wysyłać jakiejś starży miejskiej...tylk
        > o czy to coś pomoże....

Podejrzewam, że nic nie pomoże - nagminna praktyka jeżenia na wprost zarówno z pasa do skretu w prawo jak i w lewo i wpychania się na siłę przed ruszające pojazdy zakłócając i tak kiepską płynność ruchu - przecież o tym wie i policja i straż miejska ...
      • Gość: leszeke Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.12, 09:41
        Kierowcy jeżdżą jak jeżdżą, ale pierwszą i podstawową przyczynątego stanu rzeczy jest brak wydolnego rozwiazania skrzyżowania.
        A co do niszczenia zieleni - właśnie wycięto na Solidarnosci zdrowe drzewa na środkowym pasie zieleni - na odcinku, gdzie raczej nic nie bedzie przebudowywane... Jak to w tubtinie ...
        • Gość: ewa Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? IP: *.ennet.pl 09.11.12, 10:56
          A ja uważam, że należy robić zdjęcia tym "łosiom". Czują się bezkarni, to robią co chcą.
          Jak zacznie się remont Warszawskiej, będzie jeszcze gorzej, bo ile można stać w korku?
          • Gość: leszeke Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:05
            Gość portalu: ewa napisał(a):
            > A ja uważam, że należy robić zdjęcia tym "łosiom". Czują się bezkarni, to robią
            > co chcą.
            > Jak zacznie się remont Warszawskiej, będzie jeszcze gorzej, bo ile można stać w
            > korku?

I to jest moje główne pytanie "Ile jeszcze można stać w korku ?" 5 lat, 10 czy jeszcze więcej ?
            I czy jak się coś obiecuje - to tylko znaczy, że się obiecuje przed wyborami - i nic ponaddto ?
            I czy myślenie i planowanie tak bardzo boli ?
            • Gość: bosman z Gomułki krążył taki dowcip: IP: *.centertel.pl 09.11.12, 11:15
              - Towarzysze, mamy beczkę wina!
              - huuurrrraaaaaa!
              - ale skwaśniałego...
              - eeeeeeeeeeeee...
              - ale go wypijemy!!!
              - huuurrrraaaaaa!!!!
              - ale na przyszłym plenum...
              - eeeeeeeeeeeee...
          • Gość: leszeke Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.12, 07:59
            Oczywicie nie jestem za niszczeniem zieleni - ale to nie kierowcy wycięli zdrowe, duże drzewa na środku pasa zieleni ...
            A po śladach na trawie najlepiej widać gdzie zaczyna się zazwyczaj korek. No może nie gdzie zaczyna się korek, ale gdzie kierowcy zaczynają tracić cierpliwość ... :(((
          • Gość: andrzej.filipowicz socjo technika IP: 89.167.0.* 14.11.12, 20:37
            Gość portalu: ewa napisał(a):

> A ja uważam, że należy robić zdjęcia tym "łosiom". Czują się bezkarni, to robią
            > co chcą.
            > Jak zacznie się remont Warszawskiej, będzie jeszcze gorzej, bo ile można stać w
            > korku?

W swoim czasie w innej części miasta, a w niemal identycznej sytuacji grupa społeczników postanowiła zrobić z tym prządek instalując kamery skierowane na rzeczony punkt nagminnego naruszania przepisów i zagrożenia bezpieczeństwa innych.
            Będąc zapewnionym o zgodzie administratora obiektu na instalację i montaż kamer - udostępniłem obraz online...

Problemy z zawracaniem na pasie zieleni odgradzającym jezdnie został rozwiązany w ciągu tygodnia, a w następnym wyłączyłem strumień, bo społecznicy dostali nakaz demontażu sprzętu...

Próbowałem wyjaśnić komu ta społeczna inicjatywa przeszkadzała i "zalegalizować" tę społeczną inicjatywę ale pytanie pozostało bez żadnej odpowiedzi, a inicjatywa otrzymała odmowę...

Kogo w sumie ma to obchodzić jak prezydent i przewodniczący rady miasta służbowymi autami paliwo przepalają...
    • dociek Re: Solidarności/Ducha - jak długo jeszcze ? 09.11.12, 11:40
      Uwzględniając obiecanki-macanki, a w konsekwencji brak działania "umielców z Cyrkusza" z ich naczelnym cadykiem reprezentacyjnym, to skrzyżowanie ma zapewne identyczny priorytet do realizacji jak znana inwestycja komunikacyjna Sowińskiego-Głęboka-Filaretów, tudzież "odcinek zmilitaryzowany" na przedłużeniu Krańcowej-Dywizjonu 303-Szańcowej-Oboźnej...

Myślę że tradycja długoletnich inwestycji typu: Teatr w Budowie, wcześniej wiadukt Poniatowskiego, tunel pod Racławickimi musi zostać zachowana. Bo jakże inaczej postępować z lubelską tradycją?
    • qavtan Rowerem - cały czas bez problemu 14.11.12, 17:45
      Polecam wziąć pod uwagę rower.

Przemieszczanie się z Willowej w dowolnym kierunku jest bezproblemowe. Auta możemy wymijać z lewej i z prawej strony jezdnią lub łamiąc przepisy chodnikiem. Omijamy wszystkie korki.

Od końca listopada ta część miasta będzie sparaliżowana i to co teraz jest codziennym dramatem będzie jedynie słodkim marzeniem, korki będą niewyobrażalne.

www.miastadlarowerow.pl/index_poradnik.php?dzial=3&kat=9&art=3&limit=0
      • Gość: leszeke Re: Rowerem - cały czas bez problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 20:24
        Mam wiele sentymentu dla roweru - jednak właśnie na Ducha wielokrotnie obserwowałem rowerzystów łamiacych przepisy - i to w sposób wyjątkowo bezmyślny ...
      • Gość: andrzej.filipowicz Pomysł fantastyczny, tyle, że mało empatyczny... IP: 89.167.0.* 14.11.12, 20:46
        qavtan napisał:

> Polecam wziąć pod uwagę rower.
        >
        > Przemieszczanie się z Willowej w dowolnym kierunku jest bezproblemowe. Auta moż
        > emy wymijać z lewej i z prawej strony jezdnią lub łamiąc przepisy chodnikiem. O
        > mijamy wszystkie korki.
        >
        > Od końca listopada ta część miasta będzie sparaliżowana i to co teraz jest codz
        > iennym dramatem będzie jedynie słodkim marzeniem, korki będą niewyobrażalne.
        >
        > rel="nofollow">www.miastadlarowerow.pl/index_poradnik.php?dzial=3&kat=9&art=3&limit=0

Wyobraź sobie przedsiębiorcę wiozącego narzędzia pracy rowerem...

Jeden z moich biznesowych partnerów, który lubi używać przykładów wywołujących jaskrawe obrazy proponuje żeby sobie wyobrazić, iż zamiast samochodów konie tam w korkach stoją...

Piesi oczywiście grzęzną po pachy... w końskim łajnie.
      • tajnos.agentos Re: Rowerem - cały czas bez problemu 14.11.12, 21:45
        qavtan napisał:

> Polecam wziąć pod uwagę rower.

Polecam stuknąć się w durny fanatyczny łeb. Nie wszyscy mają ten luksus, że solo i z małą teczuszką dojeżdżają 3 kilometry do biura i z powrotem, mają dużo czasu i kasiory oraz żadnych zobowiązań.
    • Gość: andrzej.filipowicz Do następnych wyborów IP: 89.167.0.* 14.11.12, 20:28
      leszeke napisał:

> Od wielu tygodni kolejka do skrzyżowania Solidarności/Sikorskiego/Ducha od stro
      > ny Warszawy sięga Ogrodu Botanicznego. Do wyjazdu z Willowej kolejka "od zawsze
      > ". Od strony "miasta" kolejka do skretu w Sikorskiego była tez "od zawsze" od j
      > akiegoś czasu równiez kierunek na wprost i na Willowa jest zastawiony do wiaduk
      > tu.
      > Panie Prezydencie, panowie radni i inni decydenci przejadajacy nasze podatki: j
      > ak długo jeszcze ?
      > Czy w ogóle ktos ma jakieś plany ? Czy jak to w tubtinie - "byle do następnej k
      > adencji" ?
      > Wybudowanie dojazdu do obwodnicy na przedłuzeniu Solidarnosci tylko pogorszy sy
      > tuację dla mieszkańców miasta - więc dla mnie to żadne rozwiązanie ...

W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś, bo priorytetem jest budowa stadionu w terenach zalewowych...
      • tajnos.agentos Re: Do następnych wyborów 14.11.12, 21:42
        Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś, bo priorytetem jest budowa stadionu w tere
        > nach zalewowych...

Czy ty choć mniej więcej rozumiesz pojęcia, których używasz i wiesz o czym piszesz, czy też gały zaszły ci do tego stopnia durną prymitywną polityką, że jest ci to obojętne?:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka