Dodaj do ulubionych

Ortopeda lublin

15.01.13, 12:19
Siema. mam problem ze stawem skokowym. poleccie jakiegos dobrego lekarza z lublina lub lubartowa. to pilne. z góry dzięki. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gerda Re: Ortopeda lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.13, 13:48
      dr Łukasz Kozak - z tego co wiem przyjmuje w Sanitasie na Hempla, takze nfz (ale wtedy sie czeka 3-4 tyg)
    • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 22.01.13, 23:24
      Wszystko zależy od natury problemu. Polecam dr. Bogacz PSK4, dr. Kleczkowski szpital Al. Kraśnicka- jak Lubartów to na początek dr. Rząd. Jaki masz ten problem? Może wtedy więcej Ci podpowiem
      • margolcia1888 Re: Ortopeda lublin 24.01.13, 18:52
        Tak wiec po badaniu tomograficznym stwierdzono u mnie niestabilność stawu skokowego, wytworzył się nowy staw-staw rzekomy i coś jeszcze. Lekarz u którego byłam powiedział ze bez operacji się nie obędzie i ze do teko mojego stawu skokowego chce coś przeszczepiać z biodra albo z innej kości. Zapytałam wiec czy on robił takowa operacje, no i powiedział ze mój przypadek jest bardzo ciekawy i nie robił czego takiego jak mam ja, ale stawy rzekome nie raz. Jak nic chce eksperymentować a ja się trochę boje, bo jak coś spieprzy to chodzić nie będę.
        • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 24.01.13, 22:54
          [b]Rzeczywiście- w sytuacji wytworzenia stawu rzekomego jedynym wyjściem jest operacja. Niestety problemy ze zrostem w 1/3 dalszej piszczeli są dosyć częste- mamy tam mało naczyń krwionośnych które dodatkowo ulegają uszkodzeniu w momencie urazu.
          Pomysł autoprzeszczepu ma tutaj rację bytu- zazwyczaj zabieg polega na usunięciu tej źle zrośniętej kości ( samego "koniuszka" ) i dodanie tam Twojego własnego materiału kostnego w celu przyspieszenia zrostu. Jednakże pobranie materiału z talerza biodrowego wiąże się z długotrwałymi dolegliwościami bólowymi które według niektórych badań trwają nawet ponad 6 m-cy :(
          Niestety nie widzę opisu tomografii więc nie wiem co jest oprócz stawu rzekomego ale istnieje metoda o wiele mniej inwazyjna - podobna do implantacji gwoździa śródszpikowego- polegająca na rozwierceniu kanału szpikowego do troszkę większej średnicy- przewierceniu się przez zły zrost i wykorzystaniu materiału kostnego powstałego przy rozwiercaniu ( baaaardzo bogatego w komórki kościotwórcze ) do "oblepienia" miejsca stawu rzekomego w celu przyspieszenia gojenia.
          Jeśli chcesz więcej informacji mogę podać Ci mój numer.

Pozdrawiam
        • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 24.01.13, 22:56
          Jeszcze jedno pytanie- czy w tamtym moejscu było złamanie??
          • margolcia1888 Re: Ortopeda lublin 25.01.13, 20:44
            Z kary informacyjnej wyczytałam, że ze zdjęcia RTG wyszło złamanie kostki przyśrodkowej i złamanie kości strzałkowej w okolicy przynasady dalszej z wydzieleniem fragmentu kostnego. Dodam jeszcze ze to wszystko miało miejsce 12 lat temu:/
            • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 03.02.13, 20:22
              bardzo przepraszam że nic nie piałem ale byłem bez dostępu do neta.
              czy coś się w tej kwestii dzieje??
              Masz może możliwość przesłania mi swoich RTG w wersji elektronicznej na maila?

Pozdrawiam
              • margolcia1888 Re: Ortopeda lublin 03.02.13, 21:14
                Przepraszam, ze pytam ale czy Ty jestes lekarzem??
                • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 03.02.13, 21:21
                  Witam
                  Jestem ortopedą ale nie pracuję w zawodzie- ze względów finansowych wybrałem firmę medyczną zajmującą się implantami do leczenia złamań i w tej chwili współpracuję z kilkunastoma oddziałami ortopedii i traumatologii w woj. lubelskim i mazowieckim- a, że lubię ortopedię to się czasami udzielam- szczególnie w ciekawych przypadkach - a Twój się do nich zalicza- szczególnie po takim czasie od urazu.

Pozdrawiam
                  Piotr
                  • margolcia1888 Re: Ortopeda lublin 03.02.13, 21:29
                    Tak myślałam. No wiec mi to juz chyba raczej nic nie pomoże oprócz protezy, której niestety nikt mi nie zechce wszczepic bo jestem zbyt mloda. wiec zostaje stabilizator i czekanie:) Dziękuje za tak mądre komentarze :)
                    • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 03.02.13, 21:38
                      Po pierwsze ile masz lat?
                      Po drugie- ilu lekarzy widziałaś i kto to był?
                      Po trzecie- osobiście znam podobne przypadki które nie kończyły się protezą. Jeśli więc nie jest problemem dla Ciebie wysłanie zdjęcia to z przyjemnością pomogę. Jeśli zależy Ci na byciu anonimową możesz zamazać swoje dane ze zdjęć i podesłać je na adres
                      rtoip.07091981@gmail.com
                      • margolcia1888 Re: Ortopeda lublin 03.02.13, 21:48
                        Wysłałam zdjecia. Mam 24 lata, a u lekarzy kilku bylam no i oczywiscie kazdy mowi co innego :D
                  • 66katarzynka Re: Ortopeda lublin 30.05.13, 22:24
                    Witam Pewnie będę ciekawym przypadkiem, bo każda ortopedyczna operacja w moim przypadku jest nieudana. Począwszy od palca u ręki, którego złamałam około 3 lat temu i po operacji u dr. Rząda nikt go nie chce powtórnie zoperować (prywatnie są oczywiście chętni, niestety nie stać mnie na taki zabieg), więc męczę się z krzywym jak przy przykurczu paluchem, to na domiar złego zoperowałam sobie bolącego "haluksika " u sławnego, hm ... "dobrego" dr.Pawła ..., no i jest tzw. "lipa", mija 8 miesięcy, a ja dobrze na stopę stanąć nie mogę! Tragedia! Ratuj jak masz kogoś konkretnego, bo tracę wiarę, że lekarz, to powołanie! Pozdrawiam!
                    • Gość: Gość Re: Ortopeda lublin IP: *.nplay.net.pl 31.05.13, 10:05
                      Dr Kuczyński =Sanitas, dr Paździor-Sanitas, Łęczna
                    • rtoip.1981 Re: Ortopeda lublin 31.05.13, 14:58
                      Czy ręka była leczona zabiegowo czy tylko przy zastosowaniu gipsu?
                      Który palec?
    • Gość: AdA Re: Ortopeda lublin IP: 212.182.29.* 13.05.14, 11:29
      Tylko nie dr Gil, dla niego liczą się tylko pieniądze, wybierajcie innych tylko nie jego, ja wogóle zrezygnowałam z usług lubelskich ortopedów, gorąco polecam Otwock. Diagnoza lubelskich ortopedów -minimum 1, 5roku leżenia..jesteśmy miesiąc po zabiegu w Otwocku a dziecko chodzi, chyba więcej nie muszę pisać. Życzliwość, pełen profesjonalizm, w Otwocku czuć chęć pomocy, nikt nigdy nie dał mi do zrozumienia by za cokolwiek płacić, w DSK dr Gil do zabiegu skakał obok nas jak pajac a i tak sam nie wiedział co robi, ten cały ich zabieg poszedł na marne, mam wrażenie że robili coś tylko po to by cokolwiek działać.....zdecydowanie dorośli i dzieci wybierajcie ortopedów nie lubelskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka