Dodaj do ulubionych

Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó...

07.01.13, 10:05
Zobaczymy czy jak redaktorzy GW zapłaca kilka razy np na al.Solidarności albo Sp.Pracy bo akurat postawion ogr do 30 ( mimo że nic sie nie dzieje0 to dalej bedą uważać że te samochody odrobiły sie ? To jest zwykła kradzież a nie zarobek - zarabiać można sprzedając towar lub usługę .Czemu nie postawią radarów tam gdzie jest niebezpiecznie szkoły , oblegane przystanki itp - bo tam szaleja prawdziwi piraci-mordercy a jest ich baaaardzo mało .To i forsy by nie było dla urzedników.
Obserwuj wątek
    • tow.janwinnicki ...CW(ele) 07.01.13, 10:19
      i to za nasze podatki!!!!
    • Gość: leszeke Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 10:59
      Za chwilę SANEPID czy PIP zaczną sobie kupować fotoradary dla podreperowania budżetu ?

Dla Transportu Drogowego nie mam żadnego poważania od kiedy widziałem jak na trasie do Warszawy obserwowali z 200m przez lornetkę jak kierowcy wymijają leżącego na jezdni rannego jelenia - i nie przyszło im do głowy żeby się ruszyć i jakoś chociaż pokierować ruchem, jeśli już nie pomóc zwierzęciu i usunąć przeszkodę. Po prostu wstyd ...
      • Gość: karol Re: Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 07.01.13, 11:27
        Co wy wiecie o fotoradarach..
        Pojedźcie do Anglii, Francji albo Niemiec...
        • Gość: leszeke Re: Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 12:22
          Gość portalu: karol napisał(a):
          > Co wy wiecie o fotoradarach..
          > Pojedźcie do Anglii, Francji albo Niemiec...
          Tam też mozna zobaczyć jak wygladają DROGI - jako system służący do poruszanaia się. W miarę sprawnego poruszania się ...
          • Gość: karol Re: Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 07.01.13, 12:34
            To przejedź się np. po centrum Kassel z prędkościa np. 80 km/h. Kilka mandatów z fotoradarów masz jak w banku. Mimo, że ulica prosta, szeroka...
            Chwała za to, że u nas takie fotoradary stoją np. na Kunickiego, Andersa czy JP II. Ile chcesz popierdzielać w tych miejsach? 100?120?
            Miasto to nie tor wyścigowy.
            • Gość: leszeke Re: Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 13:24
              > To przejedź się np. po centrum Kassel z prędkościa np. 80 km/h. Kilka mandatów
              > z fotoradarów masz jak w banku. Mimo, że ulica prosta, szeroka...
              > Chwała za to, że u nas takie fotoradary stoją np. na Kunickiego, Andersa czy JP
              > II. Ile chcesz popierdzielać w tych miejsach? 100?120?

Nie byłem w Kassel, natomiast w Hamburgu, Frankfurcie czy Monoachim są ulice po których legalnie można poruszac sie 80km/h ... Nie mówiąc o tym z jaką prędkością mozna poruszać się pomiedzy tymi miastami...
              A co do Lublina: na Kunickiego z przyjemnością poruszał bym się 50km/h - gdybym mógł - tzn. gdyby nie było tak bzdurnej organizacji ruchu jak obecnie ...
              Natomiast 50 km/h na JPII to moim zdaniem patologia organizacji ruchu ...

Ale tematem raczej nie jest fatalna organizacja ruchu w Lublinie - tylko dopuszczanie coraz to nowych "służb" do kontrolowania tego, do czego nie były przeznaczone. A w zamian nie wypełniania podstawowych obowiązków - bo czasu i chęci brakuje ...
              • Gość: Lopez Re: Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.13, 20:25
                Tia, mistrzowie prostej zawsze sobie wymyślą jakiś z doopy wzięty powód, który ma niby im usprawiedliwiać łamanie przepisów. Że oczywiście organizacja zła i nawierzchnia. I jakie te służby złe i że złodzieje. I oczywiście każdy jest dobrym kierowcą, a pajace zapierd***acy zygzakiem z pasa na pas 100-120 po mieście to "Ci inni". Debile, których należy napierd***ć i patrzeć czy równo puchnie, którzy jadą po pasach dla pieszych mimo że pojazd na drugim pasie się zatrzymał żeby przepuścić pieszego, to przecież "oni", nie "ja". Na ekspresówce między Elblągiem a Miłomłynem zapierd***cy 150-170 albo i lepiej mimo że wolno 120, a to nie jest wolno, to oczywiście spoko. Krótko powiem, bo czasu nie mam - przestań pie***lić jeden z drugim. Masz w dupie przepisy, to niech Ci napierd***ją mandaty aż przestaniesz jeździć i bardzo dobrze.
                • Gość: buc Re: Ilu jeszcze chetnych do zarabiania ? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:52
                  nie nerwuj się tak. jak wprowadzą ustawę, że jak zapłacisz w ciągu 21 dni to masz 20% upust na kwocie mandatu i brak punktów to się pacanie zakisisz z nienawiści.
                  ci co będą mieli kasę będą zapie...ć...........
            • tajnos.agentos Śmy byli... 07.01.13, 19:54
              ...I tu i tam, śmy jeździli i jakoś nigdy nie widzieliśmy na głównych przelotowych ulicach i arteriach idiotycznych, niczym nie uzasadnionych ograniczeń prędkości (zwykle prędkość jest tam podwyższana do 70-80-90km/godz.) i niesterowanych sygnalizacją przejść dla pieszych, "pracujących" w zespole z fotoradarem. W Polsce to jest reguła. A w ogóle, to co ma wspólnego centrum Kassel z centrum Lublina? A jak jest w Salonikach? W Neapolu? W Kyoto?
              • Gość: karol Re: Śmy byli... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 07.01.13, 20:03
                No cóż, w Neapolu raczej się nie jeździ tylko stoi w korkach. Saloniki odradzam do jazdy niedoświadczonym kierowcom.
                A co ma Kassel wspólnego z Lublinem? I tu i tam postawili wiele fotoradarów. I tu i tam poskutkowało. Jest mniej wypadków w tych miejscach, gdzie taki fotoradar stoi. I o to chodzi.
                • tajnos.agentos Re: Śmy byli... 07.01.13, 20:47

> A co ma Kassel wspólnego z Lublinem? I tu i tam postawili wiele fotoradarów. I
                  > tu i tam poskutkowało. Jest mniej wypadków w tych miejscach, gdzie taki fotorad
                  > ar stoi. I o to chodzi.

To normalne, a co z miejscami, w których postawiono skrzynki na fotoradar, choć wcześniej wypadków prawie nie było? Co z miejscami, w których do wypadków dochodzi częściej, ale fotoradar tam nigdy nie stanie, bo i tak 99% nie przekracza tam dozwolonej prędkości? W Polsce są nieco inne zasady.
    • Gość: bosman dopóki nie zrozumiecie, że "poborcom"... IP: *.centertel.pl 07.01.13, 11:38
      Rostowskiego i Tuska można "skoczyć na kant dupy", dopóty będziecie płacić. Jedyne wyjście to włoski strajk. Zacząć jeździć dokładnie z dozwoloną szybkością a wtedy raz, ze wszystko się zatka, dwa, że nie zarobią ani grosza. Może wtedy ktoś przejrzy na oczy. Tylko finansowe kopniecie ich w jaja da jakiś skutek. Dopóki będą mieli kogo łapać, będą łapać.
      PS: tylko mi nie tłumaczcie o idiotycznych zakazach, ograniczeniach, itp. Ja to wszystko wiem :-)
      • teczowa-szmata Re: dopóki nie zrozumiecie, że "poborcom"... 07.01.13, 16:01
        tylko niech wszyscy kierowcy to zrozumieją, no chyba ze klika z PO postawi znaki w całym kraju 30 km/h
      • Gość: buc Re: dopóki nie zrozumiecie, że "poborcom"... IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:55
        włoski strajk?
        "wariant grecki" lepszy i bardziej widowiskowy
    • boshary Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 07.01.13, 15:00
      Może trzeba znależć odważnego jak sedzia w sprawie cba.
    • lukashh80 Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 07.01.13, 15:08
      "Z naszych obliczeń wynika, że dwa nieoznakowane fordy już dawno zwróciły się polskim podatnikom."

Buahaha... Komu się zwróciło? Podatnikom? Podatnik 2 razy właśnie zapłacił.
    • krusnik02 Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 07.01.13, 15:11
      "Łukasz Majchrzak zapewnia, że GITD nie dostał aut z fotoradarami po to, by łupić ludzi za kółkiem. - Nie kupiono ich po to, żeby na siebie zarabiały, ale by poprawiały bezpieczeństwo - twierdzi." W te bzdury to chyba sam pan Majchrzak nie wierzy :)

"W niektórych portalach internetowych można znaleźć numery rejestracyjne nieoznakowanych aut GITD jeżdżących po Lubelszczyźnie.

* Czarny ford mondeo WE 579CW

* Granatowy ford focus WE 586CW

Łukasz Majchrzak (GITD): - Nie odnosimy się do tego, co jest w internecie. Nie potwierdzamy, nie zaprzeczamy." Co tu potwierdzać - ostatnio widziałem panów z Inspekcji jak ciężko pracowali pod wiaduktem na Grygowej :) Mondeo WE 579CW stało sobie w zatoce w kierunku centrum i, uwaga, poprawiało bezpieczeństwo, czyli strzelało w tyłki przejeżdżającym samochodom.

• agaress.pol3 Prawko mam 7 lat... 07.01.13, 15:45
      Prawko mam 7 lat i nie zaplcilem ani jednego mandatu. Moj sposob? Jedze zgodnie z przepisami. Jest takie powiedzenie: "Zapozno wyruszyles, zpozno dotrzesz".
      • Gość: pr Re: Prawko mam 7 lat... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 15:57
        To się pochwal jeszcze, ile kilometrów przejeżdżasz rocznie. Można i 20 lat mandatu nie zapłacić mieszkając w małym miasteczku i przejeżdżając 3 km dziennie (do roboty w urzędzie i z powrotem). Jak się robi 80 tysięcy rocznie, to się człowiek cieszy, jak zabuli tylko raz na kwartał. A wpaść można w tak nieoczekiwanych miejscach, że wyobraźnia się kończy - pamiętam jak dziś objazd drogi z Pabianic do Łodzi, gdzie lokalna straż walnęła fotoradar w starej pralce. Niby na 40 km/h, którego nikt na oczy nie widział. Wpadłem nie tylko ja, ale większość naszych pracowników i znajomych.
        Szerokości.
        • teczowa-szmata Re: Prawko mam 7 lat... 07.01.13, 16:04
          40 km/h zostawiane przez robotników na pól roku a policja z tego korzysta, jeśli się robi duzo kilometrów ciężko nie zapłacić mandatu
          • burak.z.onetu Re: Prawko mam 7 lat... 07.01.13, 16:36
            30 km/h, 40 km/h tam gdzie się nic nie dzieje powinno być karalne. Podobnie 50 km/h na coraz większej ilości dwupasmówek. To jest parodia z organizacji ruchu w mieście oraz prac służb za nią odpowiedzialnych. Czyste złodziejstwo w biały dzień. Na zachodzie, w szczególności w Anglii, na takie przypadki b szybko reaguje opinia publiczna. A radarów jest 2, 3 może a nawet może i 10x więcej i nikt nie robi z tego tragedii, bo -hahaha- 30 na godzinę to raczej 58km/h i z takiego limitu, w niebezpiecznym miejscu, na wąskiej drodze gdzieś w mieście, dodatkowo oznakowanego charakterystycznymi paskami na drodze, NIKT nie oprotestowuje, tylko taki limit po prostu akceptuje.
      • Gość: tez racja Re: Prawko mam 7 lat... IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.13, 16:40
        Prawko mam 7 lat i nie zaplcilem ani jednego mandatu. Moj sposob? Jedze zgodnie z przepisami. Jest takie powiedzenie: "Zapozno wyruszyles, zpozno dotrzesz".

Albo, wczesniej wyjedziesz, wczesniej dojedziesz.
      • henio1946 Re: Prawko mam 7 lat... 07.01.13, 17:26
        chłopie ja nie mam prawa jazdy a dostałem 300zł a jak nie powiem kto jechał to mnie w sądzie załatwią żona chciała zapłacić mandat za syna ktory mieszka w warszawie ale nie będzie tam jechąć a w lublinie drogówkę nic nie obchodzi.
      • smrodek71 Re: Prawko mam 7 lat... 07.01.13, 17:50
        bardziej liczy sie ile kilometrow zrobiles a nie ile lat ci auto stalo pod domem......

przejedz sie 350km z wroclawia do wawy :-) komedia poprostu.
      • smrodek71 Re: Prawko mam 7 lat... 07.01.13, 17:53
        ja tez duzo nie dostaje ale jak robisz wiecej niz 20 tys rocznie i nie masz mandatu to znaczy tylko,ze jestes zawalidroga, jezdzisz skoda w kapeluszu albo masz kogos kto ci anuluje te mandaty......
        • Gość: bosman bredzisz... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 07.01.13, 18:24
          ja robię 30 tys. rocznie i też nie płacę mandatów. A pojebów - ścigantów tępię, zwłaszcza takich z komórą przy uchu, wpierd.......ych się na trzeciego, którym wiecznie w dupe coś pali i wciąż się śpieszą - do grobu.
    • arahat1 99% to katolicy nad wisla..policja musi zarobic na 07.01.13, 15:53
      danine dla kleru bo podwyzki i brakuje im na waciki...
    • teczowa-szmata W Krakowie na alei Andersa 07.01.13, 15:53
      "krokodyli brak, jest ograniczenie do 12 ton a TIRy jeżdżą tą trasą nagminnie powodując korki.
      Vincet Rostowski wie jak kosić kasę.
      • Gość: aha kto jeszcze wierzy w "poprawę bezpieczeństwa"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 16:16
        "Inspektorzy w fordach, gdy zrobią zdjęcie jadącemu z niedozwoloną prędkością, sami jadą dalej, zwykle nikogo nie zatrzymując"

Aha. I tym samym "zwiększają bezpieczeństwo" ruchu drogowego.

Jestem pewien że niedługo pojawi się kolejny Brunon K. Wcale mnie to nie zdziwi w tym skundlonym kraju.
    • Gość: Hopla "...zwrocily sie podatnikom" :) IP: 170.28.224.* 07.01.13, 16:48
      "Z naszych obliczeń wynika, że dwa nieoznakowane fordy już dawno zwróciły się polskim podatnikom."
      Super zwrot. Pracuje, place podatki, za te podatki kupiono samochod, dzieki ktoremu zaplace dodatkowo mandat.
      Ten samochod zwrocil mi sie.... dwuktornie ?

• Gość: adi Re: "...zwrocily sie podatnikom" :) IP: *.swedbank.se 08.01.13, 11:16

To ja czekam na ten zwrot przy rozliczeniu podatkowym... juz sie nie moge doczekac :)
    • pyffello114 Nikt nie będzie "buszował po kieszeniach" tych, 07.01.13, 17:49
      którzy jeżdżą zgodnie z przepisami!!!!
    • avida Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 07.01.13, 18:51
      "Z naszych obliczeń wynika, że dwa nieoznakowane fordy już dawno zwróciły się polskim podatnikom" - K...wa, jak to się zwróciły, skoro to podatnicy z własnej kieszeni wyjęli pieniądze na mandaty ?!
    • max639 Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 07.01.13, 19:01
      Na co narzekacie matoły?Jak jest 50 km to jedz 50 anie sto!!! Jedziesz100 a jest 50 to płać !!!!!!!! Więc po co narzekać (masz za szybką brykę kup wolniejszą i ekonomiczną po co ci 150 km pod machą jak wystarczy 80 )!!!!!!!!!!!
      • hrabiaski Re: Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na 07.01.13, 19:39
        dobrze mówi! drogi,przystosowane do furmanek,żęchy z zachodu,pod kapeluszem?zero!noga?
        długa! Bezpieczeństwo?!,, A co mi tam" przecież ja jestem super ,,furman"! Karać,uczyć poszanowania prawa!Nie rzeczą kierowcy jest rozstrzyganie,czy znak jest potrzebny,czy nie,czy ograniczenie szybkości ma sens! Rzeczą ,nawet obowiązkiem tegoż kierowcy jest respektowanie przepisów!Tego wymaga bezpieczeństwo!A jeżeli fotoradary przynoszą ,,dochód",postarajmy się żeby się nie opłaciło ich instalować!Inna rzecz gdyby wskazywały błędnie,to tak,wtedy można mieć pretensję,jeżeli wszystko jest w porządku,to znaczy że płacisz za swoją ignorancję,rzec można głupotę!
        • Gość: wolny Re: Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na IP: *.internetia.net.pl 07.01.13, 20:49
          Kto przestrzega przepisów,nikt mu po kieszeniach nie buszuje.
          Skarżą się biedacy ukarani "za nic".
    • beblok Zlodziejskie rzady tuskaszenki 07.01.13, 19:16
      Nic dodac i nic ujac a pamietacie co mowil o Pis'ie?
      Przypomnijcie sobie: www.youtube.com/watch?v=KckjYVki0-s
      • Gość: Lopez Re: Zlodziejskie rzady tuskaszenki IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.13, 20:31
        Jak rozumiem, Twoim zdaniem, kiedy Tusk przestanie rządzić, to radary zostaną odłożone na półkę? To może weź rozbieg i zapodaj barana w ścianę. Mniej będziesz bredził.
        • Gość: Bolo Re: Zlodziejskie rzady tuskaszenki IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:28
          Rozumiem ze jestes odbyto-wlazem rudego oszusta? To moze wez rozbieg i zapodaj z glowki w sciane psi POmiocie...
        • Gość: buc Re: Zlodziejskie rzady tuskaszenki IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 22:01
          Lopez racje ma. niestety.
          jedni zaczęli drudzy nie zrezygnują.
        • Gość: antythebill Ty tumanie IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 22:26
          Gdy Tusk przestanie rzadzic pewnie, ze nie zostana odlozone, ale gdyby w ogole nie doszedl do wladzy to by nie bylo tego co teraz, czyli zlodziejstwa, wiec wez rozbieg i zapodaj barana w sciane matole skonczony.
    • andrzej.filipowicz Pora zacząć puszczać z torbami "radarowców" 07.01.13, 21:16
      Wystarczy trzymać dozwoloną szybkość albo za przykładem Greków zacząć wyrejestrowywać pojazdy, a "chłopcy radarowcy" pójdą z torbami.

Jeżeli ludzie ze służb specjalnych się burzą, to pora najwyższa żeby "chłopców radarowców" potraktować tak jak sobie na to zasługują.

Przy obecnych założeniach budżetowych wystarczy nie płacić mandatów, a rząd zacznie się zwijać szybciej niż ktokolwiek sobie wyobraża - i to bez jednego wystrzału czy też wirtualnego w Gdańsku...płota.
    • mcozio mi to wyglada na zarabianiu na przestepstwie bez 07.01.13, 21:37
      reagowania na nie..czyli w skrajnych przypadach ITD / SM czy tez Drogówka nie zatrzymujac delikwenta który jedzie za szybko.a jak kogos zabije po chwili to tak jakby w/w słuzbby przyzwalały na to...to nie jest prewencja ale kasa...kasa i kasa..bo tylko widac ze o to chodzi..
      jestem cieawek ile fotek beda robiły w wawie nowe słuypy za 2-3 mce jak wszyscy zdejma noge z gazu..pewnie tyle co nic..bo i nawet ow wynik 4 tys to pikus z poziomem ruchu jaki przechodzi po tych ulicach..
    • ted_imigrant Jak masz na drodze... 07.01.13, 21:38
      pusty ŁEB, to musisz mieć pełną KIESZEŃ.
      • Gość: Hans po Polsce jeździcie jak bydło a jak tylko IP: 31.178.184.* 07.01.13, 22:03
        wyjedziecie za granicę nagle zaczynacie dostrzegać i przestrzegać wszystkie ograniczenia prędkości. golić frajerów ile wlezie! :]
      • Gość: gasss Re: Jak masz na drodze... IP: *.89-10-247.nextgentel.com 08.01.13, 01:26
        Chetnie bede jezdzil 90 jesli wszystkie miasta beda mialy obwodnice i przejechanie 360 kilometrow zajmje mi 5 godziny.Teraz poza terenem zabudowanym jezdze 120 i potrzebuje na to 9-10 godzin.Przejezdzajac Szwecje od Karlskrony do Svinesund nie musisz wjezdzac do jednego miasta wiec pomimo przestrzegania ograniczen spokojnie uzyskujesz srednia w granicach 80 na godzine.A niezatrzymywanie przekraczajacego predkosc aby nie sploszyl innych to chyba nie ma sluzyc poprawie bezpieczenstwa.Wniosek jest jeden,wszyscy solidarnie zdjac noge z gazu i ... no i tak nic to nie da jak rzad ma ochote nas ograbic to i tak to zrobi!
    • Gość: zdrowko Lemingi płacą ! IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 22:20
      A Pisowcy jeżdżą z godnie z przepisami hehehe.
      • Gość: gosciu Re: Lemingi płacą ! IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 01:52
        Zwłaszcza Kurski i meleksiarze. Oraz oczywiście sam prezes.
    • a.ba Przeginają pałę - aż tą pałą sami dostaną 07.01.13, 22:41
      Tylko czekać aż trafią na desperata:
      Zdjęcia potrafią przysłać po pół roku - jak się trafi mało rozgarnięty pracownik=kurier wożący paczki= i nazbiera mandatów wartości paru pensji (przy okazji straci prawko i pracę) to jak spotka pracownika ITD i urwie mu łeb to chyba wielkiego zdziwienia nie będzie.

Z drugiej strony fotoradary w krótkim czasie doprowadzą państwo do upadku:
      - zakładanych wpływów nie będzie bo większość nie ma pieniędzy na mandaty i po pierwszym mandacie zwolnią
      - wystarczy, że zwolni klika % kierowców pozostali na zatłoczonych wąskich drogach będą musieli jechać w korku za nimi
      - ponieważ wszyscy będą jeździć wolno to spadnie zużycie paliwa i spadną wpływy z AKCYZY i VAT od paliwa
      Bilans będzie taki że Vincent z Donaldem przekroczą szybko 60% długu.

• krusnik02 Re: Przeginają pałę - aż tą pałą sami dostaną 08.01.13, 08:52
        Po co aż tak drastycznie-wystarczy że jadąc busem taki kurier w lusterku zobaczy znajome mondeo czy focusa jak mu siedzi na tyłku, lekko zwolni żeby mu się do paki zbliżyli i walnie po heblach - jak im rozp......i tą czeską bańkę na atrapie i przy okazji pół przodu to GITD troszke dostanie po kieszeni - trzeba będzie z przyznanego rocznego budżetu wysupłać kasę na nowy sprzęt :)
        • Gość: karol Re: Przeginają pałę - aż tą pałą sami dostaną IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 08.01.13, 11:18
          Bardzo mądre i takie oryginalne...
    • jacutin Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 08.01.13, 04:03
      To teraz proponuję przeanalizować dlaczego Pan Majchrzak jest idiotą, kłamcą i hipokrytą: Samochód z fotoradarem jedzie za piratem drogowym i nagrywa go na video. Jadąc za nim łamie także przepisy drogowe przynajmniej przez kilkadziesiąt sekund narażając bezpieczeństwo innych kierowców. Następnie pozwala piratowi jechać dalej i dalej łamać przepisy, bo po co go zatrzymywać: Myto i tak już zostało pobrane.
      Jeśli to służy poprawie bezpieczeństwa, to Pan Panie Majchrzak jesteś tak samo tępy jak ten wasz muzin co gęga w telewizji
      • krusnik02 Re: Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na 08.01.13, 08:47
        I właśnie po to GITD planuje zakup 2 śmigłowców i nieokreślonej liczby bezzałogowych dronów - wszystko pięknie wyposażone w fotoradary :) Nie będą musieli się tłumaczyć opinii publicznej gdy niezatrzymany pirat drogowy rozwali jakąś rodzinę na drodze - teraz w opisanym przeze mnie przypadku jakiś sprawny i myślący adwokat puściłby ich w skarpetkach za brak reakcji na zagrożenie na drodze - jak do służby wejdą śmigłowce i drony to w sądzie poleci tekścik, że przecież nie mogą śmigłowcem zatrzymać samochodu, nie mówiąc już o zatrzymaniu przez drona :) Dziś przeczytałem, że na początku swojego istnienia GITD zatrudniała 50 osób - teraz jest 700, w tym dwieście pierdzi w stołek w dziale obsługi mandatów żeby Vincent nachapał te 1,5 mld zł do budżetu. Jeżeli ktokolwiek sądzi, że GITD działa na rzecz poprawy bezpieczeństwa to chyba urwał się z Księżyca :)
        • Gość: Bolo Re: Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 09:53
          To zwykla banda zlodziei, leni, kombinatorow, naciagaczy i oszustow!
      • henio1946 Re: Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na 09.01.13, 11:32
        na pierwszej stronie burmistrz nie zapłaci 2tys. bo mu umorzono a wczoraj pisano jak zamordowali człowieka za dwa wiadra węgla
    • qqbek Skandal! 08.01.13, 12:22
      (Przepraszam, że wrzeszczę, ale coś właśnie znalazłem).
      O tutaj.
      Na temat cudownych maszynek ITD do reperowania budżetu.

Za Alexisem de Tocqueville:
      "Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy."
    • Gość: aneta Jest precedens IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 13:47
      w sprawie fotoradarów www.wprost.pl/ar/356343/Nie-mozna-karac-za-fotoradary/
      Nikt nie ma prawa wymagać od nas podania informacji kto kierował autem w momencie zrobienia fotki. Tyle, że już się chyba i za to mają zabrać, bo na poziomie uzgodnień między resortami jest kwestia zeszytów, w których mielibyśmy obowiązkowo notować kto i kiedy prowadził dane auto...jakiś czas temu w "Rzeczpospolitej" o tym było. A tu sarkastyczny Rybiński w tej sprawie www.rybinski.eu/2012/12/page/3/
      • Gość: karol cała prawda o fotoradarach IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 10.01.13, 15:21
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13175100,Samochod_rozwalony_w_diably__jedynie_komorka_byla.html#MT
        • Gość: aneta Re: cała prawda o fotoradarach IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 10:54
          to ja bym jeszcze to dorzuciła www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QpyatBFA_HU#!

"Każde dziecko wie, że wypadków jest więcej, bo jest więcej samochodów, a dobrych dróg nie przybywa. Nieudacznicy z rządu PiS tej prawdy nie pojęli. Zauważyłem też fenomen. Drogi są co prawda coraz gorsze, ale za to fotoradary się pojawiły na ulicach. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życie do maksimum, a na końcu ich skontrolować wszystkich bez wyjątku. To jest filozofia PiS. Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary, a nie na drogi". Donald Tusk w 2007.

Co się teraz stało,że premier jednak sam postawił na "utrudnianie ludziom życia do maksimum", a w budżecie przewiduje się półtoramiliardowy wpływ z mandatów? Czy zestawienie tej wypowiedzi sprzed lat i obecnych działań nie jest dowodem na to, że tu nie chodzi o bezpieczeństwo, tylko najzwyczajniej o kasę? Zagrożenie na drogach stanowią nie tylko pędzący na złamanie karku debile, ale też nieprzewidywalni kretyni jadący 40/h tam gdzie przepisy pozwalają na więcej, ale ich fotoradar nie złapie...
          • Gość: karol Re: cała prawda o fotoradarach IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 11.01.13, 13:00
            [b]
            "Każde dziecko wie, że wypadków jest więcej, bo jest więcej samochodów, a dobrych dróg nie przybywa. Nieudacznicy z rządu PiS tej prawdy nie pojęli. Zauważyłem też fenomen. Drogi są co prawda coraz gorsze, ale za to fotoradary się pojawiły na ulicach. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życie do maksimum, a na końcu ich skontrolować wszystkich bez wyjątku. To jest filozofia PiS. Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary, a nie na drogi". Donald Tusk w 2007.

Co się teraz stało,że premier jednak sam postawił na "utrudnianie ludziom życia do maksimum", a w budżecie przewiduje się półtoramiliardowy wpływ z mandatów? Czy zestawienie tej wypowiedzi sprzed lat i obecnych działań nie jest dowodem na to, że tu nie chodzi o bezpieczeństwo, tylko najzwyczajniej o kasę? Zagrożenie na drogach stanowią nie tylko pędzący na złamanie karku debile, ale też nieprzewidywalni kretyni jadący 40/h tam gdzie przepisy pozwalają na więcej, ale ich fotoradar nie złapie...

A jaką tu widzisz sprzeczność?
            Za PiS oddano ok. 300 km autostrad (z czego większość zaczęło SLD, a PiS to skończył), teraz masz ok. 2300 km autostrad i dróg ekspresowych. I to powstała za PO. Jak widzisz, Tusk krytykował PiS, że stawia fotoradary zamiast inwestować w drogi.

• 7roller Buszują po kieszeniach kierowców. Mandaty na pó... 31.01.13, 09:16
      Jest buszowanie i jest odpowiedz. obejrzałem ostatnio filmik z opiniami ludzi i jest naprawdę spoko!Tekst linka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka