Dodaj do ulubionych

Całe miasto na szelkach. Trolejbusom stuknie 60...

15.05.13, 17:42
Nie całe miasto, lecz niemal całe południowe miasto. Będą to tylko linie peryferyjne. Bo pominięcie Czechowa i Śródmieścia jest kompletnym nieporozumieniem. Czyli, że będą to linie typu Węglin-Felin południowymi obrzeżami.
Obserwuj wątek
    • Gość: aron 60 lat i wystarczy IP: *.paradowski.pl 15.05.13, 19:57
      60 lat i wystarczy. Precz z trolejbusami. Niech jeżdżą po Wrocławiu
      • Gość: MalaRysa Re: 60 lat i wystarczy IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 20:44
        Popieram. Szkoda kasy, szkoda tych popsutych widoków, szkoda.
        • Gość: rex co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 21:05
          To we Wrocławiu są trolejbusy? Patrz pan, nie zauważyłem.
          A w Lublinie powinny być tramwaje., a nie zawalidrogi trolejbusy.
          Olsztyn - pipidówa przy Lublinie - buduje sieć tramwajową. A w Lublinie tylko trolejbusy i trolejbusy.
          No cóż, Polska B.
          • Gość: Pasażer Re: co? IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 21:13
            W latach 80. pojawił się pomysł szybkiego tramwaju miejskiego, który jeździłby z Konopnicy przez Czuby, Rury, Centrum i Kalinowszczyznę na Zadębie. Wymagałoby to jednak wybudowania wielu tuneli i wiaduktów.
            Tramwaje nie miałyby jak wjechać do ścisłego centrum, ze względu na ukształtowanie powierzchni. Trolejbus bez problemu wjedzie na Wyszyńskiego czy Lubartowską, tramwaj nie da rady. Poza tym ulice w Śródmieściu są wąskie i nie ma gdzie wybudować torowiska. Tramwaj jadący tym samym pasem, co samochody, mija się z celem, bo stałby w takich samych korkach. Taniej wyznaczyć bus-pasy dla autobusów i trolejbusów, tak jak się to robi w miastach zachodniej Polski i Europy.
            • Gość: mieszkaniec_swiato Nie wielu, lecz jednego tunelu pod pl.Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:25
              Wymagało to wybudowania tunelu pod placem Wolności. Początek na Świętoduskiej koniec za skarpą na Podgrodziu (wtedysiejszej D.Panny Marii).
              • Gość: MalaRysa Re: Nie wielu, lecz jednego tunelu pod pl.Wolnośc IP: *.devs.futuro.pl 16.05.13, 07:12
                Projekt upadła całkowicie jak zaczęło zdychać Zadębie.
        • Gość: paula Zgadzam się Aron IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 12:40
          Lublin wygląda jak aparat szczękowy. Ohyda. Pozdrawiam.
          • ferdek_bagietka Re: Zgadzam się Aron 17.05.13, 16:53
            trakcja tramwajowa nad torami jest ładniejsza, nie wygląda jak aparat na zębach?
      • sothink Re: 60 lat i wystarczy 15.05.13, 21:29
        we Wrocławiu jeżdżą trombaje, ile razy ci to trzeba przypominać?
        • aron2004 Re: 60 lat i wystarczy 16.05.13, 04:39
          A we Lwowi i trolejbusy i trombaje. Więc równie dobrze może być i to i to w Breslau.
          • sothink Re: 60 lat i wystarczy 16.05.13, 14:03
            w Paryżu tak nie ma:)
            ja wiem dla ciebie ideałem jest Maputo w Mozambiku
            www.yahodeville.com/wyprawy/2008malawi/mozambik.html
            "Lokalne minibusy, zwane chapa, nie respektują powyższych zasad, trzymając się tylko jednej - maksymalizacji zysku. Chapa odjeżdżają tylko po uzbieraniu kompletu pasażerów, zatrzymują się na żądanie i zabierają kolejnych chętnych, którzy wciskają się do środka lub na dach. Czasami po tym wszystkim wracają z powrotem na plac autobusowy, by znaleźć jeszcze kilku pasażerów. Chapa może być czasem półciężarówką lub pickupem, na którym jedzie się wierzchem. Najlepsze miejsca to te obok kierowcy, oprócz mniejszego ścisku unika się kiśnięcia w upale podczas przystanków i pozorowanych odjazdów."

buhahahahahahaahahaha:D:D
        • Gość: mieszkaniec_swiat We Lwowi cywilizowana komunikacja się rozleciała IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 08:34
          A ludzie jeżdżą stłoczeni w kibitkach.
          PS: możesz sobie chrzanić na forum parczewskim a nam de nie zawracać?
      • Gość: anon Re: 60 lat i wystarczy IP: *.merinet.pl 15.05.13, 21:59
        A ja słyszał żem w Parczewie tysz bedom. Bendom jeździć zamiast busów, bo te potrzebne sa okolicznym rolnikom na wykopki ziemnoków.
      • Gość: as [...] IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 22:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: mieszkaniec_swiato GOŚCIU! Starczy już! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:23
        Odstosunkuj się od Lublina.
        Nie będę nawet wspominać, że dla ciebie najbardziej opłacalne jest upchanie tylu pasażerów do marszrutki ile się da. Zamienić Lublin w Odessę albo Lagos.
      • Gość: mieszkaniec_swiato 20 lat busiarstwa starczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:26
        Co? Chciałbyś twoich śmierdzących marszrutek i w Lublinie? Na szczęście się to nie udało. Spieprzaj do Parczewa.
        Jechałem parę razy szynobusem do Lubartowa, wcale nie we szczycie, zawsze jakieś 20-30 osób...
    • ferdek_bagietka Całe miasto na szelkach. Trolejbusom stuknie 60... 15.05.13, 22:09
      "Przełom lat 80 i 90. to wielkie spowolnienie gospodarcze w całym kraju. To właśnie wtedy zlikwidowano linię trolejbusową w Dębicy (została uruchomiona raptem kilka lat wcześniej) i z Warszawy do Piaseczna.

Mimo to w Lublinie na inwestycje nie było pieniędzy, ale mimo to wydłużono sieć na Węglin przez al. Kraśnicką."

nie ma to sensu (co ma likwidacja linii w Warszawie i Dębicy do finansów Lublina?), ani gramatyki (mimo to (...), ale mimo to(...)).

ktoś to w ogóle czyta zanim wyśle na stronę?
      • Gość: itp itd Re: Całe miasto na szelkach. Trolejbusom stuknie IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 23:10
        nic nie wspomniano o tym, że ziutki 'kopały' prądem :)
        • zubelz Re: Całe miasto na szelkach. Trolejbusom stuknie 15.05.13, 23:53
          Gość portalu: itp itd napisał(a):

> nic nie wspomniano o tym, że ziutki 'kopały' prądem :)
          Dziwki zachodziły w ciąże a ziemia choć okrągła, to i tak ludzie się po kątach pier**lili.
          Po co tramwaj?. Od razu zbudować do każdej chałupy bocznicę a to wszystko obsługiwać najszybszym pociągiem na świecie. Do tego miał by jeździć jak taxi. Stań mi u sąsiada lub przy sklepie bo muszę kupić piwo i wracaj ze mną do mojego kumpla.
          LUDZIE POMYŚLCIE TROCHĘ!!!.
      • zubelz Re: Całe miasto na szelkach. Trolejbusom stuknie 16.05.13, 00:12
        ferdek_bagietka napisał:

> "Przełom lat 80 i 90. to wielkie spowolnienie gospodarcze w całym kraju. To wła
        > śnie wtedy zlikwidowano linię trolejbusową w Dębicy (została uruchomiona raptem
        > kilka lat wcześniej) i z Warszawy do Piaseczna.

> nie ma to sensu (co ma likwidacja linii w Warszawie i Dębicy do finansów Lublin
        > a?), ani gramatyki (mimo to (...), ale mimo to(...)).
        >
        > ktoś to w ogóle czyta zanim wyśle na stronę?
        Czemu matoł nie napisał, że ta sieć trolejbusowa w Dębicy prowadziła do Igloopolu?, Który to GUMOFILCOWI rozje*ali w kilka miesięcy. Więc po jakiego "wuja" miał tam ten trolejbus jeździć?. Kogo i po co wozić???
        • Gość: itpitd Re: Całe miasto na szelkach. Trolejbusom stuknie IP: *.play-internet.pl 16.05.13, 00:38
          sorry, ale sam byłem świadkiem jak gościa telepnęło jak złapał za barierkę w drzwiach w ziutku
    • jola.iza1 Jedno pytanie, prośbę mam 16.05.13, 01:18
      Autor?
      Na bank @%&, jak się przyzna, po matczynemu wybaczę, że przyszło mu żyć na styropianie, i niedokształconym być, nie jego wina. Trolejbusy mają się lepiej, wszak przyjechały, i nawet
      wojna na Bliskim Wschodzie im nie straszna była, a teraz komuszym
      trolejbusom nawet
      UE robi dobrze-"a teraz odżywają dzięki proekologicznej polityce Unii Europejskiej'
      To ile książek w domu mieli rodzice autora?
      • aron2004 Re: Jedno pytanie, prośbę mam 16.05.13, 04:40
        ale troljebus to żadna ekologia, bo w Lublinie jest ponad 100 tys. samochodów osobowych.
        • Gość: MalaRysa Re: Jedno pytanie, prośbę mam IP: *.devs.futuro.pl 16.05.13, 07:19
          A do tego wyprodukowanie prądu, wyprodukowanie drutów, słupów, itd.
          Ale należy czytać nie tylko romanse :)
        • Gość: Lubelski Umcyk-umcyk pampersa mam IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 08:37
          Umcyk-umcyk sikam kiedy chcę, pampersa mam i jestem pam.
      • qqbek Pan Skomra nie miał książek w domu... 16.05.13, 12:32
        ...a rodzice mieli co najwyżej dwie partyjne legitymacje.

Inaczej sobie tego, że do czegoś doszedł w dziennikarstwie nie potrafię wyobrazić.

P.S.
        Nadal próżno wzrokiem szukam "tylniej" szyby w trolejbusie (trzecia strona wypocin autora).
    • Gość: bosman i bardzo dobrze! IP: *.dynamic.lte.plus.pl 16.05.13, 14:05
      wiele miast na świecie ma trajtki i rozwija linie o czym świadczy np. to, że są produkowane te trajtki. A na jołopów typu aron czy inna paula nie ma co zwracać uwagi.
      Dla ciekawskich: Trajtki na świecie
      • Gość: pasażer Re: i bardzo dobrze! IP: *.paradowski.pl 16.05.13, 22:27
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> wiele miast na świecie ma trajtki i rozwija linie o czym świadczy np. to, że są
        > produkowane te trajtki. A na jołopów typu aron czy inna paula nie ma co zwraca
        > ć uwagi.

A duża część z nich wyprodukowana w Polsce (patrz trolino):

www.youtube.com/watch?v=liIk-Sy0X6g
        www.youtube.com/watch?v=J6sD0Tc2Dbs
        www.youtube.com/watch?v=MizI1QelqTg
        www.youtube.com/watch?v=4H5bv28pDWk
        www.youtube.com/watch?v=boQlAvPmX-8
        www.youtube.com/watch?v=RZX8L48yjss
        www.youtube.com/watch?v=K8DCnk7LsD4
        www.youtube.com/watch?v=MoUXplA3HWY
        www.youtube.com/watch?v=dJ4Vpk3o4Wo
        www.youtube.com/watch?v=yspsFpcIHgU
        www.youtube.com/watch?v=u-cXVwJz1oY
        www.youtube.com/watch?v=nIJelgy1H4w
        www.youtube.com/watch?v=mUvCFIDbCZI
        www.youtube.com/watch?v=VJHqHR0Q_8U
        www.youtube.com/watch?v=H5Fag9yx6gQ
        www.youtube.com/watch?v=kVTHq26_Q1E
        www.youtube.com/watch?v=0fidv7oylio
        www.youtube.com/watch?v=aBaBM-oNq3g
        www.youtube.com/watch?v=OXNcUXLz5Z0
        www.youtube.com/watch?v=s-oyxsetrMI
        Widocznie ci anty trolejbusowi krzykacze wola uzależnić się od ropy Putina i arabów jak produkować energie w Polsce dając pracę (kopalnie, kolej, elektrownie, fabryki kabli, trolejbusów, słupów trakcyjnych oraz wszystkich kooperantów: śruby, obejmy, silniki, farby, szyby, fotele do tychże trajtków...). Widocznie to napływowi mieszkańcy z okolicznej wioski z korzeniami innowierców-niech sami domyślają sie, co mam na myśli...
        A na koniec wyklinają, że nie ma pracy i jadą jako parobki do europy dojeżdżając jako tyrak własnie elektrycznym trajtkiem lub puciągiem, jak to mawia poliglota aron.
      • Gość: aron ale Wrocław nie ma IP: *.paradowski.pl 17.05.13, 05:26
        ale Wrocław nie ma trolejbusów,a by się przydały. Jeszcze więcej drutów, jeszcze większe korki.
        • sothink Re: ale Wrocław nie ma 17.05.13, 13:40
          i po czym by trolejbusy jeździły? po szynach, z trombajowymi pantografami? :) ale ubaw:)
          • Gość: aron Re: ale Wrocław nie ma IP: *.paradowski.pl 17.05.13, 19:45
            jeździłyby po ulicach jak we Lwowi
            • sothink Re: ale Wrocław nie ma 17.05.13, 20:06
              to przecież jakby koło tramboja miał jeżdzić trajek to lepiej dwa trombaje równolegle.
              masz pomysły na poziomie 5 latka:)
              a czemu słabe Lwowi? a nie Paris, Berlin.
              to może Maputo od razu, buhahahahahaha
              • Gość: aron Re: ale Wrocław nie ma IP: *.paradowski.pl 18.05.13, 05:09
                a po co wszędzie trombaj? są miejsca gdzie lepszy jest troljebus np. u ciebie na Nowym Dworze albo na Psim Polu
                • sothink Re: ale Wrocław nie ma 18.05.13, 15:26
                  ma być trombaj na nowy dwór na wydzielonym torowisku, a torowisko trombajowe zajmuje mniej miejsca niż trajkowe. Poza tym po nowy system trakcji w miście, to tylko podniesie koszty seriwsu. nic nie myślisz, dlatego cię prywaciarz traktuje jako służącego do odbierania telefonów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka