Dodaj do ulubionych

Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ści...

03.06.13, 07:45
jeżeli urzędnik mówi " przemyślimy ", to w przekładzie na język polski znaczy " odpier...się". postawa urzędnika charakteryzuje się szczątkową postacią mózgu, wyżyną ich możliwości intelektualnych jest siedzenie i marnotrawienie pieniędzy podatników ( to taka grupa społeczna na wymarciu ).
Obserwuj wątek
    • qqbek Choć raz rowerzyści mają rację... 03.06.13, 08:54
      ...a cyrkusz ich na szczaw spławia.
      Malowanie ścieżek rowerowych na czerwono służy chyba jedynie tylko malującej je firmie i producentowi farby. Cały cywilizowany świat daje sobie radę z pomocą wyraźnie namalowanych linii rozdzielających i znaków (tak pionowych, jak i poziomych, wymalowanych na asfalcie).
      No, ale u nas musi być "nowocześnie".
      Znaczy się ktoś za dużo farby kupił, ale krewni i znajomi królika pomogli, by z nią "na magazynie" sam sobie pozostawiony nie został.

Z góry uprzedzam krytykę powyższej wypowiedzi w stylu: "a nie prawda, bo w Wagadugu, potężnej stolicy Burkina Faso [lub gdziekolwiek indziej, w cywilizowanym świecie], ścieżki są kolorowe". Owszem, robi się ścieżki kolorowe... ale z barwionych mas bitumicznych, a nie przez malowanie czarnego asfaltu farbą (co jest absurdem).
      • Gość: gosciu Re: Choć raz rowerzyści mają rację... IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 10:09
        Istotnie, kolor czerwony jest irytujący i powinien być zastrzeżony tylko dla ważnych znaków ostrzegawczych.
        Do mieszkańców osiedli:
        Ze względu na segregację śmieci (która zresztą nie jest przestrzegana nawet przez firmy śmieciarskie) powierzchnia zajmowana przez śmietniki będzie się stale zwiększać. Nie dopuście, aby kosztem miejsc parkingowych. Ścieżka rowerowa jest dobrym miejscem na ustawienie śmietników bo i śmieciarka może podjechać.
        • Gość: byznes is byznes IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 11:49
          Czerwona farba musi być bo im więcej się jej zużyje tym więcej talonów na wczasy da producent farby w ramach premii. Co wy nie wiecie jak to działa? Za zaoszczędzone dla gminy pieniądze urzędas nie może sobie wyjechać na tydzień do Turcji (no... w tym roku pewnie w Grecji, bo taniej). Ale za wydanie pieniędzy na farbę urzędas może wziąć od dystrybutora talony na wczasy i nikt tego nie rejestruje. NIC nie jest rejestrowane! Producenta farby nie obchodzi czy na wczasy pojedzie jego dystrybutor czy klient dystrybutora (czyli urzędas).
    • Gość: sorrum cykliści to zakała tego miasta , zawsze IP: *.ennet.pl 03.06.13, 08:58
      niezadowoleni , nie chcieli kostki - mają asfalt to im teraz kurna kolor nie odpowiada. Reszta mieszkańców ma koslawe chodniki , dziurawe jezdnie i nikt nie skrzeczy. Zrobiono dla nich malże autostrade rowerową nad zalewem a nie zauważa sie że dla pieszych idących do pracy ulicą Rusałka od lat po każdym deszczu woda wlewa sie w buty.
      • mirrorsun Re: cykliści to zakała tego miasta , zawsze 03.06.13, 09:58
        Gość portalu: sorrum napisał(a):

> niezadowoleni , nie chcieli kostki - mają asfalt to im teraz kurna kolor nie od
        > powiada. Reszta mieszkańców ma koslawe chodniki , dziurawe jezdnie i nikt nie s
        > krzeczy. Zrobiono dla nich malże autostrade rowerową nad zalewem a nie zauważa
        > sie że dla pieszych idących do pracy ulicą Rusałka od lat po każdym deszczu wod
        > a wlewa sie w buty.

więc zlikwiduj wszystkich, którzy chcą normalności, zostaw tylko " resztę mieszkańców " i skacz dalej z radością po kałużach... ta reszta to wg. Ciebie się w ratuszu chyba mieści.
        • Gość: sorrum czy Ty mnie kolego przypadkiem nie obrażasz ? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.13, 16:36
          wypowiadasz sie imieniu WSZYSTKICH cyklistów a ludzi mogących mieć inne zdanie traktujesz jak chamów i to z powodu że ci kolorek alejki nie pasuje ?
          Ta alejki są również z podatków innych mieszkańców tego miasta , to ich pieniądze oraz unijne dotacje przeznaczono na drogi rowerowe dla jaśniepana . A może jest jakiś powód aby te alejki jednak malować , może temperatura asfaltu w pełnym słońcu jest niższa po pomalowaniu na jaśniejszy kolor ? Może dodatkowa warstwa farby uszczelnia warstwe bitumu ? Może w końcu ta farba blokuje parowanie lżejszych frakcji bitumu ? A może w końcu są w tym miescie cykliści którzy lubią czerwony kolorek ?
          • mirrorsun Re: czy Ty mnie kolego przypadkiem nie obrażasz ? 03.06.13, 18:17
            Gość portalu: sorrum napisał(a):

> wypowiadasz sie imieniu WSZYSTKICH cyklistów a ludzi mogących mieć inne zdanie
            > traktujesz jak chamów i to z powodu że ci kolorek alejki nie pasuje ?
            > Ta alejki są również z podatków innych mieszkańców tego miasta , to ich pieniąd
            > ze oraz unijne dotacje przeznaczono na drogi rowerowe dla jaśniepana . A może j
            > est jakiś powód aby te alejki jednak malować , może temperatura asfaltu w pełny
            > m słońcu jest niższa po pomalowaniu na jaśniejszy kolor ? Może dodatkowa warstw
            > a farby uszczelnia warstwe bitumu ? Może w końcu ta farba blokuje parowanie lże
            > jszych frakcji bitumu ? A może w końcu są w tym miescie cykliści którzy lubią c
            > zerwony kolorek ?
            czy Ty rozumiesz, o czym pisałem ? wypowiadam się WYŁĄCZNIE w swoim imieniu. zawsze.powiązanie mnie z cyklistami to kłamstwo. ja nawet roweru nie mam. innych ludzi traktuję normalnie, z szacunkiem. z tej grupy wyłączam urzędników. jaśniepanem też nie jestem, skąd więc tyle kłamstw ? ja nie pisałem, że mi czerwony nie odpowiada, mało tego ja nie pisałem o żadnych kolorach i podatkach. o Twoich tezach, że może uszczelnia, może paruje, może to czy śmo nie wypowiadam się. jedni lubią czerwony, jedni lubią inny, inni lubią z radością skakać po kałużach.
    • jakmutam Re: Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ś 03.06.13, 10:13
      mirrorsun napisał:

>> wyżyną ich możliwości intelektualnych jest siedzenie i marnotrawienie pieniędz
      > y podatników ( to taka grupa społeczna na wymarciu ).
      Coś cie się chyba pogmyrało. Na wymarciu ? To chyba do innych urzędów chodzimy. W "moich" urzędach mnożą się jak króliki.
      • mirrorsun Re: Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ś 03.06.13, 11:19
        jakmutam napisał:

> mirrorsun napisał:
        >
        > >> wyżyną ich możliwości intelektualnych jest siedzenie i marnotrawien
        > ie pieniędz
        > > y podatników ( to taka grupa społeczna na wymarciu ).
        > Coś cie się chyba pogmyrało. Na wymarciu ? To chyba do innych urzędów chodzimy
        > . W "moich" urzędach mnożą się jak króliki.
        >
        oj, chyba mnie nie zrozumiałeś, podatnik to grupa społeczna na wymarciu, wypierana i zabijana wprost przez tzw. urzędników.
        no, chyba, że w Twoim urzędzie mnożą sie podatnicy, to pozazdrościć, ale wytłumaczenie tego faktu jest jedno: nie mieszkasz w polsce :)
        • jakmutam Re: Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ś 03.06.13, 18:20
          mirrorsun napisał:

>
          > oj, chyba mnie nie zrozumiałeś, podatnik to grupa społeczna na wymarciu, wypier
          > ana i zabijana wprost przez tzw. urzędników.
          > no, chyba, że w Twoim urzędzie mnożą sie podatnicy, to pozazdrościć, ale wytłum
          > aczenie tego faktu jest jedno: nie mieszkasz w polsce :

Sam się zastanawiam jakimi ścieżkami chodziła moja jaźń w momencie czytania wpisu ? Pomylić podatników z urzędnikami to jak zrównać kabanosa z gównem.
    • ggargi Władza ZAWSZE wie lepiej 03.06.13, 11:04
      To jest rys tego kraju … władza zawsze wie lepiej. Nie pyta nie konsultuje z zainteresowanymi WIE LEPIEJ. Wywala pieniądza na coś co nie jest funkcjonalne ale WIE LEPIEJ.
      Jestem lubelakiem mieszkającym w Gdyni, tu też za grube pieniądze powstała kładka którą rowerzyści nie chcą jeździć bo jest za stroma a na zjazdach można wybić zęby. Rowerzyści apelowali że nie jest potrzeba że za te pieniądze można wybudować ścieżki ale władza uznała że WIE LEPIEJ a rowerzyści omijają kładkę starą drogą tą którą władza uznała za złą.
      Pieniądze w błoto, władza ma sukces a rowerzyści się śmieją …
      WŁADZA ZAWSZE MA RACJĘ … nieh rzyie komóna !!!!!!
    • forazedwora Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ści... 03.06.13, 11:26
      "Bo moja racia jest mojsza"- dlatego urzędnicy nic sobie nie robią z wszelkich pism i petycji , niestety...
    • eldemon Znów cykliści! 03.06.13, 11:58
      Po raz setny piszę, że cykliści to najbardziej upierdliwa grupa użytkowników dróg publicznych!
      • Gość: Zuzia Re: Znów cykliści! IP: *.ip.ukrtel.net 03.06.13, 12:47
        Nie wiem kogo reprezentują ci cykliści którzy uzurpując sobie prawo pisali do UM. Grupa cyklistów zgromadzona wokół mojej osoby żąda, aby ścieżki rowerowe pozostały czerwone. I co Pani redaktor Bielecka-Hołdo ? Pani komentarz nie ma sensu. W tym przypadku UM właśnie spełnia życzenia innej grupy osób.
        • Gość: spoko nasza grupa cyklistyczna również jest za czerwonym IP: *.ennet.pl 03.06.13, 14:05
          , dla przypomnienia czarny asfalt bardziej sie nagrzewa i emituje wtedy szkodliwe zwiazki wprost w płuca pedałujacej osoby
        • Gość: mkrs Re: Znów cykliści! IP: *.lublin.sint.pl 04.06.13, 19:47
          Otóż to. Jestem aktywnym rowerzystą, obracam się w środowiskach rowerowych, a mimo to pierwsze słyszę o tym pomyśle - i co z tego? Z artykułu dowiaduję się niemal wprost, że to MNIE i MÓJ interes reprezentuje ta grupka! Bardzo ciekawe...
    • rabbinhood Miś na miarę naszych możliwości 03.06.13, 13:59
      Ma być drogo, i ma krótko służyć.
      A może zamiast żwiru w kolorze czarnym/białym jest czerwony?
    • kalafiorojokul Zamiast farby, wystarczy czerwona kostka. 03.06.13, 14:40
      Koszta te same, smród zlikwidowany, a dalej się wyróżnia. W innych miastach tak to właśnie zorganizowano.
      • empi Re: Zamiast farby, wystarczy czerwona kostka. 03.06.13, 14:47
        Roweraki przeciw kostce się buntują, bo im od wstrząsów w głowach chlupoce. :)
        pzdr.
        • zdybiec Re: Zamiast farby, wystarczy czerwona kostka. 03.06.13, 19:10
          Bo ktoś durny każe kłaść tę kostkę stroną ze sfazowanymi kantami na wierzch. A wystarczy, żeby NIESFAZOWANYM DO GÓRY - i jest gładko jak po stole!
          • Gość: gruba Re: Zamiast farby, wystarczy czerwona kostka. IP: *.nplay.net.pl 04.06.13, 16:57
            Gładka jest przez pierwszy miesiąc, później się niestety nierównomiernie zapada i zaczynają się problemy. Asfalt ma tę zaletę, że jak się zapada to jednak łagodniej.
    • tajnos.agentos Kto to jest "rowerzyści"? 03.06.13, 17:54
      ?????????????????????????????????????????
    • zdybiec Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ści... 03.06.13, 19:04
      A wystarczyło by pozostać przy kostce (czerwonej) ale kładzionej tak, jak na odcinku między Jana Pawła II a Zalewem: stroną o kantach NIESFAZOWANYCH do góry.

Co do asfaltu, wystarczy się przejechać odcinkiem ścieżki nad Bystrzycą między mostami na Piłsudskiego i Zamojskiej, żeby zobaczyć, co się z tym asfaltem wkrótce stanie !
      • Gość: kopnij_bosmana Rowerackie brewerie IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.13, 08:16
        Asfalt mniej trwały od kostki? Nie rozśmieszaj mnie.
        Jeszcze weź pod uwagę, jak długo się kładzie kostkę i ile osób do tego trzeba... A to są ogromne koszty.
        Poza tym chodnik jest dla pieszych. Boisz się jechać jezdnią na pedałkach? To kup sobie bilet 5-miesięczny na MPK.
        • Gość: bosman .............................. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.13, 09:39
          pocałuj w dupę bosmana :-)
          "Uwielbiam" kretynów nie potrafiących wymyślić sobie sensownej ksywy:-)
    • hrabiaski Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ści... 04.06.13, 14:45
      cykliści mają postawę roszczeniową!Zawsze coś im nie pasuje!A to kostka,to znów kolor asfaltu,albo sposób jego barwienia.wszystko nie tak! Tu już ktoś poruszył kwestię opłat za korzystanie ze ścieżek rowerowych. Jestem ZA!oczywiście trzeba zrobić wyjątki, wzorem MPK.z tą różnicą ,że w MPK są bilety ulgowe,a na ścieżkach,wolny przejazd!Dlaczego wszyscy inni użytkownicy dróg w Polsce za korzystanie z nich płacą,a cykliści,nie!Ale by było! Krzyk!
      Bo skąd próżniak miałby na karnet?!Wielu podatnikom nie podoba się sposób podejścia do cyklistów,widzą jak się ich faworyzuje,a ci zamiast wdzięczności ,mają wciąż nowe żądania!
      Dosyć! niech płacą!jak każdy inny użytkownik drogi!W myśl zasady ,,najpierw zapłać! a potem ,wymagaj"!
      • empi Re: Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ś 04.06.13, 14:50
        Po swoich kilkukrotnych doświadczeniach z rowerakami ponownie domagam się obowiązkowego ubezpieczenia dla nich!
        pzdr.
        • Gość: bosman w pełni popieram! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.13, 20:19
        • tajnos.agentos Re: Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ś 04.06.13, 23:39
          To nie są "rowerzyści", tylko kilkunastu/kilkudziesięciu p.i.e.r.d.o.l.n.i.ę.t.y.c.h nawiedzonych roszczeniowych rowerkowych działaczy, przypadkiem popieranych przez gazetkowych pismaków. Nie warto łączyć ich z kilkunastoma lub kilkudziesięcioma tysiącami normalnych ludzi, którzy posługują się różnymi narzędziami, także rowerami i nie przyprawiają do tego żadnej ideologii.;)
          • qqbek I to dopiero racja. 05.06.13, 07:25
            Ale z sensownością malowania (a nie barwienia) asfaltu mają akurat rację.
            Malowanie asfaltu ma mniej więcej taki sam sens, jaki miało malowanie trawy przed wizytami pierwszych sekretarzy.
      • mirrorsun Re: Rowerzyści proszą urzędników: "Nie malujcie ś 05.06.13, 18:29
        ja nie mam roweru, stąd nie mam roszczń. ale, wg. Twojej wojsku.aciłem, a teraz tego nie ma, czyli płaciłem zusowi przez 20 latskładki, a teraz zus mówi, że on nie ma moich składek. a ja bym chciał je przenieść do u. k. więc płaciłem frycowe, polska mnie oszukała ! no i co mi poradzisz- ja płaciłem, nie wymagam. Twój post, że ktoś ma postawę roszczeniową jest zasadny, ja w tym k(r)aju płacił już nigdy nie będę, ale malowanie asfaltu, to tak, jak malowanie trawy w wojsku. ja to przerabiałem 25 lat temu, ale Ty maluj dalej, płać podatki i bądż szęśliwy !!! a może nie jesteś ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka