Dodaj do ulubionych

Zdewastowany kirkut

24.07.04, 07:22
Gnoje, gnoje i sukinsyny z Kaliny... Bezmózgie dresy okupujące ławki pod
blokami, rozbijające butelki i macewy, napadające na swoich słabszych kolegów
i malujace symbole, kórych nie rozumieją na przedmiotach, o których nie mają
pojęcia... A ich matki i babcie są ślepe. Mieszkałem trzy lata 100 metrów od
kirkutu - często wieczorem wychodziłem na piękne, krótkie spacery wokół
Cmentarza...
Obserwuj wątek
    • rilian Re: Zdewastowany kirkut 24.07.04, 07:24
      Bo nikt mi nie wmówi, że zdewastowali go skini z osiedla Nałkowskich, kórzy
      specjalnie przyjechali tu na rajzę...
    • dociek Re: Zdewastowany kirkut 24.07.04, 08:27
      A nie sądzisz, że te bezmózgie gnoje, czy by były z Kaliny, czy z Nałkowskich,
      czy ze Śródmieścia, czy skądkolwiek, są w jakiś sposób niejako "zindoktrynowani
      ideowo" i reagują bardzo podobnie do wielu w Polsce nawiedzeńców, takich, jak
      młodzieńcy od Szczerbca, Młodzieży Wszechpolskiej, Stronnictwa Narodowego itp.,
      którzy generują i rozpowszechniają brutalny nacjonalizm?
      • shawman Re: Zdewastowany kirkut 24.07.04, 17:36
        No napisz to doćku... Widać przecież, że cię korci... Zdewastowanie kirkutu to
        wina Pruszkowskiego, prawda?
        • rilian Re: Zdewastowany kirkut 25.07.04, 01:24
          hehehehe. sedno. macte!
    • Gość: swastyka Re: Zdewastowany kirkut IP: 68.120.204.* 24.07.04, 08:52
      nam zawsze bedzie potrzebna pomoc 'polnishe schweine'. nawet z tych chujkow, co
      nas tak uwielbiaja zrobimy dobry uzytek. tak jak 65 lat temu z ich dziadkow i
      niedomytych babek. dobry niewolnik wart tyle co dobrze wytresowany piesek.
    • Gość: Jungingen Re: Zdewastowany kirkut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:06
      Trzeba sobie uświadomić, że kultura Żydów lubelskich to jest prawie 500-letnie
      dziedzictwo, które, czy tego chcemy czy nie, miało wielki wpływ również na
      naszą kulturę. Najprostszym przykładem może być chociaż cebularz, który jemy
      codziennie a nigdy nie zastanawiamy się skąd wziął się na półkach lubeslkich
      piekarni. Już nie wspomnę o naszych judeo-chrześcijańskich korzeniach.
      Pozostaje nam tylko zakupić w letniej promocji tesco wielkie worki na śmieci i
      poświęcić kilka wolnych dni na naprawienie tego błędu... Jeśli ktoś jest
      zainteresowany: j.ulrich@zhr.pl
      • Gość: czapka Re: Zdewastowany kirkut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:58
        Ulrich, gadasz do rzeczy. Zamiast pieprzyc trzy po trzy i psioczyc na bezmozgich patafianow, lepiej zrobic cos konkretnego. Propozycja posprzatania cmentarza i jego oklicy bardzo mi sie podoba. Czy mam rozumiec, ze deklarujesz sie zorganizowac to przedsiewziecie?
        • rilian wchodzę 24.07.04, 14:32
          Jeśli tak - ja też deklaruję swoją pomoc. Całe przedpołudnie.
          • Gość: Jungingen Re: wchodzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 16:22
            od jakiegoś czasu jest pomysł, żeby pod jakimś patronatem, w "czynie
            społecznym" poprostu btam posprzątać a może i zrobić jakiś szum wokół całej
            sprawy. Każdy wie, że za 2 dni nikt nie będzie pamiętał o tym artykule, więc
            jeśli jeszcze ktoś chce zadeklarować swoją pomoc to niech pisze: j.ulrich@zhr.pl
            • Gość: mo op Re: wchodzę IP: *.inter.net.il 31.07.04, 20:33
              p an jerzy bojarski dzukujemy panu
        • Gość: Jungingen Re: Zdewastowany kirkut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 16:24
          dokładnie - deklaruję się
          • shawman Re: Zdewastowany kirkut 24.07.04, 17:40
            Nie obiecuję, żeby potem nie wyjść na niesłownego, ale jeżeli zorganizujesz coś
            takiego, to postaram się pojawić.
      • Gość: nareszcie Re: Zdewastowany kirkut IP: 68.120.204.* 25.07.04, 07:00
        jakas sensowna propozycja, zaluje ze osobiscie nie moge dolaczyc, ale w dalszym
        ciagu bede nalegal zeby do tych workow dorzucic kilku dresikow. razem z ich
        rodzicami. w celach wychowawczych.
    • pbd2 Bez generalizacji! Moi krewni tacy nie są!!! 24.07.04, 16:30
      Wypraszam sobie tych "gnojów z Kaliny" i te "ślepe matki i babcie": na Kalinie
      mieszka siostra mojego dziadka, jej córka i wnuczka, bardzo sympatyczni ludzie,
      którzy nie niszczą pomników i w ogóle niczego nie niszczą! Młódsze pokolenie
      wychowali porządnie! Nie generalizujmy, dresiarstwo zaś jest wszędzie, nie
      tylko tam! Najlepiej by było tych sprawców złapać i niech sami doprowadzą teren
      do porządku!
    • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Zdewastowany kirkut 24.07.04, 21:11
      szkoda ze takich ostrych słow nikt nie uzywa w stosunku do wandali na
      cmentarzach katolickich
      • shawman Re: Zdewastowany kirkut 24.07.04, 22:06
        Jak to nie?
      • Gość: parafialny Re: Zdewastowany kirkut IP: 68.120.204.* 25.07.04, 06:52
        niszcza groby katolickie?. znaczy sie rydzykowe znalazlo tam zydowskie groby i
        dresiki sobie na nich uzywaja?
        najmilsi, czas sie modlic za chore dusze rydzykow zeby zostaly nawrocone na
        chrzescijanstwo.
        • shawman Re: Zdewastowany kirkut 25.07.04, 14:09
          Według rydzyków tego świata tylko oni są godni, by po śmierci dostać się do
          nieba. I to jest pocieszające - będą musieli całą wieczność spędzić w swoim
          towarzystwie. :>
    • jjbojarski Re: Zdewastowany kirkut 25.07.04, 18:08
      Józk Urlich!
      Twoja propozycja jest sensowna. Ja moge byc na kirkucie we wtorek. To miejsce
      jest wazne dla Lublina. Njastarsza nekropolia w naszym mieście. Daj znak tosię
      pojawię szybko Jerzy Jacek Bojarski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka